גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

במקום דירות לצעירים - הווד"לים מקדמות וילות וקוטג'ים

ועדות הדיור הלאומיות הוקמו בעיצומה של המחאה החברתית כדי לאשר במהירות כמות גדולה של דירות לצעירים ■ בפועל, בדיקת "גלובס" מגלה כי בחלק לא מבוטל מזמנן הן עסוקות בקידום תוכניות לבתים שצעירים לא מסוגלים לקנות

באוגוסט 2011, בשיאה של המחאה ברחובות, נולדו ברעש גדול הווד"לים - ועדות דיור לאומי להאצת הבנייה למגורים - שהבטיחו להביא במהירות לשוק עשרות אלפי יח"ד חדשות. השבוע הודיע משרד הפנים, כי 17,400 דירות חדשות אושרו ברבעון הראשון של 2012 במסגרת הווד"לים.

ויחד עם זאת, בדיקת "גלובס" מגלה כי הווד"לים אמנם מתכנסות בקצב סביר (חוץ ממחוז ת"א, שם נידונה רק תוכנית אחת), אבל כוועדות שאמורות לקדם בנייה למגורים הן לא פעם מחמיצות את המטרה. חלק יקר מהזמן מוקדש לאישור בתים צמודי קרקע ודירות גדולות, וכנראה שלא לכך התכוונו הרבבות שיצאו להפגין בקיץ.

הצורך בצמודי קרקע יכול להיות מובן כשמדובר בתוכניות במגזר הכפרי ובמגזר הערבי, אבל באופן מפתיע, הוא מופיע לא מעט גם בתוכניות עירוניות. תוכנית אחת כזאת היא "עפולה - עוקף 65", שפורסמה לאחרונה להפקדה בווד"ל של מחוז צפון, וכוללת הקמת שכונת מגורים בעפולה עילית בהיקף 1,100 דירות. יותר מ-10% מהיקף התוכנית - 122 דירות, הן למעשה בתים חד ודו-משפחתיים, בשטח של 270 מ"ר. הדירות בבנייה רוויה מתוכננות בשטח 160 מ"ר, מעט גדול (ובהכרח גם יקר) בשביל רבים מהזוגות הצעירים והאוכלוסיות החלשות.

בהתנגדות לתוכנית, שהגישה הקואליציה לדיור בר השגה באמצעות עמותת במקום, נטען שהתוכנית מתעלמת מסעיפים חשובים בחוק הווד"לים, שמטרתם לקבוע הסדרים מיוחדים לאישור תוכניות מגורים באמצעות היצע תכנוני של יח"ד בגדלים וסוגים שונים, לרבות באמצעות ייעוד קרקע לדיור להשכרה.

לדברי שרי קורניש, אדריכלית בעמותת במקום, "חוק הווד"לים אמנם לא מאפשר עדיין יצירת דיור בר השגה למכירה, אך יש בו בשורה לנושא השכירות. יש להוסיף בהוראות התוכנית תמהיל של סוגי חזקה, כפי שחוק הווד"לים מאפשר, כך שחלק נכבד מהדירות יהיו מיועדות להשכרה לטווח ארוך".

קורניש מדגישה בהתנגדות, כי "גם יצירת תמהיל של גדלי דירות הינו כלי ליצירת תמהיל חברתי. חשוב לציין שיש צורך ביח"ד קטנות וגדולות שהן בהישג יד". קורניש מזכירה שבמארס 2011 יצא חוזר מנכ"ל משרד הפנים שהנחה את מוסדות התכנון להבטיח תמהיל דירות מגוון בעת דיונים על תוכניות חדשות. ההנחיה שם היא שיש לשאוף להקצאה של כ-20% דירות קטנות מסך כל הדירות המוצעות בכל תוכנית, כשדירה קטנה מוגדרת כדירה בשטח עד 75 מ"ר, למעט אזורי עדיפות לאומית, שם דירות קטנות יהיו בשטח עד 100 מ"ר. הנחיה זו אמורה להיות מיושמת בתוכניות שמציעות לפחות 10 דירות חדשות, שבהן גובה המבנים הוא לפחות 2 קומות.

"התוכנית בעפולה עומדת ללא ספק בתנאי הסף להיכלל בהנחיות המנכ"ל", אומרת קורניש, "לפיכך חריגה מהנחיה מחייבת נימוק, אבל נימוק כזה אינו בנמצא".

תוכנית נוספת שנידונה בוו"דלים וכוללת צמודי קרקע היא הרחבת היישוב הקהילתי מרכז אומן בחבל תענך, שבמועצה האזורית גלבוע. התוכנית עברה לווד"ל מחוז צפון במארס, לאחר שביוני 2010 הוחלט בוולנת"ע (הוועדה לעניינים תכנוניים עקרוניים) על אישור הרחבה בסך 120 יח"ד, כשאחת ממטרות התוכנית היא "להגדיל את מספר יחידות הדיור בישוב במבנים חד ודו-משפחתיים".

מה לזה ולוועדה להאצת הבנייה? חוסר ההתאמה של תוכנית הכוללת צמודי קרקע למסלול הווד"לים עלה גם בדיון עצמו. נציג ארגוני הסביבה התנגד להפקדת התוכנית, "בשל אי התאמתה לצרכים המרכזיים שלשמם חוקק חוק הווד"לים ובשל כך שאין היא עומדת בדרישה להגדלת היצע דירות בגדלים שונים ומסוגים שונים לרבות בייעוד קרקע לדיור להשכרה כמצויין בסעיף 1 לחוק הווד"לים". עם זאת, הוועדה הציבה 60 ימים להשלמת תנאי התוכנית.

הווד"לים גם אישרו השנה 134 בתים פרטיים ברהט, 416 צמודי קרקע בפרדיס (פרויקט שכולל 810 דירות) ותוכנית ל-370 דירות בדרום עתלית ובשטחי קיבוץ עין כרמל, מתוכן 37 צמודות קרקע, 255 דירות במבנים עד 3 קומות ו-78 דירות בבניינים עד 4 קומות.

בניית צמודי קרקע בשטח עירוני מופיעה גם בתוכנית בבאר שבע, שנקראת נוה מנחם ב' (נחל עשן) פלח 1, שהחודש מולאו התנאים להפקדתה. התוכנית, שנידונה במארס בווד"ל דרום, מדברת על שטח שנמצא בשוליים הצפון-מערביים של באר שבע. מעיון בהודעה על הפקדת התוכנית עולה, שבתוכנית הוקטן מספר הדירות מ-2,982 ל-632, תוך שינוי ייעוד לצמודי קרקע, בשטח של 350 מ"ר. באותו הדיון נידונה גם תוכנית נוה מנחם ב' פלח 2, שמטרתה הפחתת הצפיפות וצמצום מספר הדירות מ-1,585 ל-646 דירות. גם הפעם שונה הייעוד לצמודי קרקע.

הוועדה העדיפה במודע לתת מענה לאוכלוסיות אמידות. יו"ר הוועדה, אבי הלר, אמר בדיוני התוכניות כי "לדעת הוועדה יש מלאי מספק של דירות ברות השגה בשטח העירוני, ונכון לעתה קיים מחסור ניכר דווקא של דירות צמודות קרקע... זאת כתשובה לתחרות הקיימת בין העיר לפרברים העוטפים אותה, כמו עומר, מיתר ולהבים, שבשנים האחרונות זוכים לקלוט את תושבי באר שבע שאינם מוצאים מענה לצרכיהם בעיר".

הווד"ל החליטה להפקיד את שתי התוכניות בתנאים, למרות שנציג הירוקים טען שיש לדחותה ולתכננה מחדש עם תמהיל בנייה מגוון, שיעמוד בסף צפיפות המינימום שנדרש בבאר שבע.

תוכנית עירונית נוספת בפריפריה שמטופלת בווד"לים וכוללת מספר לא מבוטל של צמודי קרקע היא "קריית גת צפון" של מינהל מקרקעי ישראל, הכוללת 7,000 דירות במספר מתחמים. מתוך סך הדירות בתוכנית הוגשו עד כה לווד"ל 4,750 דירות בשלושה מתחמים, מהן 600 דירות מתוכננות כצמודות קרקע והשאר בבנייה רוויה של 3-22 קומות. אמנם צמודי הקרקע לא מהווים כאן רוב, אבל שוב מדובר במאסה משמעותית. יצויין לזכותם של הווד"לים שתוכנית זו גם כוללת כ-850 דירות לדיור בר השגה, בשטח שלא יעלה על 75 מ"ר.

במועצה המקומית בית דגן שבמרכז הארץ פורסמה ברשומות תוכנית ל-511 דירות בבנייה רוויה, אך שטחה העיקרי של כל דירה הוא 120 מ"ר בממוצע. עם זאת, התוכנית קובעת שכ-15% מכלל הדירות בכל בניין יהיו בשטח שלא יעלה על 80 מ"ר עיקרי.

הווד"ל הארצי אישר בשבוע שעבר תוכנית לשכונה המערבית של הכפר הדרוזי ירכא בצפון, במסגרתה ייבנו 232 דירות לחיילים משוחררים ותושבים שאין להם קרקע למגורים. לפי הוראות התוכנית, מדובר בבינוי של מבנים דו-משפחתיים, במקור בצפיפות של 3 יחידות דיור לדונם, אולם בדיון שערך הווד"ל המחוזי נטען שהתוכנית לא עומדת בצפיפות שנקבעה בתוכנית המתאר המקומית והמחוזית. לכן, הוגדלה הצפיפות במתחם הצפוני בתוכנית ל-4 דירות לפחות לדונם.

קורניש: "המנדט הציבורי של הווד"לים הוא לתת מענה למצוקות מקומיות. אנחנו בהחלט רואים, לפחות בתוכניות שיש לנו נגישות אליהן, שיש איזשהו ניצול של מסלול הווד"ל בלי שנעשית הבחינה הזו של הצרכים השונים בכל מיקום. בערים כמו עפולה ובאר שבע יכול מאוד שיש הצדקה תכנונית לצמודי קרקע, ובתכנון עירוני יש באמת ערים בעולם שיש בהן מגוון שכולל גם צמודי קרקע וצפיפות נמוכה לצד צפיפות גבוהה, אבל את האיזון הזה צריך לעשות בתהליך תכנוני שקול ולא חפוז, במסלול המהיר של הווד"לים שנחקק כהוראת שעה. בעפולה, למשל, מה שצריך הוא עוד דירות בבנייה רוויה במצב טוב, כי אולי יש שם היום בנייה רוויה, אך היא במצב מתפורר. המנדט של הווד"לים הוא לייצר דירות נגישות, תקינות, זולות ונאותות ובמכלול שלם - לא רק דירות ובתים למי שידם משגת".

"יש מלאי מספק"

"למעשה בווד"ל יש שלושה כלים שונים לדיור בר השגה שאפשר ליישם עכשיו בתוכניות שעוברות: תמהיל של גדלים וסוגי דירות, דיור להשכרה לטווח ארוך ודיור להשכרה בהישג יד, כלומר התערבות במחיר ההשכרה. בתוכנית בעפולה אנחנו לא רואים תמהיל בכלל, יש שם רק דירות גדולות. הווד"ל המחוזי בירושלים מנסה עכשיו ליישם את שני הכלים - גודל ודיור להשכרה, בתוכניות מורדות משואה ומורדות מלחה, אבל זאת בתגובה להתנגדות שהגשנו. את הכלי השלישי, דיור להשכרה בהישג יד, עוד לא ראינו באף תוכנית בווד"ל".

ממשרד הפנים נמסר בתגובה, כי "המשרד רואה חשיבות רבה באישורן של דירות קטנות ודירות להשכרה והוועדות המחוזיות והוועדות לדיור לאומי התבקשו לכלול 20% יחידות דיור קטנות ודירות להשכרה בתכניות למגורים הנדונות על ידן".

עם זאת, ציינו במשרד, "ועדות התכנון סוברניות להחליט על תמהיל יח"ד והן פועלות לאישור יחידות קטנות, דיור להשכרה ודיור בר השגה ככל שהדבר מתאפשר בהתאם למאפייני התוכנית, האזור, האוכלוסייה והרשות המקומית".

עוד ציינו שם, כי מרבית התכניות למגורים שטופלו במסלול הוד"לים הוגשו כתכניות במסלול הרגיל, "ולכן לא היו כפופות בעת הגשתן להוראות החוק בנוגע לקביעת יחס בין דירות קטנות לגדולות בתחומן, ובכל הנוגע לדיור להשכרה".

רקע: הווד"לים - שנה וחצי של מסלול מהיר

בתחילת אוגוסט 2011 אושר בכנסת חוק הווד"לים (ועדות לדיור לאומי), כהוראת שעה ל-18חודשים. במסגרת החוק הוקמו שש ועדות תכנון לאומיות שמחליפות את ועדות התכנון הרגילות באותו מחוז, ואמורות לאשר במסלול מהיר תוכניות בנייה למגורים, לצורך הגדלת היצע הדירות מגדלים וסוגים שונים. משרד הבינוי והשיכון הגיש רשימת תוכניות ליותר מ-113 אלף יחידות דיור שיקודמו כתוכניות לדיור לאומי, מתוכן כ-50 אלף באזורי ביקוש.

החוק קובע שהוועדות לדיור לאומי יטפלו בתוכניות שיחולו על קרקעות שלפחות 80% משטחן הוא בבעלות המדינה ושחלות עליהן הוראות מפורטות להקמת 200 יחידות דיור. על אף שהחוק לא מתייחס עדיין לדיור בר השגה למכירה - כל עוד הנושא הקנייני לא עוגן בחקיקה ראשית, הוא בכל זאת מאפשר לקבוע שבניין או חלקו ייועד להשכרה ומאפשר ייעוד קרקע בתוכנית בהישג יד להשכרה. חוק הווד"לים כולל גם תוכניות לדיור להשכרה, שגודלן עד 75 מ"ר לדירה, לתקופת שכירות של לפחות 10 שנים.

22

עוד כתבות

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב