גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמנואל רוזן: "למה אני זה שצריך להיות הסאקר של מקצוע העיתונות?"

רוזן יוצא בימים אלה לדרך חדשה: הנחיית תוכנית פוליטית לצד ניסים משעל והנחיה של "תיק תקשורת" ; ומה הוא אומר על הביקורת שמתח עליו רביב דרוקר? "דרוקר דווקא יודע בדיוק איפה בתקשורת מצויה סתימת הפיות"

על אף שרוב הקריירה המקצועית של עמנואל רוזן נבנתה על סיקור ועל פרשנות פוליטית, מחר, יום חמישי, יתיישב רוזן על כיסא המגיש של "תיק תקשורת", התוכנית הנשכנית של הטלוויזיה החינוכית, שמטרתה להאיר את הנעשה מאחורי הקלעים של עולם התקשורת. רוזן, 30 שנה במקצוע ומתוכן 15 שנה בטלוויזיה, אומר שמבחינתו, הרדיו הוא עדיין המדיום המועדף. וכן, גם כשארקדי גאידמק היה זה ששילם לו את השכר, שעלותו הסתכמה על-פי הערכות ב-50 אלף שקל לחודש.

רוזן לא מתכוון להצטדק על השכר שקיבל מגאידמק, להיפך. "כשאני נכנסתי לרדיו, גאידמק לא היה פוליטיקאי אלא איש עסקים. בדיוק כמו רון לאודר, מוזי ורטהיים וסמי עופר, שהם אנשי עסקים שמחזיקים בכלי תקשורת. ברגע שגאידמק הפך לפוליטיקאי, ממילא נגזר עליו לעזוב את הרדיו. אנשים מבלבלים, בכוונה או שלא, את היוצרות. גאידמק לא היה יכול לרכוש רדיו אם היה פוליטיקאי, הוא הפך לכזה במהלך הזמן".

* מה אתה חושב על הסאגה שהתרחשה סביב הסרט "שיטת השקשוקה"?

"הסאגה היא טרנד, היא סוג של עדר. בשלב מסוים אנשים רוצים להרגיש 'אין' אז הם הולכים לראות את 'שיטת השקשוקה' ומדברים על הסרט. אני שמח עבור מיקי רוזנטל שמדברים על זה. הוא עיתונאי חשוב, אמיתי ומיוחד, שבגלל האומץ שלו הוא משלם מחיר. מגיע לו שתהיה לו עדנה כלכלית, ציבורית ועיתונאית.

"ישנם הרבה מקומות בתקשורת, גם הכתובה וגם האלקטרונית, שבהם עיתונאים לא מקיימים כלפי עצמם את מה שהם דורשים מאחרים, מהמרואיינים שלהם. יש עיתונאים שלא יפסלו מידע אמיתי, גם אם הוא פוגע בקרובים להם או במעסיקים שלהם. מנגד, ישנם הרבה 'פאוולים' בעניין הזה שבאים לידי ביטוי במניעת מידע ובחיסול חשבונות, והצנזורה הזו קיימת בהרבה מאוד מקומות. טוב מאוד שמיקי עם הסרט שלו הצליח לפרוץ את המחסומים ששמו לו. אלה לחצים שקיימים אצל כל עיתונאי, ופשוט במקרה הזה הלכו איתם עד הסוף".

* אתה חושב שבמקרה דומה היית מתקפל?

"הייתי נוהג אותו הדבר אף שזה לא פשוט ומפחיד, במיוחד בתקופה הזו שאיש לא מרגיש בטוח בכיסאו. כשעבדתי בערוץ 10 הכנתי כתבה ב'זה הזמן' שהציפה את נושא כספי ניצולי השואה. במוקד הסיפור עמד בנק לאומי, שהישעה את כספי הנאצים שהיו אמורים לעבור לניצולים. באותה תקופה ערוץ 10 היה בקשיים כלכליים חמורים. בנק לאומי היה הנושה המרכזי שלו, והוא הפעיל לחצים אדירים על דירקטוריון הערוץ בעניין הכתבה, וניסה למנוע את שידורה.

"הלחצים הגיעו עד אלי, וכשהגעתי לחדר העריכה ביום שידור התוכנית מצאתי שם את סמנכ"ל בנק לאומי צופה בכתבה. ביקשתי ממנו לצאת. כשנכנסתי לאולפן בשעה 21:00 אמר לי עורך התוכנית באוזנייה שלא אתחיל בשידור הכתבה, כי עדיין לא יודעים אם היא תשודר. היה לי ברור שאם הכתבה לא תשודר, אסיים את התוכנית ב-21:45 כמתוכנן, וב-21:50 אניח מכתב התפטרות על שולחן המנכ"ל, ואלך הביתה.

"הכתבה שודרה, ייאמר לזכותו של מודי פרידמן, המנכ"ל דאז. עמדתי בלחצים ולא חששתי לעשות כתבה על אנשים שהייתה להם שליטה ישירה על המשכורות שלי, על הכסף שלי. אצלי אין שאלה בדברים האלה, אך זו סיטואציה בעייתית, והיו הרבה רגעים שהיה לי חשש גדול וזיעה קרה, ולא פעם שאלתי את עצמי למה אני זה שצריך להיות הסאקר של מקצוע העיתונות. את המבחן ההוא עברתי, ואני מקווה להיות חזק במבחנים הבאים, אם יהיו".

* החוזה שלך עם רשת הסתיים באוגוסט, מה הלאה? "תיק תקשורת" יספק אותך או שתנסה להרים בנוסף תוכנית מובילה בערוץ מסחרי?

"'תיק תקשורת' זה דבר שאעשה בשוליים. זו הרפתקה חדשה שאני מקווה שאני איהנה ממנה. היום אני עושה את הכתבות המרכזיות של 'אולפן שישי', בכל שבוע בנושא אחר שאני בוחר. מבין כל העשיות הטלוויזיוניות שלי, זו העשייה שאני הכי אוהב. בנוסף, בקרוב אשתתף באופן קבוע בתוכנית החדשה של רשת וניסים משעל, שבה אגיש לצידו של משעל את התוכנית. נראה לי שזה מספיק עבור בן-אדם אחד".

אוזל הכסף לחדשות

רוזן טוען כי על אף שנכנס מגיש חדש לתוכנית, אין צורך לשנות את הפורמט של "תיק תקשורת": "אני לא חושב שצריך לשנות את 'תיק תקשורת'. זה לא ריאליטי, זו תוכנית פשוטה, ראויה, בפורמט שצריך לעלות בכל שבוע סוגיות כאלה ואחרות. היא נבחנת על איכות הנושאים, המרואיינים והראיונות והיכולת לדבר על הכול בלי לעשות חשבונות מה נעים ומה לא".

* אתה מתחיל להגיש את "תיק תקשורת" בטלוויזיה החינוכית כאשר איום הסגירה רובץ עליה כמו על השידור הציבורי בכלל. לדעתך, יש מקום לשידור הציבורי או שצריך לסגור אותו?

"חס וחלילה. אני חושב שבתקופה כזו הולך ואוזל הכסף לחדשות, לאקטואליה וליצירה דוקומנטרית, והטלוויזיה הופכת להיות תחנה של בעיקר בידור, שעשועונים וריאליטי. חשוב מאוד שיישאר שידור ציבורי גם במסגרת ערוץ 1 וגם במסגרת החינוכית שבהם ניתן לעשות תוכניות שיהיו בהן לא רק שיקולי רייטינג. לצערי, אין שידור ציבורי של ממש ועדיין אין מישהו שמוכן לממש תוכנית כמו '60 דקות', אין באמת דברים כאלה בארץ. אם הייתה תקופה ב-15 השנה האחרונות שבה אסור היה לסגור את השידור הציבורי, אז זו התקופה".

* מדוע התוכנית "השורה התחתונה", שבשלה עברת מערוץ 10 לרשת, ירדה? היא לא עמדה בציפיות של רשת?

"'השורה התחתונה' הורדה משידור כי רשת עברה לשדר בימי רביעי-שבת, לאחר שבמרבית תקופת שידור התוכנית שודרה בימי ראשון-שלישי. ברגע ששונו ימי השידור היא אמורה הייתה לרדת לפעמיים בשבוע (רביעי-חמישי) ולכן כבר לא הייתה מוגדרת כרצועה. רשת עשו טעות חמורה בהורדה שלה. התוכנית הזו הייתה הרבה יותר מסתם תוכנית מוצלחת. היא הביאה 13%-14% רייטינג ב-23:00 בלילה, ומתוך 125 פעמים ששודרה גברה על המתחרה ממול, 'היום שהיה' (המשודרת בערוץ 10, י' ג'), שהיא תוכנית מצוינת.

"עד היום שואלים היכן 'השורה התחתונה'. זו הייתה תוכנית מקורית של רשת בתקופה שאין הרבה תוכניות מקור. אני מצטער מאוד שהיא ירדה, ומקווה שהיא תחזור בעתיד. קיבלתי ממנכ"ל רשת הרבה יותר ממחמאות עליה, ממש מכתבי צל"ש. התוכנית האריכה לרשת את הפריים. לכן, כולם חושבים שההורדה שלה הייתה טעות, ואני אשמח לחזור ולעלות את התוכנית בעתיד".

* מה יש ב"מה קורה?" של קשת שלא היה ב"שורה התחתונה"?

"'מה קורה' זו תוכנית אחרת לגמרי. מעבר לזה שהיא משודרת בשעה דומה, אין מה להשוות בין השתיים. 'מה קורה' מצליחה בתנאים הרבה פחות קשים. היא משודרת אחרי תוכניות כמו 'האח הגדול', ואנחנו שידרנו אחרי תוכניות הרבה יותר צנועות, וברוב הזמן שידרנו מול 'הישרדות' ומשחקי כדורגל ששודרו בערוץ 10, ועדיין גברנו על המתחרות. מעבר לרייטינג, זו הייתה תוכנית שדיברו עליה".

* הצטרפת לרדיו של גאידמק בתקופה שבה התחנה עשתה הכול כדי לאתר ולהחתים טאלנטים. אתה מרגיש שהיית חלק מהעדר?

"הצטרפתי לתחנה משתי סיבות עיקריות: האחת, הגעתי למיצוי אחרי 12 שנה ברדיו 102; והשנייה הייתה רם לנדס, שהיה יו"ר הדירקטוריון של רדיו 99, שפנה אליי. את לנדס הערכתי מאוד ועשיתי איתו דרך מאוד ארוכה בטלוויזיה מחדשות ערוץ 2 דרך חדשות ערוץ 10, וחשבתי שזה אתגר לאדם כמוני שמאוד-מאוד אוהב רדיו. בכלל רדיו, מבחינת הנאה נטו הוא הרבה יותר מטלוויזיה עבורי".

* פחות משנה אחרי, הגשת בקשת פירוק לחברת כ.א.ן תקשורת של גאידמק המחזיקה ברדיו 99. למה, בעצם? זה רק עניין של כסף?

"אני חתום יחד עם כל עובדי 99, מהש.ג. ועד המנכ"ל, על בקשת פירוק, כדי לראות את הכסף שמגיע לנו ביום מן הימים. לא הגשתי תביעה נגד גאידמק, לא אעמוד מולו בבית-משפט, והוא לא מה שמעניין אותי. אין לי קרב אישי במובן הזה מולו".

* הרגשת את גאידמק בתחנה?

"ממש לא. מעולם לא עבדתי במקום עבודה שבו כל-כך לא הרגשתי את הבעלים. אגב, מעולם לא פגשתי ולא דיברתי איתו. הוא היה ישות וירטואלית ובתוכנית הספציפית שלי, בשתי פעמים נפרדות, אף מתחתי עליו ביקורות והסתלבטתי עליו בשידור חי, ואפילו אמרתי שהוא מתנהג בטיפשות. איש לא דיבר איתי על זה, לא לפני ולא אחרי. יש לי הרגשה שבכלי תקשורת אחרים תהיה לעיתונאים בעיה למתוח ביקורת על בעלי-הבית שלהם.

"אני תוהה אם בערוץ 10 יכולים בעלי שכר גבוה או נמוך למתוח ביקורת דומה או אפילו מרוככת יותר על בעלי-הבית שלהם. אני גם חושב, שרביב דרוקר דווקא הוא מכולם יודע בדיוק איפה בתקשורת הישראלית מצויות הבעיות האמיתיות של סתימת פיות, ותקני אותי אם אני טועה, אני חושב ש'שיטת השקשוקה' עדיין לא שודר בערוץ 10 אנד איי וונדר ווי".

* ואתה נשאר שם, ברדיו, גם אחרי החלפת הבעלים?

"כן, אני מגיש בימים אלה תוכנית בוקר יומית, ארבע פעמים בשבוע מ-7 עד 9, ואחרי שבוע אחד אני יכול להגיד לך שאני נהנה בטירוף. פשוט כיף לי. רדיו זה קתרזיס אמיתי".

* גאידמק שילם לכם הרבה מאוד כסף. לא נראה שאלי עזור ודודי ויסמן, הבעלים החדשים, יסכימו לשלם סכומים כאלה.

"לא במקרה שלי. יש הרבה מיתוסים וכותרות לא מדויקות. מה שקיבלתי מגאידמק היה שכר שמקובל לשלם למגישי תוכניות מרכזיות ברדיו, ועלות שכרי כיום לא שונה בהרבה מעלותו בתקופת גאידמק".

מערוץ 2 לערוץ 10 - ובחזרה

המעבר של רוזן מערוץ 2 לערוץ 10 הוגדרה בזמנה כ'עריקה'. רוזן עצמו לא מסכים להגדרה וטוען כי "יש לי הרגשה שכמה מהמגדירים עשו את זה בעצמם, ולא פעם. אם אני עריק, אז כנראה יש מספר מצומצם מאוד של אנשי תקשורת שהם אינם עריקים. לעולם ובכל מקום שהייתי בו לא נטשתי מקום עבודה באמצע חוזה, או בלי שהשלמתי את כל המחוייבויות שהיו לי. לפעמים מגיעים למצב שבו רוצים לעשות דבר אחד, ואילו מקום העבודה רוצה שתעשה דבר אחר, ואז צריך לבחור, ובחרתי. לכנות את זה כצעד חריג זה קצת מוזר".

* אחרי 5 שנים בערוץ 10 חזרת לערוץ 2, יותר נוח לך שם?

"לא. מי שמחפש נוחות בעבודה הזו כדאי שיתעשת. אחרי 15 שנה בטלוויזיה וכמעט 30 שנה בעיתונות בכלל, לא בודקים כל בוקר את מדד הרייטינג כדי לדעת אם טוב לך או לא. עשיתי תוכניות שהגיעו ליותר מ-20% רייטינג, והיו כאלה שעשו רק 3% רייטינג. אך באמצע, בין מדדי הרייטינג יש הרבה מאוד.

"היום אני, כעמנואל רוזן, נהנה ממה שאני עושה כעיתונאי. האם אני משפיע, מרגש, מעצבן? התשובה היא כן. יש תקופות יותר טובות ופחות טובות ולפעמים אתה מתמלא קנאה כשמסתכלים על אישה מוכשרת כמו אילנה דיין שעושה כבר 15 שנה אותו דבר כמעט באותו מקום. אך יש גם יתרונות לטעימה מהז'אנרים השונים.

"התחלתי את דרכי בטלוויזיה ככתב תחום ספציפי, ואחרי 7 שנים נפתחתי לשורה של אין סוף נושאים. טעמתי וחוויתי, ובגדול אני נהנה ומתפרנס, וזו פריבילגיה. אין הרבה אנשים שמצליחים ליהנות ולהתפרנס, או שמצליחים להפוך תחביב למקצוע, ועל זה אני מתפלל כל יום מחדש, שלא ייגמר".

* כשאתה מסתכל היום על "אולפן שישי", אתה מתגעגע לימים שבהם הגשת את המהדורה?

"לא. זה נורא נחמד להגיש. סוקניק ואני המצאנו את התוכנית הזו 'אולפן שישי', ואז החלק באולפן היה יותר רחב ומשמעותי. היום זה יותר מגזין ואין דבר שאני נהנה לעשות מאשר לביים סרטים וסדרות, ואחרי זה לערוך אותם ולהגיש אותם. האולפן זה מקום נחמד, מקום שמתפלספים בו, מפלרטטים בו, אך סדר העדיפויות שלי הוא קודם כול שטח, ואחרי זה אולפן, ואני שמח שיש לי הזדמנות להיכנס כל שבוע לנושא חדש ולכתבה חדשה. כל שבוע הוא עולם בפני עצמו, וזו חוויה אישית ועיתונאית לברוא כל שבוע מחדש".

עיתונאי או פרזנטור?

למרות הטרנד והסכומים הגבוהים, עמנואל רוזן לא עובר לפרסומות.

* התנדבת לככב בקמפיין לצמצום השימוש בשקיות פלסטיק של המועצה לישראל יפה. מה אתה חושב על עיתונאים ותיקים שעושים הסבה לפרסום כמו גדי סוקניק וחיים יבין. זו דרך לצאת החוצה מהעיתונות?

"אין קשר בין הקמפיין הזה לפרסום. לא קיבלתי עליו גרוש וזה לא למטרה מסחרית. זה כמו לככב בקמפיין לעזרה לילדים במצוקה. לא עשיתי פרסום אף פעם על אף שקיבלתי הצעות. סוקניק ואני קיבלנו הצעה לפרסם את 'ביסלי' וסירבנו. לי באופן אישי לא מפריע שעיתונאים עושים פרסומות, בעיקר לגופים שהם לא מושאי הסיקור שלהם. הרבה יותר מדאיג אותי הקשרים הסמויים של עיתונאים עם גורמים מסחריים.

"כשעיתונאי מפרסם בנק הוא כבר גלוי, כולם יודעים שיש לו קשר מסחרי עם הבנק, ולכן ברגע שהוא יעשה פאוול הכי קטן זה יהיה ברור לכולם. כך שדווקא במקרה זה אותו עיתונאי נמצא תחת הזרקור ואין מה לחשוש. עם זאת, לא עשיתי פרסומות כי יש מוסכמות, ובקטע הזה אני קונפורמיסט אף שזה עולה לי הרבה כסף הקונפורמיסטיות הזו.

"בכל מקרה, אני לא שותף להתחסדות הזו. בישראל יש לנו הצטיינות בצביעות ולפני שמתנפלים על עיתונאים שעושים פרסומות בואו תבדקו איזה עיתונאים יושבים עם מי בלילות שבת, ומי הבכירים בעיתונאים שלא מפרסמים דברים מסוימים. היסודות אצלנו רקובים, זו הבעיה".

עוד כתבות

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"