אחרי שלא התייצבה להכרעת הדין: המשטרה עצרה את ענבל אור

שנתיים וחצי אחרי שהחלו הדיונים בתיק, בית המשפט השלום היה אמור למסור היום את פסק הדין בפרשת ענבל אור, אך לאחר שלא התייצבה לדיון, הוצא צו הבאה נגדה • נגד אור עומדים 15 אישומים בגין מרמה בנסיבות מחמירות ועבירות מס • אור תובא מחר בבוקר לבית המשפט להשמעת הכרעת הדין

ענבל אור / צילום: שלומי יוסף
ענבל אור / צילום: שלומי יוסף

המשטרה עצרה היום את יזמית הנדלן ענבל אור, לאחר שלא התייצבה לשמיעת הכרעת הדין בפרשת המרמה בה היא מואשמת. היא תובא להשמעת הכרעת הדין מחר בשעה 9.

נגד אור הוצא צו הבאה מוקדם יותר היום לאחר שלא התייצבה לדיון, שהיה אמור להתקיים הבוקר. אור שלחה היום הודעה לבית המשפט כי היא ויתרה על אזרחותה הישראלית. החלטת השופטת אמיר התקבלה למרות בקשת הפרקליטה טפת מויאל-רוטשילד כי בית המשפט יפרסם את החלטתו גם ללא נוכחות אור.

ניתוח | הפרשה הביטחונית: מתי מגבילים פגישת חשוד עם עו"ד, ומה הסיכוי לכתב אישום 
נדחתה עתירת קיבוץ האון; השופטים: "רצו למכור את המגרשים רק לתושבי עמק הירדן ולילדי חברי הקיבוץ" 

השופטת אמיר קבעה: "דיון להכרעת דין נקבע להיום. המשטרה תיעדה בסרטון את מסירת הזימון. במזכר השוטר פורט כי הנאשמת אמרה שלא מתכוונת להגיע לדיון והיא קימטה וזרקה אותו.

"הנאשמת עשתה נוהג שלא להגיע לדיונים. הוריתי כי יבוצע צו שהנאשמת תובא לדיון על ידי המשטרה".

אמיר קבעה כי לנוכח החשיבות היתרה בנוכחותה בהכרעת הדין, הדיון ידחה. השופטת הורתה למשטרה לעצור את ענבל אור ולהביא, לבית המשפט לשמיעת הכרעת הדין.

בימים שלפני הדיון הוציא בית המשפט צו הבאה לאור התנהלותה בהליך ובהמשך לזימון אישי שנעשה לאור על ידי שוטר. על פי הפרקליטה, אור השליכה את הזימון כשניתן לה. "היום הגיעו נציגי המשטרה לביתה של הנאשמת אך לא היה מענה בבית. בהמשך שוטר שוחח איתה והיא אמרה שאין סמכות למדינת ישראל".

העבירות שבהן מואשמת אור

כתב האישום נגד אור הוגש בספטמבר 2019 וכולל 15 אישומים בגין מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות ומנהל סניף בנק, עבירות על חוק המע"מ ופקודת מס הכנסה ועבירות על חוק הגנת הצרכן . אור הואשמה בין היתר באי-דיווח על מע"מ ב-8 פרויקטים למגורים שאירגנה בהיקף כ-81 מיליון שקל ובכך שלא הוציאה חשבוניות על פרויקטים למגורים ששיווקה בהיקף של כ-9 מיליון שקל.

הליך ההוכחות החל במרץ 2022 לאחר שנדחה במשך שנתיים וחצי בשל הניסיון למנות לאור ייצוג משפטי, לו סירבה בתוקף, ובשל בקשות דחייה רבות של אור ואי התייצבותה. אור לא היתה מיוצגת ואף לא הגיעה לחלק מהדיונים.

באחד הדיונים בתיק, במרץ 2022, עוררה אור סערה כשהחלה לצרוח על השופטת דנה אמיר: "על מה אני עומדת פה כנאשמת? את משחקת אותה. יושבת לי. שחקנית! היא לא שופטת, היא שחקנית. גברתי לא אומרת לי מה לעשות". 

אור נעצרה לראשונה בפברואר 2016 לאחר חקירה סמויה של מספר חודשים, שנערכה על-ידי חקירות מכס ומע" מ ירושלים, בשיתוף משרד מע"מ. זאת, בחשד להעלמות מס ומשם המשיכה החקירה גם על ידי משטרת ישראל עד להגשת כתב אישום על ידי מיסוי וכלכלה.

נחשבה למלכת קבוצות הרכישה

אור, שהחזיקה בחברת אור סיטי נדל"ן, נחשבה בעבר לסיפור הצלחה ולמלכת קבוצות הרכישה בישראל והרבתה להופיע בתקשורת. בשנת 2016 הקבוצה נקלעה להליכי חדלות פירעון ולבסוף פורקה.

לפי כתב האישום שהוגש נגד אור, חברות שהיו בשליטתה ונגד דרור גלעדי ששימש כסמנכ"ל הכספים בחלק מהחברות, אור ביצעה עבירות מרמה כלפי לקוחות בפרויקטים בהם ארגנה קבוצת רכישה. היא ביקשה מהרוכשים בפרויקט צ'לנוב להעביר העברות בנקאיות לחברה שבבעלותה תוך הצגת מצגים כוזבים. היא קיבלה, לפי האישום, סכום של 2 מיליון שקל. כתוצאה מהתנהלותה לא היה בחשבון הנאמנות די כסף עבור תשלום לבעלי הקרקע, וחברי קבוצת הרכישה נאלצו לשלם תשלומים נוספים מעבר לסכומים אליהם התחייבו מראש.

בפרשה מטפלים מטעם המדינה: עו"ד טפת מויאל-רוטשילד, רוי גורדון וטל-יה קליין מפרקליטות מיסוי וכלכלה. כן לקחו חלק בטיפול בתיק עו"ד יאמלאק אצ'שמן
ואסנת שי מהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.

*** חזקת החפות: ענבל אור לא הורשעה, ועומדת לה חזקת החפות