צבר הזמנות בשיא של 25 מיליארד דולר, שיא שנרשם גם ברווח הנקי מתחילת השנה ומכירות שצמחו ב־13% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה מדוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית שפורסם היום (ד').
● צים הרוויחה מעל מיליארד דולר ברבעון; המניה מזנקת בוול סטריט
● מקס סטוק סוגרת פיילוט בפורטוגל, הוצאות מס שחקו את רווח דלתא
על פי הדוח, המכירות הסתכמו בכ־4.3 מיליארד דולר, בהשוואה לכ־3.8 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הצמיחה במכירות מגיעה בעידוד נתח החטיבות הצבאיות של החברה, שטיפס בכ־14% לכ־3.7 מיליארד דולר.
הרווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2024 הסתכם בכ-122 מיליון דולר (המהווים כ-7.9% מהמכירות), בהשוואה לרווח נקי של כ-74 מיליון דולר (המהווים כ-5.6% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד.
נתח המכירות ליצוא בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על כ-65%, והסתכם בכ־2.8 מיליארד דולר. המכירות לישראל, הסתכמו בכ־1.5 מיליארד דולר.
זינוק בהכנסות מישראל
הפילוח הגאוגרפי של הכנסות התעשייה האווירית מצביע על זינוק בהכנסות מישראל ברבעון השלישי ל-583 מיליון דולר, זאת לעומת 447 מיליון דולר ברבעון השני. לעומת זאת, ההכנסות מהיעדים המשמעותיים האחרים: צפון אמריקה, אירופה ואסיה נותרו מאוזנים. ברמה שנתית, ישראל היוותה כ-33% מההכנסות, עם כ-1.95 מיליארד דולר. בה בעת, אסיה היוותה מקור ל-31%, צפון אמריקה-16% ואירופה-15%.
צבר הזמנות של כ־25 מיליארד דולר
בצל המלחמה, הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה זינק בכ־74% לשיא של כ־416 מיליארד דולר (המהווים כ-9.5% מהמכירות), בהשוואה לרווח נקי של כ־239 מיליון דולר (המהווים כ-6.2% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. בה בעת, ה- EBITDA הסתכם בכ־646 מיליון דולר (המהווים כ־14.7% מהמכירות), בהשוואה לכ-487 מיליון דולר (המהווים כ-12.6% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. הוצאות המחקר והפיתוח העצמי הסתכמו בכ-212 מיליון דולר, בהשוואה לכ-174 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד (המהווים כ-4.8% וכ-4.5% מהמכירות, בהתאמה).
לצד זאת, צבר ההזמנות הסתכם בכ־25 מיליארד דולר, בהשוואה לכ־18 מיליארד דולר בסוף 2023. הצבר שכולל את עסקת חץ 3, מורכב ממגוון רחב של פרויקטים ומבטיח 4.7 שנות פעילות בהיקף המכירות הנוכחי. תזרים המזומנים מהפעילות השוטפת בתשעת חודשים הראשונים של שנת 2024 היה חיובי ועמד על כ־1.8 מיליארד דולר, בהשוואה לתזרים חיובי מפעילות שוטפת של כ-461 מיליון דולר בתקופה מקבילה אשתקד.
יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ, מסר: "אני מסכם את שלוש השנים הטובות ביותר של התעשייה האווירית מאז הקמתה. הרחבנו את נוכחותנו הבינלאומית, הגדלנו את מספר השווקים בהם אנו פועלים, והמשכנו לשרת למעלה מ־100 מדינות בעולם".
המנכ"ל בועז לוי הוסיף: "החוזים רחבי ההיקף שעליהם חתמנו עם לקוחותינו בחו"ל, מצביעים על הקשר האמיץ ועל ההכרה בעליונות הטכנולוגית של ישראל למרות תקופת המשבר שבה היא נתונה, בהמשכיות שרשרת האספקה ובקיום הקשרים הבינלאומיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.