מתחילת השנה ועד השבוע שעבר זינקה מניית אנבידיה ביותר מ-170% לשיא כל הזמנים, אך דיווחים על מימושים של נושאי משרה בחברה הובילו ככל הנראה לירידה בימי המסחר האחרונים, והיא איבדה 12.9% מערכה בשלושת ימי המסחר האחרונים. ענקית השבבים נסחרת כעת לפי שווי שוק של 2.9 טריליון דולר, אחרי שאיבדה לא פחות מ-430 מיליארד דולר משוויה באותם ימי מסחר.
● WSJ | אנבידיה עלולה להפוך לצרה הגדולה של S&P 500
● רק לפני שנתיים היא הייתה החברה הישראלית הגדולה בעולם, ואז הגיעה ההתרסקות
● מנהל ההשקעות שמאמין: המניה הלוהטת של וול סטריט בדרך לתיקון
כזכור, אנבידיה עקפה מוקדם יותר החודש את רף 3 טריליון הדולר בשווי השוק והפכה לחברה בעלת השווי הגבוה ביותר בעולם כשעקפה את אפל ואז גם את מיקרוסופט; עם זאת נכון להיום שתי החברות עקפו אותה שוב ונסחרות בשוויים גבוהים ממנה.
מייסד אנבידיה ביצע מכירה עיוורת במניות החברה
מהדיווחים שפרסמה אנבידיה עולה כי גם מייסד ומנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, מימש מניות במהלך ימי המסחר האחרונים. הואנג מחזיק בכ-3.8% ממניות אנבידיה, ולפי שני דיווחים שהגיש ל-SEC (רשות ניירות הערך של ארה"ב), הוא מכר מניות בהיקף כולל של 63.5 מיליון דולר בין 17 ל-21 ביוני. המכירות בוצעו לפי מחירי מניה שנעו בין 125-140 דולר, לעומת המחיר הנוכחי שעומד על כ-118 דולר.
כל המכירות בוצעו על בסיס תוכנית מכירה עיוורת שאומצה על-ידי הואנג, כלומר מועד המכירה נקבע מראש ואינו מתוזמן על-ידי המוכר. נוסף על כך, הואנג מכר עוד מניות בהיקף של 8.7 מיליון דולר לצרכי מיסוי, ובמקביל, העביר עוד 445 אלף מניות אנבידיה (ששווין הנוכחי מגיע ל-52.6 מיליון דולר, כמתנה ללא תמורה. לא צוין למי ניתנו המניות וייתכן שמדובר בתרומה.
דיווח נוסף שפורסם אתמול (ב') נוגע למכירת עוד 120 אלף מניות שבידי הואנג בתמורה לכ-14.5 מיליון דולר. במקרה זה מדובר על מניות חסומות שהוקצו לו בשנתיים הקודמות שהבשילו, ואותן הוא מוכר, כפי שעשה כמה פעמים בזמן האחרון.
מלבד הואנג, מנכ"ל נוסף של חברה מתעשיית השבבים מכר בימים האחרונים מניות: מנכ"ל מיקרון טכנולוג'י, סנג'אי מהורטה, שרק מתחילת החודש הנוכחי מכר מניות בתמורה ל-11.2 מיליון דולר, גם כן במכירה עיוורת. מיקרון נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 154 מיליארד דולר, לאחר שמנייתה זינקה בכ-63% מתחילת השנה.
למרות הירידות שרשמה מניית השבבים בימים האחרונים, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועיה העתידיים כאשר על פי וול סטריט ג'ורנל, הרוב הגדול של האנליסטים מדרגים את המניה בהמלצת קנייה או תשואת יתר ומחיר היעד הממוצע של המניה עומד על 128.33 דולר, מחיר המהווה פרמיה של 8.7%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.