סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:00
יום המסחר בת"א ננעל בירידות שערים. ת"א 35 השיל מערכו כ-0.9% ות"א 90 ירד ב-0.4%. בלט לשלילה מדד ת"א נפט וגז ירד ב-1.3% ומנגד, ת"א קלינטק קפץ במעל ל-2%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-599 מיליון שקל.
בלטו לחיוב מניות דוראל אנרגיה , אלקטריאון , הבורסה לניע בתא , ישראכרט ובזן .
מנגד, הראל השקעות , קמטק , מיטרוניקס , משק אנרגיה וקבוצת אקרשטיין ננעלו בירידות.
15:17
הירידות בתל אביב ממשיכות. מדד ת"א 35 משיל מערכו כ-0.8% ות"א 90 יורד ב-0.6%. בולט לחיוב מדד הבנייה שמשיל מערכו כ-1.4%.
הבורסה בת"א פרסמה כי החל מהיום ייסחרו בבורסה בת"א חוזים עתידיים על המדדים ת"א 35, ת"א 90 ות"א בנקים 5. מטעם הבורסה נמסר כי שעות המסחר בחוזים העתידיים מורחבות יותר ביחס לשוק המניות וזאת על מנת לאפשר למשקיעים להגיב גם בשלב טרום הפתיחה וגם לאחר מסחר הנעילה. המסחר בחוזים יחל מידי יום בשעה 9:45 ויסתיים ב-17:35 בימים שני עד חמישי ובשעה 16:00 בימי ראשון.
13:59
יום המסחר בת"א מתנהל לפי שעה בירידות שערים. מדד ת"א 35 ות"א 90 יורדים ב-0.7% כל אחד.
מניית דוראל אנרגיה מזנקת בכ-7.7% לאחר שהחברה הודיעה כי בסוף השבוע האחרון, Doral LLC התקשרה בהסכם מימון אשר על פיו תועמד לתאגידי הפרויקטים אינדיאנה מרכז 1 ו-2 ואינדיאנה דרום, הלוואות גישור למימון הקמת הפרויקטים, בסך כולל של כ-200 מיליון דולר, וכן מסגרת להעמדת ערבויות הדרושות לפרויקטים, בסך של עד כ- 85 מיליון דולר.
בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים ביציבות. אגרות החוב הממשלתיות נסחרות במגמה מעורבת בשעה זו. התשואה ל-10 שנים עולה ב-4 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.87%. והתשואה לשנתיים יורדת קלות ונסחרת סביב 4.27%.
12:33
חברת תורפז , העוסקת בפיתוח תמציות טעם וריח לתעשיות הקוסמטיקה והמזון הודיעה היום על רכישת 100% מהון המניות של חברת טעמים באנגליה - Flavours and Essences UK Limited תמורת 22 מיליון ליש"ט. מטעם תורפז נמסר כי לחברה בסיס לקוחות רחב, בעיקר באיים הבריטים, ובארצות נוספות באירופה ובאסיה. היא מעסיקה כ- 50 עובדים, הכוללים צוות מכירות בבלגיה האחראי על המכירות מחוץ לאיים הבריטים.
11:21
הירידות בתל אביב מתחזקות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.6% ות"א 90 משיל מערכו 0.7%. ת"א בנייה משיל מערכו כ-1.7% ות"א ביטוח יורד ב-1.4%. מנגד, ת"א קלינטק מטפס בכ-1.2%.
אלקטריאון מזנקת בכ-10% לאחר שהחברה, העוסקת בפיתוח טכנולוגיית "כביש חכם", דיווחה על הקצאה פרטית ליצרנית רכב גלובלית. מטעם החברה נמסר כי על פי תנאי ההקצאה הפרטית, תקצה החברה לניצעת סך כולל של 291,911 אלף מניות רגילות במחיר של 169.4 שקל למניה.
10:23
ירידות קלות בת"א. מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ות"א 90 משיל מערכו 0.2%.
ישראכרט מובילה את עליות השערים במדד ת"א 125 וקופצת בכ-6.4% לאחר שדווח ביום חמישי האחרון כי מנורה מבטחים מנסה להתניע מחדש מהלך של השתלטות על חברת כרטיסי האשראי. ישראכרט פרסמה כי קיבלה מכתב רשמי מידי מנורה ובו הצעה להשקיע בדרך של הקצאת מניות פרטית של כשליש (32%) ממניות ישראכרט. שווי ההשקעה יהיה מעל לשווי השוק הנוכחי של ישראכרט (2.58 מיליארד שקל, לפי המכתב) "בפרמיה שתוסכם".
10:05
יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 עולה ב-0.1%. בקרב המדדים הענפיים מדד ת"א ביטוח בולט לשלילה ויורד בכ-0.9%.
בולטות לחיוב מניות ישראכרט , אלקטריאון , פלסאון תעשיות , דלתא מותגים ואנרג'יאן .
מנגד, הראל השקעות , קמטק , פריורטק , אודיוקודס ואלקטרה נדלן נסחרות בירידות.
09:40
כארבעה חודשים לאחר שממשלת קפריסין סירבה לתוכנית השותפות במאגר אפרודיטה (ניו־מד , שברון ושל ) לפיתוח מאגר אפרודיטה, הגישה השותפות תוכנית מעודכנת לאישור הממשל בניקוסיה. התוכנית החדשה נערכה על בסיס תוכנית הפיתוח וההפקה המאושרת מלפני כחמש שנים, ועלותה מוערכת בכ־-4 מיליארד דולר.
על פי התוכנית, הפקת הגז הטבעי מהמאגר והטיפול בו יעשו באמצעות הקמת מתקן הפקה עצמאי צף שימוקם מעל מאגר אפרודיטה, בעל יכולת הפקה מקסימלית משוערת של כ-800 MMCF ליום, באמצעות ארבע בארות מפיקות בשלב הראשון. ייצוא הגז הטבעי יבוצע באמצעות צנרת למערכת ההולכה המצרית.
"עדכנו את תוכנית הפיתוח בהתאם להנחיות שר האנרגיה הקפריסאי ואנו מצפים לאישור התוכנית על מנת להתקדם בפיתוח המאגר במהירות", מסר יוסי אבו, מנכ"ל ניו־מד. "פיתוח המאגר הוא צעד נוסף בשיתופי הפעולה האזוריים הנרקמים סביב הגז הטבעי באגן הים התיכון".
08:12
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוק המניות
שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. זאת על רקע החדשות הקשות על החזרת גופותיהם של שישה חטופים שנרצחו בשבי חמאס בימים האחרונים, ולאחר שהבוקר דווח על 3 נרצחים בפיגוע ליד חברון.
למרות הבשורות הקשות, העליות בוול סטריט בסוף השבוע צפויות להשפיע לחיוב על המסחר בתל אביב.
המסחר בבורסה המקומית ננעל ביום חמישי האחרון במגמה חיובית ובעליות קלות - מדד ת"א 35 עלה ב-0.1% ומדד ת"א 90 ננעל ללא שינוי. הבנקים עלו ב-0.3% ומדד נפט וגז בלט בעלייה של 1.3%. בלטו במדד מניות נפטא ואנרג'יאן שעלו במעל ל-3%.
● הוא מנהל את הפנסיות של שליש מהישראלים ויש לו אזהרה למשקיעים
מדדי ת"א 35 ות"א 90 עלו השבוע בכ-2% ובכ-3.4%, בהתאמה, מדד ת"א קומבו 90 ובנקים 5, הכולל את מניות מדדי ת"א 90 ות"א בנקים 5, עלה השבוע בכ-2.9%, והשלים עלייה של כ- 7% ממועד השקתו ב-4 באוגוסט 2024. עליות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדדי ת"א נפט ות"א בנייה שעלו השבוע בכ-6.2% ובכ-5.2%, בהתאמה.
הבורסה פרסמה את סיכום המסחר באוגוסט: המסחר בתל אביב בחודש ה-11 למלחמה התנהל על רקע כוננות גבוהה ברחבי הארץ בעקבות איומי תקיפה מצד איראן וחיזבאללה, כשנמשכת הלחימה בצפון הארץ וברצועת עזה ונמשכים המאמצים להגיע להסכם החזרת החטופים.
● למרות התנודתיות: אוגוסט היה חודש ירוק לחוסכים. ומה קרה למסלולי ה-500 S&P?
המסחר הושפע גם מפרסום דו"חות כספיים אחרונים לרבעון השני של 2024 ע"י החברות הבורסאית ומציפיות לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל.
מדדי ת"א 35 ות"א 90 עלו בכ-4% ובכ-5%, בהתאמה, זאת לעומת שיעור עלייה ממוצע של כ-2% במדדי מניות מובילים בבורסות מפותחות בעולם כמו מדד ה-S&P 500 שעלה באוגוסט בכ-2.3%. עליות שערים אפיינו החודש את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדדי רשתות שיווק ומניב חו"ל שעלו בכ-11% ובכ-10%, בהתאמה.
מתחילת השנה רשם מדד ת"א 35 עלייה של 11.7%, בשעה שמדד S&P 500 האמריקאי עלה ב-19%, בהובלת מניות השבבים כולל אנבידיה, שפרסמה השבוע דוחות ומנייתה דווקא נחלשה.
בשלהי עונת הדוחות מנורה מבטחים דיווחה ביום חמישי על רבעון מצוין. החברה הציגה זינוק של 134% ברווח הכולל וזה הסתכם ב-265 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. גם התשואה להון שהציגה החברה השתפרה משמעותית ועמדה על 16.2% לעומת 7.5% בלבד אשתקד. השיפור הוא כה משמעותי עד שמדובר בתשואה להון הגבוהה ביותר מבין כל חברות הביטוח ברבעון הנוכחי.
במקביל, מנורה ריכזה עניין ביום חמישי האחרון לאחר שדווח כי חברת הביטוח מנסה להתניע מחדש מהלך של השתלטות על חברת כרטיסי האשראי ישראכרט . ישראכרט פרסמה כי קיבלה מכתב רשמי מידי מנורה ובו הצעה להשקיע בדרך של הקצאת מניות פרטית של כשליש (32%) ממניות ישראכרט. שווי ההשקעה יהיה מעל לשווי השוק הנוכחי של ישראכרט (2.58 מיליארד שקל, לפי המכתב) "בפרמיה שתוסכם".
בניגוד לדוח הרבעוני החזק של מנורה, הראל השקעות היא חברת הביטוח היחידה שסיימה את הרבעון השני בהפסד כולל של 108 מיליון שקל. ברבעון המקביל, הראל הציגה רווח כולל של 93 מיליון שקל.
בוול סטריט, המסחר ננעל בעליות שערים ביום שישי האחרון, לאחר שמדד ה-PCE (מדד האינפלציה המועדף על הפד), הפתיע לחיוב ונקבע על 2.5% בקצב שנתי ביולי. מדד הנאסד"ק קפץ ב-1.1%, ה-S&P 500 עלה בכ-1%, והדאו ג'ונס הוסיף לערכו כ-0.6%.
בסיכום חודש אוגוסט, ה-S&P 500 עלה כאמור בכ-2.3%, הנאסד"ק עלה ב-0.7% והדאו ג'ונס טיפס בכ-1.8%.
לאחר שצללה בחדות לאחר פרסום הדוחות הרבעוניים, אנבידיה התאוששה מעט במסחר ביום שישי האחרון כשעלתה בכ-1.5%.
חדשות טובות נוספות לענקית השבבים הגיעו מבנק אוף אמריקה שפרסם בסוף השבוע האחרון כי הוא מעלה את מחיר היעד של ענקית השבבים ל-165 דולר מ-150 דולר. עוד ציינו בבנק כי הם שומרים על דירוג קנייה של המניה.
● אימפריה של חיקויים: לחברות האלה היה מוצר "מנצח", ואז הגיעו הסינים
"זה היה רבעון שני חזק עם מכירות של 30 מיליארד דולר לעומת קונצנזוס של 28.6 מיליארד דולר, אולם המניה צפויה להיות תנודתית מכיוון שתחזית המכירות לרבעון השלישי, שעמדה על 32.5 מיליארד דולר נמצאת קצת מעל הקונצנזוס שמסתכם בכ-31.9 מיליארד דולר, ומתחת למספר תחזיות אופטימיות יותר של 33-35 מיליארד דולר, ככל הנראה בגלל דחיית ההשקה של Blackwell ברבעון.
"אנו מציינים גם עלייה בעלויות ההשקה של Blackwell בטווח הקרוב, כאשר שולי הרווח הגולמי צפויים להיות קרובים יותר ל-73% ברבעון הרביעי לעומת 75% ברבעון השלישי לפי התחזית. למרות הרעש הרבעוני, אנו ממשיכים להאמין בהזדמנות הצמיחה הייחודית של אנבידיה בביצועים ובנתח השוק הדומיננטי שלה בשוק השבבים של מעל 80%".
עוד מציינים בבנק האמריקאי כי: "חשוב לציין, מודלים של בינה מלאכותית מהדור הבא ידרשו פי 10-20 יותר כוח מחשוב, ולכן פריסת בינה מלאכותית היא קריטית עבור לקוחות ענן/ארגוניים גלובליים, שאנבידיה צפויה לספק".
בסוף השבוע האחרון וורן באפט חגג את יום הולדתו ה-94 בזמן ששווי חברת האחזקות שאותה הוא מנהל, ברקשייר האת'וויי הגיע לרף טריליון הדולר לפני מספר ימים, ועמד ביום שישי על 1.02 טריליון דולר. רק 7 המופלאות (מלבד טסלה) וארמקו הסעודית עשו זאת לפניו. לברקשייר הת'וואי לקח 44 שנים 5 חודשים ו-13 ימים מאז ההנפקה להגיע לציון דרך זה. פורבס מעריך את הונו האישי ב-146 מיליארד דולר גם לאחר שתרם מיליארדים לצדקה. מוקדם יותר השנה הוא אמר לוול סטריט ג’ונרל שאת רוב הונו הוא יעביר במותו לקרן צדקה שתנוהל על ידי בתו.
לצד זאת, בסוף השבוע האחרון פורסם כי באפט הוסיף כ-6 מיליארד דולר במהלך חודש יולי לערימת המזומנים הנכבדת של ברקשייר האת'וויי לאחר שביצע מכירה נוספת של מניות בנק אוף אמריקה . באפט מכר ביום רביעי האחרון כ-21.1 מיליון מניות במחיר ממוצע של 40.24 דולר. בסך הכל, ברקשייר חתכה את אחזקתה בבנק אוף אמריקה בכ-14.5% עם מכירת 150.1 מיליון מניות תמורת 6.2 מיליארד דולר, במחיר ממוצע של 41.33 דולר למניה.
בנק אוף אמריקה היא אחזקת המניות השלישית בגודלה של ברקשייר, המהווה כ-11% מתיק ההשקעות שלה. ברקשייר נותרה בעלת המניות הגדולה ביותר של בנק אוף אמריקה עם החזקה של 11.4% של 882.7 מיליון מניות בשווי של כמעט 36 מיליארד דולר.
הצרות של אילון מאסק ממשיכות. שופט בית המשפט העליון בברזיל, אלכסנדר דה מוראס, הורה להשעות את הגישה לרשת החברתית X של אילון מאסק. על פי הדיווחים, הוראת השופט הגיעה לאחר שמאסק התבקש למנות נציג משפטי של החברה במדינה, עד יום חמישי האחרון. לאחר שעבר הדד-ליין למינוי, הרשת החברתית של אילון מאסק הודיעה כי לא תענה לבקשה.
גם אינטל ריכזה עניין הסוף השבוע האחרון ומנייתה זינקה במעל ל-9%, לאחר שבבלומברג דווח כי ענקית השבבים והמעסיקה הגדולה בישראל שוקלת לפצל את עסקיה לשתי חברות נפרדות: פיתוח שבבים וייצור שבבים. מזה זמן רב, משקיעי החברה תומכים במהלך ומפעילים לחץ בנושא, בין היתר, בשל משבר הנזילות שהיא נמצאת בו.
על פי הדיווח, אינטל שכרה את בנק ההשקעות מורגן סטנלי כדי לייעץ לה לבצע מהלכי קיצוץ ושינוי ארגוני , במטרה להתמודד עם משבר הנזילות אליו נקלעה, ולתכנן את תהליך הקיצוצים עליו הכריזה, במסגרתו יפוטרו ויוצאו לפרישה מוקדמת כ-17,000 עובדים. במורגן סטנלי מגבשים דרכי פעולה שיוצגו להנהלת אינטל במהלך ישיבת דירקטוריון שתיערך בחודש הבא. יחד עם זאת, ההערכה היא שגלסינגר יעדיף לבצע מהלכים דרמטיים פחות מפיצול בשלב הראשון, כמו עיכוב חלק מתהליך ההתרחבות שלה, דבר שבא לידי ביטוי כבר היום, בעיכוב בבניית מפעלים כמו אלה בישראל ובגרמניה.
בוול סטריט יפורסמו במהלך השבוע הקרוב דוחות כספיים של מספר חברות שבהן שנת הכספים לא זהה לשנה הפיסקאלית, ביניהן חברת התקשורת KT Corporation, חברת אבטחת הסייבר Zscaler, חברת שירותי המחשוב HPE, הקמעונאית Dollar Tree וחברת השבבים ברודקום.
2. שוקי האג"ח
המסחר בשוק החוב המקומי התנהל בחמישי בנטייה לירידות מתונות ברוב המדדים בבורסה.
איגרות החוב מסדרה ב' של חברת אדמה בלטו בעלייה לאחר שהחברה פרסמה דוחות כספיים מוקדם יותר השבוע. יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מדגישים כי הם ממשיכים להעדיף את האפיק הצמוד הקצר-בינוני, וכי "התשואות בשקליות הארוכות ימשיכו להגיב לסיכוי להשגת הפסקת הלחימה". להערכתם, בארה"ב שוק האג"ח אופטימי מדי לגבי תוואי הורדת הריבית.
בשבוע החולף, את עליות השערים השבוע הובילו מדדי איגרות החוב הממשלתיות בראשם מדדי איגרות החוב צמודות המדד לטווח של 10 שנים ומעלה שעלו בכ- 0.5%-0.6%. יוצא דופן השבוע מדד תל בונד דולר שירד בכ- 0.6% בהשפעת החלשות הדולר ביחס לשקל.
התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים ירדה במעט השבוע והיא עומדת על כ-4.8% בסוף השבוע. זאת בדומה לתשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים שירדה במעט במקביל והיא עומדת על כ-3.8% לקראת סוף השבוע (נכון ליום רביעי).
מנתוני הבורסה לסיכום אוגוסט עולה כי מדדי האג"ח עלו במהלכו ב-1.5% בממוצע. בלטו איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד לטווח ארוך, שעלו ב-3%-3.5%.
בשוק החוב האמריקאי, התשואות עלו לכל אורך העקום בשבוע החולף, כאשר התשואה ל-10 שנים עלתה ב-10 נ"ב לרמה של 3.91%.
מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מסביר הבוקר כי: "המשקיעים ממשיכים להעריך כי הריבית תרד בחודש ספטמבר ב-25-50 נ"ב (התמחור מהחוזים עומד על הפחתה של כ-33 נ"ב), כשבמבט עד סוף השנה מעריכים כי הריבית תשלים ירידה של 100 נ"ב (1.0% שלם). הנאום של פאוול בג'קסון הול לפני כשבוע וחצי היה החותמת האחרונה להפחתת הריבית בספטמבר, אך הנעלם כרגע זה קצב הפחתות הריבית. תמחור של 100 נ"ב עד סוף השנה משקף את הפער המהותי בין האופטימיות היחסית של שוק המניות לבין הזהירות הרבה יותר שנרשמת בשוק האג"ח בכל הנוגע לנחיתה רכה של הכלכלה האמריקנית".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
ביום שישי האחרון השקל התחזק בחדות ביחס לדולר וגם ביחס לאירו. שער הדולר-שקל עמד על 3.62 שקלים ושער האירו-שקל נסחר סביב 4 שקלים. מתחילת אוגוסט הדולר נחלש ב-3.3% ביחס לשקל והאירו נחלש באופן מתון יותר של כ-1.2%.
במהלך המסחר ביום שישי מחירי הנפט ירדו בכ-2.5%. חבית נפט מסוג ברנט עמד על כ-76.9 דולר, ירידה של 2.1% מתחילת החודש ושל 2% בשבוע האחרון. הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ד"ר גיל מיכאל בפמן, מסביר כי מרבית ההשפעה על ירידת מחירי הנפט בשבוע החולף מקורה בציפיות להיווצרות עודף היצע.
4. מאקרו
מדד מחירי ההוצאה לצריכה פרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב פורסם ביום שישי האחרון. המדד עלה ביולי ב-0.2% כפי שציפו וכמו ביוני וב-2.5% בחישוב שנתי לעומת צפי של 2.6% בחישוב שנתי ו-2.5% ביוני. מדד הליבה עמד על 0.2% לעומת צפי של 0.2% ו-2.6% לעומת צפי של 2.7% בחישוב שנתי לעומת 2.6% ביוני.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות התייחס לנתונים: "נתוני מחירי הצריכה הפרטית לחודש אוגוסט עלו בקנה אחד עם ההערכות המוקדמות. ובחישוב שנתי אף היו מעט נמוכים יותר: המדד עצמו עלה ב-2.5% והמדד ללא מזון ואנרגיה, נקודת הייחוס המועדפת על ידי הפד, עלה ב-2.6%, שניהם ב-0.1% פחות מנתוני חודש יולי. עם זאת, כי הנתון החודשי למדד עלה ב-0.2%, פי 2 מהחודש הקודם.
"גם נתוני הצריכה הפרטית, שעלתה ב-0.5%, מעל השינוי בחודש הקודם (0.3%+), היו בהתאם לציפיות. יש לכך חשיבות במובן זה שבמונחים ריאליים עלתה הצריכה הפרטית ב-0.4%, יותר מאשר בחודש יולי. נתון ההכנסה הפרטית, שעלתה ב-0.3%, היה קצת מעל הצפי ומנתוני החודש הקודם. בתוכו, מרכיב השכר עלה גם כן ב-0.3%. בסך הכול, אין הרבה מידע חדש. לא מדובר בנתון שיטה את הכף לטובת הורדת ריבית של חצי אחוז ב-18/9, אך הוא בהחלט תומך בהורדה של רבע אחוז, תרחיש שהשוק מייחס לו הסתברות של שני שלישים.
"הכדור עובר כעת למגרשו של דוח התעסוקה לחודש אוגוסט, שיפורסם בעוד שבוע ויהיה הנתון המכריע האחרון לפני שהפד יחליט אם הריבית תרד בשיעור של רבע אחוז או כפול מכך".
נתוני מאקרו שיתפרסמו בשבוע הקרוב כוללים בין היתר מדד מנהלי הרכש במספר מדינות ובהן סין, ארה"ב, קנדה וגוש האירו, דוח המשרות הפנויות ובהמשך גם שיעור האבטלה בארה"ב, וכן המכירות הקמעונאיות באירופה. עוד בשבוע הקרוב, הבנק המרכזי של קנדה יפרסם את החלטת הריבית שלו.
בישראל תפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתוני כניסות ויציאות לישראל ומישראל לחודש אוגוסט, את השכר הממוצע ברוטו לשכיר ליוני, ונתוני פדיון רשתות השיווק למאי-יולי.
5. תחזית
מנהל ההשקעות הראשי בבנק ניהול העושר פיקטה, סזאר פרז-רואיז, מעריך כי בארה"ב צפויות שלוש הורדות ריבית השנה של 0.25% כל אחת, החל מחודש ספטמבר. באירופה, הוא צופה כי הבנק המרכזי יפחית את הריבית ב-0.25% בספטמבר ובדצמבר. לדברי פרז-רואיז, שיחות שכר שיתקיימו בספטמבר עם ארגון עובדי התעשייה הגרמני IG Metall יהיו משמעותיות, משום שצמיחה בשכר היא אינדיקטור מרכזי להורדת ריבית על ידי הבנק המרכזי של אירופה.
בנושא אחר, פרז-רואיז מציין כי התקיפות של ישראל בלבנון בתחילת השבוע סימנו הסלמה. על רקע חוסר הוודאות בסביבה הגיאופוליטית, פיקטה ממליצים ב"תשואת יתר" על הזהב. לדברי מנהל ההשקעות, מחירי המתכת עלו בשבוע האחרון, ולמרות ירידות במחיר מדי פעם, הביקוש לזהב נותר גבוה בשל המתיחות הגיאופוליטית וחששות פיסקאליים. פרז-רואיז מוסיף גם כי השיאים במחיר הזהב מיוחסים במידה מסוימת לחולשת הדולר האמריקאי.