סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה חיובית. הדאו ג'ונס עלה ב-0.5%, ה-S&P 500 הוסיף לערכו כ-0.8% לשיא חדש, ונאסד"ק עלה ב-0.9%.
אנבידיה ריכזה עניין וטיפסה בכ-2.5% לשיא חדש לאחר שבגולדמן זאקס העלו את מחיר היעד של המניה מ-135 דולר ל-150 דולר והותירו את המלצתם על דירוג קנייה.
21:46
מגמה חיובית בוול סטריט. הדאו ג'ונס עולה ב-0.5%, ה-S&P 500 עולה ב-0.9% לשיא חדש, ונאסד"ק עולה בשיעור דומה.
בשוק הקריפטו, מחיר הביטקוין קופץ בכ-6% ונסחר סביב 65,928 דולר. בהמשך לכך, מניית חברת קוינבייס מזנקת בכ-11%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות במגמה מעורבת. התשואה לפידיון ל-10 שנים מטפסת ב-5 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.12%. התשואה לשנתיים נסחרת ביציבות סביב 3.95%.
20:22
עליות בוול סטריט: הדאו ג'ונס עולה ב-0.4%, ה-S&P 500 עולה ב-0.8%, ונאסד"ק מוסיף לערכו 0.9%.
עונת הדוחות של הרבעון השלישי בוול סטריט נפתחה באופן רשמי השבוע ובאופנהיימר מעדכנים את רשימת המניות המומלצות שלהם: בסקטור הטכנולוגיה הם מרחיבים את נציגות הסקטור עם צירוף מניות מובילת שוק השבבים והבינה המלאכותית אנבידיה , ספקית פלטפורמת התוכנה המובילה להקמת אתרי סחר מקוון שופיפיי וספקית פתרונות SaaS למגזר הארגוני וורקדיי . אנו מסירים מהרשימה את מניות ענקית התוכנה מיקרוסופט בעקבות הורדת המלצה באופנהיימר ויצרנית השבבים NXP שפעילותה סובלת מחשיפה גבוהה לשוק הרכב.
בסקטור הפיננסים באופנהיימר מכניסים לרשימה את חברת אס אנד פי גלובל מובילת תחומי דירוגי אשראי ומידע פיננסי, כולל מעקב אחר מדדי ייחוס של קרנות סל, תוך החלפת בנק השקעות מורגן סטנלי בעקבות הורדת המלצה באופנהיימר.
בסקטור התעשייה הם מוסיפים לרשימת המומלצות את אובר טכנולוג'יס בעלת פלטפורמה מובילה של שירותי מוניות, משלוחי מזון ושירותי שילוח מטען, תוך הסרת חברת הציוד החקלאי דיר בעלת פעילות גלובאלית שעלולה להפגע מהאטה בשוקי הסחורות.
ובסקטור הבריאות הם מצמצמים את נציגות הסקטור מ-3 ל-2 מניות, בהתאם להמלצה זהירה/נייטרלית על הסקטור, ובכך מסירים את מניית HCA Healthcare (אייץ'.סי.איי הולדינגס ), רשת בתי חולים מובילה, זאת לאחר ביצועים חזקים של המניה עם עלייה בתמחור והשגת מחיר היעד של אופנהיימר.
19:03
המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת: הדאו ג'ונס עולה ב-0.4%, ה-S&P 500 עולה ב-0.7% ונאסד"ק מוסיף לערכו 0.8%.
אנבידיה ממשיכה במומנטום החיובי ועולה בשעה זו בכ-2%. על רקע העליות במניה, בגולדמן זאקס העלו את מחיר היעד של המניה מ-135 דולר ל-150 דולר והותירו את המלצתם על דירוג קנייה.
טסלה מתאוששת מהירידה החדה שרשמה בסוף השבוע האחרון בעקבות האירוע המדובר "We, Robot" של החברה ביום חמישי בערב. האירוע חשף את הרובוטקסי . מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, שהגיע כמעט שעה באיחור והיה על הבמה בקושי 20 דקות, לא הצליח להרשים את המשקיעים. נהפוך הוא. אנליסטים הדגישו את היעדר פרטים על אסטרטגיית הביצוע של טסלה. בשעה זו המניה עולה ב-0.8%.
18:41
הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית. הדאקס עלה ב-0.8%, הפוטסי הוסיף לערכו כ-0.5% והקאק הצרפתי עלה ב-0.3%.
17:47
וול סטריט עברה לעליות שערים: הדאו ג'ונס עולה ב-0.1%, ה-S&P 500 עולה ב-0.7% ונאסד"ק מוסיף לערכו 1%.
בקרב מניות השבבים, אנבידיה עולה בכ-3.2%, AMD יורדת ב-0.6%, ARM קופצת בכ-5% וסופר מיקרו קומפיוטר משילה מערכה 0.5%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט יורדים בכ-2%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 77.7 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 74.2 דולר.
17:02
המגמה המעורבת בוול סטריט נמשכת. הדאו ג'ונס יורד ב-0.1%, ה-S&P 500 עולה ב-0.6% ונאסד"ק מוסיף לערכו 1.1%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות במגמה מעורבת. התשואה לפידיון ל-10 שנים מטפסת ב-8 נקודות בסיס ונסחרת סביב 4.14%. התשואה לשנתיים נסחרת ביציבות סביב 3.95%.
16:33
יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס יורד ב-0.2%, ה-S&P 500 עולה ב-0.2% ונאסד"ק מוסיף לערכו 0.5%.
יצרנית המטוסים וכלי התעופה בואינג יורדת בכ-3% לאחר שדווח בסוף השבוע כי חברת התעופה תקצץ את כח העבודה שלה ב-10%, או בכ-17 אלף עובדים, בעקבות העמקת ההפסדים שנרשמו ושביתת עובדי החברה, שנכנסת כעת לשבוע החמישי שלה.
בנוסף לפיטורים, החברה הודיעה כי היא דוחה את השקת המטוס החדש שלה, בואינג 777X.
15:19
באירופה נמשכת המגמה המעורבת במסחר. מדד דאקס עולה ב-0.2%, קאק יורד ב-0.3% ופוטסי יורד ב-0.1%.
בוול סטריט, החוזים העתידיים על המדדים המובילים נסחרים כעת במגמה מעורבת - נאסד"ק ו-S&P 500 עולים ב-0.2% בעוד דאו ג'ונס יורד ב-0.1%.
13:15
המסחר באירופה מתנהל ביציבות יחסית היום, דומה שהשווקים האזוריים עדיין מחפשים כיוון לאחר שבוע סוער בשבוע שעבר ולפני הדוחות הכספיים בוול סטריט. מדד דאקס עולה ב-0.2%, קאק יורד ב-0.3% ופוטסי יורד ב-0.1%.
מניות מותגי היוקרה יורדות בעוד המשקיעים שוקלים את תוכניות התמריצים של סין, אחד השווקים העיקריים של המותגים הללו. מניית הבעלים של גוצ'י קרינג יורדת ב-3.6%, בעוד ש-LVMH יורדת ב-2.8%, ומניות ברברי גרופ וכריסטיאן דיור בכ-2%.
11:34
באירופה מתנהל כעת מסחר רגוע במגמה מעורבת. מדד דאקס עולה ב-0.2%, קאק יורד ב-0.3%, ופוטסי יורד ב-0.1%.
חברות ההימורים פלוטר אנטרטיינמנט ו-אנטיין נופלות במסחר באירופה בעקבות דיווח בתקשורת על כך שממשלת בריטניה עומדת להגדיל את המסים על בתי קזינו מקוונים וסוכני הימורים. ה"גרדיאן" דיווח ביום שישי שחלק מהמסים הללו עשויים להכפיל את עצמם, ויכולים להגיע עם אישור התקציב הבריטי בהמשך החודש.
10:24
המסחר באירופה נפתח הבוקר ביציבות יחסית ובמגמה מעורבת. מדד דאקס עולה ב-0.2%, קאק ללא שינוי ופוטסי יורד ב-0.1%.
באסיה, מדד שנחאי הסיני זינק היום ב-2%, מדד הנג סנג ירד ב-0.7%. ביפן לא מתקיים היום מסחר לרגל יום הספורט.
08:10
באסיה נפתח השבוע במגמה מעורבת - בסין מדד שנחאי עולה ב-1.2% והנג סנג יורד ב-0.8%, קוספי הדרום קוריאני עולה ב-0.9%. ביפן לרגל יום הספורט במדינה, לא מתקיים מסחר.
החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות.
בשישי האחרון ננעלו הבורסות בארה"ב בעליות. מדד S&P 500 הוסיף 0.6%, הדאו ג'ונס עלה ב-1%, נאסד"ק ב-0.3%. שלושת המדדים המרכזיים רשמו רצף של חמישה שבועות של עליות. מדדי ה-S&P 500 והדאו ג'ונס סיימו את יום שישי בשיאים חדשים. זהו השיא ה-45 השנה של מדד ה-S&P 500, וזאת הפעם הראשונה שהמדד טיפס מעל 5,800 נקודות. העליות הגיעו לאחר שהבנקים הגדולים בארה"ב, ג'יי.פי.מורגן ו-וולס פרגו, דיווחו על תוצאות חיוביות לרבעון השלישי, ללא סימנים להאטה צרכנית קרובה.
● ניתוח | וול סטריט חוגגת שנתיים של ראלי, וההיסטוריה מלמדת שזו רק ההתחלה
מניית טסלה צנחה ב-9% בעקבות האירוע המדובר "We, Robot" של החברה ביום חמישי בערב. האירוע חשף את הרובוטקסי. מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, שהגיע כמעט שעה באיחור והיה על הבמה בקושי 20 דקות, לא הצליח להרשים את המשקיעים. נהפוך הוא. אנליסטים הדגישו את היעדר פרטים על אסטרטגיית הביצוע של טסלה. טוני סאקונגי, אנליסט בברנשטיין, הצביע על הצורך של טסלה לספק הוכחות נוספות למשקיעים, והתייחס לחוסר הפירוט. סאקונגי אף הביע ספקות לגבי הפוטנציאל לרווחים משמעותיים עקב מכשולים טכניים ורגולטוריים.
מי שנהנתה בכל זאת מהאירוע היא דווקא מניית אובר שזינקה בכמעט ב-11%. גם זה יכול להיחשב כתיקון לתגובה מופרזת. ההכרזה של מאסק באפריל גרמה למניית אובר לצנוח בחודשים שלאחר מכן, כאשר משקיעים חששו מאיום תחרותי.
יצרנית המטוסים וכלי התעופה בואינג תקצץ את כח העבודה שלה ב-10%, או בכ-17 אלף עובדים, בעקבות העמקת ההפסדים שנרשמו ושביתת עובדי החברה, שנכנסת כעת לשבוע החמישי שלה. בנוסף לפיטורים, החברה הודיעה כי היא דוחה את השקת המטוס החדש שלה, בואינג 777X.
בתוך עונת הדוחות, בנק אוף אמריקה , גולדמן זאקס גרופ ומורגן סטנלי יחתמו את עונת הדוחות של הבנקים הגדולים, הדוחות של של יונייטד איירליינס ונטפליקס יעמדו גם הן במוקד השבוע.
● ממיקרון ועד קולגייט: 10 מניות שעשויות לתדלק את המשך העליות ב-S&P 500
בשוק החוב האמריקאי, בשבוע אחרון תשואות הממשלתיות עלו לכל אורך העקום, כשבאיגרת ל-10 שנים עלתה התשואה ב-10 נקודות בסיס ל-4.1%. במיטב מציינים ש"לא נראה שההפתעה האחרונה כלפי מעלה באינפלציה תסיט את הפד מתהליך הורדת הריבית. בשוק האג"ח נמשך לחץ לעליית התשואות. בסקר שערכה ג'יי.פי.מורגן, משקיעי האג"ח הפכו לפסימיים ביותר מאז תחילת 2023, להערכתנו, ברמות הנוכחיות תשואות האג"ח בארה"ב אטרקטיביות להשקעה".
בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו בכ-0.8% ביום שישי האחרון, לאחר שבוע מסחר תנודתי על רקע המתיחות במזרח התיכון. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 78 דולר, וחבית מסוג WTI נסחרה בכ-75.5 דולר.
ענקית ההשקעות הבריטית שרודרס פירסמה ניתוח של השפעת המשבר במזרח התיכון על מחירי הנפט. מלקולם מלוויל, מנהל קרנות אנרגיה בבית ההשקעות, ודיוויד ריס, כלכלן בכיר לשווקים מתעוררים, מזהירים כי עלייה במחירי הנפט עלולה להשפיע על האינפלציה ולהוביל לעליית ריבית.
הניתוח של שרודרס מצביע על עלייה במחירי הנפט לאחרונה למעל 80 דולר לחבית, לאחר שירדו לכ-70 דולר בתחילת ספטמבר. עלייה זו משקפת את החשש הגובר של המשקיעים מהשפעת הסכסוך על אספקת הנפט. למרות זאת, בשרודרס מעריכים כי דינמיקת ההיצע והביקוש לנפט צפויה להיות מאוזנת יחסית ב-2025. "הביקוש הגובר, הנובע מריביות נמוכות יותר בשווקים המפותחים, צפוי להיות מאוזן על ידי עליות קטנות בייצור ממפיקים שונים" מסביר מלוויל.
לאופ"ק יש כיום כושר ייצור עודף של כ-5-6 מיליון חביות נפט ביום, זאת לאחר קיצוצים באספקה בשנים האחרונות. נתון זה מעלה את האפשרות של עודף משמעותי של נפט בעתיד הקרוב. "בשוק בו הביקוש העולמי עומד על 102 מיליון חביות ביום. אם הסיכונים הגאו-פוליטיים, כמו תקיפה ישראלית על מסוף הנפט ח'ארג באיראן (המייצר כ-1.7 מיליון חביות ביום), יתממשו - הדבר עשוי לשנות את האיזון הזה בצורה דרמטית", מסביר מלוויל. על פי כלכלני שרודרס, תרחיש כזה של פגיעה במסוף הנפט באי ח'ארג עלול להעלות את מחירי הנפט ל-85-90 דולר לחבית - רמה זהה למחיר הנפט באפריל השנה.
"תרחיש קיצון של הסלמה משמעותית, במסגרתו תסגור איראן את מיצרי הורמוז, נתיב שייט משמעותי, בבית ההשקעות מעריכים כי מחיר הנפט עלול לזנק לשיא היסטורי של 147 דולר לחבית, נתון אשר "ישבש" את שוק האנרגיה שכן השוק עלול לאבד פוטנציאלית 20% מאספקתו.
מאקרו בארה"ב, האינפלציה הפתיעה כלפי מעלה. הקצב השנתי שלה המשיך לרדת ל-2.4%, הרמה הנמוכה ביותר מאז 2021. לעומת זאת, קצב אינפלציית הליבה עלה ל-3.3%. במיטב מציינים ש"למעשה, יש חמישה סעיפים שאחראים על יותר מ-70% מהאינפלציה, למרות שמשקלם במדד רק כ-43%. בתוך החמישה, עיקר ההשפעה מתייחסת לסעיף הדיור הכבד מכולם. לפי רוב הסימנים, הכיוון של שכר דירה כלפי מטה. לעניין זה יהיה חשוב לראות השבוע את הפרסום לרבעון השלישי של השינוי במחירי חוזי השכירות המתחדשים והחדשים. אם המגמה של הירידה די חדה שהייתה ברבעונים הקודמים תמשך, האינפלציה בארה"ב תרד בשנה הקרובה".