קמעונאית האופנה הגדולה בישראל, קבוצת פוקס בניהולו של הראל ויזל, נהנתה במהלך הרבעון הראשון מגידול בהכנסות במרבית תחומי פעילותה, אך החולשה בתוצאות החברה־הבת ריטיילורס (זכיינית מותגי הספורט נייקי ופוט לוקר) העיבה במידה משמעותית על שורת הרווח.
הדוחות המאכזבים של ריטיילורס, שפורסמו בשבוע שעבר, הובילו לירידה של כ־30% במניית ריטיילורס זו בשבוע האחרון - וגררו את מניית פוקס לירידה שבועית של 18%. כעת נסחרת פוקס בשווי של 4.3 מיליארד שקל, כמחצית משווייה בשיא בשנת 2022.
● מייסד אלדן מכר מניות ועוזב: "מעולם לא היה לי מיליון שקל בחשבון"
● בגיל 29 הוא עשה את הימור חייו. היום הוא שווה מיליארד וחצי דולר
הכנסות קבוצת פוקס ברבעון הראשון השנה עמדו על כ־1.48 מיליארד שקל, גידול של כ־14% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הדבר נבע בין היתר מגידול במכירות בחנויות זהות בפעילות האופנה ואופנת הבית המקומית (פוקס, פוקס הום, מנגו וכו'), כמו גם מגידול בשטחי המסחר בכלל הפעילויות, בהובלת מגזר זכיינות הספורט.
למרות הגידול בהכנסות, בשורה התחתונה רשמה פוקס ירידה של כ־44% לרווח נקי רבעוני שהסתכם בכ־15 מיליון שקל. מאחורי השחיקה ברווח עומדת כאמור החולשה של פעילות ריטיילורס, שאומנם הציגה גידול בהכנסות הודות להגדלת כמות שטחי המסחר, אך רשמה ירידה של כ־14.5% במכירות בחנויות זהות, מה שהוביל לצניחה של כמעט 90% ברווח התפעולי המגזרי לכ־4 מיליון שקל בלבד.
התוצאות החלשות של ריטיילורס מגיעות לצד השחיקה בעסקי המותג נייקי ברחבי העולם. עם זאת, בפוקס ממשיכים להאמין במותג הוותיק, שנקלע למשבר בשנתיים האחרונות, ומקווים להתאוששתו בשנים הקרובות. בינתיים, החברה מנצלת את החולשה של נייקי כדי להרחיב את פעילותה בתחום, ורק בחודש שעבר רכשה 12 חנויות נוספות של המותג בצרפת.
בשנה האחרונה הגדילה ריטיילורס את שטחי המסחר של חנויות נייקי שבידיה ב־51% (אחרי תוספת של כמעט 40% שנה קודם), מה שאומנם תרם לגידול בהכנסות, אך כאמור לווה בשחיקה משמעותית ברווחיות.
הצלחת ההימור של ויזל על נייקי תלויה במידה רבה ביכולת ההתאוששות של המותג הוותיק, שנקלע למשבר בתקופת הקורונה. אולם אם ההתאוששות תבושש להגיע, הדוחות האחרונים עלולים להיות רק תחילתה של מגמה, שבמסגרתה תוצאות ריטיילורס מעיבות על הביצועים של החברה־האם.

אינפו
חזקה באופנה ומוצרים לבית
נקודת האור מבחינתה של פוקס מצויה במגזר הפעילות הגדול והמשמעותי ביותר שלה - האופנה ואופנת הבית, בו היא רשמה גידול של כ־7% בהכנסות לכ־492 מיליון שקל. הרווח התפעולי במגזר זה זינק בכ־50%, הודות לשינוי בתמהיל מכירות הקולקציות לחורף ולקיץ, וכן מקיטון בעלות הרכש כתוצאה מהירידה בשער החליפין וההובלה הימית.
תמונה דומה נרשמה גם במגזר "אחרים" (השלישי בגודלו בפוקס אחרי אופנה בארץ וספורט), הכולל בין היתר את אתר טרמינל איקס, בילבונג, רשת שילב וג'מבו יוון.
במהלך הרבעון עמדו הכנסות החברה מפעילות זו על כ־404 מיליון שקל, גידול של 17% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. גם כאן רשמה פוקס זינוק של 50% ברווח התפעולי, בעיקר הודות לשינוי תמהיל המוצרים שנמכרו, וכן מעלייה של 4% במכירות בחנויות זהות.
גם במגזר זה פוקס בחרה לאמץ אסטרטגיה של הרחבה אגרסיבית של שטחי המסחר. כך, בחודש האחרון היא הודיעה על פתיחה של 5-10 חנויות מרשת הסטוק ג'מבו בקנדה, וכן על זיכיון להקמה של 25 חנויות של המותג הדני פליינג טייגר במדינה זאת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.