סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
יום המסחר הראשון של ספטמבר ננעל הלילה בירידות חדות. נאסד"ק ירד ב-3.2% וזהו יומו הגרוע ביותר מזה כחודש, S&P 500 ב-2% ודאו ג’ונס ב-1.6%. מדד המניות הקטנות, ראסל 2000 ירד ב-3% בעוד מדד הפחד או מדד ה-VIX זינק ב-25% ל-19.6.
מה שהצית את הירידות הוא פרסום נתוני היצור שהראו על סימני חולשה והעלו את החשש להאטה בצמיחת הכלכלה. נתוני S&P גלובל הראו ירידה במדד הייצור ל-47.2 באוגוסט, עלייה של 0.4% לעומת יולי אך פחות מהצפי והנתון הנמוך ביותר מאז נובמבר 2023. כשהמדד הזה הוא פחות מ-50 זה אומר שהייצור שמהווה כ-10% מכלכלת ארה"ב מתכווץ. נתוני המוסד לניהול ההיצע בארה"ב (ISM) מלמדים גם שהיצרנים משלמים מחירים גבוהים יותר על יבוא סחורות בחודש שעבר.
את הירידות הובילו היום מניות השבבים - ובעיקר אנבידיה שירדה ביותר מ-9% ומחקה כ-250 מיליארד דולר משוויה, בנוסף אליה, בין היתר ירדו בחדות גם אינטל ו-AMD .
רונן מנחם כלכלן ראשי בבנק מזרחי טפחות התייחס הערב לירידות החדות בוול סטריט: "עד להודעת הריבית יגיבו שוקי המניות בארה"ב לנתונים על פעילות הסקטור העסקי והצרכני. היום נמסר כי מדד מנהלי הרכש לחברות התעשייה התכווץ בחודש אוגוסט פעם חמישית ברציפות. גם מדד האופטימיות הכלכלית אמנם עלה בחודש ספטמבר לרמה הגבוהה ביותר מאפריל אשתקד, אך נותר בטריטוריה שלילית. התמונה הכלכלית המשתקפת משני האינדיקטורים אינה חיובית".
"בצד זאת, נוכח ירידה חדה של מחירי הנפט יורדות גם מניות האנרגיה. ירידה כזו מצביעה על התמתנות של הביקוש לתשומת הייצור ומכאן על חולשה של הפעילות הכלכלית הגלובלית, מה שגורם לירידות לזלוג לכל רוחב השוק".
"צריך גם לזכור עוד שתי נקודות", מציין מנחם, "לאחר שהבורסה חוזרת מסוף שבוע ארוך, המניות נוטות להיות לתנועות חזקות יותר - לכל כיוון. שנית מניות הטכנולוגיה והשבבים מוליכות את הירידות, בהמשך לתקופה המאוד תנודתית שעוברת עליהן. המניות הללו ידעו להתגבר על ירידות חדות בעליות גבוהות ולכן קשה לומר אם מסתמנת בהן מגמת ירידה של ממש. עם זאת, אין להתעלם מעליות היתר שלהן בשנים האחרונות בתור גורם לתנודות ולצורך בחיזוקים כדי להמשיך לטפס".
"ביום שישי יפורסם הנתון החשוב ביותר לשוקי המניות והאג"ח - דוח התעסוקה לחודש אוגוסט והשוק בלחץ: האם הנתון יהיה פושר מספיק על מנת להבטיח הורדת ריבית של עד חצי אחוז אך לא חלש מספיק כדי לאותת על התמתנות יתר של הפעילות? השוק מייחל להורדה של חצי אחוז. די סביר שביומיים שנותרו עד אז נראה גלים של עליות וירידות ואי שקט בשוק"
22:41
בעוד מניות השבבים צוללות היום, אחת החשובות מהן, ברודקום צפוייה לדווח את תוצאותיה הרבעוניות ביום חמישי לאחר הנעילה. המשקיעים יחכו לעדכונים בכל הנוגע להכנסות בתחום הבינה המלאכותית ולצפי שלה לשנה כולה. האנליסטים מצפים להכנסות של 13 מיליארד דולר ולורווח של 0.63 דולר למניה. ברודקום זינקה מתחילת השנה ב-36% ונסחרת בשווי שוק של 710 מיליארד דולר.
אחרי הנפילות שחוותה קראודסטרייק בגלל התקלה העולמית שגרמה להשבתה נרחבת במיליוני מחשבים, בבנק ההשקעות HSBC רואים דווקא הזדמנות. "התוצאות והתחזיות של קראודסטרייק לאחר הדוחות האחרונים מראים שהחברה יוצאת מהמשבר והגרוע נמצא מאחוריה". למרות שהחברה הורידה את התחזיות לשנה כולה, שיעור הצמיחה עדיין מרשים ועומד על 23% לשני הרבעונים הבאים (לעומת התקופה המקבילה), כמעט פי 2 מחברות הסייבר האחרות. לכן, בבנק השקעות העלו המלצה ל"קניה" מ"החזק" עם מחיר יעד של 339 דולר לעומת 302 דולר בסקירה הקודמת.
22:09
בצל הירידות החדות בוול סטריט, שמפילות את מדד נאסד"ק ב-3%, ואת מניות השבבים, ובראשן אנבידיה , שהפכה ליעד המועדף על משקיעים, ב-9% - בגולדמן זאקס ממליצים למשקיעים "ללכת על זהב" מכיוון שלדעתם, למרות שמחיר הזהב יורד היום במעט, 0.5% ל-2,520 דולר לאונקיה, הזינוק במחיר של המתכת היקרה לא הסתיים.
מחיר הזהב ירד אמנם מהשיא של כל הזמנים בו נגע בחודש שעבר, אך עדיין עלה בכמעט 22% מתחילת השנה, מה שהופך אותה לנכס השני בביצועיו לאחר הביטקוין. "זהב הוא הגידור המועדף עלינו מפני הסיכונים הגיאופוליטיים והפיננסיים, עם תמיכה נוספת מהורדות בריבית הפדרלית הקרובה וקנייה מתמשכת של בנקים מרכזיים", כתבו אנליסטים של גולדמן זאקס ביום ראשון שם צופים למחיר של 2,700 דולר בשנת 2025.
21:32
הירידות בוול סטריט הולכות ומחריפות. נאסד"ק יורד ב-3.2% וזהו יומו הגרוע ביותר מזה כחודש, S&P 500 ב-1.9% ודאו ג’ונס ב-1.4%. מדד המניות הקטנות, ראסל 2000 יורד ב-2.9%. מדד השבבים SOX יורד ב-7%.
מדד הפחד או מדד ה-VIX מזנק ב-25% ל-19.6.
כזכור, אחר הצהריים פורסמו נתוני היצור שהראו על סימני חולשה והעלו את החשש להאטה בצמיחת הכלכלה. נתוני S&P גלובל הראו ירידה במדד הייצור ל-47.2 באוגוסט, עלייה של 0.4% לעומת יולי אך פחות מהצפי והנתון הנמוך ביותר מאז נובמבר 2023. כשהמדד הזה הוא פחות מ-50 זה אומר שהייצור שמהווה כ-10% מכלכלת ארה"ב מתכווץ. נתוני המוסד לניהול ההיצע בארה"ב (ISM) מלמדים גם שהיצרנים משלמים מחירים גבוהים יותר על יבוא סחורות בחודש שעבר.
את הירידות מובילות היום מניות השבבים - תעודת הסל על השבבים, SOXX נופלת ב-5% ובעיקר אנבידיה שיורדת ביותר מ-8% ומוחקת כ-250 מיליארד דולר משוויה. לפני כשבוע דיווחה החברה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני ואל אף שהציגה צמיחה מרשימה מאוד של 122% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, וגם הציפיות להמשך היו מעל ציפיות האנליסטים בוול סטריט, המשקיעים התאכזבו והפילו את המניה בכ-7% במסחר המאוחר, ומאז המניה מדשדשת.
מניות שבבים נוספות שיורדות בחדות הן AMD , אינטל ומארוול טכנולוג'י .
הדרמה היום בשוק מקדימה את הנתון החשוב ביותר שיתפרסם רק בשישי - עיני המשקיעים נשואות אל עבר דוח התעסוקה של חודש אוגוסט בארה"ב. על פי ההערכות נתוני התעסוקה שיתפרסמו יקבעו האם הפד יוריד את הריבית שלו ב-25 נקודות בסיס או ב-50 נקודות בסיס בהחלטת הריבית בספטמבר. בג'יי פי מורגן מעריכים כי צפוי להתפרסם דוח תעסוקה חזק שיוביל את הפד להפחית את הריבית בשיעור מתון יותר של 25 נקודות בסיס. להערכתם, קיצוץ עמוק יותר יגביר את הדאגה משוק העבודה והכלכלה האמריקאית.
21:12
בשוק החוב האמריקאי תשואות האג"ח הממשלתי יורדות היום - תשואת האג"ח לעשר שנים יורדת ב-5 נקודות בסיס ל-3.85% וזו לשנתיים ל-3.89%.
בעקבות הצפי להאטה בכלכלת הסינית, מחירי הנפט יורדים היום בחדות ולרמתם הנמוכה מאז דצמבר בשנה שעברה. נפט מסוג ברנט יורד ב-5% ל-74 דולר לחבית ונפט אמריקאי ל-70 דולר לחבית.
בלוב, שרוב התמ"ג שלה נובע מהנוזל השחור, ימונה בתוך 30 יום יו"ר חדש לבנק המרכזי לאחר שסאדיק אל-כביר היו"ר הקודם נמלט בשבוע שעבר מהמדינה, כך הוסכם באו"ם שמפקח על יצוא הנפט בלוב. היצוא ממספר נמלים בלוב הופסק אתמול והייצור חדל בכל המדינה. הכאוס במדינה נסוב סביב שתי היריבות הפוליטיות במדינה על השליטה בהכנסות מהנפט.
20:36
וול סטריט פותחת את החודש בירידות חדות בעקבות נתוני מאקרו חדשים שמעלים את החשש למיתון בכלכלה הגדולה בעולם. הירידות הגדולות הן בעיקר אצל מניות הטכנולוגיה הגדולות בראשן אנבידיה . נאסד"ק יורד ב-2.5%, S&P 500 ב-1.5% ודאו ג’ונס ב-1.1%. מדד המניות הקטנות, ראסל 2000 יורד ב-2.3%. מדד השבבים SOX יורד ב-6.5%.
גם המניות הישראליות שנסחרות בוול סטריט רובן ככולן יורדות. הירידות הבולטות הן במניות נובה , קמטק , אלארום , טאואר וסולאראדג' .
19:29
וול סטריט פותחת את החודש בירידות חדות בעקבות נתוני מאקרו חדשים שמעלים את החשש למיתון בכלכלה הגדולה בעולם. נאסד"ק יורד ב-2.5%, S&P 500 ב-1.5% ודאו ג’ונס ב-1.1%. מדד המניות הקטנות, ראסל 2000 יורד ב-2.3%.
אחר הצהריים פורסמו נתוני היצור שהראו על סימני חולשה והעלו את החשש להאטה בצמיחת הכלכלה. נתוני S&P גלובל הראו ירידה במדד הייצור ל-47.2 באוגוסט, עלייה של 0.4% לעומת יולי אך פחות מהצפי.
18:30
בעקבות וול סטריט, המסחר באירופה ננעל הערב בירידות שערים. המדדים דאקס וקאק ירדו ב-0.9%, פוטסי הבריטי ב-0.8%.
בוול סטריט גובר החשש לנחיתה קשה לכלכלה ועדיין ירידות חדות - נאסד"ק יורד ב-2.2%, S&P 500 ב-1.3% ודאו ג’ונס ב-1%.
מניות נוספות שמרכזות עניין היום: בואינג נופלת במסחר לאחר שבבנק וולס פארגו הורידו את מחיר היעד של המניה. בנוסף קיים חשש לשביתה במפעליה בעוד המו"מ עם ועד העובדים של החברה נמשך.
מניית יוניטי גרופ , ספקית תוכנה למפתחי משחקים מזנקת לאחר המלצה של מורגן סטנלי ל"משקל יתר" מ"משקל שווה". הבנק מציין שאת מעמדה של החברה כמנוע עיקרי בשוק המשחקים.
17:54
בעקבות הצפי להאטה בכלכלת הסינית, מחירי הנפט יורדים היום בחדות. נפט מסוג ברנט יורד ב-4% ל-74 דולר לחבית ונפט אמריקאי ב-3.5% ל-70 דולר לחבית.
17:41
הירידות בוול סטריט מתגברות כעת בעקבות חששות מחודשים מהחלשות הכלכלה האמריקאית - אחר הצהריים פורסמו נתוני היצור שהראו על סימני חולשה והעלו את החשש להאטה בצמיחת הכלכלה. נתוני S&P גלובל הראו ירידה במדד הייצור ל-47.2 באוגוסט, עלייה של 0.4% לעומת יולי אך פחות מהצפי.
נאסד"ק יורד ב-2.2%, S&P 500 ב-1.5% ודאו ג’ונס ב-1.1%.
את הירידות מובילות היום מניות השבבים- תעודת הסל על השבבים, SOXX נופלת ב-5% ובולטות בה אנבידיה , אינטל , מארוול טכנולוג'י ו-Arm .
17:04
מניית אינטל שוב יורדת היום לאחר שזינקה בקרוב ל־10% ביום שישי האחרון, בעקבות דיווח באתר בלומברג שלפיו תציג לדירקטוריון מהלכים אסטרטגיים כדי להתמודד עם משבר הנזילות אליו נקלעה, בהם מכירת חטיבות או פיצולה לשתי חברות נפרדות - האחת עוסקת בייצור והשנייה בפיתוח שבבים.
אינטל מנהלת כעת קרב מאסף במטרה להגן על עצמה מפני מהלכים אקטיביים כגון השתלטות עוינת של בעלי מניות על הדירקטוריון, לאחר שהאסטרטגיה של המנכ"ל פט גלסינגר לפתוח את הייצור שלה לחברות מתחרות מתעכבת. בינתיים, החברה מדממת מזומנים ומאבדת נתחי שוק בקצב מהיר משחשבה.
16:58
יום המסחר הראשון של ספטמבר בוול סטריט נפתח בירידות שערים ובהובלת מניות השבבים - נאסד"ק יורד ב-1.5%, S&P 500 ב-0.9% ודאו ג’ונס ב-0.7%.
שוב, ברקשייר האת'וויי מכרה בסוף השבוע 21 מיליון מניות של בנק אוף אמריקה, בשווי של כמעט 850 מיליון דולר, וזאת בהמשך לשבוע שעבר בו מכרה מניות בסכום של כמיליארד דולר. ברקשייר האת’וויי המנוהלת על ידי באפט חתכה את החזקתה בבנק ב-13% בסדרת מכירות שהחלה ביולי תמורת 5.4 מיליארד דולר בסך הכל. הסיבה למכירה לא נאמרה.
למרות המכירות המשמעותיות, בנק אוף אמריקה נותרה אחת ההחזקות הגדולות של ברקשייר. החברה עדיין מחזיקה ב-880 מיליון מניות, המהוות 11.4% מהבנק, בשווי של כ-36 מיליארד דולר. זוהי ההחזקה השלישית בגודלה בתיק ההשקעות של ברקשייר, אחרי אפל ואמריקן אקספרס. כל עוד ברקשייר מחזיקה ביותר מ-10% ממניות הבנק, היא נדרשת לדווח על כל מכירה תוך שני ימי עסקים. כדי להימנע מדרישה זו, ברקשייר תצטרך להפחית את אחזקתה.
16:30
יום המסחר הראשון של ספטמבר בוול סטריט נפתח בירידות שערים - נאסד"ק יורד ב-1%, S&P 500 ב-0.6% ודאו ג’ונס ב-0.4%.
אנבידיה עדיין מושכת הרבה תשומת לב. המניה רחוקה ב-12% משיאה ב-18 ליוני, כששבע המופלאות, שהיא חלק מהן, איבדו 0.5% מאותו יום ואילו מדד ה-S&P 500 עלה ב-3.2% באותה תקופה.
15:50
החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים היום. נאסד"ק יורד ב-0.6%, S&P 500 ודאו ג’ונס ב-0.5%.
זהו יום המסחר הראשון של ספטמבר שהיסטורית הוא חודש קשה בשווקים, ויש שקוראים לזה "אפקט ספטמבר". תשומת לב מופנית השבוע אל דוח התעסוקה שיתפרסם ביום שישי. אוגוסט כזכור היה חודש הפכפך שהתחיל עם ירידות חדות אך הסתים בנימה חיובית.
עיני המשקיעים נשואות אל עבר דוח התעסוקה של חודש אוגוסט בארה"ב, שצפוי להתפרסם ביום שישי הקרוב. על פי ההערכות נתוני התעסוקה שיתפרסמו יקבעו האם הפד יוריד את הריבית שלו ב-25 נקודות בסיס או ב-50 נקודות בסיס בהחלטת הריבית בספטמבר. בג'יי פי מורגן מעריכים כי צפוי להתפרסם דוח תעסוקה חזק שיוביל את הפד להפחית את הריבית בשיעור מתון יותר של 25 נקודות בסיס. להערכתם, קיצוץ עמוק יותר יגביר את הדאגה משוק העבודה והכלכלה האמריקאית.
15:00
הירידות בבורסות אירופה נמשכות: הדאקס יורד ב-0.3%, הפוטסי משיל מערכו כ-0.5% והקאק יורד ב-0.2%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים.
במסחר המוקדם בוול סטריט, מניות השבבים נסחרות בירידות שערים: אנבידיה משילה מערכה כ-2%, סופר מיקרו קומפיוטר יורדת בכ-1.1%, AMD יורדת ב-1.2% וברודקום יורדת בשיעור דומה.
14:20
אילון מאסק, המייסד של חברת טסלה ממשיך להסתבך. לאחר ששופט בית המשפט העליון בברזיל, אלכסנדר דה מוראס, הורה להשעות את הגישה לרשת החברתית X של אילון מאסק ביום שישי האחרון, הבוקר דווח כי גם רגולטור התקשורת בברזיל איים בסנקציות נגד חברת האינטרנט הלוויינית של אילון מאסק 'סטארלינק'. החלטת הרגולטור מגיעה לאחר שדווח כי סטארלינק היא החברה היחידה שהודיעה כי לא תציית להחלטת בית המשפט לחסום את X.
12:33
ירידות קלות בבורסות אירופה: הדאקס יורד ב-0.2%, הפוטסי נסחר במגמה דומה והקאק משיל מערכו 0.1%.
מחירי הנפט יורדים בשעה זו במעל ל-1%. מחירה של חבית מסוג ברנט יורד לרמה של 76.2 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 72 דולרים.
על רקע הירידות במחירי הנפט, החשש מפני ירידה בביקושים בסין, לאחר שבסוף השבוע האחרון פורסם מדד מנהלי הרכש במדינה שהגיע לשפל של שישה חודשים באוגוסט. ביום שני, סין פרסמה את הירידה הראשונה בהזמנות הייצוא החדשות (לחודש יולי) מזה שמונה חודשים, ואמרה כי מחירי הדירות החדשים צמחו באוגוסט בקצב החלש ביותר שלהם השנה.
10:54
יום המסחר באירופה מתנהל במגמה מעורבת. הדאקס עולה ב-0.2%, הפוטסי נסחר סביב רמות הבסיס והקאק עולה ב-0.2%.
08:50
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. בניקיי נסחר סביב רמות הבסיס, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.5%, הקוספי יורד ב-0.3% וההנג סנג משיל מערכו כ-0.5%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בירידות קלות לאחר שאמש (ב') לא התקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העבודה.
● היועץ שממליץ להסיט השקעה מענקיות הטכנולוגיה ליתר החברות ב-S&P 500
חודש ספטמבר ידוע היסטורית בתור החודש האדום בוול סטריט. כשמסתכלים על כמעט 100 שנה לאחור, משנת 1928 ועד שנת 2023, חודש ספטמבר היה השלילי ביותר עם ירידה ממוצעת של כ־1.2%. החודש הכי חיובי, אגב, הוא יולי עם עלייה של כ־1.7%.
אז האם אנחנו צפויים לירידות גם בספטמבר הקרוב? גיא מני, מנהל ההשקעות הראשי של מיטב גמל ופנסיה אומר כי "נכון שספטמבר מאופיין סטטיסטית כחודש חלש, אך צריך להשקיע לטווח ארוך". הוא מעריך כי חודש ספ טמבר יתאפיין גם השנה בירידות, שכן, "שוק האג"ח הלך כברת דרך יותר מדי חדה מבחינת התמחור של הורדת הריבית (של הפדרל ריזרב ב־18 בספטמבר). אני לא מעריך שיהיה מיתון בארה"ב ולכן לא נדרשת הורדת ריבית חדה, אלא הדרגתית. לכן, יכול להיות שיהיה תיקון קטן כלפי מטה, אבל המגמה היא של נחיתה רכה ואינפלציה מתמתנת".
● תשואה שנתית "מובטחת" של עד 17%? כך תוכלו להימנע ממלכודות
כשמסתכלים על כמעט 100 שנה לאחור, משנת 1928 ועד שנת 2023, חודש ספטמבר היה השלילי ביותר עם ירידה ממוצעת של כ־1.2%. החודש הכי חיובי, אגב, הוא יולי עם עלייה של כ־1.7%.
אפל מרכזת עניין הבוקר לאחר שדווח כי המתחרה שלה, ענקית הסינית Huawei, הודיעה כי היא מתכננת לערוך אירוע השקת מוצר שעות ספורות לאחר חשיפת האייפון השנתית של ענקית הטכנולוגיה. האירוע יתקיים ב-10 בספטמבר בשעה 14:30 שעון בייג'ינג, כאשר האירוע של אפל צפוי יתקיים ב-9 בספטמבר באירוע תחת הכותרת "It's Glowtime".
גם טסלה מרכזת עניין הבוקר לאחר שפורסם ברויטרס כי יצרנית המכוניות החשמליות מתכננת לייצר גרסת שישה מושבים של מכונית דגם Y בסין החל מסוף 2025. על פי הדיווחים, יצרנית הרכב שואפת להגביר המכירות של הרכב החשמלי שלה הנמכר ביותר והכי ותיק שלה. עוד דווח כי טסלה ביקשה מהספקים להיערך בהתאם לעלייה דו-ספרתית של תפוקת דגם Y במפעל שלה בשנגחאי.
בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות הבוקר. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 3.91% והתשואה לשנתיים עומדת על 4.28%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו קלות. חבית מסוג ברנט נסחרה ב-76 דולר ומחירה של חבית מסוג WTI היה כ-73 דולר.
גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי מתייחס בסקירתו למגמה בשוק הנפט: "בטווח המיידי, נראה שהסלמה ביטחונית רחבה עלולה גם להביא לחשש מפני חסימת מיצרי הורמוז, אשר בהם עוברים כ-20% מסך תפוקת הנפט הגלובלית. במבט קדימה לטווח הקצר, מחיר הנפט מסוג WTI יושפע בצורה חלשה יחסית מהנושא הגאופוליטי מאשר סוגי נפט אחרים. זאת, מכיוון שהנפט האמריקאי חשוף במידה פחותה למזרח התיכון ולסיכונים באזור זה.
"החששות של OPEC+ לגבי האצת תהליכי הדה-קרבוניזציה, לצד צמצום היצע הנפט מלוב ועיראק, צפויים לתרום לצעדים שמטרתם ליצור מצב שבו המעבר לאנרגיות מתחדשות יהיה פחות כדאי. האסטרטגיה של קבוצת OPEC+ צפויה להתמקד בשימור מעמדה העתידי כשחקנית מרכזית בתחום האנרגיה ולשנות את יחס המחירים בין נפט גולמי לבין מוצרי אנרגיה מתחדשת. נראה כי הקבוצה צפויה להגדיל את התפוקה בטווח הזמן הקרוב (אוקטובר 2024). כך, תורמת קבוצת OPEC+ להרחבת היצע הנפט הגלובלי, דבר שעשוי לתרום לירידה נוספת במחיר הנפט".
עיני המשקיעים נשואות אל עבר דוח התעסוקה של חודש אוגוסט בארה"ב, שצפוי להתפרסם ביום שישי הקרוב. על פי ההערכות נתוני התעסוקה שיתפרסמו יקבעו האם הפד יוריד את הריבית שלו ב-25 נקודות בסיס או ב-50 נקודות בסיס בהחלטת הריבית בספטמבר. בג'יי פי מורגן מעריכים כי צפוי להתפרסם דוח תעסוקה חזק שיוביל את הפד להפחית את הריבית בשיעור מתון יותר של 25 נקודות בסיס. להערכתם, קיצוץ עמוק יותר יגביר את הדאגה משוק העבודה והכלכלה האמריקאית.
במארקטווצ' פורסם כי האנליסטים של ברקליס צופים ששיעור האבטלה ירד ל-4.2% באוגוסט: "אנו מעריכים כי יהיה תיקון לזינוק בשיעור האבטלה ביולי, שנבע בחלקו מעלייה באבטלה הזמנית עקב הוריקן בריל", הם ציינו. הם גם צופים צמיחה חזקה יותר בתוספת המשרות של אוגוסט לעומת יולי. "דוח משרות חזק" עשוי להוביל לעלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות ומגמה חיובית בוול סטריט, ציינו.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מסביר בסקירתו כי תהליך הורדות ריבית בעולם צובר מומנטום: "נתוני האינפלציה PCE בארה"ב (2.5%, ליבה-2.6%) מאפשרים לפד להוריד את הריבית בפגישה הקרובה אם לא יהיו הפתעות גדולות בנתוני האינפלציה של אוגוסט.
"האינפלציה במדינות העיקריות באירופה ירדה באוגוסט יותר מהתחזיות והגיעה ליעד של 2% או אף מתחתיו. אינפלציית הליבה ירדה מ-2.9% ל-2.8%. ההתפתחות הנוספת שתומכת בירידה באינפלציה הייתה האטה בקצב עליית השכר בהסכמים הקיבוציים בגוש האירו לקצב שנתי של 3.6% ברבעון השני לעומת 4.7% ברבעון הראשון. כעת שום דבר לא מפריע ל-ECB להוריד ריבית ב-12/9 ל-3.5%.
"ככלל, הורדות ריבית מתרחבות. בחודש יולי היו כ-10 בנקים מרכזיים בעולם שהורידו ריבית. מרביתם במדינות המתפתחות. הם גם מורידים ריבית בקצב גבוה יותר מאשר במדינות המפותחות. לכן, הריבית הממוצעת של הבנקים המרכזיים במדינות המתפתחות ירדה כבר בכ-2% מהשיא לעומת ירידה של כ-0.5% במדינות המפותחות".