גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שערי נאסד"ק נפתחו: אלה החברות הישראליות שצפויות לצאת להנפקה

שתי הנפקות מוצלחות לאחרונה חתמו תקופה ארוכה של כישלונות ביציאה של חברות הייטק לציבור ● בעקבות זאת, בשוק מעריכים אילו חברות ישראליות שוקלות הנפקה בשנים הקרובות ● קייטו נטוורקס וסניק כבר נמצאות בשלב מתקדם ● "בשלו התנאים לגל הנפקות חדש", אומרים בשוק

בורסת נאסד''ק / צילום: Shutterstock
בורסת נאסד''ק / צילום: Shutterstock

במשרדי בנקאי ההשקעות בוול סטריט נרשמת לאחרונה אווירה של תזזיתיות, שכמוה לא הייתה מספר שנים. ההנפקות המוצלחות יחסית בחודש שעבר של שתי חברות טכנולוגיה - רדיט בבורסת ניו יורק ואסטרה לאבס בנאסד"ק - חתמו תקופה ארוכה של כישלונות ביציאה של חברות הייטק לציבור. אלו גם הביאו חברות טכנולוגיה שעד כה ישבו על הגדר, בהן גם חברות ישראליות, להתחיל ולדון בשאלה אם ומתי כדאי להן לצאת ולגייס כסף מהציבור באמצעות הנפקה.

הורדת הריבית בארה"ב מתרחקת, והדילמה של בנק ישראל מסתבכת 
לא לבעלי לב חלש: הקרן שמציגה תשואה של 600% בשבועיים 

בפעם הקודמת, בחודש ספטמבר האחרון, היו אלה ארם  (ARM), אינסטכרט  (Instacart) ובעיקר קלאביו (Klaviyo), שלא סיפקו את הסחורה למשקיעים והותירו את שוק ההון חתום. מחיר המניה של קלאביו - חברת תוכנה מבוססת ענן שהציפיות ממנה היו גבוהות במיוחד - ירד ב-25% מאז ספטמבר. אלה שרכשו את מנייתה במחיר של יותר מ-30 דולר ספגו הפסדים.

אלא שקפיצת הנחשון של אסטרה לאבס ורדיט בימים הראשונים לאחר ההנפקה בחודש שעבר הייתה גדולה במיוחד - אסטרה זינקה ב-72% ואילו רדיט ב-48% ביום המסחר הראשון, כאשר אסטרה לאבס עדיין נסחרת גבוה מעל מחירה בהנפקה. לשם השוואה, ביום המסחר הראשון רשמו אינסטכרט, קלאביו וארם עליות מינוריות של 9%, 12% ו-25% בהתאמה, מה שהצביע על תמחור הנפקות אגרסיבי מדי בדיעבד.

עבור אסטרה היה זה לאחר שטווח ההנפקות שלה עודכן כלפי מעלה במהלך הרוד-שואו, והמניה תומחרה בסופו של דבר בפרמיה לקצה הטווח העליון המעודכן. "ביצועים אלה שלאחר השוק מעוררים את התאבון שנדרש אצל המשקיעים להשקיע בהנפקות נוספות", אומר לגלובס דני אקרמן, לשעבר בנקאי השקעות בגולדמן זאקס וכיום משקיע בקרן Key1, שמשקיעה בחברות צמיחה.

בימים האחרונים התפרסמו בכלי התקשורת בארה"ב שמותיהן של חברות הייטק זרות נוספות הנמצאות בתהליכים מתקדמים לקראת יציאה להנפקה, בהן חברת הסייבר רובריק וחברת השבבים סרבראס, בה מושקעים כמה מייסדי OpenAI. בין היתר התפרסמו גם שמותיהן של חברות ישראליות שקרובות להנפקה.

"נראה שבשלו התנאים לפתיחת גל הנפקות חדש", אומר אקרמן. "בחודשים האחרונים אנחנו רואים התייצבות משמעותית של הכלכלה בארה"ב והרחבה של הצמיחה; אינפלציה שנמצאת במגמה כללית של ירידה; הפסקת עליות הריבית, והתייצבות של המכפילים בשוק ההון. בנוסף, מדד הפחד (VIX) נשמר באופן עקבי מתחת ל-15 נקודות לרוב מאז תחילת השנה".

 

קייטו בחרה בנקים

בגל הראשון שצפוי להתחיל ברבעון האחרון של השנה או ברבעון הראשון של 2025, יצאו ככל הנראה להנפקה החברות שמראות דפוסי צמיחה גבוהים, ולהן כבר הכנסות שנתיות של מאות מיליוני דולרים. קייטו נטוורקס (Cato Networks) של יזם הסייבר שלמה קרמר היא חברת ההייטק הישראלית המתקדמת ביותר לקראת הנפקה בניו יורק, כשהיא נמצאת בשלב שמכונה בתעשייה "תחרות יופי" - שלב שבו ייקבע מי יהיה בנק ההשקעות שישמש כחתם בהנפקה.

לפי רויטרס, החברה הישראלית בחרה בגולדמן זאקס, ברקליס וג'יי. פי מורגן, וכעת היא עסוקה בניסוח תשקיף גלוי ובדין ודברים מול הרגולטור האמריקאי (FCC). לאחר שהתשקיף יאושר, תוכל קייטו לצאת להנפקה בתוך זמן קצר. באופן עקרוני, קייטו נמצאת בשלב שבו היא יכולה להנפיק את מניותיה לציבור בחודשים הקרובים, אך החברה ככל הנראה דוחה את ההנפקה כדי להתרשם מהיציבות של שוק ההנפקות.

קייטו דיווחה בסוף השנה שעברה על קצב הכנסות שנתי של 100 מיליון דולר, עם גידול שנתי בהיקף של 60%, מה שעשוי להציב אותה עד סוף השנה הנוכחית עם קצב הכנסות שנתי משוער של כ-260 מיליון דולר. לא מדובר בהכנסות חשבונאיות, שעשויות להיות נמוכות הרבה יותר. לשם השוואה, סנטינל וואן, שיצאה להנפקה מוצלחת יחסית בבורסה בניו יורק ב-2021, דיווחה על הכנסות ריאליות של כ-90 מיליון דולר, למרות שההוצאות עמדו על סכום המתקרב ל-120 מיליון דולר.

אחרי קייטו נמצאת סניק (Snyk), חברת הסייבר הישראלית-אמריקאית שגייסה את הונה מבית המלוכה הקטארי לפני פרוץ המלחמה בעזה. החברה, שמתנהלת בחשאיות ואיננה חושפת את נתוניה, פועלת להגשת תשקיף חסוי, אך טרם הגיעה לשלב בחירת החתם.

על פי ההערכות, שתי שחקניות בולטות בזירה הישראלית שבחנו הנפקה בשנות הקורונה, 2020-2021, עשויות להיות מועמדות מתאימות לתהליך שכזה כבר בגל ההנפקות הראשון, שצפוי בעוד כשנה: חברת התוכנה להפעלת כלי תחבורה ויה (Via), שהגישה ב-2021 תשקיף שקט וגייסה בשנה שעברה לפי שווי של 3.5 מיליארד דולר; ופלטפורמת המסחר איטורו (eToro), שנהנית בחודשים האחרונים מעדנה מחודשת עם הראלי בוול סטריט ועליית הערך של מטבעות הקריפטו - שני שווקים שמשפיעים באופן מהותי על עסקיה.

וויז, ואסט דאטה ודיל

משיחות עם בכירים בשוק ההון עולה שמן של שלוש חברות ישראליות נוספות שמראות בו-זמנית צמיחה מהירה בהכנסות ועלייה בשווי, הנושק למספר דו-ספרתי של מיליארדי דולרים. בראש ובראשונה חברת הסייבר וויז (Wiz), שמפרסמת באופן שוטף דיווחים על קצב ההכנסות שלה. בהודעתה האחרונה מוקדם יותר השנה הצהירה וויז כי הנתון עומד על 350 מיליון דולר. בסביבת החברה טוענים כי היא עדיין לא נערכת להנפקה, ושהדבר יקרה כאשר היא תגיע לקצב הכנסות שנתי של מיליארד דולר - יעד אליו היא עשויה להגיע ב-2026.

יחד עם זאת, בשוק ההון מסבירים כי לא ניתן להסיק על ההכנסות החשבונאיות של החברה מהצהרות על קצב הכנסות שנתי. זאת, כיוון שלא ידוע מה היקף ההנחה שמספקת החברה ללקוחותיה על השנה הראשונה של החוזה, ומהם תנאי ההסכמים שוויז חותמת עם לקוחותיה. במקרים רבים בענף הסייבר לקוחות רשאים לבטל את ההסכמים באופן חד-צדדי באמצע תקופת החוזה, וחלק הארי של ההכנסות אמור להגיע דווקא בשנים המאוחרות יותר.

מנפיקה אפשרית נוספת כבר בשנה הבאה היא ואסט דאטה (VAST Data), שהפתיעה בסוף 2023 כשהצליחה לשלש את שווייה ל-9.1 מיליארד דולר, ולדווח על קצב הכנסות שנתי של 200 מיליון דולר. החברה דיווחה גם על שיעור צמיחה שנתי של פי 3.3, שמירה על תזרים מזומנים חיובי ב-12 הרבעונים האחרונים, רווח גולמי של כמעט 90% ולקוחות ענק דוגמת חיל האוויר האמריקאי, מחלקת האנרגיה של ארה"ב, פיקסאר וזום. ואסט דאטה פיתחה מערכת המשלבת עבור חברות מידע בין שירותי אחסון שונים, מסדי נתונים ו"קונטיינרים" - אשכולות מידע הנמצאים בענן.

גם חברת ניהול השכר הגלובלית דיל (Deel), של אלכס ופיליפ בואזיז, כבר הגיעה לבשלות המאפשרת לה לצאת להנפקה, עם קצב הכנסות שנתי של 500 מיליון דולר נכון לעכשיו. זאת לאחר שבסוף השנה שעברה רשמה החברה הכנסות של 387 מיליון דולר. החברה כבר מעסיקה 3,000 עובדים, ונמצאת במגמת התפשטות עולמית והתרחבות בארה"ב.

חברה נוספת ששמה עלה בתקשורת כמי שמנהלת תהליכים לקראת הנפקה אפשרית היא קלארוטי (Claroty), חברת הסייבר שמשרתת את המגזר התעשייתי והרפואי. יחד עם זאת, החברה הכחישה את הדיווחים וטענה כי "התהליך טרם החל ואין לנו עדיין לוח זמנים סדור להנפקה". לפי ההערכות בשוק, קלארוטי החלה להיפגש עם בנקאים במטרה לגשש עמם אפשרות ליציאה להנפקה. החברה מציגה שיעור צמיחה חיובי אך עדיין איננו מספיק עבור מכפיל גבוה בהנפקה בטווח הקרוב.

הגל השני והשלישי

בגל השני של ההנפקות הישראליות בניו יורק - שצפוי להיערך בין הרבעון האחרון של 2025 לרבעון השני של 2026 - עשויות לצאת להנפקה לפי ההערכות חברות צומחות במהירות שעשויות להבשיל לתהליך עד אז, או חברות שהיו במסלול להנפקה ב-2021 אך ההתקררות בשוק ההון טרפה את הקלפים.

דוגמה אחת לכך היא אפספלייר (Appsflyer), חברה שמתנהלת ברווחיות כבר כמה שנים, מייצרת הכנסות של כ-300-350 מיליון דולר בשנה ממכירת תוכנה כשירות לניהול הפרסום, לפי הצהרותיה מהעבר. כדי לצאת להנפקה היא תצטרך גם לשכנע את המשקיעים שהיא יודעת לצמוח בקצבים גבוהים בשוק הפרסום.

גם בגונג (Gong) מדברים כבר כמה שנים על תוכניות רחוקות להנפקה. החברה צמחה מהר מאוד לאחר ששלטה בשוק התוכנות לניתוח שיחות מכירה בחברות גדולות, אולם קצב הצמיחה שלה הואט בעקבות תחרות מצדה של זום אינפו האמריקאית, שרכשה את קורוס הישראלית שהתחרתה בגונג על הנישה. הרכישה, שנערכה ביולי 2021, מאתגרת היום את גונג, אך היא עדיין מייצרת הכנסות בהיקף שיאפשר לה לשקול הנפקה ב-2025 או ב-2026.

בגל השלישי של הנפקות הטכנולוגיה, בין אמצע 2026 לאמצע 2027, עשויות לצאת להנפקה חברות כמו ראפיד, שלפי ההערכות מתכננת הנפקה בשווי שלא יהיה נמוך מ-10 מיליארד דולר - שווייה בגיוס ההון האחרון. זאת, למרות שהיא ביצעה גם כמה עסקאות סקנדרי בשווי שמתקרב אף ל-15 מיליארד דולר.

שתי חברות נוספות - לייטריקס וטרנסמיט סקיוריטי, שקצב הצמיחה שלהן הואט בשנים האחרונות והן מחפשות אפיקי הכנסות חדשים - עשויות גם הן לשקול יציאה להנפקה. עד אז עומדות לרשותן קופות מזומנים מלאות על מנת למצוא שווקים חדשים. יתר על כן, לייטריקס יכולה לבצע את ההתאמות הדרושות כדי לאמץ מודלים של בינה מלאכותית ולקדם את המותג שלה תוך כדי - כך שהיא עשויה להיות הנפקה מבוקשת עבור משקיעים שמעוניינים להגדיל את החשיפה שלהם לבינה מלאכותית.

בעיית הסנטימנט

למרות הסנטימנט החיובי, השוק איננו נטול חששות. משקיעים בחברות ישראליות טוענים כי רק החברות הגדולות והמוכרות יותר הן אלו ששוקלות הנפקה, ועבור הדור הבא של החברות הדבר פחות מובן מאליו. בנוסף, כל עוד מתמשכת המלחמה בעזה ובצפון סובלות החברות הישראליות מבעיית סנטימנט שעשויה להקשות עליהן ביציאה לציבור, והן מתומחרות גבוה מאוד ביחס לשוק הנוכחי. חדי קרן רבים פוטמו במזומנים בשווי שהתברר כגבוה מדי, וכדי לצאת להנפקה עליהם להיות מוכנים לקצץ משמעותית בערכם. לצורך היציאה להנפקה הפחיתה למשל אינסטכרט את שווייה מ-40 מיליארד דולר ל-8, ורדיט הפחיתה אותו מ-10 מיליארד דולר ל-6 מיליארד.

דני אקרמן, שותף מייסד של קרן Key1 Capital / צילום: Sam Itzhakov

דני אקרמן מקרן Key1 מסביר כי שלא כמו שוק ההנפקות בשנים 2020-2021, אלה של השנתיים הקרובות צפויות להיות בשלות יותר ולכלול כמה שפחות מיזוגים עם חברות ספאק, שהכניסו לבורסה חברות שהיו לא בשלות דיו וזכו לחוסר אמון מצד משקיעים רבים. "חברה נדרשת לעמוד בשווי של לפחות בין 2-4 מיליארד דולר כדי להנפיק בהצלחה 15%-20% ממניות החברה למספר מספק של בתי השקעות. ככל שתזרים המזומנים בחברה חיובי וצומח אף יותר ממדדים אחרים, כך המכפילים יהיו גבוהים יותר. ביחס ל-2021, מה שיצא לציבור הפעם צפוי להיות יציב והדוק יותר".

עוד כתבות

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

במקביל לדיוני המו"מ: צה"ל ממשיך לתקוף מטרות בח'אן יונס

מקור בכיר בחמאס: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה • גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות • במקביל לדיווחים, המלחמה בעזה נמשכת - מטוסי קרב תקפו תשתית טרור בחאן יונס שבה זוהה שיגור לעוטף • בלינקן לראש ממשלת קטאר: לסלק את בכירי חמאס מדוחה אם ימשיכו להתנגד לעסקה • עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר