גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מגמת החמרה כלפי אנשי ציבור; לתקשורת יש חלק בזה"

עד לפני שנים ספורות נטו בתי המשפט להקל בעונשיהם של אישי ציבור שסרחו, בהם אריה דרעי ויצחק מרדכי ■ השבוע לא היססו שופטי המחוזי לגזור על משה קצב עונש כבד של 7 שנות מאסר

כרגיל, היה זה השופט אדמונד לוי שסימן את הדרך: "צר לי, באמת ובתמים, על בניזרי", הוא כתב ביוני 2009 בפסק הדין בערעור בעניינו של השר לשעבר, שהורשע בעבירות שוחד ומרמה, "ממעמדו הרם ורב ההשפעה התדרדר לתהום כה עמוקה. ברם, מול כל אלה ניצבת התופעה של שחיתות גוברת בחברה הישראלית, תופעה שלא פסחה גם על מוסדות השלטון, והשלמה עמה כמוה כהשלמה עם הסתאבות ואובדן מוחלט של האמון במינהל הציבורי. כדי להתמודד עם נגע זה ולהרתיע את הרבים, לא די עוד במלל ודברי כיבושין, והגיעה העת לעשות מעשה, על-ידי הצגתו של תג מחיר גבוה מזה שהיה נהוג בעבר לצדן של העבירות בתחום זה".

עונשו של שלמה בניזרי, שבית המשפט המחוזי גזר עליו 18 חודשי מאסר בפועל בלבד, הוחמר בעליון כמעט פי שלושה, ל-4 שנות מאסר. בית המשפט העליון הורה לשנות את המגמה שנהגה עד אז ביחס לבכירי הבכירים, בעבירות פליליות של שחיתות. באותו יום בדיוק גזר המחוזי בתל-אביב כ-5.5 שנות מאסר בפועל על שר אחר בממשלה, אברהם הירשזון, שהורשע בשחיתות בפרשת הסתדרות העובדים הלאומית. לפתע ניצבו נבחרי הציבור בישראל בפני מציאות חדשה, המכתיבה יחס קשוח מרשויות החוק ומבתי המשפט.

העבירות שבעטיין גזר השבוע בית המשפט המחוזי בתל-אביב את עונשו של משה קצב ל-7 שנות מאסר אינן אותן עבירות שבהן הורשעו בניזרי והירשזון, ומשתייכות לתחום עבירות המין. אבל מבחינת בתי המשפט, הן נכנסות לקטגוריה הייחודית של הליכים משפטיים נגד נבחרי ציבור ופוליטיקאים בכירים. במובן הזה, גזר דינו החמור של קצב, שעתיד עדיין לעבור את המסננת של בית המשפט העליון, הוא נקודת ציון נוספת במגמת ההחמרה ביחסן של רשויות החוק - ובפרט בתי המשפט - כלפי אישי ציבור.

בלי מחשבה פלילית

לא תמיד זה היה המצב. השופט עודד מודריק זיכה ב-1997 את אהוד אולמרט, אז ראש עיריית ירושלים ולימים ראש הממשלה, בפרשת חשבוניות הליכוד הפיקטיביות. "ייחוס עבירות מרמה לראש עיריית ירושלים - ירושלים זו שעיר האמת, קורא לה - הוא כשלהבת הניצתת בארזים", כתב מודריק בהכרעת הדין, וקבע כי התביעה לא הצליחה להוכיח מעבר לספק סביר שאולמרט היה מודע לכך שחתם על חשבוניות שקריות בתפקידו כגזבר הליכוד. שהרי, לא יעלה על הדעת שאולמרט חתם על החשבוניות הכוזבות ביודעין.

זה היה פן אחד, מטריד ומקומם, ביחס בתי המשפט לבכירים שהסתבכו בפלילים - חוסר הנכונות לייחס להם מחשבה פלילית או כוונת זדון. "מודריק כתב שמי שמעיין בחשבוניות הכוזבות, השקריות שלהן מיד מזדקרת לעין", אומר השופט בדימוס שלי טימן, "אבל הוא האמין לאולמרט שהוא חתם חתימה שנייה בלי להסתכל. אורית שוחט כתבה אחרי פסק הדין שהמנהיגים שלנו הם כנראה רפי שכל, ואהבתי מאוד את מה שכתבה".

גם שמחה דיניץ, ששימש יו"ר הסוכנות היהודית, נהנה מחוסר יכולתם של השופטים להאמין שהוא פעל ביודעין, כש"גיהץ" את כרטיסי האשראי של הסוכנות במיטב חנויות האופנה לגברים בניו יורק. בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע אותו באחד משני סעיפי האישום, אך בעליון גם ההרשעה הזו התהפכה, ודיניץ זוכה ברוב דעות. "הקביעה כי דיניץ לא התעניין בתלושי השכר שלו", הם פסקו, "ולפיכך לא יכול היה לדעת כי סכומי ההוצאות אינם מנוכים מחשבונו, אינה בלתי מציאותית לאור אישיותו של דיניץ".

היחידה שלא קיבלה את ההנחה שמחשבתם של אנשי הציבור מפוזרת כל כך, הייתה השופטת דליה דורנר. לדעת דורנר, שישבה בהרכב שופטיו של דיניץ בעליון, היה צריך להרשיעו בכל סעיפי האישום. "דיניץ הוא ככל האדם", כתבה, "והוא ידע היטב כי בלא דיווח לא ניתן יהיה לגבות ממנו את תשלומיו הפרטיים שבהם נשאה הסוכנות". אלא שדורנר נותרה בדעת מיעוט.

בתי המשפט התפכחו

צחוק הגורל: דווקא סנגורו של קצב, עו"ד אביגדור פלדמן, סנט בעבר, בכתיבתו המושחזת, בתופעה הזו שלפיה תודעתם האוורירית של נבחרי הציבור שלנו איננה מספיקה כדי לבסס מחשבה פלילית. "כל מי ששוחח פעם עם איש ציבור במקום פומבי, יודע מדוע בתי המשפט אינם מרשיעים אנשי ציבור בעבירות של מעילה באמון, גניבה, זיוף, קבלת דבר מה במרמה", הוא כתב, במאמר שנקרא "אישי ציבור, הכוונה הפלילית והגבינה השווייצרית", "כאשר הוא משוחח עמך הוא תר לראות מי רואה ומתרשם מכך שהוא משוחח עמך - חצי סלבריטי; הוא בודק עם מי משוחחים אישי הציבור האחרים; הוא מחפש האם ברגע זה ממש פנוי לשיחה ארבע שישיות סלבריטי אחר, שחבר הכנסת יכול לגשת אליו ולשוחח עמו.

"תודעת אנשי הציבור", סיכם פלדמן, "מחוררת כגבינה שוויצרית, הזרם הפנימי והמתוק של המחשבה נכנס ויוצא בחורים כעכבר חסר מנוחה. ככה אי אפשר לעבור עבירות. המעשה הפלילי זקוק למוח בהיר ולתודעה חדה כתער. מוחות משובחים כאלה גדלים אך ורק אצל הבחורים הטובים מכפר שלם, מרמת עמידר ומן השיכונים המייאשים של פרברי לוד ורמלה".

הכשל בהוכחת מחשבה פלילית הוליד שורת זיכויים - מביכים, מבחינת הפרקליטות - בתיקים שבהם הואשמו אנשי ציבור בשנות ה-90. ההנחה שלא ניתן להוכיח מחשבה פלילית בקרב הפוליטיקאי רם-המעלה, הולידה לא רק זיכויים בבתי המשפט, אלא גם החלטות של הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה לסגור תיקים בלא כתב אישום. כך היה בעניינו של אריאל שרון הן בפרשת בן-גל, הן בפרשת האי היווני, הן בפרשת חברות הקש; כך היה בעניינו של בנימין נתניהו, הן בפרשת בר-און-חברון, הן בפרשת עמדי והמתנות; כך היה בעניינו של אהוד ברק בפרשת העמותות; וכך היה נגד צחי הנגבי בשורה ארוכה של תיקים, עד לפרשת המינויים הפוליטיים שבעטיה הועמד לדין.

אלא שכאמור, משפטיהם של בניזרי, הירשזון, קצב, רמון ואפילו הנגבי באופן חלקי, הוכיחו כי בתי המשפט התגברו על המחסום הנפשי לייחס כוונה פלילית לפוליטיקאים. "היו תקופות שבתי המשפט היו יותר הססנים באשר לקביעה שנבחר ציבור אכן נשא כוונת זדון", אומר פרופ' עמנואל גרוס מאוניברסיטת חיפה, "אולי משום שבתי המשפט לא היו נכונים להאמין שנבחר ציבור ירד לשפל כזה. אבל מאז החברה הישראלית התפכחה, ובתוכה בתי המשפט עצמם. הבינו שחלק מנבחרי הציבור אינם המודל שהיינו רוצים לראות, חלקם סרחו וניצלו את בחירתם כדי למנף לעצמם נכסים בדרך לא ראויה.

כשמסתכלים על עניינו של קצב ועל העובדה שהוא נשיא, אולי בימים אחרים לא היה עולה על הדעת לחשוב שאדם רם ונישא במשרה כזו, סמל המדינה, יהיה נגוע בכלל בדבר פלילי, שלא לדבר על דבר חמור. היום התפכחנו מפני שראינו שהנושא של שחיתות לא פוסח על אף אחד. כשאתה מגלה זאת אצל שרים בממשלה, ואחר כך גם אצל ראש הממשלה, הרשעת הנשיא בעניין הזה לא יכולה להכות בתדהמה. הדבר היחיד שמדהים הוא שאילו זה היה קורה לפני 20 שנה, לא היה מתקבל על הדעת שמישהו יצביע על נשיא כעל עבריין מין".

בין מרדכי לקצב

לא רק בעניין המחשבה הפלילית בתי המשפט שוב אינם חסים על הבכירים. לאחר ההרשעה, השופטים מגלים נטייה גוברת והולכת שלא לחוס על הפוליטיקאי המורשע. בעבר הייתה הכהונה הציבורית עילה להקלה בעונש. בא תיק קצב והוכיח שלא זו בלבד שמכלול תפקידיו הממלכתיים אינם יכולים לשמש כנימוק לזכותו, אלא להפך - הם משמשים כעילה להחמרה בגזר הדין.

כשבית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע את השר לשעבר יצחק מרדכי בביצוע מעשים מגונים והטרדה מינית, הוא קבע שהעבירות הללו מצדיקות הטלת מאסר בפועל. אלא שמרדכי ניצל בעור שיניו, ונגזרו עליו 18 חודשי מאסר על-תנאי בלבד. הרכב השופטים, בראשות השופט ורדי זיילר, נימק זאת בנימוק כפול: האחד - עצם ההרשעה מהווה מכה אנושה לקריירה של מרדכי. השני - היה הקריירה הצבאית המפוארת של מרדכי, אלוף שלושת הפיקודים.

גם השופטת אילה פרוקצ'יה פסקה בעבר כי תרומתו הציבורית של איש הציבור שנקלע לפלילים "עומדת לו כקו זכות ביום מבחן, והיא לעולם אינה נשכחת". השר לשעבר אריה דרעי, שהורשע בעבירות שחיתות בתום שנות משפט ארוכות, קיבל מהמחוזי עונש של 4 שנות מאסר בפועל, אך אלה הופחתו על-ידי שופטי העליון ל-3 בלבד. זאת, אף שבית המשפט העליון מתח ביקורת על כך ששופטי המחוזי התחשבו, כשיקול להקלה בעונש, ב"גודל המפלה שספגה הקריירה הציבורית של דרעי, שעקב הרשעתו בדין נפל מאיגרא רמא לבירא עמיקתא".

אלא שכאמור, המגמה הזו התהפכה לחלוטין. היום לא זו בלבד שהשופטים אינם מוצאים לשקול את הקריירה הציבורית במסגרת כף הזכות, אלא שעצם הכהונה הציבורית של קצב שיחקה לרעתו בהיבט כפול בגזר הדין: האחד, שבשל היותו נבחר ציבור שהציבור רואה בו דוגמה, כישלונו המוסרי והפלילי הוא כישלון מהדהד יותר בשל החובה המוגברת החלה עליו להקפיד על מילוי הוראות החוק; והשני, שתפקידיו הציבוריים שימשו לו, כדברי השופטים, "שדה ציד שבו מצא הנאשם את קורבנותיו".

ביחס לאובדן הקריירה הציבורית, לשופטיו של קצב היה מסר הפוך מזה שהשמיעו שופטיו של מרדכי: "אין בכאב הנפילה והתרסקות חייו האישיים והציבוריים של הנאשם, שבאחת חרב עליו עולמו, כדי לייתר או לצמצם את הצורך בענישתו, במידה המתחייבת מחומרת המעשים שעשה".

אלא שלדעת גרוס, הפער בין הגישה הסלחנית כלפי מרדכי לקשיחות ביחס לקצב נובע מהפער ביחס השיפוטי לפעילות ביטחונית, לעומת קריירה פוליטית: "תרומתם של אנשי צבא נתפסה תמיד כקשורה בקשר רגשי יותר עמוק מאשר תרומתם של אנשי ציבור אחרים. דווקא הירשזון וקצב דומים מבחינה זו, שניהם ניצלו את ההזדמנויות שהמשרות שלהם המציאו להם כדי להגשים את מאווייהם הפליליים. מדוע אצל האחד התחשבו במפעלו הציבורי ואצל האחר לא? אולי בגלל יחסו אל המתלוננות".

"יש מגמה של החמרה כלפי אנשי ציבור", אומר השופט בדימוס טימן, "לסטודנטים שלי אני אומר תמיד, בעניינו של איציק מרדכי - אם זה היה עניין צבאי, מילא, אבל עבריין מין זה עבריין מין. אדם שקיבל כיבודים והטבות, כמו קצב, ונמצא תחת זכוכית מגדלת, היה צריך להיזהר ברמזורים, לחגור חגורת בטיחות ולשמש דוגמה ומופת לאומה. לכן כעת צריך להעניש אותו יותר.

"המגמה שלפיה עצם כהונתם הציבורית של הפוליטיקאים משחקת לרעתם בהליך הפלילי היא מגמה ברוכה, והייתי מעז לומר שלתקשורת המושמצת יש תפקיד בעניין הזה. אני חושב שהמודעות הזו מגיעה מהרוח הנושבת מהעיתונות החוקרת. התקשורת יכולה להיות צהובה אבל היא כלב שמירה של הדמוקרטיה, והיא עושה עבודה יוצאת מן הכלל. אתה יכול לדפוק על שולחנות ושום דבר לא עוזר עד שאתה מגיע לתקשורת".

גרוס מסכים: "אם אפשר לשרטט מגמה, ואני אומר את זה בזהירות, קרוב לוודאי שבתי המשפט החליטו להחמיר בדינם של נבחרי הציבור, כדי לתרום את חלקם בנושא של טיהור השחיתות או להרתיע מפני הישנותן של התנהגויות כאלה. הטיפול בנבחרי הציבור על-ידי בתי המשפט בתקופה הקודמת היה יותר הססני, מחמיר פחות, קפדני פחות. בתי המשפט נהגו כלפי חלקם בסלחנות, ובוודאי לא במגמה של מיצוי הדין איתם. מדובר בחלק ממהלך רחב יותר בחברה הישראלית, שמנסה לנקות את האורוות שלה, לאתר את מוקדי השחיתות בהחברה, כולל אצל נבחרי הציבור, ולטפל בהם בחומרה".

קמפיין המסכנות

האם גם בית המשפט העליון יגלה כלפי קצב את אותה קשיחות שבה נתקל הנשיא לשעבר מצד שופטי המחוזי, או שפתאום יבצבצו להם רגשות רחמנות יהודית, וקצב יזכה להנחה במתכונת אריה דרעי? הדבר תלוי בין היתר בזהות הרכב השופטים שידונו בערעור, אבל גם במידת האפקטיביות של קמפיין המסכנות של קצב.

סנגורו, עו"ד ציון אמיר, הצהיר השבוע כי הוא חושש שקצב יתאבד. זו הפעם הראשונה שאמיר הצהיר זאת לציטוט, אף שהשמועות על מצבו הנפשי ההולך ומתדרדר של קצב, ועל החשש הגובר כביכול שישלח יד בנפשו, ליוו חלק גדול מתקופת המשפט. ציניקן היה בוודאי אומר שמטרתה של ההצהרה הזו הייתה להתגנב ללב השופטים, ולהפעיל עליהם לחץ פסיכולוגי להקל בדין. ואם זה לא יצליח, אפשר יהיה לנמק כך את קמפיין החנינה שעוד בוא יבוא.

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

מגמה חיובית בוול סטריט; אפל משיקה דגמי טאבלט חדשים

הנאסד"ק עולה ב-0.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים