גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוני מילוא ועו"ד שי רייכר ינהלו את עיזבון סמי שמעון

מותו של שמעון הצית סכסוך בין אלמנתו ובתו לבין עו"ד גל גוטזגן, שניהל את העיזבון בסך 1.7 מיליארד שקל ■ לפי פשרה שהושגה בתיווך עו"ד עמוס גבריאלי, גוטזגן יפרוש, והתביעות יימחקו ■ רייכר ינהל את העיזבון, ומילוא - את נכסי הבת

רוני מילוא, השר לשעבר וראש העיר תל-אביב לשעבר, ועו"ד שי רייכר ממשרד יגאל ארנון ושות', יחליפו את השופט לשעבר, עו"ד גל גוטזגן, בניהול העיזבון של איש העסקים המנוח, סמי שמעון ז"ל - כך נודע ל"גלובס".

לפי מידע שהגיע ל"גלובס", הסכסוך הארוך והקשה שהתנהל בשנים האחרונות בין אלמנתו ובתו של שמעון, אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, לבין עו"ד גוטזגן, בנוגע לניהול עיזבון המיליארדר המנוח, הגיע בימים האחרונים לסיומו בהסדר פשרה מחוץ לכותלי בית המשפט.

ל"גלובס" נודע כי מי שעמד מאחורי ההסדר וסייע לצדדים להגיע לפתרון מוסכם ביניהם הוא עו"ד עמוס גבריאלי, שנחשב למגשר המוביל של עולם העסקים הישראלי.

לפי ההסדר, התביעות ההדדיות שהגישו הצדדים יימחקו, גוטזגן יפרוש מתפקידו כמנהל העיזבון ב-22 בפברואר 2014, וכאמור רייכר ומילוא יקבלו לידיהם את מושכות ניהול העיזבון במקומו.

חלוקה שוויונית

רייכר ימונה למנהל העיזבון, והמשמעות היא שהוא ינהל מעתה במקומו של גוטזגן יותר מ-40 מיליון דולר, שהורה שמעון לחלק בין כ-65 אנשים, רובם קרובי משפחה שלו. כמו כן, רייכר ינהל את כל נושא החובות לרשויות המס מתוך כספי הירושה וייצג את העיזבון בתביעות שהוגשו נגדו בבתי משפט על-ידי גורמים שונים ושעדיין מתנהלות.

מילוא, מצדו, ינהל את הכספים והנכסים שהוריש שמעון לבתו, אלכסנדרה בת ה-28. מדובר בכספים ובנכסים שבהוראתו של שמעון הופקדו בנאמנות לטובתה של בתו, ושיועברו לשליטתה כשימלאו לה 35.

כמו כן, הצדדים הסכימו על חלוקת נכסי העיזבון באופן שמבטא חלוקה שווה של 50-50 בין האלמנה, אנג'לה שמעון, לבין בתו, אלכסנדרה. עוד נקבע כי אנג'לה שמעון תקבל את השליטה בחברות הישראליות של סמי שמעון ז"ל. האלמנה תחזיק בכ-75% מחברות קבוצת יכין חקל וקאש אנד קרי וכן בחברות הזרות שהיו בבעלות סמי שמעון.

הסדר הגישור בין גוטזגן לבין אלמנתו ובתו של סמי שמעון הביא לפתרון רוב הסכסוכים הקשורים בעיזבון הענק של שמעון. ואולם, ישנם כמה נושאים פתוחים, שעדיין נדונים בבתי המשפט.

אחד מהם הוא תביעה שמנהל בית יתומים קריית צאנז בנתניה. בתביעה שהגיש בספטמבר 2010 לבית המשפט המחוזי מרכז נגד עיזבונו של שמעון, טוען מעון קריית צאנז בנתניה, באמצעות עו"ד יעקב וינרוט, כי טרם מותו התחייב שמעון לתרום למעון 7 מיליון דולר, שיועדו לבניית בית יתומים חדש בקריית צאנז בנתניה. אלמנתו ובתו של שמעון טוענות כי שמעון חזר בו מההבטחה, וכי המעון אינו זכאי לקבל את הכספים.

סמי שמעון, מיליארדר ופילנתרופ יהודי, מת ב-30 במאי 2009 בעקבות מחלה קשה והותיר אחריו נכסים בסך המוערך ב-1.7 מיליארד שקל. בצוואה שהותיר אחריו חילק שמעון חילק 95 מיליון דולר בין 65 אנשים, שרובם קרובי משפחתו, ואת יתרת כספיו ונכסיו בשווי של מאות מיליוני שקלים, חילק שמעון באופן שווה בין אלמנתו ובתו.

לאחר מותו של שמעון מונה גוטזגן כמנהל עיזבונו, בהתאם להוראה מפורשת של שמעון בצוואתו. המוות של שמעון נתן אות לקרב ירושה קשה בין אלמנתו ובתו, אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, לבין גוטזגן.

טענות לשימוש לצרכים פרטיים

האלמנה והבת טענו כי גוטזגן פעל ברשלנות ובניהול העיזבון, וכי קופת העיזבון שימשה אותו לביצוע תשלומים שונים למקורביו ולידידיו ואף לצורך מימון הוצאות אישיות מוגזמות שלו, בהן טיסות במחלקת עסקים ולינה במלונות פאר, והכול על חשבונן.

ב-24 ביולי 2013 פנתה אלכסנדרה שמעון לבית המשפט מחוזי בתל-אביב, בדרישה להעביר מתפקידו באופן מיידי את גוטזגן. היא טענה כי גוטזגן נמצא במצב של ניגוד עניינים מובהק בין חובתו כמנהל עיזבון לבין כובעו כנאמן, ופועל באופן אגרסיבי ומיותר למימוש נכסי עיזבון, עליהם הוא אמון מתוקף היותו נאמן.

לטענתה, "גוטזגן אימץ תפיסה מעוותת של תפקידו כמנהל עיזבון, שבשמה הוא פועל כאחוז דיבוק למימוש מהיר ולא אחראי של נכסי העיזבון, לרבות אלה האמורים להגיע אל אלכסנדרה במסגרת הנאמנות".

גוטזגן לא נשאר חייב ובהליכים שונים שהגיש לבית המשפט הוא טען כי בשנים האחרונות הוציאה אנג'לה שמעון מיליוני שקלים מחברת יכין חקל שהייתה בבעלותו של שמעון והשתמשה במשאביה שלא כדין.

עוד טען גוטזגן כי אנג'לה שמעון השתמשה בלשכה רחבת-ידיים, ברכב מנהלים יוקרתי מסוג אאודי, בשירותיהם של עובדי החברה, לרבות רואי חשבון, יועצים משפטיים, שתי מזכירות אישיות ונהג צמוד, על חשבון החברה ומקופתה, והכול לצרכיה הפרטיים.

אנג'לה שמעון יוצגה בידי עורכי הדין שי רייכר, אורית מלכה ואיל יעקבי ממשרד יגאל ארנון ושות'; גוטזגן יוצג בידי עו"ד יוסי בנקל ממשרד ראב"ד, מגריזו, בנקל ושות'.

עו"ד עמוס גבריאלי: המגשר של עולם העסקים והבידור

הסכסוך הארוך בין עו"ד גל גוטזגן, שהיה מקורבו של סמי שמעון והאיש ששמעון בחר בו לנהל את ירושתו, לבין אנג'לה ואלכסנדרה שמעון, הגיע לחילופי האשמות כה חריפים, עד שקשה היה להאמין שניתן יהיה לפתור אותו בהסכמה.

הסדר הפשרה בין הצדדים הושג לבסוף בתום הליך גישור שנערך בפני עו"ד עמוס גבריאלי. גבריאלי נחשב למגשר המוביל בעולם העסקים והבידור הישראלי.

בין היתר, גישר גבריאלי בסכסוך שהתגלע בין ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לבין פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, בעקבות ראיון שנתן האחרון לעיתון "הארץ", שבו לטענת אולמרט, לדור השמיצו. בתום גישור שניהל גבריאלי, התנצל לדור בפני אולמרט על דבריו בראיון, ואולמרט משך את תביעת הדיבה שהגיש נגדו.

גבריאלי הביא גם לפתרון הסכסוך הקשה שהתגלה בין הזמרים ריטה ורמי קלינשטיין לבין חברת התקליטים הליקון שבניהול רוני בראון, סביב התגמולים לזמרים. בתום גישור בפני גבריאלי הגיעו הצדדים לפשרה, לפיה הזמרים קיבלו מהליקון כ-2.5 מיליון שקל וזכויות עתידיות על יצירותיהם.

פשרה נוספת שהושגה בזכות גבריאלי הייתה בסכסוך בין העיתונאי, רביב דרוקר, לבין העיתון "ידיעות אחרונות". באוגוסט 2008 פורסמה בעיתון כתבה על פעילותו העיתונאית של דרוקר.

הכתבה, שקיבלה את הכותרת "חפיף דרוקר", הטילה דופי ביושרו המקצועי של דרוקר, ובעקבותיה הגיש דרוקר תביעת דיבה בסך מיליון שקל נגד העיתון ועורכיו, בטענה כי הכתבה הייתה מגמתית ונבעה מרצון לנקום בו על ביקורת שמתח על העיתון ובכיריו. בסיום הליך גישור אצל גבריאלי, הוסכם כי העיתון יתנצל בפני דרוקר, וכי האחרון ימשוך את תביעת הדיבה נגד העיתון.

עוד כתבות

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

שר החוץ הטורקי מעוניין בשת"פ עם המיליציות הפרו־איראניות

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים