סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:00
יום המסחר בתל אביב ננעל במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 ירד בכ-0.3%, בעוד שמדד ת"א 90 התקדם בכ-0.2%. בלט לחיוב מדד הביומד, שקפץ בכ-2.2%. מנגד, בלט לשלילה מדד הבנקים, שירד בכ-1%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-567 מיליון שקל.
מניות שבלטו לחיוב בסיום יום המסחר: אינרום , מג'יק , מלם תים , נאייקס והבורסה לניירות ערך בתל אביב .
מניות שבלטו לשלילה בסיום יום המסחר: אל על , משק אנרגיה , פריון נטוורק , אלקטריאון וג'י סיטי .
14:56
ירידות קלות בתל אביב. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 משיל מערכו כ-0.1%. בקרב המדדים הענפיים, את המגמה השלילית מוביל מדד ת"א בנקים 5 שמשיל מערכו כ-1.2%. מנגד, ת"א ביומד מזנק בכ-2.6%.
מניית חברת אפיטומי מדיקל , העוסקת בפיתוח מיכשור רפואי להרזיה ולהחדרת תרופות בבליעה, מנזקת בכ-142% לאחר שדיווחה כי קיבלה את אישור FDA לשיווק ומכירת קפסולת אפיטומי בארה"ב.
13:55
הליכי חדלות הפירעון של חברת סלינה (אנגליה) - שהפעילה אתרי נופש ברחבי העולם - ממשיכים להשפיע גם בישראל. לאחר שבשבוע שעבר, חברת גבאי מניבים העוסקת בהחזקה, ניהול ותפעול של נדל"ן, הודיעה שצ'קים של סלינה ישראל בסך 540 אלף שקל בגין דמי שכירות בנכס בחוף מגדל בכנרת לא כובדו, כעת היא מעדכנת על הפסקת פעילות סלינה ישראל בנכס.
12:27
מגמה מעורבת בתל אביב. מדד ת"א 35 יורד ב-0.5% ות"א 90 עולה ב-0.1%. בקרב המדדים הענפיים מדד ת"א ביומד בולט לחיוב וקופץ בכ-2%.
חברת קווליטאו , העוסקת בפיתוח ציוד בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה, מרכזת עניין לאחר שדיווחה כי קיבלה הזמנה מלקוח של מוצרי מוליכים למחצה באסיה בהיקף של כ-3.1 מיליון דולר, לאספקה ברבעון השלישי של שנת 2025.
11:03
קרב השליטה על חברת כרטיסי האשראי ישראכרט מתחמם. כשבועיים אחרי שמנורה הגישה הצעה מחודשת להנהלת ישראכרט, מצטרפת גם חברת הביטוח הדיגיטלית ווישור גלובלטק , המנוהלת על־ידי ניצן צעיר הרים, עם הצעה משלה. במכתב שנשלח ליו"ר ישראכרט תמר יסעור ומנכ"ל החברה רן עוז, נכתב מטעם ווישור כי בהמשך לשיחות ראשוניות שנערכו בין הצדדים, "אנו מציעים לדירקטוריון ישראכרט, לטובת בעלי המניות של ישראכרט, לבחון במשותף גם אפשרות לקדם מהלך של יצירת גרעין שליטה בישראכרט". ההצעה תחומה בזמן לחודש ימים עד לאמצע אוקטובר, וישראכרט מוזמנת "להיכנס להליך מו"מ ממוקד ואינטנסיבי".
10:18
המגמה החיובית בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ות"א 90 עולה ב-0.5%.
מניית אינרום מובילה את המגמה החיובית במדד ת"א 125 ומזנקת בכ-7%. זאת לאחר שדווח ביום חמישי האחרון כי איש העסקים בני ברון, רוכש כ-21% מחברת אינרום, העוסקת בייצור ושיווק מוצרים לענפי הבנייה, תמורת כ-370 מיליון שקל.
10:05
יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות שערים קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, ות"א 90 עולה ב-0.4%. בולט לחיוב מדד ת"א טכנולוגיה שעולה בכ-0.9%.
בולטות לחיוב מניות אינרום , מג'יק , הבורסה לניע בתא ונקסט ויז'ן .
מנגד, פריון נטוורק , מגה אור , סלע נדלן , מבנה ומיטרוניקס נסחרות בירידות.
08:20
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת על רקע ההתפתחויות הביטחוניות בהן טיל ששוגר מתימן לכיוון מרכז הארץ - התפוצץ באוויר.
ביום חמישי האחרון, המסחר בבורסה המקומית ננעל בעליות שערים. עם זאת, מדד ת"א 35 נסחר בשעות הצהריים ברמה נמוכה מזו של סוף השבוע שעבר, על רקע ירידות בשלושת ימי המסחר הראשונים של השבוע. ת"א 35 עלה ב-1.1%, ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1%. בלט לחיוב מדד ת"א מניב-חו"ל שקפץ בכ-1.5%. מדד ת"א בנייה ות"א בנקים 5 עלו בכ-1.4% כל אחד.
● חברת הנדל"ן שזינקה ב-1,500% מהשפל: "אאורה היא מפעל חיי. לא אמכור מניות שלה"
את העליות בבורסה ביום חמישי הובילו המניות הדואליות, ביניהן יצרנית השבבים טאואר וחברת התרופות טבע . מניית מליסרון עלתה לאחר שחברת הקניונים דיווחה על רכישת יתרת מניות חברת אביב ייזום ב-625 מיליון שקל.
בשבוע החולף מדדי ת"א 35 ות"א 90 ירדו בכ-0.8% ובכ-1.1%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א נפט וגז שירד בכ- 4.1%. מנגד, מדד ת"א מניב חו"ל בלט בעלייה של כ-1.3%, ומדדי ת"א תשתיות אנרגיה ות"א ביטוח עלו בכ-1% כל אחד.
● בבורסה בתל אביב מסתתרת מניה שקפצה ב-500%. למה לא שמעתם עליה?
מתחילת השנה ועד המסחר ביום חמישי, המדד עלה בכ-8%. לשם השוואה, מדד S&P 500 עלה בארה"ב ב-19% מתחילת 2024.
בוול סטריט, ביום שישי האחרון המסחר ננעל במגמה ירוקה, בשבוע הטוב ביותר מתחילת 2024: מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.7%, ה-S&0 500 ננעל בעליות של כ-0.5% והנאסד"ק התרומם בכ-0.6%.
בסיכום שבועי, ה-S&0 500 עלה ב-3.6%, הנאסד"ק טיפס ב-5.3%, ומדד הדאו עלה ב-2.3%.
בלטה במסחר מניית וורנר ברדרס שזינקה במעל ל-10% לאחר שהחברה דיווחה על שיתוף פעולה עם חברת Charter Communications, שירחיב את שירותי הסטרימינג ללקוחות.
ב-Leverage Shares התייחסו להשפעת העימות בין קמלה האריס לדונלד טראמפ על שוק המניות האמריקאי: "באשר לעימות שנערך בין טראמפ להאריס, השוק הגיב בצורה מתונה למדי, וזאת מאחר שהמדיניות הכלכלית של השניים כבר ידועה. עם זאת, המגזר הסולארי הגיב בחיוב להצהרותיה של האריס בנוגע לאנרגיה ירוקה. מניות האנרגיה המתחדשת יושפעו מאוד מתוצאות הבחירות. ניצחון של טראמפ עשוי להכביד על מניות האנרגיה הסולארית ואנרגיית רוח, וזאת מאחר שהוא תומך בצמצום התמיכה באנרגיות מתחדשות. מנגד, האריס רואה באנרגיה הסולארית מרכיב משמעותי באסטרטגיה האנרגטית של ארצות הברית בטווח הארוך, וניצחונה עשוי לתת למניות הללו דחיפה".
2. שוקי האג"ח
מדדי איגרות החוב נסחרו ביום חמישי בעליות קלות - גם מדדי האג"ח הממשלתיות תל גוב וגם מדדי האג"ח הקונצרניות תל בונד.
מדד תל בונד דולר בלט השבוע בעלייה של כ- 0.9% בהשפעת התחזקות הדולר ביחס לשקל. מדדי תל בונד תשואות צמודות ותל בונד תשואות שקלי רשמו השבוע עלייה של כ- 0.2%, כל אחד. מנגד, מדדי איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד לטווח ארוך בלטו השבוע בירידה של עד כ- 1.7%.
התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים נותרה כמעט ללא שינוי השבוע ועמדה על 4.8% בסוף השבוע. זאת בשונה מהתשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים שירדה במעט במקביל ועמדה על כ-3.65% ביום שישי האחרון.
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אי.בי.אי, כתב כי התרחקות מועד הפחתת הריבית בישראל והמשך גיוסים בהיקפים גבוהים מצד האוצר צפויים להמשיך ולהפעיל לחץ לעליית התשואות בשוק האג"ח בתקופה הקרובה. הלחצים לעליית תשואות יתמתנו להערכתו אם הממשלה תקדם תקציב ריאלי ל-2025. לדבריו, "על רקע ההערכה כי סיכון האינפלציה נוטה כלפי מעלה, בסביבת הציפיות לאינפלציה הנוכחית נמשכת להערכתנו העדיפות של האפיק הצמוד על פני השקלי".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
לאחר שבתחילת החודש נחלש בחדות אל מול הדולר, ביום (ו') השתנה המגמה והשקל מתחזק ביותר מ-1% ונסחר סביב רמה של 3.71 שקל לדולר.
רונן מנחם, כלכלן ראשי בבנק מזרחי טפחות, מסר בשיחה עם גלובס כי "התחזקות השקל ביום שישי התרחשה במקביל להיחלשות הדולר בעולם. ניתן לקשור זאת לציפיות שהריבית בארצות הברית תרד השבוע, אך רק במידה חלקית, היות והציפיות לכך אינן חדשות". הציפיות להפחתת הריבית בארה"ב בשבוע הבא מתומחרות על ידי השוק ב-100%, ונתוני האינפלציה שפורסמו ביום רביעי האחרון, שהראו המשך התמתנות בעליות המחירים, רק נתנו עוד ודאות לשווקים.
במהלך יום שישי, מחיר חבית נפט מסוג ברנט עמד על כ-71.6 דולר, ירידה לעומת מעל 76 דולר בתחילת החודש.
4. מאקרו
ביום רביעי יפרסם הבנק הפדרלי של ארה"ב את החלטת הריבית שלו, וההערכות הן שהריבית תרד ב-0.25%. אריה גולדין, יועץ אסטרטגי לרימון קרנות גידור, מעריך כי "הורדת ריבית של 0.25% על ידי הפדרל ריזרב בשבוע הקרוב (ד'), תאותת לשווקים הפיננסים כי פניה של הכלכלה האמריקאית הם ל'נחיתה רכה' ולא למיתון. לעומת זאת, הורדת ריבית גבוהה יותר של 0.5% עלולה להתפרש כאיתות למיתון ולגרום לזעזוע בשוקי המניות, האג"ח והמט"ח".
גולדין מעריך כי הבנק הפדרלי "יעדיף ככל הנראה לנהוג במתינות. כרגע אין נתונים שמצביעים על כניסה למיתון, אלא על נחיתה רכה. האינפלציה מתקדמת בכיוון הנכון ודוח התעסוקה שהוצג בשישי שעבר, לפיו באוגוסט נוספו 142 אלף משרות במשק האמריקאי, פחות מהתחזיות - מראה גם הוא על צמיחה איטית בשוק התעסוקה".
ביום חמישי תתפרסם הריבית של הבנק המרכזי באנגליה, וביום שישי יפרסם גם הבנק המרכזי ביפן את החלטת הריבית שלו. בישראל יתפרסם ביום ראשון מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט. הכלכלנית הראשית בבנק דיסקונט, נירה שמיר, העריכה השבוע כי המדד יעלה ב-0.5%, מאחר שהשכר הממוצע במשק, בעיקר במגזר העסקי, עולה בקצב מואץ ומהווה גורם אינפלציוני.
● האיש שהציל את גוש האירו מציג את החזון שיבטיח את שגשוגו
נתוני מאקרו שיפורסמו במהלך השבוע הקרוב כוללים את המאזן המסחרי ונתוני שכר בגוש האירו, שיעור האינפלציה בקנדה וביפן, מכירות קמעונאיות בארה"ב ובבריטניה, וכן שיעור האבטלה בבריטניה.
בישראל יפורסמו בין היתר נתונים מסקר כוח אדם, מאזן התשלומים ומספר המשרות הפנויות.
5. תחזית
היום בשעה 18:30 צפוי להתפרסם מדד המחירים לצרכן בישראל של חודש אוגוסט. מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס מעריך כי: "לפי התחזית שלנו, מדד אוגוסט צפוי לעלות ב-0.5% כאשר האינפלציה השנתית צפויה להישאר יציבה בקצב של 3.2%. הסעיפים שצפויים לבלוט בתרומתם החיובית למדד - פירות וירקות על רקע עלייה חדה מאוד במחירי הירקות, סעיף הדיור וסעיף חינוך תרבות ובידור על רקע עלייה במחירי המלונאות.
"בכל הנוגע למדיניות המוניטארית, בעוד שבארה"ב תהליך הפחתות הריבית צפוי לצאת לדרך השבוע ובאירופה אנו אחרי שתי הפחתות, בישראל הסיפור המקומי משנה את התמונה. ריבית בנק ישראל צפויה להישאר יציבה בעתיד הנראה לעין בעקבות אי הוודאות הגאו-פוליטית, הסיטואציה הפיסקאלית וההאצה המחודשת באינפלציה".