סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:32
המסחר בבורסה המקומית ננעל הערב במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.2%. מדד הבנקים השיל 0.4%. מדד הקלינטק ממשיך להפגין חולשה והיום איבד 1.6%.
בין 125 המניות הגדולות בבורסה בלטו בעליות מלם תים ם, תדיראן גרופ וג'י סיטי . בלטו בירידות אלקטריאון , או. פי. סי אנרגיה ושוב אנרגיה .
15:54
בבורסה המקומית המסחר כעת די רגוע והמגמה מעורבת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.2% ות"א 90 עולה ב-0.1%. מדד הבנקים יורד ב-0.5%.
אתמול שידרגה סוכנות הדירוג S&P הדירוג של חברת טבע ל-BB עם תחזית חיובית. זהו בעצם השדרוג השלישי תוך 3 חודשים (אחרי מודיס ופיץ). הסיבה לשדרוג היא הצלחת החברה בצמצום המינוף והעלאת תחזיות הצמיחה. היחס בין החוב המתואם ל-EBITDA של טבע עמד על 5.0 בסוף הרבעון השלישי של 2024, וצפוי לרדת לרמה של כ-4.0 במהלך 2025, כך לפי הסוכנות.
לפי הסוכנות, טבע עשויה לזכות בשדרוג נוסף אם תצליח להוריד את המינוף מתחת ל-4.25 בשנה וחצי הקרובה. לאחר חמש שנים רצופות של ירידה בהכנסות, המגמה השתנתה והחברה מציגה צמיחה בשישה רבעונים רצופים - מגמה שצפויה להימשך בתמיכת הצמיחה בעסקי התרופות המקוריות והיציבות בעסקי הגנריקה.
15:03
מגמה מעורבת בת"א. מדד ת"א 35 נסחר סביב רמות הבסיס ות"א 90 עולה ב-0.1%.
החברה ביטחונית עשות בולטת במסחר ומזנקת בכ-6%. החברה, המתמחה בייצור רכיבים לענף התעופה דיווחה כי קיבלה הזמנה ממשרד הביטחון לייצור ואספקה של 80 ממסרות 1500, לאספקה בין ינואר 2028 לאוקטובר 2029, בהיקף של 172 מיליון שקלים. עשות קיבלה מ-2019 ועד היום הזמנות ממשרד הביטחון בהיקף של כ-1.1 מיליארד שקלים ומנייתה עלתה ב-126% בשנה האחרונה.
בשוק האג"ח המקומי, תשואות הפדיון על אגרות החוב הממשלתיות יורדות בשעה זו. תשואת האג"ח ל-10 שנים עומדת על 4.67%, שפל של שלושה חודשים. התשואה לאג"ח לשנתיים נסחרת סביב 4.29%.
13:12
ישראכרט המנוהלת על ידי רן עוז, רשמה ברבעון השלישי הכנסות שהסתכמו ב-852 מיליון שקל, עליה של 1.2% ביחס להכנסותיה ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה המתונה הגיעה בין היתר מעלייה בהכנסה מעמלות מבתי העסק, אשר קוזזו בירידה בפעילות מתיירות נכנסת בשל מלחמת "חרבות ברזל". גורם נוסף שקיזז בעמלות היה ההשפעה הדרגתית הפוחתת של יישום הירידה בשיעור העמלות הצולבות ומהתחרות בענף כרטיסי האשראי.
בשורה התחתונה הרווח הנקי כמעט ולא זז, גם כן, ועמד על 78 מיליון שקל, למול 80 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. זאת על אף גידול בחלק מההוצאות התפעוליות. מה ששמר על הרווח הנקי היה קיטון בהוצאות להפסדי אשראי, שכן ברבעון השלישי המקביל נרשמה הפרשה קבוצתית בהוראת הרגולטור.
12:08
עליות קלות בת"א. ת"א 35 עולה ב-0.3% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.7%.
תדיראן גרופ מובילה את עליות השערים במדד ת"א 125 בעקבות הדוחות הרבעוניים שיצרנית המזגנים פרסמה הבוקר. שיפור בעלויות הרכש וההובלה של ציוד לפרוייקטים של אגירת חשמל ומערכות סולאריות, הזניק את שיעור הרווח הגולמי של החברה והקפיץ את הרווח התפעולי שלה ברבעון השלישי. נראה שמשה ממרוד, בעל השליטה ומנכ"ל החברה יכול לחייך. תדיראן סבלה משחיקה בתוצאות על רקע פעילותה בתחום האנרגיה המתחדשת באירופה, ולאחר הצגת השיפור בשיעורי הרווחיות ברבעון השלישי שווי השוק שלה עולה כיום ל-1.9 מיליארד שקל.
10:35
מניית נקסט ויז'ן ממשיכה במומנטום החיובי לאחר שדיווחה הבוקר כי קיבלה הזמנה לרכישת מצלמות ומוצרים נוספים תמורת כ-5.1 מיליון דולר מלקוח קיים. החברה, המפתחת פתרון צילומי יום ולילה מיוצב לכלים קרקעיים ואוויריים, דיווחה מתחילת השנה על עסקאות עסקאות בהיקף של כ-68.2 מיליון דולר, ומנייתה עלתה בכ-70% ב-2024.
10:07
יום המסחר בתל אביב נפתח בעליות קלות. ת"א 35 ות"א 90 עולים בכ-0.5% כל אחד. בולט לחיוב מדד ת"א רשתות שיווק שעולה בכ-1%. מדד ת"א בנקים 5 מוסיף לערכו 0.6%.
בולטות לחיוב מניות תדיראן גרופ , דלתא גליל , מלם תים , נקסט ויז'ן וטאואר
מנגד, דוניץ , שיכון ובינוי , קנון , נייס ופריון נטוורק נסחרות בירידות.
08:19
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח בעליות קלות. אמש (ג'), יום המסחר בתל אביב ננעל במגמה מעורבת בסיכום יום מסחר תנודתי. מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ות"א 90 השיל מערכו כ-0.2%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א נפט וגז ירד ב-0.8% ות"א בנקים 5 השיל מערכו כ-0.3%.
● לוקחות את הסיכון: חברות המימון החוץ בנקאי עקפו את הבנקים באשראי לרכב
את עליות השערים במדד ת"א 125 הובילה אלביט מערכות שסגרה רבעון נוסף עם שיא בצבר הזמנות, שהסתכם ב-22.1 מיליארד דולר - גידול של מיליארד דולר תוך רבעון. ההכנסות צמחו ב-14.3% ביחס לרבעון המקביל והסתכמו בכ-1.7 מיליארד דולר, ומתחילת השנה ההכנסות צמחו ב-12.6% ל-4.9 מיליארד דולר. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), גדל ברבעון ב-30.3% ל-79.1 מיליון דולר.
גם חברת הנדל"ן המניב אלוני חץ ריכזה עניין לאחר שרשמה רווח רבעוני של 43 מיליון שקל, הודות לשיערוכי נדל"ן גבוהים שרשמה החברה הבת אמות, שפועלת בתחום המשרדים בישראל. מדובר בבשורה חיובית לחברה שרשמה הפסדי שיערוך שהצטברו ל-5.3 מיליארד שקל מאז שנת 2022.
במקביל קבוצת חגג ריכזה הודיעה כי היא מנהלת משא ומתן עם רני צים , לביצוע עסקה במסגרתה, ככל ותתגבש, תרכוש החברה מצים מניות המהוות 25% מהונה המונפק של חברת רני צים מרכזי קניות ותתקשר בהסכם שליטה משותפת עם צים ביחס להחזקותיהם בצים מרכזי קניות.
● איבדה מעל 99%: המשקיעים לא קונים את הפטנט לרכב של סייברוואן
עונת הדוחות לרבעון השלישי של השנה בבורסה המקומית ממשיכה לצבוא תאוצה והיום (ד') צפויים להתפרסם בין היתר דוחות חברת התעופה אל על , ישראכרט , סלקום , הבורסה לניע בתא , מקס סטוק , וג'י סיטי .
הבוקר (ד') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.2%, ההנג סנג יורד ב-0.1%, הקוספי עולה ב-0.5%, ובורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.4%.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים בעליות קלות.
אמש (ג') בוול סטריט, המדדים המרכזיים ננעלו במגמה מעורבת. נאסד"ק קפץ ב-1%, S&P 500 עלה ב-0.4% והדאו ג'ונס ירד ב-0.3%.
את העליות במדד הנאסד"ק הובילה אנבידיה שטיפסה ב-5% לקראת פרסום תוצאותיה הכספיות של ענקית השבבים היום (ד') עם סיום המסחר בוול סטריט.
ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות Leverage Shares מתייחסת לדוחות שצפויה אנבידיה לפרסם: "הצמיחה של אנבידיה מתבססת בעיקר על מכירות שבב הדגל שלה בתחום הבינה המלאכותית, Hopper, וההזמנות הראשונות לשבב החדש , Blackwell. התחזית של אנבידיה עצמה עומדת על 32.5 מיליארד דולר, וזאת למרות התאמות שנאלצה לבצע בשבב הבלאקוול ואתגרים של שרשרת אספקה. לאור הביקושים האדירים בתחום ה -AI, אנו מאמינים כי אנבידיה תציג תוצאות חזקות. הדבר נתמך על ידי הספקיות של אנבידיה. כמו פוקסקון , TSMC ו -ASML, שדיווחו על הכנסות חזקות ברבעון השלישי וצפי להמשך הביקושים. המשקיעים יתנו דגש גם לתחזית לרבעון הרביעי ויקוו שהחברה תציג אותה מעל התחזיות הנוכחיות של 37 מיליארד דולר".
במקביל, ריכזה עניין אמש (ג') מניית סופר מיקרו קומפיוטר שזינקה בכ-30% בהמשך לעלייה של 16% שרשמה ביום ב'. זאת לאחר שהודיעה בתחילת השבוע לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) כי הגישה תוכנית "ציות" לעמידה בדרישות כדי למנוע את הסרת רישומה מבורסת נאסד"ק. החברה ציינה כי התוכנית שלה מראה שהיא במסלול הנכון להגיש את הדוחות הפיננסיים המאוחרים ל-SEC במסגרת הזמן שינתן לה על-ידי נאסד"ק. בעקבות ההגשה, אתמול במסחר זינקה מניית החברה ב-16%.
חברת שבבים נוספת שריכזה עניין אמש היא קוואלקום שדיווחה אמש כי היא צופה שהכניסה שלה לשווקים חדשים תניב 22 מיליארד דולר נוספים בשנה עד 2029. בחברה מציינים כי מתוך הסכום הזה, כ-4 מיליארד דולר יגיעו משבבי PC וביניהם מעבדי Snapdragon X שהשיקה מוקדם יותר השנה למכשירי Windows.
מדובר בחדשות טובות לחברה ובמיוחד למנכ"ל, כריסטיאנו אמון, שנכנס לתפקידו ב-2021 עם הבטחה כי ינתק את החברה מהתלות שלה בסמארטפונים. בשנת 2024, קוואלקום דיווחה כי מכירות השבבים בתחום הסמארטפונים עמדו על 24.86 מיליארד דולר, כ-75% מכלל עסקי השבבים שלה.
במקביל קוואלקום צופה כי ההכנסות מטכנולוגיית הרכב שהחברה מפתחת יעלו בכ-175% עד 2029 ל-8 מיליארד דולר. בראיון ל-CNBC ציין המנכ"ל כי "היינו במסלול הזה והבנו שהטכנולוגיות שפיתחנו במהלך השנים האחרונות יכולות להיות רלוונטיות מאוד למספר תעשיות שונות מעבר למובייל".
להערכת החברה, הכנסות נוספות של 4 מיליארד דולר יגיעו מצ'יפים תעשייתיים שהחברה מייצרת ו-2 מיליארד דולר יגיעו מצ'יפים לאוזניות, קטגוריה שקוואלקום מכנה XR. כ-4 מיליארד דולר מהתחזית הם סיכום עבור מכירות שבבים אחרות, כמו אלו של אוזניות אלחוטיות וטאבלטים.
החברה צמחה במהירות בעשור האחרון כאשר השבבים והמעבדים שהיא מייצרת הפכו לחלקים חיוניים עבור סמארטפונים מתקדמים. מניית החברה עלתה מתחילת בכ-18%.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי נמשכו הביקושים והירידות בתשואות הפדיון של האג"ח הממשלתיות. אג"ח ממשלתית לעשר שנים ירדה אמש (ג') בשבע נקודות בסיס ל-4.67%, והאיגרת לשנתיים השילה 12 נקודות בסיס ל-4.24%. במיטב ציינו השבוע ש"באפיק הקונצרני המרווחים בשפל היסטורי למרות רמת סיכונים גבוהה. עם זאת, זה האפיק המקומי הנהנה ביותר מזרימה חזקה של החסכונות אל המוסדיים שמייצרת לו עמידות בפני הסיכונים".
בינתיים גם בארה"ב נרשמת ירידה בתשואות של כ-5 נקודות בסיס. התשואה של האג"ח הממשלתית לעשר שנים נסחרה בשלישי ב-4.37% והאיגרת לשנתיים ב-4.22%. מפנה מסוים לאחר בשבוע האחרון התשואות עלו לכל אורך העקום, ואף תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים עקפה רף של 4.5%, רמתה הגבוהה מאז מאי.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל נחלש קלות ביום ג' ונסחר ב-3.74 שקלים לדולר וב-3.94 שקלים לאירו.
ביוליוס בר ציינו כי הניצחון של טראמפ ממשיך לדחוף את הדולר האמריקאי, כשמשקיעים מהמרים על ריפלציה של טראמפ - צמיחה מוגברת, אינפלציה גבוהה ותשואות גבוהות: "הדולר האמריקאי חזק במיוחד מול האירו, שסובל מלחצים בשל הפוליטיקה בגרמניה, כולל פירוק קואליציית ה"אמפל", ואיומי מכסים מצד ארה"ב שעלולים לפגוע בהשקעות במגזר הפרטי באירופה. לכן עדכנו את תחזית שער הדולר/שקל ל-3 חודשים ל-1.05, אך נשארים עם תחזית לטווח של 12 חודשים של 1.08, בהתחשב בכך שסביר שהאופוריה תסתיים והסיכונים לטווח ארוך יתגברו . הפוליטיקה בגרמניה והעמימות במדיניות הסחר דחפו גם את הפרנק השוויצרי להתחזק מול האירו ליחס של 0.93.
"על אף שהמדיניות של הבנק המרכזי השוויצרי משמרת חיסרון בריביות הפרנק, האירו ממשיך לסבול מלחצים, ולכן עדכנו את יעד 3 החודשים ל -EUR/CHF ל-0.94, תוך שמירה על יעד 12 חודשים של 0.97 . גם הין היפני ממשיך להיחלש, ועבר את יעד 3 החודשים שלנו של USD/JPY 155, בשל התרחבות פערי המדיניות המוניטרית. ידיו של הבנק המרכזי של יפן (BoJ) כבולות, שכן הפגישה הבאה תתקיים רק בסוף דצמבר, כך שהאחריות על התערבויות נופלת על משרד האוצר. הבנק עשוי להקדים את העלאת הריבית האחרונה השנה, מה שעשוי לייצב את הין בטווח הקצר. עם זאת, לא צפויה מגמת 'ביטול עסקאות' דומה לזו של הקיץ, מכיוון שמספר העסקאות הקצרות נטו אינו כה גדול כמו בעבר".
מחירי הנפט נסחרו בירידות קלות של עד 0.5%. נפט אמריקאי נסחר בכ-69 דולר לחבית, ונפט מסוג ברנט נסחר ב-73 דולר לחבית.
הביטקוין נסחר עדיין ברמות גבוהות של כ-91,700 דולר למטבע, מעט פחות מהשיא שקבע בשבוע שעבר.
4. מאקרו
הבוקר בסין, הבנק המרכזי החליט להותיר את הריבית על כנה ברמה של 3.1%. בהמשך היום (ד'), צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה בבריטניה, ומדד המחירים ליצרן בגרמניה.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מסביר כי להערכתו, קיים סיכוי כי הפד יוריד את הריבית בהפחתת הריבית הקרובה: "לאחר 6 חודשים רצופים של ירידה, האינפלציה בארה"ב עלתה ל-2.6% באוקטובר, כאשר ללא מחירי המזון והאנרגיה היא נותרה גבוהה על 3.3%. גם מדד המחירים ליצרן חזר לעלות ועמד על 2.4% (3.1% מדד הליבה). במקביל, האינדיקאטורים החיוביים לצריכה הפרטית נמשכו כאשר באוקטובר נרשמה עלייה של 0.4% במכירות הקמעונאיות, ונתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי מעלה. מנגד, מדד הייצור התעשייתי רשם ירידה נוספת באוקטובר של 0.3%.
"נגיד הבנק ציין שתהליך התכנסות האינפלציה לכיוון היעד מלא במהמורות, ושהנתונים האחרונים משמעותם שהבנק המרכזי לא צריך למהר עם תהליך הפחתת הריבית. רצף הנתונים לצד דברי הנגיד צמצמו מאוד את הציפיות להפחתת ריבית בהחלטה הבאה בדצמבר. אנו סבורים שהסיכויים להפחתת ריבית עדיין קיימים מעצם העובדה שהריבית הריאלית עדיין ברמה מאוד מרסנת".
כלכלני בנק הפועלים הוסיפו כי: "הפחתות הריבית הצפויות כעת נמוכות באופן ניכר מאלו שהיו בתחילת ספטמבר, אז השוק צפה שהריבית תרד לרמה של 4.25% בסוף 2024 ולרמה של 3% בסוף 2025. הציפיות להפחתות ריבית פחתו בין היתר על רקע הציפיות שהתממשו לבחירת טראמפ כנשיא, כמו גם ההתייצבות של אינפלציית הליבה ברמה גבוהה, כמו גם איתנות שהפגינה עד כה הכלכלה האמריקאית.
5. תחזית
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מעריך כי שוק המניות האמריקאי יקר מדי ואופטימי מדי:
"אנחנו חושבים שהסיכון בשוק המניות האמריקאי, שהוא המפתח לכלל השווקים בעולם, גבוה מהרגיל. מכפיל הרווח העתידי של S&P500 שעומד על 25, הגבוה ביותר מאז הדוט.קום, אם מתעלמים מהקפיצה שלו בקורונה. גם המכפיל של S&P500 במשקל שווה שעומד על 20 וגבוה מהממוצע ההיסטורי של 17.7.
"מכפיל הרווח מתבסס על שיעור רווחיות חריגה בהשוואה היסטורית. הרווחיות החריגה של S&P500 לא רק בגלל חברות הטכנולוגיה. ברוב הסקטורים הרווחיות בשיא או קרוב לשיא של 15 השנים האחרונות.
לכן, מכפיל שילר (Cape ratio), שמתבסס לא על הרווחיות של השנה האחרונה או השנה הבאה, אלא על הרווחיות הממוצעת של 10 השנים האחרונות, רק פעמיים בהיסטוריה מאז תחילת המאה העשרים היה גבוה יותר מאשר היום - בבועת הדוט.קום וב-2021. נשאלת השאלה האם הרווחיות הגבוהה הנוכחית היא המציאות החדשה שמשקפת ירידה בתחרותיות או שזאת תופעה חולפת בגלל נסיבות זמניות. אם היא זמנית, שוק המניות הרבה יותר יקר ממה שמשתקף במכפיל הרווח הרגיל".