סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:29
יום המסחר בת"א ננעל בעליות שערים. מדד ת"א 35 שבר את שיא כל הזמנים בפעם השמינית השנה ועלה ב-0.8% לרמה של 2,126 נקודות. ת"א 90 הוסיף לערכו 0.1%. בלט לחיוב מדד טכנולוגיה שקפץ בכ-1.2%.
מחזור המסחר הסתכם בכ-1.47 מיליארד שקל.
בלטו לחיוב מניות מיטרוניקס , פז אנרגיה , איידיאיי ביטוח , פריורטק ואלביט מערכות .
מנגד, רבוע נדלן , פרטנר , וחברה לישראל ננעלו בירידות.
בשוק החוב המקומי, התשואה לפדיון על אג"ח ל-10 שנים עלתה ל-5.03% והתשואה לשנתיים נסחרה סביב 4.53%.
16:18
המגמה החיובית בת"א נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7%, ת"א 90 עולה בשיעור דומה. מדד הבנייה מוסיף לערכו 1.4%.
שיכון ובינוי מרכזת עניין לאחר שדווח כי בית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות השופטת ד״ר מיכל אגמון גונן אישרו את ההסדר אליו הגיעה הקבוצה. מטעם החברה נמסר כי: " במסגרת ההסדר נסגר תיק החקירה נגד החברה הציבורית שיכון ובינוי בע״מ, חברת הבת שלה הורשעה בעבירה של קשירת קשר ועבירת דיווח וחויבה בתשלום של עשרה מיליון שקלים קנס. בנוסף, הושג הסדר לחילוט אזרחי, שאושר אף הוא על ידי בית המשפט, לתשלום של 250 מיליון שקלים על ידי חברה נכדה בקבוצה, חברה זרה".
15:13
הבורסה המקומית מתייצבת בעליות של כ-0.5% במדדים. ת"א 35 עולה ב-0.6% לשער של 2,124, שיא כל הזמנים, ת"א 90 עולה ב-0.6%, מדד הבנקים ב-0.4%.
מניות בולטות כעת במדד ת"א 125, סאמיט , פז ושפיר הנדסה . בולטות בירידות רבוע נדל"ן , חברה לישראל ופרטנר .
14:22
מניית חברת מאסיבית , שמפתחת מדפסות תלת-ממד, נופלת היום במסחר בעקבות הודעה באשר להערכתה לגבי תוצאות הרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של השנה.
להערכת החברה, היקף מכירות החברה המוערך ברבעון השלישי הינו כ-966 אלף דולר לעומת כ-3.58 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה בשיעור של כ-73% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. החברה מכרה ברבעון השלישי 4 מדפסות, לעומת 9 מדפסות ברבעון השלישי לשנת 2023. להערכת החברה, היקף המכירות המשוער ב-9 החודשים הראשונים של השנה הינו כ-3.5 מיליון דולר לעומת כ-11.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה בשיעור של כ-70% ביחס לתקופה המקבילה.
13:19
הבורסה המקומית עוברת כעת לעליות של כ-0.5% במדדים. ת"א 35 עולה ב-0.5% לשער של 2,124, שיא כל הזמנים, ת"א 90 עולה ב-0.6%, מדד הבנקים ב-0.5%.
חברת מצלאוי מכרה בעסקה אחת דירות בפרויקט בהוד השרון תמורת 56 מיליון שקל. מדובר בדירות 2, 3 ו-4 חדרים בפרויקט שתקים מצלאוי ברחוב יסוד המעלה 15 בצפון שכונת מגדיאל הממוקמת במזרח העיר. מצלאוי זכתה באוקטובר 2022 במכרז פומבי של חברת עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל, להקמת פרויקט התמ"א 38/2 הריסה ובנייה מחדש, שבמסגרתו יוקם בניין בן 10 קומות ובו 39 יח"ד חדשות, במקום בניין קיים בן 3 קומות הכולל 14 יח"ד.
12:14
המסחר בתל אביב נסחר כעת במגמה חיובית ובשינויים קלים: ת"א 35 עולה ב-0.1%, ת"א 90 עולה ב-0.2%, מדד הבנקים ב-0.2%.
בשוק החוב התשואה על איגרת החוב הממשלתית עולה ב-3 נקודות בסיס ושוב מעל ל-5%, 5.05%, התשואה לשנתיים ללא שינוי, 4.5%.
11:13
לאחר שנפתח בירידות, המסחר בתל אביב עבר כעת לעליות קלות - ת"א 35 עולה ב-0.1%, ת"א 90 עולה ב-0.2%, מדד הבנקים ב-0.2%.
בין 125 המניות הגדולות, בולטות בעלייה נקסט ויז'ן , פז ואל על . יורדות: רבוע נדל"ן , קרסו נדל"ן ווילאר .
10:30
המסחר בתל אביב מתנהל כעת במגמה מעורבת ובשינויים קלים - ת"א 35 יורד ב-0.1%, ת"א 90 עולה ב-0.1%, מדד הבנקים יורד ב-0.3%.
עין שלישית מזנקת במסחר לאחר שהודיעה הבוקר על הקצאת מניות פרטית לחברה המאוגדת בקפריסין. החברה שעוסקת בייצור ושיווק מערכות אלקטרואופטיות מבוססת בינה מלאכותית לגילוי רחפנים . תקצה 1.2 מיליון מניות רגילות ו-120 אלף כתבי אופציות הניתנים למימוש למשך תקופה של 42 חודשים ממועד הקצאתן בתמורה לתוספת מימוש של 600 אגורות. הקצאת המניות תעשה לפי שער של 483 אגורות, הנחה של כ-6% על מחיר הנעילה אתמול. מניית החברה זינקה ב-120% מאז אוקטובר שעבר.
10:02
בצל פגיעת הכטב"ם אתמול שהרגה ארבעה חיילים, נפתחה הבוקר הבורסה בירידות קלות. ת"א 35 יורד ב-0.2%, ת"א 90 ללא שינוי, מדד הבנקים יורד ב-0.3%.
שער השקל מתחזק כעת ב-0.5% ל-3.756 שקלים לדולר ול-4.1 שקלים לאירו.
אנלייט חברת האנרגיה המתחדשת מדווחת היום (יום ב') כי השלימה את ההפעלה המסחרית של מלוא הצבר הסולארי משולב אגירה הגדול בישראל, הכולל 12 פרויקטים בהספק יצור סולארי של 254 מגה וואט ועוד אגירת אנרגיה בהיקף 594 מגה וואט שעה. צבר זה כולל את היקף האגירה המניב הגדול בישראל ומהווה מעל 50% מהחשמל הנקי המיוצר תחת מודל אסדרת השוק.
שבעה מהפרויקטים ממוקמים בעוטף עזה ובצפון הארץ ותורמים לביטחון האנרגטי של ישראל ולביטחון הכלכלי של הישובים השותפים בפרויקטים. אנלייט מוכרת את החשמל בשני אפיקים: מכירה לתאגידים בארץ, המובילים את המעבר לאנרגיה ירוקה וידידותית לסביבה, כגון ביג, מגה אור, וסודה סטרים, ומכירה למשקי בית ולקוחות מסחריים קטנים דרך תאגיד משותף עם אלקטרה פאוור, המוחזק על ידי אנלייט בשיעור של 35%.
המעבר למודל אסדרת השוק בשילוב עלות היצור האטרקטיבית של אנרגיה מתחדשת, מאפשרים לאנלייט לספק ללקוחותיה חשמל ירוק, במחיר נמוך ממחיר השוק, באופן המניב תשואות איכותיות לאנלייט ולשותפיה בפרויקטים. הפרויקטים צפויים לייצר הכנסות של 34-36 מיליון דולר ו-EBITDA של 24-26 מיליון דולר בשנת ההפעלה הראשונה המלאה, לפני התחשבות ברווחיות הנוספת שמיוצרת ברמת מספק אנלייט.
08:10
המסחר בשוק המט"ח המקומי נפתח הבוקר ביציבות. השקל מתחזק כעת מעט ב-0.2% ונסחר ב-3.768 שקלים לדולר וב-4.11 שקלים לאירו.
07:29
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוק המניות
הבורסה תגיב כנראה בירידות לנפילת הכטב"ם אתמול ליד בנימינה שגרם למותם של ארבעה חיילים ועוד עשרות פצועים. אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים, בהתייחסות להשפעת אירוע הכטב"ם: "הבורסה בתל אביב צפויה להמשיך לפעול בהתאם למגמות הגלובליות ולהתפתחויות בזירה הגאו-פוליטית. אירועים כמו פגיעת כטב"ם סמוך לבנימינה, אמנם מצערים, אך מהווים חלק בלתי נפרד מהלחימה. עם זאת, הם אינם צפויים להשפיע באופן מהותי על ניהול הלחימה של ישראל, ולכן גם לא צפויה להיות להם השפעה משמעותית על המסחר בבורסה".
בנוסף, יש לזכור שלמרות שבוע המסחר המקוצר, מספר אירועים כלכליים בארץ ובעולם שיתרחשו השבוע עשויים להדהד אל שבוע המסחר הבא ויתכן שיהיו כאלה שלא ירצו להיוותר עם פוזיציות פתוחות במשך החג והסופ"ש, ולכן אלה יהוו לחץ נוסף כלפי מטה על השוק לפני היציאה לחופשת החג.
בין הארועים הבולטים, מדד המחירים לצרכן בישראל, עדכון מדדי הבורסה המקומית ופרסום דוחות כספיים בארה"ב שעשויים להשפיע על המניות הדואליות. אל הנ"ל יש להוסיף כמובן את המלחמה בצפון ובדרום ואת אפשרות התקיפה של ישראל באיראן.
עדכון המדדים יערך בשלישי בנעילה. שערי המניות בנעילה מחר יקבעו את הרכב המדדים החדש, העדכון בפועל יתבצע ב-7 בנובמבר. היכללות במדדי הבורסה המובילים היא בשורה למשקיעים - כניסה של קרנות סל וקרנות מחקות להשקעה במניות וסחירות גבוהה יותר, רוב המסחר היומי מתבצע במדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 90.
אתמול ננעלה הבורסה בעליות שערים במרבית המדדים המובילים בהמשך לעליות שראינו בשוקי חו"ל בסופ"ש. מדד ת"א 35 עלה בכ-0.8% ל-2,110 נקודות ולמרחק של 0.5% משיא כל הזמנים, מדד ת"א-90 עלה בכ- 1.1%.
במדד ת"א 35 בלטו אתמול לחיוב מניות השבבים אשר חזרו עם פער ארביטראז' חיובי מחו"ל: קמטק זינקה ב-7% ונובה עלתה בכ-4.3%. בנוסף בלטו מניות עזריאלי , שפיר הנדסה ונייס . ירידות בולטות יחסית רשמו מניות אייסיאל וטבע לגביה פורסם בסופ"ש כי החברה תשלם 450 מיליון דולר במסגרת הסדר בפרשת מחירי הקופקסון.
קבוצת דלק יצאה למהלך של מימון בסך 2.15 מיליארד דולר. זאת לאחר שבשבוע שעבר הושלם מיזוג הפעילות הבריטית של ענקית האנרגיה ENI, לתוך איתקה שבשליטת דלק. המהלך כלל גיוס של אג"ח בהיקף של 750 מיליון דולר ומימון נוסף בסך כ-1.24 מיליארד דולר, שעשוי לגדול עד 1.4 מיליארד דולר, האחרון נחתם מול קונסורציום של בנקים בינלאומיים.
חברת הביטוח מגדל ריכזה עניין לאחר שדווח על חילופי מנהלים נוספים בחברה: פרופ' רוני גמזו, לשעבר מנכ"ל בית החולים איכילוב, צפוי להתמנות לתפקיד יו"ר מגדל אחזקות. בשיחה שערך גלובס עם שלמה אליהו, בעל השליטה בחברה, הוא הפתיע בתשובה לשאלה בדבר הרציונל שבמינוי גמזו. "אין לי תשובה לשאלה בשביל מה למנות את פרופ' גמזו. מי ששולט בחברה למעלה זה אני. ואני בן 90 עוד מעט, ולא באמת מעניין אותי כלום".
חברת הנדל"ן דמרי עדכנה אתמול כי חתמה על הסכם למכירת זכויותיה בקרקע בשטח של כ-7.9 דונם, עליה זכויות להקמת 318 יחידות דיור. התמורה במכירה נקבעה על כ-181 מיליון שקל, והיא צפויה להניב לדמרי רווח הון לפני מס המוערך בכ-150 מיליון שקל. לאחרונה השלימה דמרי הנפקת מניות בהיקף של כ-350 מיליון שקל.
באסיה נפתח השבוע במגמה מעורבת - בסין מדד שנחאי עולה ב-1.2% והנג סנג יורד ב-0.8%, קוספי הדרום קוריאני עולה ב-0.9%. ביפן לרגל יום הספורט במדינה, לא מתקיים מסחר.
החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות.
בשישי האחרון ננעלו הבורסות בארה"ב בעליות. מדד S&P 500 הוסיף 0.6%, הדאו ג'ונס עלה ב-1%, נאסד"ק ב-0.3%. שלושת המדדים המרכזיים רשמו רצף של חמישה שבועות של עליות. מדדי ה-S&P 500 והדאו ג'ונס סיימו את יום שישי בשיאים חדשים. זהו השיא ה-45 השנה של מדד ה-S&P 500, וזאת הפעם הראשונה שהמדד טיפס מעל 5,800 נקודות. העליות הגיעו לאחר שהבנקים הגדולים בארה"ב, ג'יי.פי.מורגן ו-וולס פרגו, דיווחו על תוצאות חיוביות לרבעון השלישי, ללא סימנים להאטה צרכנית קרובה.
● ניתוח | וול סטריט חוגגת שנתיים של ראלי, וההיסטוריה מלמדת שזו רק ההתחלה
מניית טסלה צנחה ב-9% בעקבות האירוע המדובר "We, Robot" של החברה ביום חמישי בערב. האירוע חשף את הרובוטקסי. מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, שהגיע כמעט שעה באיחור והיה על הבמה בקושי 20 דקות, לא הצליח להרשים את המשקיעים. נהפוך הוא. אנליסטים הדגישו את היעדר פרטים על אסטרטגיית הביצוע של טסלה. טוני סאקונגי, אנליסט בברנשטיין, הצביע על הצורך של טסלה לספק הוכחות נוספות למשקיעים, והתייחס לחוסר הפירוט. סאקונגי אף הביע ספקות לגבי הפוטנציאל לרווחים משמעותיים עקב מכשולים טכניים ורגולטוריים.
מי שנהנתה בכל זאת מהאירוע היא דווקא מניית אובר שזינקה בכמעט ב-11%. גם זה יכול להיחשב כתיקון לתגובה מופרזת. ההכרזה של מאסק באפריל גרמה למניית חברת המוניות לצנוח בחודשים שלאחר מכן, כאשר משקיעים חששו מאיום תחרותי.
יצרנית המטוסים וכלי התעופה בואינג תקצץ את כח העבודה שלה ב-10%, או בכ-17 אלף עובדים, בעקבות העמקת ההפסדים שנרשמו ושביתת עובדי החברה, שנכנסת כעת לשבוע החמישי שלה. בנוסף לפיטורים, החברה הודיעה כי היא דוחה את השקת המטוס החדש שלה, בואינג 777X.
בתוך עונת הדוחות, בנק אוף אמריקה , גולדמן זאקס גרופ ומורגן סטנלי יחתמו את עונת הדוחות של הבנקים הגדולים, הדוחות של של יונייטד איירליינס ונטפליקס יעמדו גם הן במוקד השבוע.
● ממיקרון ועד קולגייט: 10 מניות שעשויות לתדלק את המשך העליות ב-S&P 500
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי, התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים ירדה קלות לרמה של 4.99%, והתשואה לשנתיים נסחרה במגמה דומה סביב 4.5%.
עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי בסיגמא בית השקעות כתב בסקירתו שתשואות האג"ח מגלמות פסימיות רבה לגבי המשק הישראלי. "המרווח שבין תשואת האג"ח של ארה"ב לישראל מתמחר את הדירוג של ישראל ברמה של קצת מתחת ל BBB, שתי דרגות מתחת לרמה הנוכחית. המרווח של ישראל בינואר עמד על 0.7% בלבד לעומת 1.8% כעת. מה הלאה? השוק ישאר פסימי כל עוד הוא אינו רואה כיצד האוצר מתכוון להתמודד עם האתגרים הכלכליים שניצבים מולו כעת. המשקיעים מצפים לראות תוכנית סדורה שכוללת צעדים מאיצי צמיחה לצד מהלכי התייעלות".
בשוק החוב האמריקאי, בשבוע אחרון תשואות הממשלתיות עלו לכל אורך העקום, כשבאיגרת ל-10 שנים עלתה התשואה ב-10 נקודות בסיס ל-4.1%. במיטב מציינים ש"לא נראה שההפתעה האחרונה כלפי מעלה באינפלציה תסיט את הפד מתהליך הורדת הריבית. בשוק האג"ח נמשך לחץ לעליית התשואות. בסקר שערכה ג'יי.פי.מורגן, משקיעי האג"ח הפכו לפסימיים ביותר מאז תחילת 2023, להערכתנו, ברמות הנוכחיות תשואות האג"ח בארה"ב אטרקטיביות להשקעה".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל התחזק קלות ביום שישי ביחס לדולר ולאירו. הדולר נסחר בשער של 3.76 שקלים, והאירו עמד על 4.11 שקלים. הבוקר נסחר השקל ביציבות.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו בכ-0.8% ביום שישי האחרון, לאחר שבוע מסחר תנודתי על רקע המתיחות במזרח התיכון. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 78 דולר, וחבית מסוג WTI נסחרה בכ-75.5 דולר.
ענקית ההשקעות הבריטית שרודרס פירסמה ניתוח של השפעת המשבר במזרח התיכון על מחירי הנפט. מלקולם מלוויל, מנהל קרנות אנרגיה בבית ההשקעות, ודיוויד ריס, כלכלן בכיר לשווקים מתעוררים, מזהירים כי עלייה במחירי הנפט עלולה להשפיע על האינפלציה ולהוביל לעליית ריבית.
הניתוח של שרודרס מצביע על עלייה במחירי הנפט לאחרונה למעל 80 דולר לחבית, לאחר שירדו לכ-70 דולר בתחילת ספטמבר. עלייה זו משקפת את החשש הגובר של המשקיעים מהשפעת הסכסוך על אספקת הנפט. למרות זאת, בשרודרס מעריכים כי דינמיקת ההיצע והביקוש לנפט צפויה להיות מאוזנת יחסית ב-2025. "הביקוש הגובר, הנובע מריביות נמוכות יותר בשווקים המפותחים, צפוי להיות מאוזן על ידי עליות קטנות בייצור ממפיקים שונים" מסביר מלוויל.
לאופ"ק יש כיום כושר ייצור עודף של כ-5-6 מיליון חביות נפט ביום, זאת לאחר קיצוצים באספקה בשנים האחרונות. נתון זה מעלה את האפשרות של עודף משמעותי של נפט בעתיד הקרוב. "בשוק בו הביקוש העולמי עומד על 102 מיליון חביות ביום. אם הסיכונים הגאו-פוליטיים, כמו תקיפה ישראלית על מסוף הנפט ח'ארג באיראן (המייצר כ-1.7 מיליון חביות ביום), יתממשו - הדבר עשוי לשנות את האיזון הזה בצורה דרמטית", מסביר מלוויל. על פי כלכלני שרודרס, תרחיש כזה של פגיעה במסוף הנפט באי ח'ארג עלול להעלות את מחירי הנפט ל-85-90 דולר לחבית - רמה זהה למחיר הנפט באפריל השנה.
"תרחיש קיצון של הסלמה משמעותית, במסגרתו תסגור איראן את מיצרי הורמוז, נתיב שייט משמעותי, , נתון אשר 'ישבש' את שוק האנרגיה שכן השוק עלול לאבד פוטנציאלית 20% מאספקתו".
4. מאקרו
מחר בערב יתפרסם בישראל מדד המחירים לצרכן. שיעור רמת המחירים כעת עומד על 3.6%, הרבה מעל ליעד יציבות המחירים של בנק ישראל, העומד על 3%. מאז תחילת המלחמה נראה שהאינפלציה התמתנה ואף ירדה ל־2.5% בחודש פברואר, אך מאז המדד זינק בחדות. מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסים בבנק הפועלים, סבור כי רמת המחירים במדד הקרוב תגיע ל־3.6%־3.7% - כלומר, תישאר זהה או תעלה מרמתה הנוכחית.
נזכיר שהאינפלציה הגבוהה היתה בין הגורמים לכך שבנק ישראל הותיר בשבוע שעבר את הריבית ללא שינוי, 4.5% ואף פרסם תחזית כלכלית קודרת לנוכח המשך המלחמה והמדיניות הכלכלית הלא אחראית של משרד האוצר.
ולמרות זאת, אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב ציין בסקירתו השבועית שהשווקים לא מסכימים עם התחזיות הפסימיות, "מסתמן פער משמעותי בין ההערכות הנגזרות מהשווקים הפיננסיים לבין תחזיות הכלכלנים למשק הישראלי".
"עם התרחבות המערכה בצפון, חברות הדירוג הורידו דירוג האשראי לישראל ופרסמו תחזיות מאוד פסימיות. בנק ישראל הציג תחזית יותר טובה, אך גם הוא היה פסימי ולא רק הוריד את התחזית לצמיחה והעלה את התחזית לגירעון ל-2025, אלא אף ציין שהסיכונים לתחזית מוטים לצד השלילי".
"השווקים רואים עתיד הרבה יותר טוב", כתב זבז'ינסקי, "מאז שהתעצמה המלחמה בצפון בחודש האחרון, השקל היה אחד המטבעות חזקים ובשבוע האחרון אף החזק ביותר בעולם. לא ניכר תת ביצוע של שוק המניות המקומי. הכי בולט היה שוק האג"ח הממשלתיות, שאמור להיות הרגיש ביותר לעלייה בסיכונים, במיוחד לגירעון, אף שבישראל, בניגוד כמעט לכל העולם, התגבר סיכוי ממשי שהריבית תעלה".
"נראה של'חוכמת ההמונים' של השווקים יש הרבה הצדקה. על אף שקיימים בוודאי תרחישים שליליים משמעותיים, בתרחיש המרכזי הסיכון לצמיחה ב-2025 ולגירעון ירד לעומת המצב לפני החרפת המלחמה בצפון. אנו חושבים שהתחזית שהציג בנק ישראל לצמיחה ב-2025 פסימי מדי ובוודאי התחזיות של חברות הדירוג".
בארה"ב, האינפלציה הפתיעה כלפי מעלה. הקצב השנתי שלה המשיך לרדת ל-2.4%, הרמה הנמוכה ביותר מאז 2021. לעומת זאת, קצב אינפלציית הליבה עלה ל-3.3%. במיטב מציינים ש"למעשה, יש חמישה סעיפים שאחראים על יותר מ-70% מהאינפלציה, למרות שמשקלם במדד רק כ-43%. בתוך החמישה, עיקר ההשפעה מתייחסת לסעיף הדיור הכבד מכולם. לפי רוב הסימנים, הכיוון של שכר דירה כלפי מטה. לעניין זה יהיה חשוב לראות השבוע את הפרסום לרבעון השלישי של השינוי במחירי חוזי השכירות המתחדשים והחדשים. אם המגמה של הירידה די חדה שהייתה ברבעונים הקודמים תמשך, האינפלציה בארה"ב תרד בשנה הקרובה".
5. תחזית
במיטב מעריכים ש"בטווח הקצר הסיכוי לעליית ריבית ע"י בנק ישראל נמוך. בטווח של השנה הקרובה הוא עולה לכ-20%-30%. קודם כל, צריכים לקחת בחשבון שבנק ישראל מאוד לא רוצה להעלות את הריבית בזמן המלחמה. כדי שהריבית תעלה בפגישה הבאה, שני מדדי המחירים שיתפרסמו עד אז צריכים להפתיע כלפי מעלה. הסיכוי שהמדד היה גבוה מהתחזיות בשני המדדים הקרובים סטטיסטית עומד על כ-15%. בסקר הערכות בעסקים הציפיות לשינוי במחירים בענף המסחר והשירותים היו בחודשיים האחרונים נמוכות מאשר בשנים הקודמות. לפיכך, היינו מעריכים את הסיכוי לעליית הריבית של בנק ישראל בפגישה הבאה בכ-10%-15%".
"השאלה הגדולה היא, מה יקרה עם האינפלציה אם המלחמה תסתיים בחודשים הקרובים? למרות שבנק ישראל טוען כי הריבית בישראל מרסנת דיה, ספק שמידת הריסון מספיקה כדי להתמודד עם האינפלציה הנוכחית. סיום המלחמה עשוי להוביל לעלייה בביקושים. כמו כן, לבנק ישראל יהיה קל יותר להעלות ריבית לאחר סיום המלחמה. מנגד, יפתחו הרבה חסמי היצע וצפויה התחזקות משמעותית של השקל. נוסיף לשיקול נגד עליית ריבית, שהאוצר מתכנן גזירות, כולל העלאות המסים הישירים שירסנו את הביקושים".