יזמות טכנולוגית, התחזות שהובילה לקשר אישי ועסקי והשקעה גדולה שירדה לטמיון - אלה הם עיקרי העלילה בסיפור יוצא הדופן העולה מתביעה שהוגשה אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
חברת הסטארט-אפ PromAI, המעסיקה כ-40 עובדים בתל אביב, ואשר גייסה 7 מיליון דולר כדי לפתח טכנולוגיה לקווי ייצור, תובעת את המנכ"ל לשעבר שלה, ארז בן ישי, על סכום של 10 מיליון שקל.
● רונן בר: "הובהר לי שככל שיתקיים משבר חוקתי, עליי לציית לראש הממשלה ולא לבג"ץ"
● נתניהו החל להעיד על תיק 1000: "מילצ'ן יזם. הוא רצה להנעים את חיינו"
הטענה המרכזית: בן ישי מונה למנכ"ל אחרי שהתחזה לטייס ניסוי ולתת-אלוף במילואים בחיל האוויר, ובהמשך אף זייף חוזים ומסמכים עסקיים מטעם החברה באמצעות ChatGPT. בן ישי אף ניהל לכאורה קשר אישי עם מייסדת החברה. מדובר בד"ר דיאנה גורן, מומחית לבינה מלאכותית, שהקימה את החברה ב-2022 ומחזיקה ברוב מניותיה.
לפי כתב התביעה, שהוגש על-ידי עורכי הדין לימור לוי ודוד פורר, עם הקמת החברה מונה בן ישי למנכ"ל וקיבל מגורן 12% מהמניות, אחרי שהחברה נרשמה בדלאוור שבארה"ב. זאת, על סמך מצגי השווא לכאורה שהציג לגבי הרקע שלו.
בן ישי, כך טוענת החברה, זייף התקשרויות שנערכו לכאורה מטעם PromAI עם חברת התעופה העולמית בואינג ועם חברת המכשור הרפואי מדטרוניק. כתוצאה מכך, PromAI השקיעה כ-20 מיליון שקל בייצור מוצרים עבור שתי החברות הללו, בהנחה שביצוע העסקאות היה מקנה לה "מוניטין והכנסה משמעותיים".
אלא שימים ספורים לפני הגשת התביעה התברר לחברה כי בן ישי זייף את החוזים עם החברות, כי בפועל לא התבצעו הזמנות כלשהן, וכי כל השקעת החברה במשך השנה וחצי האחרונות הייתה לשווא.
התביעה הוגבלה ל-10 מיליון שקל לצורכי אגרת בית המשפט.
"נזק עצום לחברה"
לפי התביעה, בן ישי השתמש כאמור בתוכנת הבינה המלאכותית ChatGPT כדי לזייף את המסמכים. בין היתר, נטען, הוא זייף לכאורה את חתימתה של מנכ"לית בואינג מטוסים מסחריים. זיופים נוספים כללו התכתבויות במייל ומסמכים שכביכול החליף בן ישי עם נציגי החברות טסלה, GE ולוקהיד מרטין.
בן ישי, מוסיפה PromAi לטעון, זייף גם מסמכים של גופים ממשלתיים. אלה כללו, בין היתר, את רשות התעופה הפדרלית בארה"ב (FAA) ואת משרד המשפטים האמריקאי.
"הנזק שנגרם לחברה הוא עצום", נכתב בתביעה. "בידי החברה היה מוצר בשלב ראשוני, ועקב פעולות המרמה של הנתבע השקיעה החברה את כל משאביה (כמעט) בהכנת המוצרים שכביכול הוזמנו ממנה, וזאת במקום לפתח הלאה את המוצר ללקוחות אחרים ו/או לחפש לקוחות אחרים ואמיתיים למוצר שלה".
עוד מתואר בתביעה כי בן ישי "רכש במרמה את אמונה של ד"ר גורן, כך שהיא קיימה איתו מערכת יחסים אישית". זאת, כך נטען, בעוד שבפועל הוא נשוי וחי במקביל עם אישה אחרת. "הסיפורים שסיפר לד"ר גורן על כך שהוא נעדר מביתה בלילות לצרכים מבצעיים וצבאיים, מתבררים כסיפורי בדים", לשון התביעה.
PromAI טוענת כי בן ישי הודה "באופן מלא ומוחלט בזיוף המסמכים, במצגי השווא ובנזקים שגרם באמצעותם לחברה". לפי התביעה, ההודאה נמסרה מול חוקרים ממשרד החקירות ויצמן-יער, שחקרו את הפרשה.
"טענות חסרות שחר"
עו"ד אריאל שמול ועו"ד אביטל קדרון, המייצגים את ארז בן ישי, מסרו בתגובה: "מרשנו מכחיש את כל הטענות המיוחסות לו. מדובר בטענות חסרות שחר ובבדיה מוחלטת. מרשנו פעל כחוק במסגרת היותו מנכ"ל החברה, ולא נפל רבב בהתנהלותו.
"נוכח התנהלות גורמים בחברה נגרם למרשינו נזק אישי וכלכלי רב. השתרבבות שמו של מרשינו לפרשה היא טעות ועל לא עוול בכפו. על פניו נראה כי מדובר בסכסוך עסקי בין מי מהצדדים, ןמרשינו אינו צד לעניין. לכשתתקבל התביעה לידנו, נלמד אותה ונגיב בהתאם".

עו''ד אריאל שמול / צילום: לילך אוזן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.