כשלוש שנים אחרי שהמשטרה העבירה לפרקליטות את המלצותיה בפרשות השוחד במשרד הבינוי והשיכון, בחברת רכבת ישראל ובעיריית טירת הכרמל, הפרקליטות הגישה היום (ג') כתבי אישום נגד המעורבים בפרשות לבית המשפט המחוזי בחיפה.
● הסיבות למהלך והסיכוי שבג"ץ יתערב: סמוטריץ' העלה הילוך בניסיון להחלפת דמות המפתח באוצר
● למרות שהצנזורה פסלה ובניסיון להשפיע על דעת הקהל: פרטים חדשים על פרשת הדלפת המסמכים
מדובר בצירוף של מספר פרשות שהתרחשו בין השנים 2018 ל-2021, ואשר במרכזן קידום פרויקטים בתחום התשתיות באמצעות רשת מסועפת של תשלומי שוחד וטובות הנאה שניתנו לעובדי ציבור.
על-פי כתבי האישום, אחמד שתיוי, קבלן ביצוע פרויקטים עבור רכבת ישראל, עיריית טירת הכרמל ומשרד הבינוי והשיכון, נאשם במתן שוחד; ולאוניד פורטנוי, ששימש כמפקח פרויקטים ברכבת ישראל, נאשם במתן ותיווך לשוחד, לשורה של עובדי ציבור, על-מנת שיפעלו במסגרת תפקידם לקידום ענייניהם של שתיוי ופורטנוי.
מקבלי השוחד לכאורה שאותם מאשימה הפרקליטות הם תמיר שניידר, מנהל לשעבר באגף לוגיסטיקה ברכבת ישראל; בוריס טיקמן, מהנדס העיר טירת הכרמל לשעבר; שלמה ויסמן, מפקח בעיריית טירת הכרמל; מיכאל רוזנפלד, שכיהן כסגן מנהל חטיבה במחוז חיפה של משרד הבינוי והשיכון; וארקדי כצנלסון מאותה חטיבה.
טיקמן נאשם גם בלקיחת שוחד משני קבלנים נוספים, במטרה שיפעל לקידום ענייניהם בעירייה. פורטנוי נאשם בנוסף כי במסגרת תפקידו כמפקח ברכבת, הוא לקח שוחד מאיברהים דראושה, קבלן משנה שהועסק ברכבת, וכן הוא נאשם עם שתיוי בביצוע מעשי מרמה והפרת אמונים.
עבירות נלוות לשוחד
כתבי האישום כוללים אישומים גם בהלבנת הון ועבירות מס. הפרקליטות מפרטת כי אלה בוצעו לכאורה הן כעבירות נלוות לעבירות השוחד והן בשל מעשים נוספים דוגמת קיזוז חשבוניות כוזבות על-ידי שתיוי.
כתבי האישום הוגשו על-ידי עורכי הדין חופית שרים, גיא גופמן וליהי פרג'ון מפרקליטות מיסוי וכלכלה. התיק נחקר על-ידי היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433, בשיתוף עם מחלקת חקירות מכס ומע"מ באזור חיפה והצפון ופקיד שומה חקירות חיפה והצפון של מס הכנסה ברשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור.
מעו"ד גיא שנער, המייצג את תמיר שניידר, נמסר בתגובה: "עוד בטרם קיבלנו לידינו את כתב האישום, הופץ ופורסם דבר הגשתו בכלי התקשורת, ועל כך אין לנו אלא להצר. על כל פנים, בכוונתנו לנהל את התיק בבית המשפט ולהוכיח את חפותו של מר שניידר. סברנו ואנו עדיין סבורים כי ראוי היה להימנע מהגשת כתב האישום, אולם משהוגש, נפרוס בפני בית המשפט הנכבד את התמונה הראייתית המלאה, ממנה עולה כי לא התקיימו יסודותיהן של העבירות מהמיוחסות למר שניידר, שהוא אדם ערכי, ישר-דרך ועמל-כפיים".
*** חזקת החפות: הנאשמים בפרשה לא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.