אתם כל כך עסוקים. אתם מנהלים שיחות ב'סלאק' (Slack), במיילים ובפגישות זום בלתי פוסקות - לפעמים הכל במקביל. האם אתם באמת עובדים? קאל ניופורט לא חושב כך. "שום דבר מזה לא חשוב", אומר הפרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת ג'ורג'טאון, ופעיל נלהב למען מיקוד בעידן של הסחות דעת.
● הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים
● חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות
● ראיון | המנהלת הבכירה שמאמינה: אנחנו צריכים להתכונן לתרחיש עלטה מקומי
ניופורט, בן 41, אומר שאנחנו יכולים להשיג יותר על ידי הסרת עומס היתר. את הפתרון שלו הוא מכנה "פרודוקטיביות איטית" - דרך לבעלי הישגים גבוהים לומר "כן" לפחות דברים, לעשות אותם טוב יותר ואפילו לנוח במינונים מבוקרים. איכות ברמה הגבוהה ביותר היא המטרה, ופעילות תזזיתית היא האויב. הדרך הזאת, הוא אמר לי, היא מה שיכול להציל את העבודה שלנו מבינה מלאכותית ומפיטורים, ואפילו לשמח את בעלי המניות.
היו לי שאלות. אחרי הכל, רבים מאיתנו רוצים פתרון למניעת שחיקה ולשמירה על המעמד הגבוה שלנו, וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים הבטחות על כך שאנחנו יכולים לזכות בכל הקופה. תומכי שבוע העבודה בן ארבעת הימים מבטיחים שנוכל לוותר על יום עבודה שלם רק על ידי עבודה יעילה יותר. תומכי העבודה מרחוק מתעקשים שמדובר ב־win־win למעסיקים ולעובדים. חלומות מעטים מפתים יותר מהרעיון של להשאיר מאחור את תרבות העיסוק האינטנסיבי ועדיין להנות מהתגמולים שהיא אמורה לספק.
ניופורט מבין שסירוב למשימות כדי לשמור על הפרודוקטיביות שלנו יכול להיות מסובך. הוא מכיר בכך שליזמים יש יותר חופש, אבל אומר שגם אלו מאיתנו שיש להם מנהלים יכולים לגרום לזה לעבוד. אולי אפילו נבין שיש לנו יותר השפעה וערך למעסיקים שלנו. "כדאי לנסות את זה", הוא ממליץ, ומספק כמה טיפים.
העומס הניהולי
לדברי ניופורט, הדרך הנוכחית שבה אנחנו עובדים גורמת לבעיה גדולה לכלכלה. עובדים הפכו לפחות רווחיים לחברה ובכל זאת מרגישים יותר לחץ. הנתונים של מיקרוסופט מראים שרבים מאיתנו מבלים כשני ימי עבודה בשבוע רק על פגישות ואימיילים.
טעות אחת שאנחנו עושים, אומר ניופורט, היא לקחת על עצמנו יותר מדי פרויקטים, ואז להסתבך בעומס הניהולי שכל אחד מהם דורש. העבודה הופכת לשרשרת של פגישות תכנון, כשאנחנו מחכים למישהו ממחלקה אחרת שייתן לנו אישור להתחיל לעבוד.
ניופורט ממליץ להתמקד בכמה פרויקטים מרכזיים ולהכניס את השאר לרשימת המתנה על סמך חשיבותם. הוא ממליץ להפוך את הרשימה הזו לגלויה לכולם. "כאשר עומסי עבודה מוסתרים, זה כאילו אנשים פשוט זורקים משימות, וזה הופך להיות מסוכן לדחות אותם", מסביר ניופורט. אם מישהו מגיע אליך עם עוד עבודה - בקש ממנו לשקול היכן זה צריך להיכנס ברשימה שלך, הוא אומר.
כאשר אתם אומרים כן למשהו, תכפילו את לוחות הזמן המשוערים שהגדרתם להשלמת פרויקט. התוצאה היא כמה זמן ייקח לכם בפועל לעשות אותו טוב, הוא אומר, וממליץ לנסות את מה שהוא מכנה אסטרטגיית "אחת בשבילך, אחת בשבילי". כלומר - בכל פעם שאתם מזמינים פגישה של שעה, הקציבו שעה נוספת לעבודה עצמאית.
לאלו מאיתנו שתמיד אומרים כן לעבודה, הגישה של ניופורט עלולה להרגיש מאתגרת. הפילוסופיה שלו מדגישה את היותנו פתוחים ובטוחים בעצמנו. במקום - "תן לי לראות כמה מהר אני יכול לעשות את זה", נסו - "הבקשה הזו תיקח שש שעות. תהיה לי הפניות הזו בעוד שלושה שבועות".
גישה זו יכולה להיות בניגוד לנורמה בחברות מסוימות. המפתח, הוא אומר, הוא איך אתם מתקשרים את זה. לעולם אל תגרמו לזה להיראות כאילו משימות עבודה הן נטל שאתם לא אמורים להתמודד איתו. במקום זאת, הדגישו שאתם שואפים לעזור ככל האפשר לצוות ולחברה. שמרו על גישה חיובית והיצמדו ללוחות הזמנים שאתם מסכימים להם. כך תצטיירו כאנשים מאורגנים. אנחנו חושבים שבוסים רוצים מישהו שתמיד זמין, אומר ניופורט. אבל מה שבוסים באמת רוצים זה לדעת שפרויקט שהם מסרו לכם יתבצע.
כמו כן, לפי ניופורט, לנטוש את העבודה בשקט ולצמיתות זה לא רעיון טוב, אבל זה בסדר לעשות את זה "בקטנות". אל תרגישו אשמים, הוא מוסיף. אתם עובדים לפי מערכת חדשה ומשופרת. זה לא טבעי לעבוד במהירות הגבוהה ביותר כל יום ללא הפסקות או שינויים.
בחרו זמן - נניח חודש יולי - להאט. אל תתנדבו לעבודה נוספת. קחו על עצמכם פרויקט קל יותר. הוא גם ממליץ לצאת לסרט בקולנוע במהלך יום העבודה אחת לחודש. תגידו שזו פגישה אישית, ותיהנו מתחושת השליטה והיצירתיות שזה מביא.
אתם לא צריכים לצאת בהצהרות, הוא מוסיף, או לנסות לשנות את כל תרבות החברה. במקום זאת, צרו לעצמכם שינוי שקט.
חוקי המשחק
הקאץ' הוא שאתם צריכים להצטיין בהיבטים החיוניים של העבודה, וחייבים לבצע משימות משמעותיות. הרעיון הוא להפוך לעובדים מרוצים ופרודוקטיביים יותר. "אין מנוס מזה", אומר ניופורט.
הדבר הזה מפחיד הרבה אנשים. הם הפכו מיומנים בלהיות זמינים תמיד ולהכין סדר יום של פגישות אינסופיות. לקיחת פרויקט גדול הוא לרוב מאתגר יותר, ואין שום בטחון שתצליחו. בין אם זה מפחיד או לא, עבודה אמיתית הופכת להיות עניין חיוני.
בינה מלאכותית משתלטת על משימות שגרתיות בעבודותינו. מנהלים מזהים ומבטלים פרויקטים ותפקידים מיותרים, מסביר ניופורט. אף בוס לא רוצה להישאר עם צוות של אנשים שהם מצטיינים במתן מענה למיילים.
שליטה במיומנות בעלת ערך שמה אתכם בעמדה של כוח. ניופורט מספר על אנשים שעוזבים משרות ארגוניות מסורתיות ובוחרים לעבוד מאיפה שהם רוצים, עובדים בקבלנות וגובים מחירים גבוהים. ככל שתצמצמו במשימות לא חשובות ותנצלו את הזמן הזה כדי לשפר את מה שכן חשוב, כך תהיה לכם יותר גמישות.
"שוק העבודה לא מתחשב ברצון שלכם לעבוד בקצב איטי יותר", אומר ניופורט. "אם אתם רוצים יותר גמישות בלוח הזמנים שלכם, אתם צריכים לספק משהו בעל ערך בתמורה. אם תבינו את חוקי המשחק האלה, תוכלו להשיג גם הצלחה וגם שקט נפשי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.