גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כן פייט: "מקווים להסכם גדול פי 10 מהעסקה עם היפנים"

4 חברות הביומד הדואליות שלקחו חלק בכנס של גלברט כהנא, עדכנו לגבי השלב בו נמצאות תוכניות המסחור שלהן

מנכ"לית חברת התרופות כן פייט , פרופ' פנינה פישמן, טוענת כי למוצר של החברה לטיפול בדלקת מפרקים "יש את מה שדרוש" לביצוע עסקת מסחור. המוצר כבר מוסחר לשוק היפני בעסקה שבה קיבלה כן פייט 7.5 מיליון דולר, ועשויה עוד לקבל 20 מיליון דולר בתשלומי אבני דרך ו-12% בתמלוגים.

"יפן מהווה כ-10% מהשוק העולמי למחלה, ולכן אנו מקווים לחתום על עסקה שתהיה לפחות גדולה פי 10 מהעסקה היפנית", אמרה פישמן, וציינה כי היא מקווה שזה יקרה עד סוף השנה.

פישמן אמרה את הדברים בכנס של חברת קשרי המשקיעים גלברט כהנא, בו השתתפו ארבע חברות דואליות.

לכן פייט העדפה ברורה לא לקחת את המוצר לבדה לשלב הבא של הניסויים בדלקת מפרקים, שכן הניסוי אמור להיות גדול ויקר. עם זאת, היא כבר פועלת בעצמה לתכנן את פרוטוקול הניסוי ולקבל עבורו אישור מהרשויות.

אבני דרך נוספות להן מצפה החברה השנה הן: קבלת תוצאות של ניסוי שלב II/III בפסוריאזיס ברבעון הרביעי; תוצאות מניסוי שלב II בגלאוקומה הנערך על ידי החברה הבת אופתליקס; וכניסה לשלב II במוצר לטיפול בסרטן הכבד. פישמן רמזה ל"דברים טובים" שיגיעו מכיוון הבת אופתליקס בקרוב, וזאת לאחר כישלון צורב בתרופה שפיתחה זו על בסיס הטכנולוגיה של כן פייט, לתחום העין היבשה.

פישמן מציינת כי את 2013 סיימה החברה עם 6 מיליון דולר בקופתה, וגייסה 5 מיליון דולר נוספים, ואלו על פי התוכנית שהוצגה יספיקו לחברה עד סוף 2015, לכן לא צפוי גיוס בקרוב.

רדהיל: נכנסים לניסוי באינדיקציה נוספת במוצר ה-102

חברת רדהיל הגיעה לכנס לאחר שכבר חתמה על עסקת מסחור מפתיעה עבור אחד המוצרים הפחות מדוברים שלה, תרופה לריקון המעי לפני קולונוסקופיה. מנכ"ל החברה, דרור בן אשר, ציין כי בדיקת הנאותות למוצר על ידי חברת salix נמשכה כשנתיים. בסופן נרכשו זכויות המסחור ב-7 מיליון דולר באופן מיידי, לצד תשלומי אבני דרך של 5 מיליון דולר ותמלוגים חד ספרתיים.

המוצר המוביל של החברה היום מבחינת השלב בפיתוח הוא ה-RHB103, לטיפול במיגרנה. התרופה כבר הוגשה לשיווק בארה"ב, והתקבלו שאלות מטעם רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA). בן אשר מדגיש כי השאלות היו מינוריות, לא דנו בבטיחות ויעילות המוצר, אלא בעיקר בתהליך הייצור על ידי צד שלישי המייצר את חומרי הגלם של החברה, "אבל שום דבר ספציפי או מדאיג", לדבריו. החברה נערכת לביצוע ניסוי נוסף, לשם אישור המוצר גם מול רשויות הרגולציה האירופיות.

מוצר ה-102 של רדהיל למניעת בחילות והקאות, סיים ניסויים קליניים ונמצא גם הוא בתהליכי הגשה ל-FDA, והחידוש הוא שהפך לאחד המוצרים המרכזיים של החברה, לאחר שגילתה כי הוא עשוי להתאים להתוויה חדשה. בכוונת החברה להיכנס לניסוי שלב III במוצר לאותה התוויה חדשה, שאת טיבה היא אינה חושפת עדיין.

מלבדו, שני המוצרים המובילים של החברה הם התרופות האנטיביוטיות למחלת קרוהן ונגד חיידק H Pylori - RHB104ו-105 בהתאמה. המוצר לקרוהן הוא ההימור הגדול של רדהיל והניסוי היקר ביותר שלה. הוא הצליח בעבר בניסוי שלב II באוסטרליה, אך נכשל כשנוסה על ידי חברת פייזר. לדברי בן אשר, "פייזר, עם כל היותה ענקית פארמה, פשוט טעתה באופן ביצוע הניסוי וניתוח התוצאות. הניתוח מחדש שלהן על ידי צד שלישי השיג תוצאות טובות דווקא, ואפילו הופיע בכתב העת המדעי המוביל Lancet".

ה-105 משתמש באותו קוקטייל אנטיביוטי לטיפול בחיידק הידוע כגורם לאולקוס, ההופך בהדרגה עמיד לתרופות האנטיביוטיות הנהוגות כיום. תוצאות ניסוי שלב III במוצר זה צפויות ברבעון השלישי השנה.

פלוריסטם: ניסוי שלב III בקוריאה על חשבון השותפה המקומית

זמי אברמן, מנכ"ל חברת תאי הגזע פלוריסטם , הסביר כי הוא רואה בתחום תאי הגזע את הגל הבא של הביוטכנולוגיה. "בפיתוח תרופות קלאסי מסנתזים אותן במעבדה, ובביוטכנולוגיה, שהייתה הגל השני של פיתוח תרופות, מייצרים את החומרים בתאים חיים, ואז מזקקים ומזריקים אותם", ציין. "בשיטה שלנו, מזריקים את התאים החיים והם מפרישים את החומרים הרצויים בגוף. זה צעד נוסף באותו הכיוון".

לחברה מספר מוצרים בצנרת לחסימות כלי דם בגפיים, שיקום שריר, טיפול בלחץ דם בריאות וטיפול לרעלת הריון. יתרונות התאים של פלוריסטם הם, על פי אברמן, היכולת להזריקם מספר פעמים בלי ליצור תגובה של מערכת החיסון, וכן שרידותם הגבוהה בגוף. בחיות נמצא כי התאים שורדים ארבעה שבועות; בבני אדם קשה למדוד, אך הערכת החברה היא כי התא צריך לשרוד בגוף האדם יותר מאשר בחיה.

במהלך השנה אמורה החברה להתחיל ניסוי שלב III בקוריאה על חשבון השותפה הקוריאנית שלה, Cha, בהתוויה של חסימה מלאה של כלי דם. הגיוס לניסוי שלב II בחסימות חלקיות אמור להסתיים עד סוף השנה, וכשישה חודשים לאחר מכן יהיה אפשר להתחיל בניתוח התוצאות. אברמן דווקא נלהב ביותר מהמוצר של החברה לרעלת הריון, שהשיג עד כה רק תוצאות פרה-קליניות טובות, אך עשוי להתקדם מהר כיוון שזו מחלה שאין לה כל תרופה.

פרוטליקס: "הפעילות בברזיל כבר מתבטאת בדוח הרבעוני"

דוד אביעזר, מנכ"ל חברת פרוטליקס , אמר כי "עד התקופה הזו בשנה הבאה, נהיה עם שני מוצרים נוספים בניסויי שלב III", בנוסף למוצר שהחברה כבר משווקת, למחלה הנדירה גושה.

אחד מהם הוא הטיפול במחלת פברי, מחלה גנטית נדירה, שנמצא בשלב II והתוצאות הסופיות צפויות במחצית השנייה של 2014. השני הוא מוצר חדש לטיפול בגושה הניתן בבליעה ולא בעירוי. היתרון של המוצר אינו רק בנוחות לחולה, אלא בכך שבניגוד לעירוי אותו נהוג לתת בקצב של פעם בשבועיים, את הכדור ניתן לתת אחת ליום, וכך ליצור רמה אחידה יותר של האנזים בדם שאמורה להוביל לשיפור בבריאות.

באשר למוצר המוביל של החברה לגושה, שחדירתו לארה"ב נחוותה על ידי המשקיעים כמאכזבת במקצת, אמר אביעזר כי פעילות בשווקים נוספים כמו ברזיל וצ'ילה, תתבטא כבר בדוחותיה הקרובים. "פייזר, השותפה שלנו לשיווק המוצר, עשתה כמה שינויים מבניים בחברה, שהדגישו את הפעילות של יחידת התרופות למחלות נדירות שאליה אנחנו שייכים", אומר אביעזר. הוא מקווה כי המהלך ייתן דחיפה קדימה למהלכי השיווק של פייזר סביב המוצר, בין היתר לפלח הילדים, עבורו היא אמורה לקבל אישור בארה"ב בקרוב.

המשקיעים עדיין זוכרים לכם שטרם האישור, נסחרתם בשווי גבוה יותר אפילו מאשר היום.

אביעזר: "גם אני זוכר את זה. שווי יכול להשתנות מהר מאוד. לא כל כך נהנינו מהעליות בשוק הביומד, ועכשיו אנחנו מתגלגלים עם כולם בירידות. אבל בין המשקיעים שלנו יש מוסדיים רבים חזקים, כולל קרנות עילית אמריקאיות, והם יודעים שביוטק זה סיפור לטווח ארוך".

תשואת 4 המניות מתחילת השנה

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

חמאס: "קיבלנו את ההצעה של ישראל להפסקת אש - נבחן אותה ונעביר את תשובתנו"

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה, המחבל נוטרל ● צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון ● כ-30 שיגורים זוהו לכיוון מרחב החרמון, חלקם יורטו בידי כיפת ברזל. אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35