בורסות עולם | סיקור שוטף

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה שברה שיא חדש, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו

נאסד"ק עלה ב-0.3% • נעילה שלילית באירופה • לראשונה מאז יולי, בסין הוריד הבוקר הבנק המרכזי את הריבית על ההלוואות • המשקיע המיליארדר סטנלי דרוקנמילר פתח פוזיציית שורט על אגרות החוב הממשלתיות האמריקאיות • בבית ההשקעות Leverage Shares צופים שבעוד חברות הטכנולוגיה צפויות לרשום גידול דו-ספרתי ברווח, יתר החברות צפויות להציג גידול שלילי

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

23:00

יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת: נאסד"ק עלה ב-0.3%, S&P 500 השיל מערכו כ-0.2%, ודאו ג'ונס ירד ב-0.8%.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתי קפצו. התשואה ל-10 שנים עלתה ב-11 נקודות בסיס ל-4.19%, והתשואה לשנתיים עלתה ל-4.02%.

22:15

מגמה מעורבת בוול סטריט: נאסד"ק נסחר סביב רמות הבסיס, S&P 500 משיל מערכו כ-0.4%, ודאו ג'ונס יורד ב-0.8%.

UPS  יורדת במעל ל-3%, לאחר שבברקליס הורידו את המלצתם על המניה לתת משקל ממשקל שווה. בבנק הבריטי הדגישו כי הם רואים אתגרים מרובים בחברה בטווח הקרוב.

מנגד, מניית אפלווינג , מזנקת בכ-9.5%, לאחר שבבנק אוף אמריקה העלו את מחיר היעד של המניה ל-210 דולר, עלייה של 75% ממחיר היעד הקודם שעמד על 120 דולר. בבנק אמריקאי הדגישו כי החברה, העוסקת בתחום הטכנולוגי של התקשורת סלולרית, רשמה שינוי חיובי בצמיחה ורווחיות. 

20:46

התנודותיות במחירי הנפט ממשיכה: לאחר שירדו בכ-7% בשבוע שעבר, בשעה זו מחירי הנפט נסחרים בעלייה של כ-2% ל-70 דולר לחבית נפט אמריקאי ול-74 דולר לנפט מסוג ברנט. 

במורגן סטנלי צופים לעודף של 1.3 מיליון חביות נפט ליום בשנת 2025, כאשר הביקוש בסין צפוי לקטון, קרטל אופ"ק צפוי להגדיל את ההיצע בחודש דצמבר, וארה"ב ממשיכה לייצר נפט גולמי בהילוך גבוה.

20:00

מניית פלייבוי טסה בכ-20% ומרכזת עניין, זאת לאחר שדווח כי בנו של יו הפנר, קופר הפנר, רוצה לרכוש את המותג פלייבוי בחזרה מקבוצת פלייבוי (PLBY), תמורת 100 מיליון דולר, במטרה להחזיר את המותג האייקוני למשפחתו.

הפנר הבן, העומד בראשות חברת Hefner Capital, מעוניין לרכוש דרכה את המותג פלייבוי כולל כל נכסיו, כך דווח בבלומברג. ההצעה כוללת הקמת ישות שתרכוש את נכסי המותג של פלייבוי מהקבוצה עצמה (PLBY) תמורת תשלום במזומן של 100 מיליון דולר וכן 10% מניות בישות החדשה.

18:56

מסחר תנודתי בוול סטריט: לאחר שנפתח במגמה מעורבת ועברה לירידה קלות, כעת הירידות בוול סטריט מתחזקות: נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 משיל מערכו כ-0.4%, ודאו ג'ונס יורד ב-0.8%.

אנבידיה  ממשיכה לשבור שיאים ופורצת את רף ה-140 דולר למניה. ענקית השבבים עלתה מתחילת השנה ב-193%, והמשקיעים ממתינים לדוחות הרבעוניים שלה, שצפויים להתפרסם ב-19.11.

ביום רביעי הקרוב צפויים להתפרסם תוצאותיה הכספיים של טסלה . על פי התחזיות, יצרנית המכוניות החשמליות צפויה לדווח על הכנסות של 25.46 מיליארד דולר, והרווח למניה צפוי לעמוד על 60 סנט.

החברה, שסבלה מרכבת הרים בשנה האחרונה, ממשיכה במומנטום השלילי. רק לפני כשבוע וחצי חשפה טסלה את הרכב האוטונומי "רובוטקסי", אירוע לו חיכו המשקיעים במשך 8 שנים. מאז הוכרז האירוע, בחודש אפריל, מניית טסלה עלתה בכ-50%, עלייה שנבעה בין היתר גם מהדיווח בתחילת אוקטובר על עלייה של 6% במשלוחי הרכבים העולמיים של טסלה בהשוואה לשנה שעברה.

אולם נראה כי התיקון במניית טסלה לא החזיק מים. אחרי השקת ה"רובוטקסי", מניית טסלה צללה בכמעט 9% ומחקה כ-70 מיליארד דולר ביום אחד. המשקיעים קיוו שלמרות הטלטלות שפוקדות את החברה כבר שנתיים, הסכסוך בין המייסד לדירקטוריון, הדשדוש במכירות, והתחרות מסין - ברגע שחזון הרכב האוטונומי והאופטימוס ייתגשם, טסלה תהיה המובילה במהפכה הטכנולוגית הבאה. אך במקום זאת, אירוע ההשקעה שכולם חיכו לו הותיר משקיעים ואנליסטים עם יותר שאלות מתשובות.

בשעה זו טסלה יורדת בכ-1%, ומתחילת השנה היא איבדה כ-12% מערכה, בזמן שמדד S&P 500 הוסיף לערכו כ-24%.

18:41

יום המסחר באירופה ננעל בירידות שערים: הדאקס השיל מערכו כ-1%, הפוטסי ירד ב-0.5%, והקאק הצרפתי נחלש ב-1%.

17:15

המדדים המרכזיים בוול סטריט עברו להיסחר במגמה מעורבת: נאסד"ק עולה ב-0.2%, S&P 500 ודאו ג'ונס יורדים ב-0.1% ו-0.2% בהתאמה.

בשוק החוב האמריקאי, התשואה לפדיון של אג"ח ממשלתי ל-10 שנים קופצת ב-8 נקודות בסיס לרמה של 4.15%. התשואה לשנתיים עולה קלות ל-3.98%.

על רקע זינוק תשואות האג"ח הממשלתיות, המשקיעים עוקבים אחר נאומי חברי הפדרל ריזרב בנוגע להפחתת הריבית האחרונה שביצעו. בין הנואמים הערב: נשיא הפד של דאלאס, לורי לוגן; נשיא הפד של מיניאפוליס, ניל קשקרי; נשיא הפד של קנזס סיטי, ג'ף שמיד; ונשיאת הפד של סן פרנסיסקו, מרי דיילי. כולם צפויים למסור דברים היום, בעוד המשקיעים ממתינים לרמזים על תחזית המדיניות המוניטרית של הפד.

בשבוע שעבר, נגיד הפד,כריסטופר וולר, אמר כי הורדות הריבית העתידיות יהיו פחות אגרסיביות מהורדת הריבית האגדולה של ספטמבר, והביע דאגה מסוימת לכך שהכלכלה האמריקאית עדיין מתנהלת בקצב חם מהרצוי. "אומנם אנחנו לא רוצים להגזים בתגובה לנתונים האלה, אבל אני רואה את מכלול הנתונים כאומרים שהמדיניות המוניטרית צריכה להתנהל בזהירות יתר בנוגע לקצב הפחתת הריבית". 

16:30

יום המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות: נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 ודאו ג'ונס יורדים בכ-0.1%.

בואינג  בולטת לחיוב ומטפסת בכ-5%, לאחר שדווח כי יצרנית המטוסים ואיגוד המכונאים שלה הגיעו להסדר חדש שצפוי לסיים שביתה של חודש. ההצבעה על אישור ההסדר, הכוללת בין היתר תוספת שכר של 35%, צפויה להתקיים ביום רביעי. 

15:28

החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים על ירידות בפתיחת שבוע המסחר - נאסד"ק ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.2% ו-S&P 500 ב-0.3%. בעקבות זאת, הירידות במדדי אירופה מחריפות: דאקס וקאק יורדים בכ-0.8%, פוטסי ב-0.3%.

14:26

האתר The Verge מדווח כי מטא  (פייסבוק) החלה לפטר שוב עובדים בחטיבות וואטסאפ, אינסטגרם והמציאות המדומה שלה. מספר העובדים של החברה הגיע לשיא של 86 אלף בשנת 2022. באותה עת ירדו ההכנסות מפרסום, ואילו ההוצאות הרקיעו שחקים בגלל העלויות של חטיבת המטאוורס.

המניה צללה בכמעט 70% משיאה בקיץ 2021 לסוף 2022, והחברה הגיבה באמצעות פיטורים של 11 אלף עובדים (13% ממספר העובדים). היו שני גלים נוספים של פיטורים בשנת 2023 ושני גלים נוספים השנה. גל הפיטורים האחרון הוא יותר ממוקד במחלקות ספציפיות מקודמיו, והוא מונע על ידי הרצון של החברה להתמקד בתחום הבינה המלאכותית.

ברבעון האחרון ההכנסות מפרסום גדלו ב-22%. החברה תפרסם תוצאות ב-30 לאוקטובר. אנליסטים מצפים לצמיחה בהכנסות של 20%. 

12:34

באירופה נמשכות הירידות הקלות, בעוד המשקיעים ממתינים לדוחות הכספיים בוול סטריט ומנטרים את ההתפתחויות במזרח התיכון: דאקס וקאק יורדים בכ-0.3%, פוטסי עולה ב-0.1%.

10:40

המסחר באירופה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת אך בשינויים קלים: דאקס וקאק יורדים בכ-0.2%, פוטסי עולה ב-0.3%.

באסיה ניקיי עלה -0.2%, מדד שנחאי ב-0.4%, ומדד הנג סנג ירד ב-1.2%. 

08:45

באסיה מתנהל המסחר הבוקר במגמה מעורבת ובשינויים קלים: ניקיי עולה -0.2%, מדד שנחאי ב-0.4%, ומדד הנג סנג יורד ב-0.3%. לראשונה מאז יולי, בסין הוריד הבוקר הבנק המרכזי את הריבית על ההלוואות ל3.1% מ-3.3%, הריבית לחמש שנים, זו שקובעת את ריבית המשכנתאות, ירדה ל-3.6% מ-3.85%. בדרום קוריאה אין היום מסחר. 

זה מה שאינטל צריכה לעשות כדי לצאת מהבור - ולהציל את העולם המערבי 

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים  הבוקר ללא שינוי. 

וול סטריט סגרה בשישי האחרון את את השבוע השישי ברציפות של עליות, הרצף הארוך ביותר מתחילת השנה, כאשר דוחות רווח חזקים של נטפליקס  חיזקו את מגזר הטכנולוגיה כולו.  

מדד הדאו ג'ונס הוביל את העליות בשווקים, כשעלה בכ-1% במהלך השבוע האחרון. מדד S&P 500 ומדד נאסד"ק רשמו עליות שבועיות של כ-0.9% ו-0.8% בהתאמה. השניים האחרונים הגיעו שוב לשיאים חדשים במהלך השבוע.

עד כה, 79% מהחברות במדד S&P 500 דיווחו על הפתעה חיובית ברווחים לרבעון השלישי, נתון הגבוה מהממוצע הכולל של חמש השנים האחרונות, העומד על 77%, כך לפי חברת FactSet.

המהפך של שוק השבבים: המניה זינקה פי 50, והחוב הפך לרווח של מיליארדים 

עונת הדוחות תימשך השבוע, עם דוחות צפויים מטסלה , בואינג , ג'נרל מוטורס , אמריקן איירליינס  ו-UPS , אשר יבלטו בלוח הזמנים העמוס.

אתם לא פרנואידים, השוק אכן מנסה להפיל אתכם בכל דרך 

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האיגרות הממשלתיות נסחרו ביום שישי במגמה מעורבת. באג"ח ל-10 שנים הייתה התשואה 4.07%, ובאיגרת לשנתיים התשואה עמדה על 3.95%.

המשקיע המיליארדר סטנלי דרוקנמילר פתח פוזיציה מפתיעה על אגרות החוב הממשלתיות האמריקאיות. בעוד שרוב השוק מאמינים כי האינפלציה תמשיך להאט, והבנק הפדרלי ימשיך להוריד את הריבית ויביא אותה ל-3.25%-3.50% עד סוף 2025,  דרוקנמילר לוקח את הצד ההפוך של ההימור הזה.

על פי דיווחים, דרוקנמילר סיפר לאחרונה בכנס כי הוא מוכר אג"ח ממשלתיות של ארה"ב בחסר (שורט). ההימורים נגד אג"ח ממשלתיות מהווים כעת 15%-20% מתיק ההשקעות של דרוקנמילר, על פי דיווחים של אנשים שהיו בכנס וכפי שדווח ביאהו פיינס. הימור נגד אג"ח ממשלתיות הוא הימור נגד הדעה הרווחת הנוכחית שהריביות יירדו.

בצוות מחקר המאקרו בבנק ניהול העושר פיקטה ממליצים לתת עודף משקל לאגרות חוב ממשלתיות ארוכות עם העדפה לאירופה על פני ארה"ב. "אגרות חוב ממשלתיות אירופאיות ואמריקאיות רשמו עליות חזקות מיולי ועד אמצע ספטמבר בציפייה שהבנקים המרכזיים יקצצו את הריביות בקצב מהיר יותר בעקבות ירידה באינפלציה ורקע כלכלי מתמתן. כאשר תשואות האג"ח לטווח קצר ירדו יותר מאשר אלו לטווח ארוך, עקומות התשואה הריבוניות התהפכו.

"אך בעוד שלכל הריביות לטווח קצר יש מקום לרדת לפחות עד לריביות הסופיות של הבנקים המרכזיים, המרחב לירידה נוספת של תשואות אגרות חוב ריבוניות אמריקאיות לטווח ארוך עשוי להיות מוגבל יותר בהתחשב באי-הוודאות הפיסקלית והפוליטית. מסיבה זו, חזרנו להיות ניטרליים באג"ח ממשלתיות אמריקאיות לטובת אגרות חוב ממשלתיות ארוכות-טווח באירו, שם אנו כעת בעודף משקל, יחד עם אג"ח ממשלתיות בריטיות. בהתחשב בחוזקו של הפרנק השוויצרי, אנו צופים כעת שה-SNB יהפוך לגורם מגרה בחודשים הקרובים, ולכן עברנו מתת-משקל לניטרלי באג"ח ממשלתיות שוויצריות".

בשוק הסחורות, מחירי הנפט נסחרו בירידה של כ-2% ביום ו' - מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 73.06 דולר, וחבית WTI נסחרה בכ-69.3 דולר. זאת על רקע דיווחים כי ישראל צפויה לתקוף באיראן מטרות צבאיות - ולא מתקני גרעין או נפט. במקביל, בארגון אופ"ק הורידו את תחזית הביקוש העולמי לנפט בשנים 2024-2025. למגמה תרמה גם העובדה שהנזק מסופת ההוריקן שפקדה את מדינת פלורידה בארה"ב היה מצומצם מהתחזיות. בסיכום שבועי, מחירי הנפט ירדו בכ-7%. הבוקר באסיה מחירי הנפט עולים בכ-0.5% ל-69.6 דולר לחבית נפט אמריקאי ול-73.4 עבור חבית נפט מסוג ברנט. 

מאקרו בגוש האירו: הבנק המרכזי (ECB) הוריד כצפוי את הריבית מ-3.65% לרמה של 3.4% ביום חמישי האחרון. בבנק ההשקעות פיקטה השוויצרי הסבירו כי ה-ECB נותר זהיר וסיפק רק מעט הנחיות לגבי הצעדים הבאים, כשנשיאת הבנק כריסטין לגארד הדגישה כי ב-ECB יישארו "תלויים בנתונים ויפעלו בגישת 'פגישה אחר פגישה'".

בפיקטה אומרים כי "בעוד שלא התחייבה לשום דבר, לגארד לא סגרה את הדלת בפני קיצוצי ריבית מהירים יותר, והדגישה את החשיבות של תחזיות הצוות והנתונים שיתווספו בשבועות הקרובים. לפיכך בחברה "שומרים על השערכתנו שה-ECB יקצץ ב-25 נקודות בסיס בכל החלטת ריבית עד יוני 2025, ויוריד את הריבית על הפיקדונות ל-2.0%".

ויולטה טודורובה, אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares, ופול מרינו, סמנכ"ל הכנסות ב-Themes ETFs, צופים כי בעוד חברות הטכנולוגיה צפויות לרשום גידול דו-ספרתי ברווח, יתר החברות צפויות להציג גידול שלילי. 

טודורובה כתבה כי "עונת הדוחות לרבעון השלישי מתחילה להעלות הילוך, כאשר הציפיות נמוכות יותר בהשוואה לרבעון הקודם. לקראת עונת הדוחות ראינו את האנליסטים מורידים את תחזיותיהם כמעט בכל המגזרים, מלבד מגזרי הטכנולוגיה והפיננסים, שדווקא לגביהם התחזיות הועלו. המגזרים עם התחזיות הנמוכות ביותר הם תחבורה ואנרגיה. אם בחודש יולי צפו האנליסטים כי חברות ה-S&P 500 ירשמו גידול של 6.9% ברווחים, כעת הציפיות הן לגידול של 3.1% בלבד. לגבי חברות הטכנולוגיה, הציפיות הן לגידול של 11.5% ברווח, ובלעדיהן - החברות צפויות לרשום גידול שלילי של 0.2% ברווח. עם זאת, למרות הציפיות הנמוכות, התחזיות לגבי הרבעון הרביעי דווקא חיוביות.

"שוק השבבים הציג תמונה מעורבת עד כה בעונת הדוחות, כאשר מצד אחד ראינו דוח חזק של יצרנית השבבים TSMC, ומנגד יצרנית מכונות הליתוגרפיה ASML דווקא ציננה את האופטימיות. ואולם, ייתכן כי הדבר נובע בעיקר מתמהיל לקוחות שונות, כאשר שני לקוחות של ASML, אינטל וסמסונג משהות רכש של מכונות, ואילו לקוחותיה של TSMC כמו אנבידיה וקואלקום רק מגבירות את הייצור. ככלל, שוק השבבים נמצא בתנופה על רקע הביקוש לשבבי AI וסמרטפונים, אבל ישנם סקטורים בשוק, כמו מחשבים אישיים, שמדשדשים".

מרינו כתב כי "חברות שלא יציגו תחזית חיובית לעתיד, ייענשו על ידי המשקיעים. הבנקים הגדולים התחילו את עונת הדוחות בצורה חזקה עם מספרים מרשימים. עם זאת, אנחנו רואים שחברות שמפרסמות תחזיות נמוכות - משלמות על כך ביוקר, כמו למשל אמריקן אקספרס, ASML ו-CVS. המשקל הגדול שמקנים המשקיעים לתחזית בולט במיוחד מאז התחיל הבנק הפדרלי להעלות את הריבית. על כן, אנחנו מעריכים שזו עשויה להיות עונת דוחות חזקה עבור חלק מהחברות, ואכזרית עבור אלה של יציגו אופק לצמיחה עתידית".