גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר כשרות, גל שיפודיות ושעות שמחות: מה קרה למסעדות הישראליות בשנת תשפ"ה

מסעדות כשרות צצו בכל מקום, השעות השמחות עזרו להחזיק את הראש מעל למים, וכל דבר טעים עלה על שיפוד ● המגמות שבלטו במסעדנות הישראלית בשנה החולפת, והעוסקים במלאכה שראויים לשבחים

זאת הייתה (עוד) שנה של הישרדות. מאחורי כל מנה שהוגשה לשולחן עמדו לא רק שפים וקונדיטורים, אלא גם החלטות אמיצות, ויתורים כואבים ואינספור ניסיונות לנסח מחדש מהי חוויית אוכל ישראלית בזמן של אי ודאות. בין המקלט לממ"ד, בין אזעקה להפגנה - כש-48 חטופים עדיין בעזה - המסעדנים והשפים הישראלים ניסו להחזיר את הפשטות למרכז הבמה, הפכו נגישים יותר, נוסטלגיים יותר, קלילים יותר. הם צמצמו תפריטים, הקטינו מנות (והעלו מחירים), עשו הפי האוור. הפיין דיינינג לקח צעד אחורה (אך לא נעלם לחלוטין מהמפה) והקז’ואל-פיין תפס את מקומו - חוויית אוכל שמרגישה איכותית, אך גם יומיומית ובת השגה.

13 שנה אחרי שפתחה דלתות, "מלגו ומלבר" מדויקת מתמיד
לפעמים גם בופה ארוחת בוקר יכול לספק חוויה קולינרית אותנטית

אלו המגמות שאפיינו את הקולינריה הישראלית בתשפ"ה. הבחירות מתייחסות למסעדות שנפתחו בשנה החולפת, בין ספטמבר 2024 לספטמבר 2025.

מסעדות כשרות | כַּשְׁרוּת היא לא מילה גסה

על פי נתוני אונטופו שהוצגו בכנס המסעדנות השנתי באפריל, בשנה החולפת חלה עלייה של 40% במספר המסעדות הכשרות שנפתחו בישראל - בבני ברק, ברחובות, בגליל וגם בתל אביב. בשנים האחרונות, ומאז המלחמה, ביתר שאת, הביקוש למסעדות שף כשרות בקרב הקהל המסורתי-דתי-חרדי גובר. שפים ומסעדנים זיהו את הצורך ואת הפוטנציאל ומיהרו לספק את הסחורה: חיים כהן פתח את "מרים", אביתר מלכה את "רובע א'", אסף גרניט את "ז’נז’ריה", עמוס חיון את "26.8" ודודו בן אבו את "אמאיה".

מרים. בלי להתפשר / צילום: אסף קרלה

חכו, זה לא הכל: אייל שני מחדש את "מלכה", אורן אסידו הצטרף ל"פליים", "איציק הגדול" הפכה כשרה והשף משה שגב הצהיר כי לא יפתח יותר מסעדות לא כשרות בישראל. אלו הצטרפו לכשרות ותיקות יותר: "מנרה", "פסקדו", "ספרה", "ג'קו סטריט", "רובידה" ועוד. אלה מוכיחות שהמגבלות לא אומרות שצריך להתפשר על הטעם.

פיין דיינינג | מישלן משלנו

תשפ"ה היתה מאתגרת עבור המסעדות בישראל בכלל, ועבור מסעדות היוקרה בפרט (הנתונים מעידים על ירידה של כ-40% בהזמנות בקטגוריית היוקרה). למרות זאת, קמו השנה כמה מסעדות פיין דיינינג שמציעות מטבח עילי וחווית אכילה אחרת: אלגנטית, מוקפדת וקולינרית מאוד. גל בן משה פתח את "גרייס" בחדר הפרטי של "פאסטל" ומציע בה ארוחת טעימות בת 10 מנות; אוהד סלומון פתח במלון הבוטיק R48 את "Chef’s Table" ומגיש בה ארוחה פאן-אסיאתית בת 12 מנות; מושיק רוט פתח את &moshik, רז רהב חזל"ש את ocd שנסגרה בתחילת המלחמה ועדכן גרסה; ויוסי שטרית ממשיך ללהטט ב"היבה". כולם עושים עבודה נהדרת וראויה להערכה. למישלן המצופה כל כך הם יאלצו בינתיים לחכות.

שעות שמחות | הן שעות מניבות

בעתות מלחמה, בין המקלט לממ"ד, הרגלי הצריכה של הסועדים הישראלים השתנו. השנה אכלנו בחוץ, אבל אחרת: פחות מסעדות שף ויוקרה, יותר בתי קפה, מסעדות בשירות עצמי ומעדניות. התשובה הברורה של המסעדות: הפי האוור.

יותר ויותר מסעדות הרחיבו השנה את שעות הפעילות שלהן אל מעבר לשעות הקונבנציונליות (20:00-22:00) והפכו שעות "מתות" במסעדה (16:00-19:00) לשעות פעילות ומניבות: על פי "טאביט", 21% מכלל העסקאות המבוצעות ביום במסעדות מגיע מהשעות השמחות. הממוצע להזמנה בשעות האלה גבוה ב-23.5% מכלל ההזמנות במהלך היום.

הנתונים האלה מעידים על שינוי תרבותי. בין המסעדות הבולטות שהצטרפו למגמה ומומלץ לנצל את השעות השמחות בהן: "tyo", היפנית היוקרתית מנווה צדק (30% הנחה); "בראסרי 48" (30% לחברי מועדון); "מלגו ומלבר" (20% על תפריט האוכל, 1+1 על אלכוהול); "ג'ורג' וג'ון" (25% הנחה) "וינונה פוראבר" (20% הנחה). שימו לב - לכל מסעדה יש את טווח השעות השמחות שלה; מומלץ להתעדכן באתרים ובעמודי המסעדות ברשתות החברתיות.

שיפודים ושיפודיות | על האש דור 2.0

השפים הישראלים מעדכנים גרסה לז'אנר השיפודיות האהוב פה כל כך, ויוצרים מעין איזאקיות מערביות/ שיפודיות מודרניות. השנה יותר ויותר שפים (גם במסעדות השף והיוקרה) העלו על גריל הפחמים שלהם חומרי גלם מעניינים ומגוונים ושיפדו אותם. במקום להרכיב מנה בצלחת הם מרכיבים מנה על שיפוד, תוך שהם מבטאים את היצירתיות שלהם, משתמשים בחומרי גלם איכותיים ובטכניקות בישול מגוונות ויוצרים שיפודים "מתוחכמים" ומלאי סטייל ועניין. טעים? מאוד. קליל, מזמין ולא פורמלי? בהחלט. זול? לא בהכרח, אבל זה צו השעה: להקליל, להוריד את העניבה, להיות נוסטלגיים, לתת לסועדים משהו מוכר ומנחם. במיוחד עכשיו.

שיפודים ב-LP / צילום: חיים יוסף

מובילות ומצטיינות הז'אנר: "ברבור" בנחלת בנימין שמגדירה עצמה בין "ביסטרו אירופי לשיפודייה מעודכנת", "LP" של עינב אזגורי וקבוצת האימפריאל; "גיטה" בשוק לוינסקי של אנשי "פרא"; "השחף" בפארק המסילה (שמגדירה עצמה "שיפודיית דגים"); "סנטי" של גיא אריש ("איזאקאיה מערבית").

מטבחים בינלאומיים | המטבח המקומי נזנח

אחת התופעות המעניינות בתשפ"ה היא הפער בין השיח על "מטבח מקומי" וחשיבותו לבין מה שקרה בפועל. בפועל, המטבח המקומי התכנס פנימה. בהיעדר תיירים שמחפשים "יִשְׂרְאֵלִיּוּת בצלחת" - ובהתבסס על תיירות פנים בלבד - המטבח המקומי נזנח קצת.

הקהל הישראלי ביקש לברוח ולא תמיד הצליח לעשות זאת פיזית בגלל השמיים הסגורים ומחירי הטיסות. הוא מצא את מנת האסקפיזם שלו במטבחי פיוז'ן: אסיאתי (R48, סנטי, קיו, "גייג'ין", "OBI"), צרפתי ("פאלט", "אברי", מלגו ומלבר), ספרדי (צ'אקולי, "הלנה", "ורמוטריה"), אפריקאי (סטודיו גורשה) ואיטלקי ("בר פרדיסו"). זה לא שהמטבח המקומי נעלם, הוא עדיין נוכח בתפריטים, אבל הוא לא בהכרח במרכז הצלחת.

מגרש משלהם | עלייתם של הניאו-ביסטרואים

פריז מלאה בניאו-ביסטרואים מופלאים - מסעדות טרנדיות שפותחים שפים צעירים שלא רוצים לשחק במגרש של מישלן, ומגישים אוכל צרפתי חדש באווירה משוחררת ופחות שמרנית. הטרנד שהחל בפריז, והתחזק בעשור האחרון גם בלונדון, במדריד ובברצלונה, הגיע באיחור קל גם לתל אביב.

יותר ויותר ניאו-ביסטרואים (מסעדות קטנות ועצמאיות, לעתים שכונתיות) פועלים היום בעיר ומציעים חוויית אכילה עכשווית, אינטימית ומרגשת: אברי של אדר לוטן המוכשר ושותפיו גנאדי שקולניק ומיכאל כהן; "הקטן" המצוין של עידו קבלן בשוק לוינסקי, קיו, ברבור, "פרא", סנטי, "ביינה" ולרגע מסוים גם "אדמתי", ביסטרו נהדר שנפתח השנה בשדרות רוטשילד בתל אביב ולמרבה הצער לא שרד.

מסעדת השנה שלי | סטודיו גורשה

אחרי שנים שבהן בישל במסעדות של אחרים ובפופ-אפים שלו, שרק השאירו טעם של עוד - השף אלעזר טמנו ובת זוגו דנה חי פתחו סוף סוף מסעדה משלהם בשכונת נגה ביפו, בחלל שבו פעלה מסעדת מנסורה. מבין מטבחי העדות היהודיים, המטבח האתיופי טופל הכי פחות. המסעדות האתיופיות הבודדות שפועלות בארץ נותרו בכבלי המסורת ולא הצליחו להנגיש עצמן לקהל הרחב. סטודיו גורשה, הגסטרו בר הפאן-אפריקאי של טמנו וחי, עושה את זה בענק ובחוכמה, בין השאר משום שהוא פורץ את גבולות העדה ומציע מטבח אפרו-פיוז'ן מרתק, ששואב השראות מכל יבשת אפריקה. וכל זה, בלי להתפשר על הבית, על המסורת ובעיקר, על הטעם. עם ובלי קשר למוצאו, האוכל של טמנו טעים, מסעיר ושונה. סטודיו גורשה היא לא רק מסעדה מרגשת, אלא גם מסעדה חשובה.

שלמה 13 תל אביב, 077-8801768

שפית השנה שלי | ירדן שי הוכיחה את עצמה

השפית ירדן שי (33) עומדת מדי ערב במטבח הפתוח והמרהיב של צ'אקולי ומנצחת על התזמורת בגאון. מסעדת החוף הספרדית, שנפתחה בהשקעת ענק של 7 מיליון שקל במרכז לספורט ימי (לשעבר הדולפינריום), מציעה מנות טאפאס קטנות ובינוניות ומבחר מרשים של דגים טריים, המוצגים לראווה במקרר היישון ובוויטרינת הקרח.

ירדן שי. לגמרי ראויה / צילום: חיים יוסף

שי, שצמחה במסעדות של אייל שני והובילה שלוש שנים את המטבח של בר האוכל הפופולרי "קפה אירופה", קיבלה כאן מאיציק חנגל, מוש בונדיק והשף גיא גמזו (הבעלים) הזדמנות להוביל מטבח של מסעדה בווליום גבוה וליצור משהו משלה - והיא מוכיחה שהיא לגמרי ראויה להזדמנות הזאת.

בהובלתה, צ'אקולי היא מסעדה שמחה ותוססת, שמתאימה לכל שעות היום, עם אוכל טעים וססגוני - המסעדה שתמיד חלמנו שתהיה לנו בחוף הים של תל אביב.

ואם כבר לפרגן לשפיות, תמר כהן-צדק ("קוצ'ינה הס") ציינה השנה 20 שנות קריירה, ואביבית פריאל ציינה 13 שנה ל"אוזריה" שלה. מרגש.

הרברט סמואל 3 תל אביב, 036564740

שף השנה שלי | בן כהן, כבר מהביס הראשון

כבר בביס הראשון מעשה ידיו - האש בראון שמנוני ומלוח עם איולי בצל ירוק, עירית וקוויאר - היה לי ברור שבן כהן, השף של מסעדת הקיו, הוא שף השנה שלי. הביס השני (אויסטר עם שמן למון גראס וברגמונט, ג'ל ג'ינג'ר, עירית קצוצה, סלרי מוחמץ והוט סוס מפלפל צהוב ואננס) והרבים שבאו אחריו אישרו שהוא ראוי לתואר. כהן (28), שצמח ב"משיה", כסו-שף של גיא אריש המצוין ("סנטי"), לא מפחד ללכת לקצוות ומייצר בכישרון רב ביסים נועזים, חריפים-מלוחים-חמוצים - אוממיים באקסטרים.

בן כהן. ביסים נועזים / צילום: אמיר מנחם

המעטפת התומכת שהוא מקבל מצוות הקיו - הבעלים, אנשי הבר והקונדיטורית המוכשרת גבי גרינברג (אל תחמיצו את עוגת החמאה החומה שלה, שמוגשת עם גלידת דבש) - מאפשרת לו להתרכז במה שהוא יודע לעשות הכי טוב: לבשל. שאפו גדול לכולם.

הרכבת 12, תל אביב, 077-3034155

עוד כתבות

אייפון 17 פרו / צילום: יח''צ

היתרון, החיסרון והצבע הכתום: בדקנו את האייפון 17 פרו

מתיחת הפנים המשמעותית בסמארטפון החדש של אפל היא בעיצוב, ומערך הצילום מספק תמונות חדות ומעולות ● גם המסך והביצועים ראויים לציון, אלא שגם הפעם אין בשורות בתחום הבינה המלאכותית

מרק עוף / צילום: שני בריל

בין הקיגל לקישקע: המסעדה ששומרת על כבוד המטבח האשכנזי

המשורר אלכסנדר פן נתן את השם למסעדה המשפחתית המקסימה, שבה המטבח של יהדות אשכנז חי וקיים, ורלוונטי גם עבור הדור הצעיר

חשבון נפש עובדתי / צילום: Shutterstock

חשבון נפש עובדתי: הטעויות החוזרות שהגיע הזמן להשאיר מאחור

הפוליטיקאים מהדהדים פעם אחר פעם טענות - שמצליחות להיות שגויות מכל כיוון ● במוקד: העברת הכספים לעזה, גיוס החרדים והצמיחה הכלכלית ● יום הכיפורים הוא הזדמנות טובה להיפטר מטעויות העבר

מכון כושר / אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

זה התחיל במחקר על התעמלות. האם זו תהיה תרופת ההרזיה הבאה?

אמנם אחרי התעמלות עצימה אנחנו עלולים להיות רעבים מאוד, אבל מחקר חדש מגלה כי חומר שמופרש בזמן ההתעמלות דווקא יכול לדכא תיאבון ● בהמשך גילו החוקרים שאפשר גם להזריק את אותו החומר ישירות לגוף ● האם מכאן תגיע הבשורה לתרופה חדשה למניעת השמנה?

אריק באנה ב''יוסמיטי''. הטבע מגלם את המתח / צילום: באדיבות נטפליקס

"יוסמיטי": תעלומת רצח עם טוויסט מתבקש ודמות מרכזית מפתיעה - הטבע

עוד תעלומת רצח חדשה של נטפליקס עלתה לאוויר ויש בה את כל המרכיבים המוכרים ליצירת מתח, אך מה שמציל אותה מהבנאליות הוא דווקא הטבע ● הסדרה מציגה את היער והחשיכה כסימן להתדרדרות המוסרית, כך הטבע הוא למעשה אמצעי לתרגום העלילה

בית החולים יצחק שמיר (אסף הרופא) / צילום: תמר מצפי

מתקפת הסייבר על אסף הרופא: משרד הבריאות הודיע על דלף מידע

מערך הסייבר הלאומי, משרד הבריאות ובית החולים אסף הרופא עדכנו הבוקר כי מבדיקות ראשוניות של כלל הגורמים, עולה כי אכן דלפו הודעות דוא"ל ● קבוצת ההאקרים דוברת הרוסית Qilin טוענת כי היא זו שעומדת מאחורי המתקפה ● לטענתה, היא מחזיקה ב-8 טרה בייט של מידע, הכולל בין השאר פרטים רגישים של מטופלים

פרויקט של אאורה בטבריה. ''המכפילים שם גבוהים מאוד, סביב 9, אבל הצפיפות במצב החדש תהיה בגבול הסביר'' / צילום: מתוך אתר החברה

שדרוג או קריסה: מה קורה לשכונה שמספר הדירות בה גדל פי 8

ערך הקרקע הנמוך יחסית מחייב תוספת אדירה של דירות חדשות כדי להבטיח שפרויקט התחדשות עירונית בפריפריה יהיה כלכלי ● בין הדוגמאות: 114 דירות קיימות ש"יהפכו" ליותר מ־1,000 חדשות, ומגדל בן 30 קומות במקום שיכוני רכבת נמוכים ● איפה הבעיות ואיפה הפתרונות

קיה EV3 / צילום: יח''צ

עם מחיר פתיחה אטרקטיבי: לרכב הקוראיני הזה יש סיכוי לתת פייט לסינים

לנוכח הפלישה הסינית לשוק הגלובלי, קיה EV3 היא התשובה הנכונה בעיתוי הנכון ● יש לה עיצוב עם נוכחות, מרחב פנימי שמתאים למשפחות, טווח נסיעה סביר ומחיר פתיחה אטרקטיבי יחסית ● מבחן דרכים

שוק הסטרימינג / צילום: Shutterstock

לקראת כניסת HBO לישראל: התחרות בשוק הסטרימינג מתחממת

בישראל פועלות תשע שחקניות סטרימינג מקומיות וגלובליות, ובינואר הקרוב צפויה להצטרף השחקנית העשירית ● האם השוק יכול להכיל את כולן, כיצד התחרות משפיעה על המחיר לצרכן ומה המודל הכלכלי המנצח?

פרויקט One Beverly Hills. מחירי הדירות יתחילו ב־20 מיליון דולר / הדמיה: Reuters, dbox / Foster, Partners/Cover

בוורלי הילס מקדמת במרץ פרויקט יוקרה חדש בשווי 10 מיליארד דולר

פרויקט One Beverly Hills יכלול מלון ודירות יוקרה של רשת Aman, לצד חנויות מעצבים ומסעדות ● הצפי לסיום: עד אולימפיאדת 2028

ד''ר ג'יין גודול / צילום: Reuters

"לא נוכל לשפר את מצב הקופים בלי לשפר את מצב בני האדם"

הראיון פורסם במקור ב-2018, וכעת מקודם מחדש בעקבות מותה של ד"ר ג'יין גודול ● חוקרת השימפנזים האגדית ג'יין גודול, שעשתה מהפכה באופן שאנחנו רואים בעלי חיים, כבר מנסה להציל את הקופים בטנזניה מהכחדה ● בראיון מיוחד ל"גלובס" היא מבהירה מדוע אף אחד לא צריך להוליד יותר משני ילדים, מייחלת ליום שבו גברים יכירו ביכולות היתר של נשים, ומגלה למה התכוונה כשהשוותה בין טראמפ לשימפנזים

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בבורסות אירופה לאחר השבתת הממשל בארה"ב

החוזים העתידיים אדומים על רקע השבתת הממשל ● לא ברור כמה זמן תימשך ההשבתה, שמשמעותו היא לפי הערכות חל"ת של כ-750 אלף עובדים פדרליים וסגירת שורה של תוכניות ושירותים מרכזיים ● מחירי הזהב מזנקים ב-0.25% והגיעו לשיא חדש של 3,882.20 דולר ● הבנק המרכזי של הודו הותיר את הריבית על כנה ברמה של 5.5%, בהתאם לציפיות

דאגלס מאריי / צילום: פרטי

הסופר הבריטי שהתייצב לצד ישראל: המלחמה בעזה היא בעיה של המערב

דאגלס מאריי, העיתונאי והסופר שנעמד לצד ישראל מאז 7 באוקטובר, משוכנע שהמלחמה מול חמאס הקצינה קריאות נגד המערב ● "תפיסות ליברליות התאדו בשנים האחרונות מהמרחב הציבורי" ● בראיון לגלובס הוא מספר על ביקורו בעזה ומסביר למה הדבר היחיד שישראל יכולה לעשות כעת הוא "לשגשג ולשרוד"

וורן באפט / צילום: Shutterstock

וורן באפט יוצא לרכישה הגדולה ביותר שלו מזה 3 שנים

משקיע העל שיושב על קופת מזומנים אדירה רוכש חברת פטרוכימיה ב-9.7 מיליארד דולר ● העסקה האחרונה בהיקפים האלה נערכה על ידי ברקשייר האת׳ווי בשנת 2022

מטוס טורקי מדגם הורג'ט / צילום: Reuters, Anadolu

הקולונל שחשף: הלייזר שיירט טילים איראנים בדרך לישראל

מכון מחקר אמריקאי ממליץ להעתיק פסי ייצור ביטחוניים לישראל ולמדינות ידידותיות נוספות במזה"ת ● איראן הציגה חימוש משוטט חדש בתערוכה עם חברות ישראליות ● ארה"ב יירטה כטב"מים איראניים עם חימושים מונחי לייזר ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משגר Samp/T בתערוכת האוויר הבינלאומית בפריז. מכלים מכוונים אנכית שמאפשרים ירי לכל הכיוונים / צילום: Reuters, Benoit Tessier

הטיל שניצח את הפטריוט: האם אירופה נגמלת מנשק אמריקאי?

דנמרק העדיפה לאחרונה מערכת הגנה אווירית מתוצרת אירופה על פני הפטריוט הפופולרי של הדוד סם ● ספרד הודיעה כי תזמין מעתה מטוסי יורופייטר במקום F-35 ופורטוגל קישרה בין התסכול שלה מהבית הלבן להזמנות עתידיות אמריקאיות ● האם ברית הנשק בין מדינות האיחוד לארה"ב בדרך להיפרם? פרשנים כבר מסמנים שכן ● 5 סיפורים עוצרי נשימה מהעולם

היום שבו יפוצחו ברגע הסודות השמורים בעולם / אילוסטרציה: Shutterstock

קוראים לו יום ה-Q. כשהוא יגיע כל הסודות הכי שמורים בעולם ייחשפו

יום אחד, בליווי נאום ממשלתי קודר או הודעה צוהלת של ענקיות הטכנולוגיה, העולם ייכנס לעידן הפוסט-קוונטי ● מיילים, פוסטים אנונימיים, ארנקי ביטקוין, רשומות רפואיות, המערכת הפיננסית העולמית - כל אלה ייפרצו באחת ● או במילים אחרות: הסוף לביטחון הדיגיטלי ● קוראים לזה יום ה-Q, ויש סיכוי של כ-30% שהוא יתרחש עד 2035 ● אלא אם כן זה כבר קרה, בחשאי ● 5 סיפורים עוצרי נשימה מהעולם

תשואות הגמל והפנסיה / אילוסטרציה: Shutterstock, Lady_Luck

נתון כזה לא ראינו כבר 16 שנה: מה עשו קופות הגמל וההשתלמות

בחודש ספטמבר נהנו החוסכים במסלולים הכלליים מתשואה של 2% ו-3.5% במסלולי המניות ● מתחילת השנה נהנו החוסכים מתשואה של 11% במסלולים הכלליים ו-18% במסלולי המניות ● על פי בדיקת גלובס, אלה הנתונים החזקים ביותר מאז שנת 2009

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

התשובה של חמאס, התגובה של טראמפ וההשפעה על השקל

בחמאס הגיבו למתווה שהציג נשיא ארה״ב להפסקת אש בחיוב לכאורה, אך הציבו תנאים והסתייגויות ● למרות זאת, טראמפ מצדו מיהר לברך ומסר הודעה חריגה לפיה ישראל צריכה להפסיק את ההפצצות בעזה ● השקל התחזק לאחר הודעת ארגון הטרור ● בישראל מתיישרים עם ההצהרה של נשיא ארה"ב, ומשעות הבוקר עוצרים את תקיפות צה"ל ברחבי רצועת עזה

הפגנה למען החטופים בתל אביב / צילום: מטה משפחות החטופים

צוותי המו"מ הונחו להוציא משלחת עוד היום: "שבוע דרמטי"

בכיר ישראלי: "הדרג המדיני הנחה את צה"ל להפסיק את המבצע לכיבוש עזה" ● תגובה דרמטית של הנשיא האמריקני לתשובת חמאס ובה הוא קורא לישראל להפסיק את ההפצצות "כדי שהחטופים ישובו בבטחה" ● 48 חטופים, 728 ימים בשבי • עדכונים שוטפים