גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"המחאה הבאה תבוא מהרחוב ותתפרץ באופן אלים מאוד"

האם אנחנו צריכים לפחד מהמחאה החברתית הבאה, האם אחד התפקידים של הפרסומאים הוא לצאת בקמפיין נגד שיטת השלטון, והאם נוחי דנקנר צריך ללכת הביתה? ■ בכירי ענף הפרסום, שהשתתפו בוועידת ישראל, ענו על שאלות בוערות

המחאה הציבורית הבאה נגד המצב הכלכלי בישראל היא רק עניין של זמן - כך העריכו אתמול (ב') חלק מבכירי הפרסומאים בישראל, כשהתכנסו לדון בסדר יום הציבורי העתידי, בוועידת ישראל לעסקים 2013 של "גלובס".

בפאנל השתתפו גיל סמסונוב, מבעלי גליקמן-נטלר-סמסונוב; אודי פרידן, מבעלי ראובני-פרידן; רות שטרית, בעלת שטרית מדיה גרופ; רמי יהודיחה, מבעלי פרסום LEAD; ועידו הרטוב, מנכ"ל משותף בגיתם BBDO; שהביעו כולם תמימות-דעים לגבי השאלה אם אנו צפויים לעוד גל של מחאה חברתית. עם זאת, לא כולם הסכימו על הצורה שתלבש אותה המחאה: האם הגל הבא יהיה שוב אמוציונלי - או שהוא יקבל ביטוי פיזי אלים.

לדברי פרידן, "הסיבוב הראשון היה כמו כנופיית גנבים שאומרת 'בואו נפרוץ לסופר'. אז הם גנבו שוקו. המחאה האמיתית תבוא בהתפרצות ברחוב - כמו בכיכר תחריר. היא תבוא באופן אלים מאוד, שיתנפץ על רכבי הריינג'רובר והווילות בסביון. בסוף, אחרי האלימות, היא תתורגם לכוח פוליטי - משהו בסגנון 'הצעירים הזועמים'".

הרטוב התייחס גם הוא למחאה ואמר: "אנחנו יום לפני הסערה - והיא תהיה גדולה וירד הרבה גשם ברחובות. הסערה תפרוץ מהפריפריה והכוחות שלה יעלו על תל-אביב ויקיפו אותה. זה גשם שעדיין ניתן למנוע אותו, אבל אם לא יעשו זאת זה יהיה אלים וקשה".

סמסונוב לעומתם סבור שהגל הבא לא יהיה אלים: "חששתי מתסריט של כיכר תחריר כי פחדתי מאנשים לא אחראיים שידחפו לשם. לדעתי, אם יהיה עוד גל, לא תהיה בו אלימות. בגל האחרון, התקשורת שליבתה את האש בלמה את עצמה בדקה ה-90, כי היא הבינה שבשלב הבא כבר יפרצו לבנקים".

גם יהודיחה סבור שהגל הבא לא יכלול אלימות: "בבחירות המוניציפליות האחרונות טיפלתי ברשימת 'הצעירים של תל-אביב'. הם היום חמישה מנדטים. המחאה הבאה תבוא מהצעירים והיא תהיה לא אלימה".

שטרית לעומתם, הרבה פחות רגועה: "אם הממשלה לא תקדים ותטפל בבעיות תוך הסתכלות לטווח ארוך, תהיה פה התפוצצות הרבה יותר חריפה מהגל הקודם. המתח בין השכבות, שהולך ומתעצם - פה, בתל-אביב, לאנשים אין מושג לגביו. יש 'מדינת תל-אביב', והיא חיה בצורה מסוימת, אבל כשיוצאים ממנה זאת מדינה אחרת לגמרי. בישראל היום, רק מי שיש לו רווחה כלכלית יכול לחיות. הנתונים של ה-OCED טופחים בכל שנה על פנינו, והמדדים שלו מראים שאנחנו לא במקום טוב. בעיניי, הבעיה המרכזית היא היעדר תכנון לטווח ארוך".

גם כשהתבקשו חברי הפאנל להביע דעה על המצב הנוכחי ועל החיים בעידן של אחרי המחאה, התברר כי רובם סבורים כי ישראל היא מדינה שקשה מאוד לחיות בה, אם כי כל אחד ניסח זאת בדרך אחרת. כך למשל, לדברי הרטוב "יש פער בין המיקרו למאקרו. במאקרו אנחנו בסדר, אבל במיקרו יש תחושת חמיצות גדולה, שקשורה למציאות שבה אנשים צעירים לא יכולים להגיע ליציבות".

"מעמד הביניים רוצה לחיות"

פרידן אמר כי "בישראל יש 3 שבטים: החיים, אלה שרוצים לחיות והמתים. 'החיים' הם מהמעמד הסוציו-אקונומי שלי - אלה שיש להם. מוציאים 700-800 שקל במסעדות, שכבה צרה שחיה מצוין. תל-אביב כיום היא עיר סופר-מודרנית בכל פרמטר, ומי שיש לו, יכול לחיות כאן יותר טוב מאשר במקומות כמו ניו-יורק, פריז או לונדון. אלה ש'רוצים לחיות' הם מעמד הביניים ששואף כל הזמן - אלה שכמו בשואה חושבים שעוד תפוח אדמה יציל אותם... חיים באשליה שעוד שנייה יהיה להם כסף. לא יכול להיות שחציון המשכורות בישראל מספיק לכמה ארוחות במסעדה. עובד במקדונלד'ס מרוויח שווה ערך לחצי המבורגר לשעה. אלה ש'רוצים לחיות' לא מרוויחים מספיק כדי לחיות במדינה - אלא אם זה רחוק מהמרכז. מפלגות כמו 'יש עתיד' תפסו על זה טרמפ ונישאו על זה ולא בזכות המנהיגים שהובילו. בסופו של דבר תקום מפלגה של צעירים, עם מסר שצריך לשנות את השיטה. אנשים כמו גיל (סמסונוב) ורות (שטרית) ידברו תמיד על זה שיש לנו מדינה אחרת, עם כל המיתוסים סביב זה, אבל זה יתפוצץ בסוף על העניין שזוג לא יכול לחיות כאן". פרידן מפנה את חיציו ליעד מאוד ספציפי: "'מפלגת יש עתיד' הוכיחה שאין עתיד, ולכן המחאה קום תקום מחדש".

יהודיחה הוסיף כי "מאז המחאה, כולנו ירדנו בראש שני עשירונים למטה. היום, גם עשירון 10, כשהוא נכנס לסופר הוא חושב כמו עשירון 8. הדבר הבסיסי שראשי ממשלות היו צריכים לטפל בו, זה שתהיה לאנשים קורת-גג".

"מגע הקסם של התקשורת"

סמסונוב סבור שהשינוי טמון בשינוי שיטת הממשל: "חייבים להביא לשינוי שיטת הממשל. במצב הנוכחי, כשממשלות מורכבות מפאזל בלתי אפשרי, כשראשי ממשלה לא סומכים על שרי אוצר ולהפך, אי-אפשר לתכנן רחוק. אולי זה יקרה כשהמדינה תפסיק להיות מנצלת המשאבים הגדולה ביותר - היא מחזיקה במע"מ ובקרקעות... הכסף הולך לצנרת.. וזה לגמרי קשור בשינוי שיטת הממשל".

הרטוב מבקש לשים את האצבע על הבעיה המרכזית כיום: "אם קוראים לילד בשמו, אז זה מגע הקסם של התקשורת, שמבקרת ושוחטת פוליטיקאים. הם מצדם מפחדים ומה שקורה זה שנוצר כאן שלטון פקידים, וזה שלטון שלא מאפשר לשלוט ולקבל החלטות. הבעיה האמיתית היא בפנסיות, בביטוחים - שם דופקים את האזרח הקטן ולא אם מוכרים לו קוטג' בעוד 20 אגורות או קפה ב-5 שקלים. קופיקס זה נחמד, אבל זה לא הבעיה. הבעיה לגמרי במקום אחר".

פרידן מסכים: "קופיקס זה קוסמטיקה. צריך לשנות פה את השיטה - ובזה אני מתכוון לא רק לשיטת הבחירות אלא למערכת. אם לא נשנה את המערכת לא יהיה קיום למדינה. הכלכלה במובן היומיומי תפיל את המדינה".

יהודיחה מנסה להסביר מאיפה נובעת הבעיה: "האידיאולוגיה היום היא אאוט - הכול הפך לאישי. אנשים מצביעים ללפיד או לביבי בגלל הפן האישי, וזה חלק מתרבות כזו. צריך לחזור לאידיאולוגיה".

באופן בלתי נמנע עולה בשלב מסוים שמו של נוחי דנקנר כשלאנשי הפאנל נזרקת שאלה האם בו טמונה חלק מהאשמה על מה שקורה במדינה.

על כך עונה פרידן באופן נחרץ: "אפשר לומר שהוא התנהג ב'עליהום' כמו קדאפי ולכן יסיים כמו קדאפי. הוא חייב לשלם את מחיר התנהגותו, וזאת תחילת המהפכה. מי יבוא בעקבותיו? אומרים שאדוארדו אלשטיין (הצעתו לרכישת אי.די.בי התקבלה על-ידי הנושים ותידון ביום א' הבא בביהמ"ש, עב"ל) הוא לא טלית שכולה תכלת? זה לא משנה. הוא צריך ללכת הביתה. הבחירה של המוסדיים באלטרנטיבה שהיא לא נוחי לא נבעה מכך שהם אהבו את ההצעה של המתחרים שלו. הם פשוט לא רצו את נוחי".

על התבטאויות אלה הגיב הרטוב: "הכי קל לגרום לכאוס. יום שבו נסגר או משתנה עסק הוא יום עצוב. אני אולי בעל אינטרס (משרדו של הרטוב מטפל בתקציבי אי.די.בי, עב"ל) אבל יש כאן גם רדיפה. עשו לו עוול. הכי קל זה לשחוט ולהגיד 'בוא נראה מה יהיה הלאה'".

גם סמסונוב רואה את הדברים אחרת מכידון: "זה ממש צביעות מצד פרסומאים להטיף על עוני, כשלא ראיתי אותם נוסעים במכוניות צנועות, עם המשרדים והבתים המפוארים שלהם, במסעדות היקרות. אני לא רוצה 'כיכר תחריר' בישראל, לא רוצה שאנשי עסקים ימנעו מללכת ברחובות או להופיע בחשיפה ציבורית, בגלל הפחד שיורידו להם את הראש".

יהודיחה מוסיף, כי "במובן הזה דנקנר משקף את כולנו - כל אלה שרצו לחיות בעולם קפיטליסטי ראוותני. הוא מייצג את הקפיטליזם הכי קיצוני. צריך לחזור אחורה לחינוך, לצניעות. הבזבוז הגדול נמצא במשאבים של המדינה. העולם העסקי יעיל ותחרותי - קם כל בוקר למלחמה".

רק עצה אחת טובה

חברי הפאנל התבקשו לתת הצעה אחת פרקטית שיכולה לעשות שינוי:

רמי יהודיחה: "אני מציע לקחת בעיה אחת, לשים אותה בראש סדר העדיפויות ולהתעסק בראש ובראשונה בה. יש ממשלה יציבה, שיש בה גורמים שרוצים לעשות שינוי. אם ייקחו בעיה כמו הדיור, וישימו את רוב הדגש עליה, אפשר יהיה לעשות שינוי".

רות שטרית: "אחת הבעיות הקשות זה היכולת של אנשים להגיע לדירה. למה שמנהל מקרקעי ישראל לא יוזיל את הדיור? ובתחום שלנו, אנחנו כפרסומאים יכולים לקחת נושא אחד ולקדם אותו יחד, הרי בממשלה ומקבלי החלטות מושפעים מאוד מתקשורת, ותקשורת זה משהו שאנחנו כפרסומאים יודעים לעשות מצוין".

עידו הרטוב: "לפני שנתיים היה מחסור במים ונושא המים הוכרז כבעיה לאומית. היום אנחנו במצב שיש יותר מדי מים. כך צריך להתמודד עם הדיור: להגיד שזאת בעיה לאומית ולהתמקד בזה".

גיל סמסונוב: "אנחנו כפרסומאים לא יודעים להוריד את מחירי הדיור, אבל היינו צריכים להיות בראש הקמפיין לשינוי שיטת הממשל, כי זאת ההתמחות שלנו".

אודי פרידן: "צריך פתרון דרסטי. מדברים על מונופולים ו-ועדים. חברת חשמל נתפסת בצדק כדוגמה למונופול עם ועד שמחזיק בשאלטר ומטיל אימה. שינוי יתרחש רק אם יהיה חושך במשך חודש. הם יורידו את השאלטר וכולנו נשב בחושך, ואחרי זה משהו ישתנה. תהיה חברת חשמל חדשה עם ועד חדש. מהפכה מתרחשת רק כשזה כואב בדרך".

על כך הגיב סמסונוב: "יש משהו מאוד ילדותי בלדבר על להחריב את הכול בדרך למהפכה - בעיקר כשאתה לא מדבר נגד אף אחד מהלקוחות שלך. אם דנקנר היה לקוח שלך, הרי לא היית מדבר נגדו. מה נעשה בחברת חשמל? נשלח את כל העובדים הביתה?".

קובעים סדר יום חדש

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון