בורסות עולם | סיקור שוטף

וול סטריט ננעלה בעליות; S&P 500 ודאו ג'ונס עלו שוב לשיא כל הזמנים

משרד המשפטים האמריקאי שוקל לבקש מבית המשפט להורות על פירוק חלקים מגוגל • מפיקת הליתיום האמריקאית ארקדיום זינקה ב-30%, לאחר שדווח כי ענקית הכרייה ריו טינטו רוכשת אותה ב-6.7 מיליארד דולר • ענקית התרופות שהמיליארדר קן גריפין הגדיל את החזקתו בה ב-63% • פרוטוקול ישיבת הפד חשף מחלוקת לגבי שיעור הורדת הריבית

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הלילה בעליות ושניים מהמדדים המובילים שברו שוב שיאים: S&P 500 שעלה  ב-0.7% ודאו ג'ונס שעלה ב-1%. נאסד"ק הוסיף 0.6%. 

מחירי הנפט התאוששו מעט היום לאחר שהשילו כ-4% אתמול. נפט אמריקאי נסחר קרוב ל-73 דולר לחבית לאחר שירד מוקדם יותר ב-2.8%. נפט מסוג ברנט נע קרוב ל-76 דולר לחבית. הירידות אתמול נבעו לאחר שכלכלני ממשלת סין סיימו תדרוך מבלי להכריז על תמריצים חדשים גדולים.

ההתאוששות נובעת גם בעקבות נתונים רשמיים של ממשלת ארה"ב שהראו כי מלאי הנפט הגולמי של המדינה גדלו ב-5.81 מיליון חביות בשבוע שעבר, גידול חד מהצפוי. 

בשוק מחכים עתה למדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר שיפורסם מחר אחר הצהריים. המדד ישמש כמבחן האחרון האינפלציה לפני שהפדרל ריזרב ידון בהחלטת הריבית הבאה שלו בתחילת נובמבר. הדו"ח  צפוי להציג אינפלציה של 2.3%, האטה מהעלייה השנתית של אוגוסט של 2.5% במחירים, השיעור השנתי הנמוך ביותר מאז תחילת 2021. במהלך החודש הקודם, הצפי הוא שהמחירים עלב-0.1%, ירידה מהעלייה של 0.2% שנרשמה באוגוסט.

22:19

הערב פורסם פרוטוקול הפד ממנו עולה שפקידי הפדרל ריזרב היו חלוקים בפגישתם בחודש שעבר לגבי השאלה - בכמה להפחית את הריבית. הרוב הצביע בעד ההפחתה הגדולה יותר של חצי אחוז שאושרה בסופו של דבר. 

התומכים בקיצוץ הגדול יותר "סברו שכיול מחדש כזה של המדיניות המוניטרית יתאים אותה טוב יותר עם האינדיקטורים האחרונים של האינפלציה ושוק העבודה", נכתב בפרוטוקול, שמפורסם כמקובל בעיכוב של שלושה שבועות. היו חברים בפד שסברו כי אפשר היה להוריד את הריבית ברבע נקודה עוד בהחלטה הקודמת, בסוף יולי, וכי הנתונים עדכניים יותר רק חיזקו את ההצדקה להורדת הריבית.

22:03

מניות ענקית התעופה בואינג  יורדת היום ב-2% נוספים בעוד שביתת איגוד המכונאים נמשכת. אתמול חזרה בה החברה מהצעתה לאיגוד לאחר שהשיחות לא הביאו להסכם. 

יצרנית השבבים ברודקום  עולה היום בכ-3% וגם היא לשיא כל הזמנים. החברה שנסחרת בשווי שוק של 870 מיליארד דולר זינקה בכ-65% מתחילת השנה. 

21:55

אנבידיה  נסחרת היום ביציבות והיא במרחק של כ-2.5% בלבד משיאה שנקבע ביוני (135.6 דולר) ביציבות היום. אתמול סיכמה המניה חמישה ימים רצופים של עליות שנבעו מחדשות טובות. ביום שני החל כנס ה-AI Summit של החברה, החברה מציגה טכנולוגיות פורצות דרך כדי להתמודד עם האתגרים המשמעותיים ביותר עבור הלקוחות. בין המושאים שצפויים לקבל חשיפה הן תחום הרובוטיקה המסקרן, אבטחת המידע, בריאות, מחשוב קוונטום, תקשורת ועוד.

עוד משהו שמעורר אופטימיות במניית אנבידיה: מנכ"ל פוקסקום יונג ליאו דיבר באותו היום על ה"בום" בשוק הבינה המלאכותית, "יש עוד הרבה לאן לעלות", אמר. ליאו סיפר שהביקוש לשרתי החברה המבוססים על שבבי אנבידיה הוא "הרבה יותר גבוה ממה שציפינו".

מחירי הנפט מתאוששים מעט היום לאחר שהשילו כ-4% אתמול. נפט אמריקאי נסחר קרוב ל-73 דולר לחבית לאחר שירד מוקדם יותר ב-2.8%. נפט מסוג ברנט נע קרוב ל-76 דולר לחבית. הירידות אתמול נבעו לאחר שכלכלני ממשלת סין סיימו תדרוך מבלי להכריז על תמריצים חדשים גדולים.

ההתאוששות נובעת גם בעקבות נתונים רשמיים של ממשלת ארה"ב הראו כי מלאי הנפט הגולמי של המדינה גדלו ב-5.81 מיליון חביות בשבוע שעבר, גידול חד מהצפוי. 

21:08

חברת הסייבר הישראלית צ'ק פוינט  עולה היום בכ-3% ולשיא כל הזמנים. החברה הישראלית הגדולה בוול סטריט נסחרת בכ-22 מיליארד דולר עלתה ב-33 מתחילת השנה. לפני כשלושה חודשים  מונה נדב צפריר למנכ"ל החדש של החברה והחליף את מייסד החברה גיל שויד, שמונה ליו"ר החברה. 

ישראליות נוספות שבולטות היום במסחר בוול סטריט: צים  יורדת במעל 3%, סולאראדג'  עולה במעל 3% למרות שבאתר seeking alpha פורסמה היום רשימת המניות עם הכי הרבה שורטים בוול סטריט - סולאראדג' מקום 2. 

בריינסוויי  שעוסקת בטיפול מתקדם ולא פולשני בהפרעות מוחיות, הודיעה היום על התרחבות נוספת של פלטפורמת ה- Deep TMS™   במזרח אסיה, עם אספקת 15 מערכות חדשות בטאיוואן ודרום קוריאה.

20:29

המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת - מדד S&P 500 עולה ב-0.5% ובכ-30 נקודות ל-5,782 נקודות ולשיא חדש בפעם ה-43 השנה. נאסד"ק ב-0.4% ודאו ג'ונס ב-0.9%.

קן גריפין, המשקיע מיליארדר המשמש כמנכ"ל קרן הגידור סיטאדל רכש ברבעון האחרון 7.9 מיליון מניות של פייזר  והגדילה את החזקתה בענקית התרופות ב-63%. פייזר ידעה בשנים האחרונות הרבה עליות ומורדות. בעוד שמנייתה בכ-5% ב-2024, היא ביותר מ-30% בשלוש השנים האחרונות. פייזר עולה כעת במסחר במעל 3%. 

19:46

המלצות אנליסטים: הרשת החברתית רדיט  עולה בכ-2% לאחר שג'פריס החלה לסקר את החברה עם דירוג קנייה. האנליסט ג'ון קולנטווני אמר כי צמיחה גבוהה של משתמשים תיתן לחברה יתרון מול המתחרים ותגדיל הרווחים שלה.

גיטלאב   המציעה פלטפורמה לפיתוח תוכנה בקוד פתוח עולה ביותר מ-7% לאחר שמורגן סטנלי העניק לחברה דירוג עודף משקל. החברה חושבת ש-GitLab תהנה מהיצע המוצרים העצום שלה בצנרת.

18:59

מניית נייקי  עולה מעט היום ומקווה להתאושש מהתקופה הקשה. ב-14 לאוקטובר ייכנס לתפקידו המנכ"ל החדש של ענקית אופנת הספורט, אליוט היל. הוא מגיע לתפקיד אחרי חמש שנים שבהן ג'ון דונהיו עמד בראש החברה, ושאופיינו ברצף של כישלונות שגרמו לחברה לאבד גובה מול המתחרים.

היל מגיע לכיסאו החדש כ"מושיע" של נייקי. "המומחיות הגלובלית שלו, סגנון המנהיגות וההבנה העמוקה של התעשייה והשותפים שלנו, יחד עם התשוקה שלו לספורט, למותגים, למוצרים, לצרכנים, לספורטאים ולעובדים שלנו, הופכים אותו לאדם הנכון להוביל את שלב הצמיחה הבא של נייקי", אמר היו"ר מארק פרקר עם ההכרזה על המינוי.

18:40

המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת - מדד S&P 500 עולה ב-0.5% ובכ-30 נקודות ל-5,782 נקודות ולשיא חדש בפעם ה-43 השנה. נאסד"ק ב-0.4% ודאו ג'ונס ב-0.7%. 

באירופה ננעל הערב המסחר בעליות שערים - הדאקס הגרמני עלה ב-1% בעוד הקאק הצרפתי והפוטסי הבריטי עלו ב-0.6%. 

17:52

לאחר פתיחה מהוססת המסחר בוול סטריט מתנהל כעת בעליות קטנות. נאסד"ק עולה ב-0.1%,דאו ג'ונס עולה בכ-0.4%, S&P 500 עולה ב-0.2% ושוב מתקרב לשיא. 

רכבת ההרים במניית סופר מיקרו  נמשכת, זו עולה היום במעל 6%, אתמול השילה כ-5% לאחר שביום שני זינקה ב-15%. הסיבה לזינוק אתמול הייתה דיווח החברה על מכירה של יותר יותר מ-100,000 מעבדי GPUs ברבעון ועל כך שסיפקה פתרונות קירור נוזלי למספר מפעלי הבינה המלאכותית הגדולים ביותר שנבנו. הזינוק אתמול במניה היה הזינוק הגדול ביותר של המניה מזה שבעה חודשים. 

אנבידיה  עולה גם היום ועומדת להשלים שישה ימים רצופים של עליות וזינוק של כ-15%. אתמול החל כנס ה-AI Summit של החברה שימשך עד מחר. החברה צפויה להציג טכנולוגיות פורצות דרך כדי להתמודד עם האתגרים המשמעותיים ביותר עבור הלקוחות. בין המושאים שצפויים לקבל חשיפה הן תחום הרובוטיקה המסקרן, אבטחת המידע, בריאות, מחשוב קוונטום, תקשורת ועוד.

עוד משהו שמעורר אופטימיות במניית אנבידיה: מנכ"ל פוקסקום יונג ליאו דיבר אתמול על ה"בום" בשוק הבינה המלאכותית, "יש עוד הרבה לאן לעלות", אמר. ליאו סיפר שהביקוש לשרתי החברה המבוססים על שבבי אנבידיה הוא "הרבה יותר גבוה ממה שציפינו".

17:16

מניות ענקית התרופות הגרמנית באייר  יורדת בבורסת גרמניה ביותר מ-7%, לאחר שבית משפט בארה"ב אמר כי יבחן את הטענה שחשיפה למוצרים מתוצרת החברה פגעה במספר אנשים. 

בית המשפט העליון בוושינגטון קיבל השבוע סקירה של התדיינות משפטית נגד החברה על ההשפעה של חשיפה לפוליכלורין ביפנילים (PCBs) במרכז החינוך סקיי ואלי במדינת וושינגטון, אחד ממקרים רבים הקשורים בו באייר נאשמת. בעבר, בית משפט לערעורים ביטל קנס של 185 מיליון דולר במשפט לאחר שמצא פגמים בתיק במאי, לפי רויטרס.

16:51

המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת, נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 ללא שינוי ודאו ג'ונס עולה בכ-0.3%.

מניית אלפאבית (גוגל)  יורדת קלות לאחר שפורסם הבוקר שמשרד המשפטים האמריקאי בוחן אפשרות לבקש מבית המשפט להורות על פירוק חלקים מהחברה. זאת בעקבות פסיקה מאוגוסט 2024 שקבעה כי החברה יצרה מונופול בלתי חוקי בתחום החיפוש באינטרנט, כך דווח היום ברויטרס.

ההצעות, שצפויות להיות מוגשות עד ה-20 בנובמבר, כוללות אפשרות להפרדת דפדפן Chrome ומערכת ההפעלה Android מהחברה. בנוסף, נשקלים צעדים כמו הגבלת הסכמי ברירת המחדל של גוגל עם יצרני מכשירים ופתיחת גישה למתחרים למאגרי המידע של החברה. גוגל הודיעה על כוונתה לערער על הפסיקה, וטוענת כי ההצעות "רדיקליות" ועלולות להשפיע לרעה על התפתחות תעשיית הבינה המלאכותית. החברה תוכל להציע את הצעותיה לתיקונים עד ה-20 בדצמבר. 

16:30

לאחר העליות אתמול, נפתח היום המסחר בוול סטריט ביציבות, המדדים המובילים, נאסד"ק, S&P 500 ו-דאו ג'ונס יורדים בכ-0.1%. 

עסקת ענק בתחום הכרייה: חברת הכרייה השנייה בגודלה בעולם, ריו טינטו  תרכוש את מפיקת הליתיום האמריקאית ארקדיום ליתיום  בעסקת מזומן המוערכת ב-6.7 מיליארד דולר. השווי משקף מחיר של 5.85 דולר למניה, פרמיה של כ-90% על מחיר הסגירה של המניה בסוף השבוע האחרון. בתחילת השבוע, מניית אקרדיום זינקה בכ-36% ברקע דיווח על המשא ומתן.

אם העסקה תצא לפועל, ריו טינטו תהפוך לאחת מספקיות הליתיום הגדולות בעולם, אחרי החברה לכימייה וכרייה בצ'ילה (SQM) ואלבמארל. אקרדיום מספקת ליתיום ללקוחות בולטים כמו טסלה, BMW וג'נרל מוטורס. העסקה צפויה להיסגר לקראת אמצע 2025.

המהלך מגיע ברקע ביקוש גובר למינרליים חיוניים, כאשר ליתיום משמש כחומר מרכזי בייצור סוללות, מסמארטפונים דרך רכבים חשמליים ועד מאגרי אנרגיה לתחנות כוח באנרגיה מתחדשת.

14:50

עליות שערים קלות באירופה. הדאקס עולה ב-0.3%, הפוטסי עולה בשיעור דומה והקאק גם מוסיף לערכו 0.3%.

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים קלות בשעה זו.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות בשעה זו. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.03%. התשואה לשנתיים עומדת על 3.96%.

בבנק הפועלים ציינו השבוע כי השוק צופה כעת שהריבית בארה"ב תרד ב-0.25% בהחלטות הקרובות בנובמבר ובדצמבר, זאת לאחר שבשבוע שעבר היה צפי שבאחת ההחלטות הקרובות תהיה הפחתה בשיעור של 0.5%. גם הציפיות להורדת ריבית בהמשך השנה התמתנו, ועד סוף שנת 2025 השוק צופה 8 הפחתות ריבית מצטברות של 0.25% כך שהריבית תרד לרמה של 3.5%, לעומת צפי לריבית של 3.0% בסוף 2025 לפני שבוע. 

13:42

התנודתיות במחירי הנפט נמשכת וכעת הם יורדים ב-0.3%. בשעה זו מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 77 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 73.4 דולרים.

אמש (ג'), מחירי הנפט צללו בכמעט 5%. נורברט רוקר, ראש כלכלה ומחקר ביוליוס בר התייחס למגמה: "האם השוק איבד את פחדו מהסלמה במזרח התיכון? לא סביר. קל וחומר שהעדר תמריצים מוחשיים נוספים מסין, מספק סיבה לא משכנעת לצניחה. המתיחות הגאו-פוליטית צפויה להישאר גבוהה בינתיים, כאשר חילופי המהלומות בין ישראל לאיראן צפויים להימשך. אנו רואים זעזוע מחירים מתון בהתהוות, בדומה לדפוסים שנצפו מוקדם יותר השנה. מעבר לרעש הגאו-פוליטי, אנו רואים את השוק מתקדם לקראת עודף היצע עד 2025.

"קשה להצביע על גורם ספציפי לצניחה של אתמול. מחירי הנפט צנחו בכמעט 5% מ-80 דולר לכיוון 77 דולר. יש שמזכירים את העדר פעולות תמריץ נוספות ומוחשיות מסין כסיבה. סיבה אחרת יכולה להיות התאמות משמעותיות בפוזיציות העתידיות בשוק. המצב הגאו-פוליטי נותר ללא שינוי, פעולה צבאית צפויה להמשיך באסטרטגיה של "עין תחת עין" בעימות בין ישראל לאיראן, מה שמעיב על שוק הנפט באי-ודאות ופחד רב לעת עתה.

"כפי שצוין קודם, אנו רואים זעזוע מתון בהתהוות, כאשר מחירי הנפט עוקבים אחר דפוס דומה לזה שנצפה מוקדם יותר השנה וקופצים זמנית מעל 80 דולרים. אפשרות נוספת היא לתרחיש של זעזוע בינוני שבו תשתיות אנרגיה הופכות למטרה צבאית, ופעולות פוליטיות כמו סנקציות נכנסות למשוואה, ופילוג בין השחקנים האזוריים מעמיק. התפתחות כזו תגרום כנראה לקפיצת מחירים משמעותית יותר וממושכת יותר, ותרים את מחירי הנפט זמנית מעל 90 דולר. בהשוואה לעשור האחרון, שוק הנפט הפך עמיד הרבה יותר ולמדינות הנפט יש כושר ייצור עודף נרחב. סין פיתחה אחסון מקומי משמעותי, ותנופת הנפט באמריקה מציעה חלופות אספקה נוספות. מבחינה יסודית, השוק יכול להתמודד היטב עם שיבושים באספקת הנפט, אך רגשות ופחדים עדיין עלולים לגרום לתגובה התחלתית חדה בעליות המחירים.

"ישנם כמה סימנים בתוך הרעש הנוכחי בשוק שהיו מדריך מוצק מאז פרוץ המלחמה בעזה. מהומה בלתי נשלטת אינה באינטרס של אף אחד באזור, לא עבור ארה"ב לקראת הבחירות לנשיאות ולא עבור המשטר האיראני החושש לשרידותו. הצפי שלנו לטווח הקצר הוא 75 דולר, שמגלם פרמיית סיכון גאו-פוליטית באופן חלקי".

12:15

המגמה המעורבת באירופה נמשכת. בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים בירידות שערים קלות. 

מאקרו אירופה: היצוא בגרמניה עלה בחודש אוגוסט ב-1.3% לעומת הצפי המוקדם שציפה לירידה של 1%. מנגד, היבוא בגרמניה ירד ב-3.4% (צפי: 2.5%-).

10:27

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. הדאקס יורד ב-0.2%, הקאק יורד בשיעור דומה, והפוטסי הבריטי עולה ב-0.4%.

09:45

משרד המשפטים האמריקאי בוחן אפשרות לבקש מבית המשפט להורות על פירוק חלקים מחברת גוגל , זאת בעקבות פסיקה מאוגוסט 2024 שקבעה כי החברה יצרה מונופול בלתי חוקי בתחום החיפוש באינטרנט, כך דווח היום ברויטרס. ההצעות, שצפויות להיות מוגשות עד ה-20 בנובמבר, כוללות אפשרות להפרדת דפדפן Chrome ומערכת ההפעלה Android מהחברה. בנוסף, נשקלים צעדים כמו הגבלת הסכמי ברירת המחדל של גוגל עם יצרני מכשירים ופתיחת גישה למתחרים למאגרי המידע של החברה. גוגל הודיעה על כוונתה לערער על הפסיקה, וטוענת כי ההצעות "רדיקליות" ועלולות להשפיע לרעה על התפתחות תעשיית הבינה המלאכותית. החברה תוכל להציע את הצעותיה לתיקונים עד ה-20 בדצמבר.

08:49

הבוקר באסיה (ד'), המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. מדד הניקיי עולה ב-1.2%. בורסת שנגחאי יורדת ב-3.6%, ההנג סנג מוסיף לערכו 1%, ומדד הקוספי יורד ב-0.6%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים.

אמש בוול סטריט, המסחר ננעל בעליות שערים. נאסד"ק עלה ב-1.4%, S&P 500 ב-1%, ודאו ג'ונס ב-0.3%. 

סיכום הרבעון השלישי: אלה המניות שמשכו את המשקיעים הקטנים 

אנבידיה  עלתה אמש בכ-4% וסגרה יום חמישי רצוף של עליות. אנליסטים בוול סטריט חוזרים לאחרונה להמליץ על המניה. ב-KeyBanc העלו את תחזית ההכנסות של החברה מ-128 מיליארד דולר ל-130 מיליארד דולר ושהשבב החדש של החברה, הבלקוול, יתרום 7 מיליארד דולר להכנסות הרבעון הרביעי. 

במקביל, אמש החל כנס ה-AI Summit של אנבידיה שיסתיים היום (ד'). החברה צפויה להציג טכנולוגיות פורצות דרך כדי להתמודד עם האתגרים המשמעותיים ביותר עבור הלקוחות. בין המושאים שצפויים לקבל חשיפה הן תחום הרובוטיקה המסקרן, אבטחת המידע, בריאות, מחשוב קוונטום, תקשורת ועוד.

עוד משהו שמעורר אופטימיות במניית אנבידיה: מנכ"ל פוקסקום יונג ליאו דיבר אמש על ה"בום" בשוק הבינה המלאכותית, "יש עוד הרבה לאן לעלות", אמר. ליאו סיפר שהביקוש לשרתי החברה המבוססים על שבבי אנבידיה הוא "הרבה יותר גבוה ממה שציפינו".

בנק ההשקעות שהוריד את המלצתו למניית החברה הגדולה בעולם 

סולאראדג'  צללה אמש בכ-9%. בסקירה של דויטשה בנק שיצאה לפני מספר ימים כתבו כי החברה עומדת לפני מספר רבעונים קשים וכי הקשיים של החברה באירופה צפויים להימשך עד אמצע השנה הבאה. הם נשארו בהמלצת "החזק". במורגן סטנלי ציינו האנליסטים שהחברה כנראה תתקשה לאושש את הביקוש למוצריה. 

עונת הדוחות בוול סטריט נפתחה אמש באופן רשמי. פפסיקו  חתכה את התחזיות לשנה לאחר שהמכירות ירדו באופן בלתי צפוי ברבעון. יצרנית המשקאות והחטיפים תולה את הסיבה בהאטת הביקוש המופחת של הצרכנים בצפון אמריקה בעוד שמתחים גאו-פוליטיים פגעו בעסקיה בכמה שווקים בינלאומיים. פפסיקו צופה כעת שההכנסות האורגניות לשנה כולה יצמחו בטווח האחוז החד-ספרתי הנמוך, כך נמסר היום, במקום לעלות ב-4% כפי שחזו קודם לכן. המניה יורדת מעט השנה, בעוד שמניית קוקה-קולה  עלתה ב-17%.

המכירות ירדו ל-23.32 מיליארד דולר. אנליסטים ציפו למעט יותר, 23.86 מיליארד דולר, לפי FactSet. הרווח הרבעוני ירד ל-2.93 מיליארד דולר לעומת 3.09 מיליארד דולר בשנה הקודמת. הרווח המתואם עמד על 2.31 דולר למניה, מעט פחות מתחזיות האנליסטים.

בשוק החוב האמריקאי תשואת איגרת החוב הממשלתית לשנתיים ירדה אמש (ג') ב-3 נקודות בסיס ל-3.97% בעוד תשואות האיגרת לעשר שנים נותרה יציבה, 4.03%. 

התנודתיות החריגה בשוק הנפט נמשכת על רקע המתיחות במזרח התיכון. לאחר שפתחו את השבוע עם זינוק של 4%, אמש צללו המחירים ב-4%. מאז שאיראן  שיגרה אל ישראל 180 טילים הנפט עלה בכ-13%. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 77 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 74 דולר.

בבנק השוויצרי יוליוס בר התייחסו בסקירתם להשפעות המצב הביטחוני על שוק הנפט, והסבירו כי התרחיש הסביר ביותר הוא זעזוע רך במחירי הנפט שיקפצו מעל 80 דולר באופן זמני, ואז יחזרו למגמה לפני סוף השנה. "בתרחיש זה, למרות הרטוריקה המחוממת, הסכסוך הגאו-פוליטי נשאר בעיקר ממוקד באזורים הידועים, לכן הוא הסביר ביותר ומרמז שהמצב הנובע ממלחמת עזה מתפתח לאורך הנתיב שנצפה עד כה", נכתב. "ההשפעות הכלכליות זניחות, והמערך הפוליטי השתנה משמעותית מאז השנה שעברה".

בגזרת המאקרו, הבוקר (ד'), הבנק המרכזי בניו זילנד הוריד את הריבית ב-0.75% מרמה של 5.25% לרמה של 4.75%.

עונת הדוחות של הרבעון השלישי באירופה נמצאת בפתח כאשר כ-50% מהחברות צפויות לדווח את תוצאותיהן הכספיות עד סוף החודש.

בבנק אוף אמריקה מציינים כי האנליסטים צופים צמיחה שלילית של 1% ברבעון השלישי (לעומת המקביל אשתקד) ברווח למניה של מדד Stoxx 600 לאחר צמיחה של 6% ברבעון השני, שסימן את הרבעון החיובי הראשון מאז 2022.

"הירידה הצפויה ברווחים ברבעון השלישי נובעת מהערכה של צמיחת מכירות שלילית של 2%-, אשר מקוזזת רק באופן חלקי על ידי התרחבות שולי רווח צפויה. בהתאם לדינמיקה שנראתה ברבעון השני, צרכנות ו-אנרגיה צפויים להיות הגורמים העיקריים שיפגעו ברווחים ברמת המדד העונה, בעוד שמגזר הפיננסים צפוי להיות התורם החיובי העיקרי. למעט מגזר הפיננסים, צפויה להירשם ירידה של 6% ברווחים של חברות ה-Stoxx 600.

"חומרי גלם ותעשייה צפויים להציג את צמיחת הרווח למניה השנתית החזקה ביותר ברבעון השלישי, בעוד שצרכנות, שירותים, אנרגיה וטכנולוגיה צפויים להציג שיעורי צמיחה שליליים משמעותיים.

"הערכות הרבעון השלישי חוו ירידות חדות על רקע קיצוצי תחזיות והפתעות מאקרו שליליות. במקביל, הערכות הרווח למניה לרבעון השלישי חוו ירידות משמעותיות בחודשים האחרונים, שהוזנו על ידי הגורמים הבאים: מספר רב של קיצוצי תחזיות על ידי חברות במהלך עונת הדוחות של הרבעון השני, על רקע סימני חולשה של הצרכנים בתחומי מוצרי יוקרה, מוצרי צריכה בסיסיים ורכבים, לצד אובדן מומנטום הצמיחה בגוש האירו, כפי שמשתקף ברמה השלילית העמוקה של הפתעות המאקרו בגוש האירו ברבעון השלישי. קונצנזוס הרווח למניה של Stoxx 600 לרבעון השלישי עודכן כלפי מטה ב-4% מאז יוני, כאשר הערכות המכירות למניה ירדו ב-3%.

"הפתעות כלכליות שליליות בגוש האירו ברבעון השלישי מצביעות גם על יחס פעימות רווח למניה נמוך מ-50%, הרבה מתחת לרמות הממוצע ההיסטורי וירידה מ-54% ו-51% ברבעון הראשון והשני, בהתאמה".