אחרי ירידה של עשרות אחוזים בהוצאות בכרטיסי אשראי בזמן המערכה האיראנית, הפסקת האש החזירה את הישראלים לקניונים. השבוע נרשמה עלייה כוללת של 34% במחזורי הקניות בכרטיסי אשראי לעומת השבוע שקדם לו, כאשר כמעט כל הענפים רשמו עליות חדות. הענף היחידי שרשם ירידה, באופן לא מפתיע, הוא המזון - אחרי ההסתערות על המדפים שנרשמה בימים הראשונים של המערכה, והמשיכה בעוצמה מתונה יותר לאורך כל 12 ימי הלחימה.
● השקל מתחזק ומחירי הסחורות בירידה, אז למה ההוזלות לא מגיעות לצרכנים?
● בלעדי | חמישה סניפים כבר נפתחו בתע"א: הסופרים מגיעים למקומות העבודה
שני ענפים רשמו התאוששות בולטת אחרי ירידה משמעותית במהלך המלחמה. הראשון הוא ענף התיירות, שסבל מסגירת השמיים והשבתת חברות התעופה הישראליות והזרות - והשבוע מזנק ב-271% במחזור הקניות בהשוואה לשבוע הקודם. העלייה נבעה מגידול של 97% בכמות ההזמנות ומעלייה של 89% בגובה הקנייה הממוצעת. זאת על רקע מחירי טיסות גבוהים במיוחד, הן לחזרה לארץ והן להזמנות לקיץ הקרוב.

הענף השני הוא האופנה וההנעלה, אשר רשם זינוק של 136% במחזור הקניות בכרטיסי אשראי מול השבוע הקודם. נראה כי לאחר שהישראלים הסתגרו בבתים והתמקדו בקניית מזון או ברכישות אונליין, נוצר אצלם צורך להחזיר מעט תחושת שליטה, ופתיחת החנויות מחדש אפשרה זאת - והובילה להסתערות על המדפים.
לדברי נדב לחמני, מנכ"ל קונטרול מבית הפניקס גמא, "כאשר מפצלים את השבוע לשני חלקים, רואים תמונה ברורה: בימים ראשון עד שלישי, כשהלחימה הייתה עדיין בעיצומה, נרשמה עלייה מתונה של 7% במחזורי הקניות אל מול השבוע הקודם. מיום רביעי ואילך, עם סיום המלחמה ופתיחת המשק, הגיע זינוק גדול של 53%.
"הציבור יצא בהמוניו לבלות ולבצע קניות בחנויות ובקניונים, וענפים שחוו ירידות קשות בתקופה האחרונה, פיצו על חלק מהירידות הגדולות שחוו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.