הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה אדומה בת"א; אל על זינקה בכ-12%, אופקו הלת' צללה בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% • מדד המחירים לצרכן בישראל הפתיע לחיוב בחודש מאי, אך בקבוצת הפניקס מעריכים שהסיכונים לאינפלציה עדיין מוטים כלפי מעלה • ברודקום ממשיכה במומנטום החיובי ובבנק אוף אמריקה העלו את מחיר היעד למניה • בארה"ב יתקיים שבוע מסחר מקוצר ובמהלכו יתפרסמו נתוני ייצור תעשייתי • בבריטניה יפורסמו בשבוע הקרוב מדד המחירים לצרכן, והחלטת הריבית ביום חמישי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

16:00

יום המסחר בתל אביב ננעל במגמה אדומה. מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 השיל מערכו 1.6%. בלט לשלילה מדד ת"א בנייה שצללה בכ-2%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-782 מיליון שקלים.

מניות אופקו הלת' , וואן טכנולוגיות , אלקטריאון , מנורה  ואפריקה מגורים  ננעלו בירידות.

מנגד, אל על , נפטא , דלק קבוצה , נובה  ואו פי סי אנרגיה  ננעלו במגמה חיובית.

14:52

המסחר בתל אביב מתנהל לפי שעה בירידות שערים. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ות"א 90 משיל מערכו 1.1%. 

מניית חברת אידומו , המפתחת טכנולוגיית וידאו AI, מזנקת בכ-12% לאחר שדיווחה כי היא מנהלת משא ומתן עם סמסונג לשילוב פתרונה בפלטפורמת השילוט הדיגיטלי VXT שתאפשר למשתמשי הפלטפורמה ליצור, לנהל ולערוך תכני וידאו לשילוט דיגיטלי בקלות.

12:36

קבוצת דלק  עולה בכ-4% לאחר שדיווחה על תוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של עד 200 מיליון שקל. מטעם החברה נמסר כי תוקף התוכנית הוא עד ליום 31 בדצמבר 2024. עוד צוין כי תוכנית הרכישה העצמית מצטרפת לחלוקות דיבידנד בהיקף כולל של כ-920 מיליון שקל, שבוצעו והוכרזו במהלך 12 החודשים האחרונים המגלמות תשואת דיבידנד גבוהה בשיעור של 13.7% לבעלי המניות.

11:30

שינוי מגמה בבורסה המקומית: מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ות"א 90 מאבד מערכו כ-1%.

בשוק החוב המקומי, אגרות החוב הממשלתיות יורדות בשעה זו בהמשך להפתעה בנתוני האינפלציה בישראל שפורסמו ביום שישי האחרון. התשואה ל-10 שנים יורדת בכ-6 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.91% והתשואה לשנתיים יורדת ב-5 נקודות בסיס ועומדת על 4.42%.

10:42

המדדים המרכזיים בתל אביב נסחרים במגמה מעורבת. ת"א 35 עולה ב-0.4%, ות"א 90 יורד בכ-0.2%.

בולט לחיוב מדד ת"א נפט וגז שקופץ בכ-1.5% בעקבות הזינוק במניית נפטא . חברת הנפט והגז מזנקת ב-8% במסחר לשווי שוק של 1.93 מיליארד שקל בעקבות הצעת רכש שפרסמו בעלי השליטה בחברה (67.3%), קובי מימון וחיים צוף (ומשפחת לבנת) באמצעות חברת ההחזקות שלהם אקויטל.

אקויטל  מציעה לקנות עד 22.74% ממניות החברה (מה שיביא אותם לכ-90% ובדרך למחיקה מהמסחר של נפטא) במחיר של 20.5 שקלים למניה, פרמיה של כ-8% על שער הבסיס שעמד על 19 שקלים. היקף ההצעה הכולל עומד על כ-439 מיליון שקל.

נפטא היא בעלת השליטה בשותפות הנפט וגז ישראמקו המחזיקה ב-28.75% ממאגר הגז הטבעי תמר, שבמימי הים התיכון. החברה הינה ההחזקה הקטנה יותר של אקויטל, שמחזיקה במקביל גם ב-50.8% ממניותיה של חברת הנדל"ן המניב איירפורט סיטי.

10:09

הבורסה המקומית נפתחה בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ומדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.1%.

בולטות לחיוב מניות נפטא , נובה , תמר פטרוליום , מניבים ריט  ודלק קבוצה .

מנגד, אופקו הלת' , נייס , פריון נטוורק , רבוע נדלן  ומגדלי תיכון  נסחרות בירידות.

08:12

1. שוק המניות

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. ביום חמישי האחרון, המסחר בבורסה התנהל במגמה מעורבת, לאחר יומיים של חופשת חג. במסחר בלטו מצד אחד מניית אורמד  שעלתה ומצד שני לייבפרסון  שירדה, לאחר שחזרו עם פערי ארביטראז' מהמסחר בארה"ב אחרי ימי החג. מדד הבנקים נסחר בעלייה ואילו מדד הנפט וגז ירד ביום חמישי, והשלים ירידה של מעל 6% מתחילת החודש הנוכחי.

התביעות הייצוגיות נגד מייסד בונוס ביוגרופ סביב החקירה הפלילית בעניינו נדחו 

מתחילת חודש יוני, מדד ת"א 35 ירד ב-0.6% ומדד ת"א 90 השיל מערכו 3.3%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א בנייה השיל מערכו כ-6% ות"א בנקים 5 ירד ב-0.3%. 

אגוד קרנות הנאמנות מתנגד לשישה ימי מסחר בבורסה: עלויות משמעותיות ופגיעה בחיי המשפחה 

בארה"ב, המסחר ננעל ביום שישי האחרון ביציבות. ה-S&P 500 נסוג מהשיא שרשם ביום חמישי האחרון. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה של 0.2% והנאסד"ק ננעל בעלייה של 0.2%. בסיכום שבועי, מדד ה-S&P 500 עלה ב-1.6%, נאסד"ק עלה ב-3.2% והדאו-ג'ונס עלה ב-0.5%. מדד השבבים (SOXX) סיים את שבוע המסחר בעליות שערים של כ-5%.

500 חברות עמדו למבחן בעונת הדוחות הזו בוול סטריט. אלה התוצאות 

מניית השבבים ברודקום , המהווה כ-8% ממשקל מדד השבבים, המשיכה את המומנטום החיובי ביום שישי האחרון כשטיפסה בכ-3.5%. בחמשת ימי המסחר האחרונים המניה זינקה במעל ל-20% לאחר שהחברה דיווחה ביום רביעי האחרון דוחות רבעונים חזקים.

בהמשך לכך, בבנק אוף אמריקה ציינו בסקירתם כי הם חוזרים על המלצת קניה למניית ענקית השבבים: "אנו רואים בברודקום בחירה מובילה בתחום הבינה המלאכותית (יחד עם אנבידיה ), מכיוון שנראה שהמניה ממוצבת באופן ייחודי לצמיחה גם בתחום שבבי AI מותאמים אישית (השלמה למאיצי אנבידיה), לרשת Ethernet (מנוף לצמיחה אקספוננציאלית של אשכולות AI), יחד עם רכישת חברת VMware (שמאפשרת לארגונים לפרוס AI באופן מקומי)".

במבט קדימה, בבנק אוף אמריקה מעריכים כי מכירות החברה יסתכמו ב-51.5 מיליארד דולר לשנת 2024, מעל תחזיות ברודקום, עם צמיחה במכירות של 16%-10% בשנים 2025-2026 (לעומת 14%-8% בתחזיות קודמות). בבנק מסבירים כי: "בסך הכל, אנו צופים כי הרווח למניה יעמוד על 70-75 דולר עד סוף 2026. אנו מעלים את מחיר היעד ל-2000 דולר מ-1680 דולר בעבר, על מכפיל רווח גבוה יותר של 32 ל-2025 לעומת 28 בתחזית הקודמת, פרמיה קלה למתחרים הנסחרים במכפיל חציוני של 30, על בסיס מרווחי תזרים מזומנים חופשי מעולים של ברודקום ותמהיל לכיוון תוכנה חוזרת יותר".

במקביל, יצרנית המכוניות החשמליות טסלה  ריכזה עניין בסוף השבוע האחרון לאחר  שבעלי המניות של החברה אישרו מחדש את הטבת הענק למנכ"ל החברה אלון מאסק שערכה עומד על כ-55 מיליארד דולר. המענק אושר לפני כשש שנים אך נדחה על ידי בית משפט בדלוואר בתחילת השנה בטענה שהמענק לא משרת את האינטרסים של בעלי המניות. השופטת קטלין מק’קורמיק אף ציינה שלמאסק היתה השפעה גדולה מידי על מועצת המנהלים. 

2. שוקי האג"ח

המסחר באיגרות חוב בתל אביב התנהל ביום חמישי בנטייה לעליות. האג"ח מסדרה ב' של קרן הריט מניבים נסחרו בעלייה בעקבות העלאת דירוג מצד מידרוג, מ-A1.il ל-Aa3.il באופק יציב. זאת לנוכח הצמיחה במצבת הנכסים של החברה התורמת לגידול ב-FFO.

מודי שפריר, האסטרטג הראשי לשווקים פיננסיים בבנק הפועלים, המליץ השבוע להמשיך להחזיק את התיק בחשיפה גבוהה יותר לאפיק הצמוד. להערכתו, שיפועי העקומים המתונים אינם מצדיקים להאריך את מח"מ האג"ח המקומי בתיק, במיוחד בהינתן עליית תרחישי סיכון למשק בכלל ולשוק האג"ח בפרט.

בארה"ב, אגרות החוב הממשלתיות בארה"ב טיפסו קלות ביום שישי האחרון. עם זאת, בסיכום שבועי התשואות ירדו לכל אורך העקום בעקבות ההפתעה בנתוני האינפלציה בארה"ב, כאשר התשואה ל-10 שנים ירדה בכ-23 נ"ב לרמה של 4.2%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בסוף השבוע האחרון, השקל נסחר ביציבות מול המטבעות הזרים: שער הדולר-שקל עמד על 3.72 שקלים ביום שישי ושער האירו-שקל נסחר סביב 3.98 שקלים. בסיכום שבועי, הדולר נחלש מול השקל בכ-1.1% והאירו נחלש מול השקל בכ-2%.

בבנק ההשקעות יוליוס בר כתבו השבוע להערכתם, בעקבות הורדות הריבית ההדרגתיות של ה-ECB, היתרון של הריבית בארה"ב לא יעלה בטווח הקצר כפי שציפו, מה שיספק תמיכה לאירו בהמשך: "לכן, עדכנו את התחזית לשלושה חודשים לשער חליפין יציב של 1.08 אירו/דולר, שכן אנו רואים פחות סיכויים להתחזקות הדולר או להיחלשות האירו בטווח הקצר בהשוואה לתחזיות הקודמות.

"בטווח הארוך יותר, אנו מעריכים שהאירו/דולר יישאר מאוזן בטווח מסחר סביב 1.08 דולר לאירו, כמו שהוא עוקב מאז תחילת 2023. בהתחשב בהתכנסות הצפויה במסלולי הריבית וביתרון המחזורי הדועך של ארה"ב, עם התאוששות מסוימת בגוש האירו, נהגי שער החליפין נראים מאוזנים היטב בהמשך. התרככות מסוימת של האירו בסוף השבוע, בתגובה לבחירות באירופה ולדו"ח התעסוקה החזק בארה"ב, מעידה על כך שהתוואי יישאר תנודתי".

4. מאקרו

מדד המחירים לצרכן בישראל שפורסם ביום שישי האחרון, הפתיע לחיוב בחודש מאי  כשעלה ב-0.2% בקצב חודשי. התחזיות המוקדמות ציפו כי המדד יעלה ב-0.5%-0.6%. ב-12 החודשים האחרונים (מאי 2024 לעומת מאי 2023) המדד עלה ל-2.8%, בדומה לחודש הקודם, כאשר תחזיות הכלכלנים צפו כי האינפלציה השנתית תעלה בחודש מאי לשיעור של 3.1%-3.2% ותחצה את הרף העליון של יעד יציבות המחירים של בנק ישראל. 

בשבוע הקרוב יתפרסמו מספר נתוני מאקרו בולטים ברחבי העולם, ביניהם הייצור התעשייתי ושיעור האבטלה בסין, נתוני תעסוקה ושכר וכן מדד המחירים לצרכן בגוש האירו, מכירות קמעוניות והייצור התעשייתי בארה"ב, וכן מדד המחירים לצרכן בבריטניה - שם גם תתפרסם החלטת ריבית ביום חמישי הבא.

שבוע המסחר בוול סטריט יהיה מקוצר, כשביום רביעי לא יתקיים מסחר בשל חג לאומי - Juneteenth לציון סיום העבדות באמריקה. בין החברות שיפרסמו דוחות בשבוע הקרוב ניתן להזכיר את חברת הבנייה Lennar, חברת האנרגיה Woodside וחברת שירותי טכנולוגיית המידע Accenture.

5. תחזית

למרות נתוני האינפלציה המפתיעים, הכלכלנים הבכירים עדיין מעריכים שהאינפלציה בישראל עתידה להרים ראש בקרוב. מתן שטרית, הכלכלן הראשי בקבוצת הפניקס מרחיב: "לאחר שהמדד הקודם הפתיע את החזאים כלפי מעלה, החודש קיבלנו הפתעה לכיוון השני, כשהסעיף שאחראי שוב ושוב על מלוא טעות החיזוי הוא נסיעות לחו"ל שרשם ירידה חודשית של 7.4% לעומת ציפיות לעלייה. 

 "עד לפני מדד מאי, הערכנו כי החל ממדד זה וקדימה האינפלציה השנתית תישאר מעל הגבול העליון של יעד המחירים. כעת, נראה כי האינפלציה השנתית צפויה להישאר סביב הגבול העליון במבט לחודשים הקרובים ולהגיע לשיאה בחודש ינואר 2025, בין היתר על רקע העלאת המע"מ הצפויה. נציין כי להערכתנו, הסיכונים לתחזית האינפלציה מוטים כלפי מעלה". 

"בכל הנוגע לכיוון הריבית, על אף ההפתעה כלפי מטה, בנק ישראל צפוי לשמור על הריבית ללא שינוי ברמה של 4.50% בהחלטה שתתקיים בחודש יולי, אך גם במבט רחוק יותר, נראה כי בבנק ישראל לא ימהרו להפחית את הריבית לאור ציפיות האינפלציה שנעות סביב הגבול העליון ואי הוודאות הגבוהה".