הליך מינוי נציב שירות המדינה מגיע לבג"ץ. הבוקר (ה'), הגישו מכון לואיס ברנדייס לחברה, לכלכלה ולדמוקרטיה במכללה למנהל, יחד עם מרכז מנור מבית יוזמת המאה, עתירה לבג"ץ לביטול החלטת הממשלה, לפיה את נציב שירות המדינה הבא יבחר ראש הממשלה. כאשר המינוי יאושר על־ידי הוועדה למינויים בכירים בשירות הציבורי, הבוחנת רק את טוהר המידות של המועמד.
● ניצן שפיר, פרשנות | גם בלי חוק היועמ"שים - הממשלה הסירה את הבלמים
● המשרוקית | לפיד סיפר שחוק הגיוס שלו הביא חרדים לבקו"ם. המגמה יותר מסויגת
בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד גלעד ברנע, נטען כי החלטת הממשלה מיום ראשון האחרון, שהתקבלה בניגוד לחוות הדעת המחייבת של היועצת המשפטית לממשלה, היא בלתי־חוקית, פסולה ונגועה בחוסר־סבירות קיצוני ובשיקולים זרים, ולכן יש לבטלה.
נציב שירות המדינה אחראי על כ-70 אלף עובדים בשירות הציבורי. הוא משפיע על אופן גיוס העובדים, פיטוריהם, שכרם והליכי הדין המשמעתי שלהם. בעתירה נטען כי הנציב הוא שומר סף ועליו להיות גורם עצמאי, מקצועי ובלתי־תלוי. העותרים טוענים כי הנוהל שנקבע גרוע יותר מהמצב הקיים היום, בו רה"מ מציע את המועמד, וזה נבחן על־ידי ועדה בנציבות שירות המדינה, שבראשה עומד משפטן שמינתה הממשלה, אך זו בוחנת גם את מקצועיותו והתאמתו של המועמד.
לעמדת העותרים, נציב שירות המדינה צריך להיבחר על־ידי ועדת איתור בראשות שופט של בית המשפט העליון בדימוס, שימונה ע"י נשיא ביהמ"ש העליון ושהרכבה יבטיח מינוי של אדם עצמאי, מקצועי וא־פוליטי, המסוגל לשקם את שירות המדינה, שנמצא כיום במשבר חמור.
37830-08-24
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.