גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרם דה לה קרם: מחירי הקרמים הסופר-יוקרתיים מגיעים לאלפי שקלים

מחירי הקרמים הסופר-יוקרתיים גורמים למחירי הטיפולים הקוסמטיים להחוויר, אבל הצרכניות מוכנות לשלם גם 5,000 שקל על מוצר ממותג שמכיל מרכיבים נדירים - החל מתמציות עץ הסקויה ועד צמח הלוטוס הכחול

שוק מוצרי הטיפוח נחלק למספר סוגים של מוצרים: מוצרי טיפוח רגילים הפונים לחלק הארי של האוכלוסייה ("מאס מרקט" - Mass Market), אשר מחירם נע בין 50 שקל עד 300 שקל; מוצרי טיפוח יוקרתיים, שמחירם נע בין 300 ל-700 שקל; ומוצרי קוסמטיקה סלקטיבית או מוצרי פרימיום, שמחירם מתחיל בסביבות 700 שקל ומגיע עד 5,000 שקל.

דווקא הפלח האחרון, היקר והיוקרתי, זוכה לפריחה מרשימה, כאשר לאחרונה הושקו מספר מוצרי קוסמטיקה יקרים במיוחד.

"נתח השוק של מוצרי הפרימיום מהווה חלק יחסי קטן מכל שוק הקוסמטיקה, אבל יש לו ביקוש, והוא לא פחת כתוצאה מהמשבר הכלכלי. לאורך כל השנה ניתן היה לראות כניסה של מוצרי יוקרה ומוצרי פרימיום של חברות נוספות לשוק המקומי, וזה סימן טוב ומעודד", מסביר אורן רווח, מנכ"ל קבוצת החברות של אסתי לאודר.

למה הקרמים כל-כך יקרים?

"במחיר הגבוה גלומים ההשקעות הגדולות במחקר מדעי ובפיתוח וכן בחומרי גלם משובחים, במגמה להבטיח את השילוב של יעילות גבוהה ועונג בשימוש", מסבירה שרית שחף, מנהלת הפרסום והתקשורת בקבוצת שסטוביץ המייבאת לארץ מותגי יוקרה, ביניהם "קריטה", "סיסלי" ו"גרלן". לטענתה, הצרכניות מודעות לטכנולוגיות המתקדמות וליישום פטנטים מדעיים המגבירים את היעילות של תכשירי הקוסמטיקה.

גם באסתי לאודר תולים את המחירים בפיתוח, אך מוסיפים: "במוצרים הללו מושקעים מחקרים ופיתוח ממושכים ופטנטים ייחודיים, לצד מרכיבים וחומרי גלם יקרים במיוחד, כאשר המדיניות היא שאיפה לאיכות וחוויית קנייה מיוחדת ואישית", אומר אורן רווח מאסתי לאודר.

אריקה רומנובסקי, מנהלת המותג "שיסיידו" בישראל, נותנת לדוגמה את סדרת הפרימיום Future Solution LX, שהושקה לאחרונה לאחר מחקר ממושך שחקר מה הגורם האחראי להזדקנות מואצת של העור. "השקעה בפיתוח ומחקר בסדר גודל שכזה משפיעה על תמחור המוצרים, כמו גם המרכיבים הנדירים אשר בהם משתמשים בפורמולות המוצרים".

שוק ללא מיתון

משיחות עם הגורמים העוסקים בענף - הן בקרב היצרניות והן בקרב המשווקות - מסתבר כי המשבר הכלכלי דילג למוצרי הטיפוח הסופר-יוקרתיים מעל לראש, וחלק מהנשאלים אף מציינים עלייה בביקוש.

"בתקופה של משבר כלכלי, למרות ההתכווצות בהוצאות, צרכנים שמים את נושא האיכות והתמורה לכספם בראש סדר העדיפויות - ומוכנים לשלם מחירים גבוהים כשהם משוכנעים שהם מקבלים תמורה עבור כספם. פלח השוק שלא נפגע ואף עלה היה של מוצרי האנטי-אייג'ינג, שהם בדרך-כלל גם המוצרים היקרים יותר", אומר עידו פדהצור, מנכ"ל מותג הטיפוח "ל. רפאל".

שרית שחף משסטוביץ מוסיפה: "המותגים הללו שומרים על היקף המכירות, והצריכה אף גוברת. צרכנים משנים את סדרי העדיפויות, אך לא מוותרים על מוצרי יופי שהוכיחו כי הם מחוללי שינוי".

בסופר-פארם מדווחים על גידול של 10% בנתח השוק הקוסמטיקה הסלקטיבית: "צרכניות בנות 40 פלוס מעדיפות להשקיע בקרמים יוקרתיים המבטיחים תוצאות נראות לעין בטווח הקצר, מאשר להשקיע יותר בפרוצדורות קוסמטיות רפואיות", מסבירה הרצליה אשכנזי, מנהלת שיווק וסחר קוסמטיקה ברשת. "ההשקעה הגדולה היא בתחום הקרמים והסרומים, כאשר במוצרים נלווים כגון תכשירי ניקוי או איפור הצרכניות יעדיפו אופציות זולות יותר".

ברשת אפריל צופים כי ייתכן שנרגיש שינוי בהמשך: "המיתון לא פגע בשכבות הרוכשות את מוצרי הסופר-פרימיום, השוק מתנהג כרגיל", אומר ארז חלבי, סמנכ"ל השיווק של הרשת. "לאורך כל שנת 2009 ניתן היה לראות מוצרים יוקרתיים חדשים על המדפים. לעניות דעתי, את השפעות המיתון נרגיש יותר - אם בכלל - בשנת 2010 או 2011, כאשר נראה פחות מוצרים חדשניים הדורשים מחקרים ופיתוחים יקרים".

בניו-פארם מחדדים את ההבדלים בין הרגלי הצריכה של מוצרי טיפוח לצריכה של מוצרי איפור: "הצרכניות ממשיכות לקנות מוצרים טיפוח יקרים, להבדיל משוק מוצרי האיפור שבו ניתן לראות רכישה על-פי מבצעים ומחירים אטרקטיביים", אומרת רונית פטל, מנהלת תחום קוסמטיקה ברשת. "בתכשירי הטיפוח הלקוחות שומרות יותר על נאמנות. המשבר הכלכלי לא גרם לירידה ברכישה של מוצרי הפרימיום, הרשתות הן שהתאימו את עצמן למצב ויצאו במבצעים יותר אטרקטיביים ואגרסיביים, הרבה יותר משנים עברו".

הילה סהר, מנהלת מותג "לנקסטר" בישראל, מסכימה: "הנתונים מראים כי המיתון לא פגע בקטגוריה של קוסמטיקה סלקטיבית. דווקא בתחום האיפור ניתן לראות שהצרכניות מפעילות שיקולים כלכליים ופונות למוצרי איפור זולים יותר, אך במוצרי טיפוח הן אינן מוותרות וממשיכות לקנות מוצרי פרימיום".

קרם ב-1,000 שקל לא בהכרח יעיל יותר מקרם זול יותר

"לא קיים קרם שמחירו מעל 1,000 שקל, שיכול לתת תוצאה המצדיקה מחיר שכזה", אומרת ד"ר מרינה לנדאו, מומחית ברפואת עור ודרמטולוגיה קוסמטית. "עם זאת, כנראה קיים פלח באוכלוסייה שמחפש מותגי יוקרה גם כשמדובר בקוסמטיקה".

לנדאו טוענת כי אין שום קרם קוסמטי שמחליף את הטיפולים הדרמטולוגיים הרפואיים כגון זריקות ובוטוקס: "כשמדובר בעלויות כה גבוהות, התוצאה של הטיפולים תיראה לאין ערוך טוב יותר, וקרוב לודאי לא תעלה על מחיר הקרם היוקרתי".

לדבריה, המחירים הגבוהים של מוצרי הפרימיום נובעים ממספר סיבות, חלקן אמיתיות וחלקן נובעות מהמיצוב של המוצר.

חומרי הבסיס בקרמים הסלקטיביים הם איכותיים במיוחד, ולכן מחירם גבוה יותר: "הם מכילים מולקולות בעלות פטנט שמפותחות על-ידי החברות. תהליכי הפיתוח והבדיקות מאוד יקרים", היא מסבירה. "בדרך-כלל, לאחר זמן מה ניתן למצוא את החומרים הללו גם בתכשירים זולים יותר, אך לרוב בתכשירים היוקרתיים הריכוז של מולקולות פעילות גבוה יותר. עלויות הפיתוח חלות על מי שמפתח ראשון".

לנדאו מוסיפה היבט נוסף: "חלק מהחומרים הקוסמטיים היקרים עוברים בדיקות לאלרגניות, וגם הן לא זולות".

חפשו את המבצעים

מחיריהם של מוצרי הטיפוח היוקרתיים ברשתות הגדולות - סופר-פארם, ניו-פארם, אפריל והמשביר לצרכן - זהים לחלוטין, אלא אם כן מכריזה הרשת על מבצע נקודתי.

כך, למשל, מי שמחפשת את קרם הפנים "אבסולו" של לנקום - לא תמצא אותו בפחות מ-802 שקל, אלא אם תנצל את המבצע הנוכחי של רשת ניו-פארם, המוכרת אותו בחודש דצמבר ב-30% הנחה.

הנחה עצומה ניתנת בימים אלה גם ברשת אפריל על קרם הפנים הסופר-יוקרתי "פלטינאום" של לה פריירי - 3,750 שקל במקום 4,950 שקל.

מוצרי הטיפוח הנמכרים ביותר ברשתות

* לה פריירי, קרם פנים פלטינאום: 4,950 שקל

* סיסלי, סיסיליה קרם יום: 2,142 שקל

* סיסלי, סיסיליה קרם עיניים: 896 שקל

* לנקום, קרם פנים אבסולו: 802 שקל

* סיסלי, אמולסיון אקולוג'יק: 1,130 שקל

* גרלן, קרם יום סבסטנטיפיק: 807 שקל

* ג'יבנשי, קרם פנים שחור: 2,250 שקל

* שיסיידו, פיוצ'ר סולושן קרם יום: 2,590 שקל

* אסתי לאודר, רה נוטריב ערכת שיקום: 1,500 שקל

* לנקסטר, סרום רטינולוג'י: 1,110 שקל

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

נגישות או עיוות? מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הקבלן שבטוח: החרם הטורקי יתהפך על ארדואן

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה שיגר כ-25 שיגורים לכיוון מירון, לא ידוע על נפגעים

דיווח: גורמים במשרד החוץ במזכר פנימי לבלינקן - "ישראל מפרה את החוק הבין-לאומי" • המטח של חיזבאללה למירון: ככל הנראה בתגובה לחיסול 2 מחבלי הארגון מוקדם יותר בדרום לבנון, 14 אזרחים לבנונים נפצעו בתקיפות • משפחות חטופים הדליקו כתובות אש על איילון צפון • עדכונים בולטים 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי