מחירי הקרקעות במכרזים הגדולים שנסגרו לפני כשבועיים ברובע שדה דב שבצפון תל אביב־יפו שיקפו ירידה של עשרות אחוזים בהשוואה למחיריהן במכרזי 2021 ו־2022. התוצאות עוררו דיון בשאלה כיצד תשפיע ירידת מחירי הקרקעות על ירידת מחירי הדירות ברובע - ומבחינת עו"ד ינקי קוינט, מי שעומד בראש רשות מקרקעי ישראל ששיווקה את הקרקעות, התשובה ברורה: "אני ממליץ לכל מי שחשב לקנות דירה מחר בבוקר לחכות קצת. אין ספק שהקבלנים יורידו את המחירים, תתאזרו בסבלנות".
● הבניין ההיסטורי של תל אביב ועסקת הנדל"ן שהסבה הפסדים כבדים
● למי שייכת הדירה? מה קורה כשיורש מקבל נכס עם חוב
קוינט אמר את הדברים היום (ב') בשיחה עם דנה וייס, מגישת חדשות N12, בוועידת הנדל"ן אילת של מרכז הנדל"ן, והסביר את הדברים בהרחבה: "מחירי הקרקעות ירדו ביותר מ־20%. הוצאנו את המכרז בשדה דב, מחירי הקרקע שם ירדו ביותר מ־40%. אני מקווה שעד סוף החודש נשווק עוד 2,400 יחידות דיור בשדה דב, ואני מאמין שהמחירים יירדו עוד יותר".
קוינט רמז שהתנהלות הקבלנים בעת האחרונה, בעיקר סביב מבצעי הקבלנים השכיחים כל־כך כיום, מסתירה את התמונה האמיתית לגבי מחירי הדירות: "כל האקרובטיקה שנעשית כדי להציג את זה אחרת, היא בסך־הכול משחק מספרִי מצד הקבלנים. מספר הדירות שלא נמכרו עולה במהלך השנים. אנחנו היום עם יותר מ־70 אלף יחידות דיור לא מכורות. יש ספק שכולם מדברים מפוזיציה? הקבלנים, בצדק מבחינתם, מנסים להציג איזה משבר, ולכן קוראים לאנשים להזדרז ולרכוש דירה".
מי שרוצה יוכל למצוא רמזים לירידת מחירים
נציין - כפי שכבר פרסמנו כאן לאחרונה - כי ירידת מחירי הקרקעות מגיעה, בראש ובראשונה, מהתייקרות רכיבים אחרים ב"שרשרת הייצור" בדרך לדירה חדשה, בעיקר הריבית ותשומות הבנייה. אך מי שרוצה יוכל למצוא רמזים לירידת מחירים צפויה בדירות עצמן - בין היתר בהודעת גינדי החזקות על מחיר צפוי למ"ר של 75 אלף שקל בפרויקט שלה בשדה דב, לעומת מחירים שחצו את רף ה־80 אלף למ"ר בפרויקטים שכבר מתהווים ברובע; וכן בהודעת קבוצת חג'ג' לבורסה בתל אביב, לפיה כדי להגיע לרווחיות של 15% בפרויקט שלה בשדה דב, היא "תידרש למכור דירות בפרויקט במחירי שיווק ממוצעים של 65 אלף שקל למ"ר".
ובכל זאת, בשיחה שהתקיימה גם היא במסגרת ועידת מרכז הנדל"ן, אמר אתמול צחי חג'ג', מבעלי קבוצת חג'ג', כי "לא צריך להיבהל" ממחירים של 90 אלף שקל למ"ר בשדה דב: "אם לא נמכור בתל אביב, בקו ראשון לים, ב-80 או 90 אלף שקל למ"ר, איפה נמכור?" שאל.
יגאל דמרי, הבעלים והמייסד של חברת י.ח דמרי, שגם לה קרקע ברובע, הכריז כי בעוד עשור או שניים רמת המחירים ברובע יכולה להגיע גם ל־150 אלף שקל למ"ר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.