השבוע הודיעה מועצת החדשנות של האיחוד האירופי (EIC) על תמיכה ב-68 סטארט-אפים במסגרת תוכנית EIC Accelerator השנתית שלה. תשע חברות ישראליות זכו במימון, מתוך 68 חברות שנבחרו בסך הכל, כך שנראה כי המחאות והקריאות לחרם נגד ישראל לא השפיעו בינתיים על הקצאת המשאבים של המועצה.
● דוח חדש חושף את התלות של תעשיית הטק המקומית בסייבר הישראלי
● החברה הישראלית שמעורבת בחקירת ניסיון ההתנקשות בטראמפ
בסה"כ 969 חברות הגישו מועמדות לתוכנית, וישראל נמצאת במקום השלישי, אחרי גרמניה וצרפת, במספר החברות שפרויקטים שלהן נבחרו להשתתף בתוכנית.
EIC הוא מאיץ אשר תומך בחברות בתחום הדיפ טק, כלומר חברות שהמוצרים שלהן מבוססים על התקדמות מדעית משמעותית. בין החברות שנבחרו, נמצאות חמש חברות מתחום מדעי החיים - ביניהם Nurami Medical, שפיתחה ננו-סיבים פולימריים למניעת דליפת נוזל המוח והשדרה בניתוחים; JaxBio מתחום אבחון הסרטן על סמך שיירי DNA בדם; SpacePharma, אשר עורכת עבור חברות תרופות ניסויים בחלל; Inpact Bio, המפתחת תרופות לטיפול בסרטן בדרכי השתן; ומדיוונד המפתחת תכשיר לטיפול בפצעים קשי ריפוי וכוויות. מדיוונד דיווחה כי תקבל מימון בהיקף כולל של כ-16 מיליון דולר, מן הסכומים הגבוהים אותם אפשר לקבל בתוכנית.
חברות נוספות שקיבלו מימון הן LightSolver שפיתחה שיטה חדשנית לחישוב מהיר באמצעות לייזר; Reophotonics שפיתחה שיטות חדשות ליצור רכיבים אלקטרוניים; Raaam Memory שפיתחה סוג חדש של זיכרון על שבב; ו-Quantum Transistors Technology המפתחת מעבד קוואנטי.
החברות שקיבלו את המענקים נעזרו בנציגי תוכנית איסרד (ISERD), המנהלת הישראלית לתוכנית הורייזן ברשות החדשנות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.