הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת • טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו • ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'
שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

שבוע המסחר המקוצר הסתיים בוול סטריט בעלייה לשיאים חדשים, על רקע דוח תעסוקה טוב שפורסם ביום חמישי. ביום שישי האחרון, לא התקיים מסחר, בשל יום העצמאות האמריקאי, כאשר ביום חמישי, המדדים המובילים ננעלו בעליות של 0.8%-1%. אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים
ניתוח גלובס | וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים
כך התמודד ענף קרנות הגידור עם חצי השנה המשוגעת של הבורסות

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע

מניית סולאראדג' ממשיכה להיסחר בתנודתיות, אך נראה שלאחרונה, המגמה הכללית היא חיובית. המניה קפצה ביום חמישי ב-16.7%, במחזור מסחר גבוה מהרגיל, וכך סיימה את שבוע המסחר בעלייה של 39%. בסוף השבוע, מניית סולאראדג' ננעלה במחיר של 27.54 דולר - בו נסחרה בפעם הקודמת לפני כשנה. שווי השוק של החברה מגיע כעת למעל 1.6 מיליארד דולר.

סולאראדג', המנוהלת על־ידי שוקי ניר, פועלת בתחום האנרגיה הסולארית. בשבוע שעבר, אושר "החוק הגדול היפה" של טראמפ, שכולל חדשות שליליות לתעשיות האנרגיה הסולארית ואנרגיית הרוח, בדמות ביטול תמריצי מס לפרויקטים מ-2027. עם זאת, ברגע האחרון, בוטל סעיף מיסוי שהיה מקשה עוד יותר על התעשייה, מה שהוביל לזינוקים במניות התחום.

לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, רוב האנליסטים ספקניים בנוגע למניית סולאראדג': מתוך 33, רק 2 מחזיקים בהמלצות חיוביות, 19 נייטרליים ו-12 שליליים. מחיר היעד הממוצע למניה נמוך משמעותית מהמחיר בנאסד"ק ומשקף דיסקאונט של כ-45%.

עוד הזדמנות לטאואר בהודו? המניה עלתה ב-6.3%

יצרנית השבבים טאואר זינקה ביום חמישי ב-6.3%, במחזור מסחר גבוה מהממוצע, וננעלה במחיר של 46.4 דולר, המשקף לטאואר שווי שוק של 5.2 מיליארד דולר. מניות שבבים נוספות נסחרו בוול סטריט ביום חמישי במגמה חיובית, אך מתונה יותר.

מאז השפל של חודש אפריל (על רקע המכסים ומלחמות הסחר), מניית טאואר כבר זינקה ב-56.5%, אך היא עדיין לא חזרה לרמות השיא שלה מתחילת השנה. טאואר מנוהלת על־ידי ראסל אלוואנגר, ונסחרת במקביל בנאסד"ק ובבורסה של תל אביב.

בשבוע שעבר, פורסם בהודו שטאואר ו-Tata Semiconductor הן שתי החברות שעלו לשלב הבא בפרויקט שבבים גדול בהודו, מתוך כ-12 חברות שהתמודדו. לפי הפרסום, מדובר בפרויקט לשדרוג מתקן ייצור ומחקר ששייך לממשלת הודו, ושתי החברות עלו לשלב הבא בחלק ניכר ממנו (הפרויקט כולו מוערך במאות מיליוני דולרים). טאואר פרשה לפני מספר חודשים מפרויקט להקמת מפעל שבבים בהודו, שלפי פרסומים בעבר, היא ניגשה אליו עם קבוצת אדאני.

REE קיבלה אזהרה על אי־עמידה בתנאי הסף, אינוויז קיבלה אישור שעמדה בתנאים

שתי חברות ישראליות מתחום האוטוטק פרסמו ביום חמישי דיווחים הפוכים: בעוד ש-REE הודיעה שקיבלה מהנהלת הנאסד"ק אזהרה לפיה היא לא עומדת בתנאי הסף להמשך מסחר, משום שמנייתה ננעלה מעל חודש במחיר שנמוך מדולר אחד, אינוויז דיווחה שקיבלה אישור מהנאסד"ק שהיא חזרה לעמוד בכללי המסחר, אחרי שמחיר המניה שלה ננעל מעל דולר, כנדרש באזהרה שקיבלה בעבר.

שתי החברות הגיעו לשוק הציבורי באמצעות מיזוגים לחברות SPAC בתקופת השיא - REE לפי שווי של 3.1 מיליארד דולר ואינוויז לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר, ושתיהן איבדו מאז חלק ניכר מהשווי.

REE, בניהולו של המייסד דניאל בראל, מפתחת פלטפורמה מודולרית שכוללת את מכללי ההנעה לרכב חשמלי. החברה נקלעה לקשיים, לדוחותיה צורפה הערת "עסק חי" והיא הודיעה על פיטורי מחצית מעובדיה. אינוויז, בניהולו של המייסד עומר כילף, היא יצרנית של חיישני LiDAR לתעשיית הרכב, ולאחרונה מנייתה עלתה על רקע הסכם שחתמה עם יצרנית רכב מובילה.

ביום חמישי, מניית REE עלתה ב-6.2%, למחיר המשקף לחברה שווי של 19 מיליון דולר, כאשר מנגד, מניית אינוויז נחלשה ב-4%, למחיר המשקף לה שווי של 287 מיליון דולר.