גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צלוחיות קטנות, קוקטיילים מדויקים וחלל תוסס – כמו מדריד, אבל בת"א

שלל צלוחיות קטנות עם אוכל טעים ושמח, ורמוטים, שפריצים וקוקטיילים מדויקים שמוגשים בחלל קטן ותוסס – מדריד זה כאן

עגבניות קלופות / צילום: נועם פריסמן, O'lala Creative
עגבניות קלופות / צילום: נועם פריסמן, O'lala Creative

אחרי שנתיים בוורמוטריה, בר הטאפאס והוורמוט במדרחוב נחלת בנימין, המסעדנים ואנשי האירוח אבי קשי ("צ'יקטי") ועומרי שמר והשף מיכאל גרטופסקי ("צ'יקטי", "ביסטרו מיכאל", "ביסטרו וניה", "לחם טנא") פתחו ממול את בר ורמיני, האח הקטן והבוטיקי.

מה קורה כשסבתא ירושלמית פוגשת את ת"א? התשובה במסעדה הזו
טוקיו בתל אביב: "אסא" היא חגיגת אוכל עכשווית ואנרגטית

"ורמיני הוא המשך טבעי לוורמוטריה, אבל יש לו אישיות משלו", אומר קשי. "אם הוורמוטריה היא מסעדה ספרדית גדולה ושמחה, ששואבת השראה מעולמות האירוח והאוכל המודרניים ועושה כבוד לוורמוט (יין מתובל ומחוזק), אז הוורמיני הוא הצעד הבא, זיקוק נוסף של כל הערכים שלנו: בר אוכל עם צלוחיות קטנות והמון מקום לספונטניות. התפריט בוורמיני משתנה על בסיס יומי ויש בו הרבה יותר מקום לתעוזה, לקפריזות ולאמוציות שלנו". בשעות 17:00-19:00 יש "ורמוטיבו" (אפרטיבו/הפי האוור): 30% הנחה על החשבון.

למה בחרנו בה

אם חשבתם שהוורמוטריה היא חגיגה, אז הוורמיני הוא חגיגה בריבוע: שלל צלוחיות קטנות ועליהן אוכל טעים וסקסי (אנשובי, מח עצם צלוי, קרוקטס, אמפנדס), ורמוטים, שפריצים וקוקטיילים מדויקים שמוגשים בחלל קטן, תוסס, רועש ומלא התרחשויות - סביב הבר ובחוץ, במדרחוב; תעברו בשעות אחר הצהריים והערב בפינת הרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג ותבינו על מה מדובר - קָאבָה בָּחָה (רחוב הומה ברי טאפאס וטברנות מסורתיות במדריד) זה כאן. המוטו של בר ורמיני הוא "אונו מאס": עוד ביס, עוד לגימה - אי אפשר שלא. זאת החוויה והיא מורכבת מהרבה פריטים קטנים שמצטברים לערב משגע שלא תרצו שייגמר. זה מקום שלוכד אותך. קל להיכנס, קשה לעזוב.

ביו שף

השף מיכאל גרטופסקי, 52, נולד במולדובה. הוא עלה לישראל בגיל חמש וגדל בירושלים. בגיל 27, לאחר שהבין שזה מה שהוא רוצה לעשות בחיים ("אכלתי במסעדות מצוינות, בישלתי בבית, חקרתי, קראתי, יצרתי יש מאין - הרגשתי שאני שייך לעולם הזה; הוא כישף אותי") הוא נסע ללמוד בישול בקורדון בלו בלונדון ועשה סטאז' אצל השף גורדון רמזי. כשחזר לארץ הצטרף לצוות המטבח של רפי כהן ב"רפאל" ובהמשך עבד ב"ארטישוק" וב-Spoon. באחרונה הוא פגש את השף יונתן רושפלד, שהזמין אותו להצטרף אליו ל"הרברט סמואל". התחנה הבאה שלו היתה "הסושיאל קלאב".

ב-2013 נשבר לו מהביצה התל אביבית והוא עבר עם משפחתו למושב שבי ציון שבגליל המערבי. במושב השכן לימן הוא פתח את "מיכאל ביסטרו מקומי", מסעדת שף גלילית קסומה ומוערכת שנסגרה עם תחילת המלחמה, כשהמושב פונה ("אני עדיין לא יודע אם היא תיפתח מחדש, אבל מתחיל לדגדג לי"). במקביל למיכאל הוא פתח עסקים נוספים עם שותפים שונים: מאפיית לחם טנא בגשר הזיו, ביסטרו וניה בחיפה, בר האוכל האיטלקי-תל אביבי צ'יקטי ובשנתיים האחרונות - ורמוטריה ובר ורמיני.

מנת הדגל

טרטלט טונה

אמנם לא מנת טאפאס ספרדית קלאסית, אבל בהחלט חוויית ביס שמתכתבת עם עולם הטאפאסים: טרטלט שמן זית פריך ממולא טרטר טונה, קרם פרש וקוויאר - מחווה של גרטופסקי למנת דגל שלו במיכאל ביסטרו מקומי (קרקר משמן זית עם טרטר טונה, קרם פרש ועלי תבלין). הקרקר הוחלף בטרטלט, עלי התבלין הגליליים הוחלפו בקוויאר - אותה גברת בשינוי אדרת, קצת יותר אצילית, מהודרת, אסתטית: להסתכל, לנגוס ולעבור לצלוחית הבאה.

טרטלט טונה, קרם פרש וקוויאר / צילום: נועם פריסמן, O'lala Creative

מנת האינסטגרם

שרימפס קאראבינרו

שרימפס קאראבינרו הוא מעדן ים יוקרתי, עסיסי, בעל צבע אדום עמוק (הדומה למדי שוטרי הגבולות הספרדים, ה-Carabineros, ומכאן שמו) וטעמי ים מובהקים המזכירים בשר סרטנים. קשי נתקל בו במסעותיו בספרד, התאהב וחלם להביא אותו לישראל בכל מחיר (גם אם יאלץ למכור אותו ב-92 שקל ליחידה, כמו שקורה בוורמיני).

בספרד הוא מוגש כמו שהוא, בלי יותר מדי קשקושים, וגם בוורמיני הוא מוגש די נקי: צרוב על הפלאנצ'ה לצד ביסק שמותקן מהשריון שלו - תוספת שמעצימה את חווייית האכילה ומביאה עוד ממנו: עוד טעם, עוד מיצים. גרטופסקי: "לא קל לי למכור יחידה ב-92 שקל וגם לא נעים לי. המחיר שלו הוא שערורייה, גם בספרד, אבל אין לי ברירה. זאת לא מנה רווחית, אבל חשוב לנו להגיש אותה. אנחנו גאים בכך שהצלחנו להשיג את חומר הגלם הזה ושאנשים יכולים להנות ממנו גם בישראל. זה מוצר פרימיום, הרויאלטי של השרימפסים".

הקינוח

● קָרָחִיו

אפשר לסיים את הארוחה עם קרם קטלן קלאסי, אבל כדאי לסיים בדרינק מתוק. לאיטלקים יש "קפה קורטה", אספרסו שהם "מתקנים" עם גראפה, לספרדים יש "קָרָחִיו" (Carajillo), אספרסו שמוזגים לתוכו ברנדי. בוורמיני רקחו גרסה לאספרסו אלכוהולי שכוללת ברנדי דה חרז "קרדינל מנדוזה", קולד ברו (חליטת קפה קרה) שמכינים במקום, מייפל טבעי וקציפת ריבת חלב. לא כבד, מתוק או משכר מדי, ומאוד ברוח המקום (בר, פחות מסעדה).

תפריט היינות והאלכוהול

תפריט יין משתנה, ורמוטים מכל העולם (סטנדרט ופרימיום, יצרנים גדולים וקטנים), קוקטיילים שנרקחו עם המיקסולוג אורי גופר, ביטרים למיניהם, ברז בירה, שרי ספרדי ו"קלימוצ'ו" (Kalimotxo) שנרקח, מגוזז ומבוקבק במקום. קלימוצ'ו הוא משקה שנולד בחבל הבסקים ומבוסס על יין אדום וקולה; הגרסה העממית, הפשוטה והשובבה של הסנגרייה. "משקה שצעירים בוולנסיה ובסאן סבסטיאן שותים", אומר קשי. "רצינו לייצר משקה דומה משלנו, שיהיה קוקטייל הבית". התוצאה: קלימוצ'ו מבוסס על ענבי גרנאש ספרדיים, או דה וי פטל ורימונים, תבלינים וסודה. מתקתק, מתובל, מוגז קלות, צעיר, קליל וכיפי. תשיגו לי בבקשה ארגז מזה (110 שקל לבקבוק).

השירות

על הבר השירות הוא אישי - פחות אווירת מלצרות, יותר אירוח משוחרר. עכשיו, כשכבר מותר לשמוח, בר ורמיני הוא המקום הנכון בזמן הנכון.

מה אכלנו

אנשובי - 29
טורטיה אספניולה - 42
טרטלט טונה - 72
עגבניות קלופות בשמנ"ז ופדרו חימנז - 34
מח עצם צלוי עם בגט - 39
קרוקטס בשר סרטנים - 62
שרימפס קראבינארו - 92
אמפנדס שורט ריבס - 48

סה"כ ל־2 סועדים (ללא טיפ ושתייה) - 418 שקלים

עוד כתבות

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ענקית הספנות הבינלאומית הפג לויד הגישה הצעה לרכישת צים

במסגרת שורת הבעלים בחברה הגרמנית נמנות קטאר החזקות, זרוע של רשות ההשקעות הקטארית, וגם קרן העושר הסעודית ● בוועד העובדים של צים מתנגדים לעסקה בחריפות וקוראים למדינה למנוע את המהלך

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מי יפקח? הסעיף ברפורמת הבנקים הגדולים שעבר מתחת לרדאר

הרפורמה שתאפשר למוסדיים להקים בנקים זעירים מותירה סימני שאלה מהותיים לגבי זהות הרגולטור ● במשרד האוצר ובבנק ישראל מבטיחים להסדיר את הנושא בימים הקרובים

מפעל ''רשף טכנולוגיות'' בשדרות / צילום: דוברות משרד הביטחון

יצרנית המרעומים רשף תונפק לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל – גופים זרים ישתתפו

חברת ארית מערכות, בניהולו של חיים שטפלר, מנפיקה את חברת הבת שלה רשף טכנולוגיות לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל ● לגלובס נודע כי גופים זרים צפויים להשתתף בהנפקה

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

שלוש תחנות כוח קיבלו אישורים לבנייה, למה חלקן עדיין תקועות?

מנהל התכנון הפיק היתר בנייה לתחנת הכוח "קסם", שצפויה לקום ליד גוש דן ● בנוסף ניתן אישור למתן היתר להרחבת "דוראד" באשקלון, אך זו נמצאת בקשיים משפטיים וסכסוך עמוק בין השותפים ● גם השדה הסולארי "דימונה דרום" קיבל אישור למתן היתר, וצפוי להפוך לשדה הסולארי הגדול בישראל

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

בהנחה משמעותית: וויז שכרה את הקומות העליונות במגדל לנדמרק 2 בת"א

וויז, שממוקמת כיום במגדל רחוב דובנוב בת"א, שכרה את הקומות העליונות במבנה שבמתחם שרונה ● את השטח היא השיגה בהנחה משמעותית, תודות למו"מ שניהל המשקיע הראשון בחברה, גילי רענן

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

רמי קאליש

OpenAI רוכשת את נפטון של פיטנגו הישראלית

ענקית הבינה המלאכותית OpenAI רכשה אמש את חברת הבינה המלאכותית הפולנית נפטון, שהמשקיעה הראשונה בה היא פיטנגו, קרן ההון סיכון הישראלית של חמי פרס ורמי קאליש

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות