גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המלצות חמות: מניות שיהנו ממגמת המיזוגים והרכישות

חברות אמריקאיות גדולות רבות מנצלות את עלויות המימון הנמוכות ואת עודפי המזומנים שלהן כדי להתרחב לאזורים גיאוגרפיים חדשים ■ הנה המומלצות שלנו להשקעה

שוקי המניות בעולם ממשיכים בסך-הכול במגמה חיובית, בהובלת ארה"ב והשווקים המתעוררים, אך השונות בעקבות עונת הדוחות רבה. בארה"ב, הממתינה לדוח המשרות מחרתיים (ו'), עונת דוחות חזקה שתומכת במניות; ובאירופה צמיחת הרווח נמוכה ממה שנחזה בתחילת השנה, תוך חולשה במומנט שיפור המקרו יחסית לאזורים אחרים.

השיפור בצמיחה העולמית החזויה לא נעלמה מעיני מנהלי החברות, שמאיצים בחודשים האחרונים הוצאת חלק מיתרות המזומן המצויות בשיא במאזנים. בחברות ה-500 S&P נצבר שיא של מאה שנה במזומן - 1.5 טריליון דולר, או 11.4% מהנכסים.

המנהלים ממשיכים להוציא את המזומן על דיבידנד, רכישה חוזרת של מניות ובחצי השנה האחרונה גם על מיזוגים ורכישות. מתחילת השנה בוצעו בעולם עסקאות בשווי 1.85 טריליון דולר (לעומת 1.3 טריליון דולר בכל 2013). בארה"ב סך העסקאות זינק בכ-60%, וגם אירופה רושמת זינוק בהיקף העסקאות העומד מתחילת השנה על כ-500 מיליארד דולר. שיא העסקאות שנרשם ב-2007, 2.6 טריליון דולר, נמצא בסכנה.

מעבר לרצון לכבוש שווקים גלובליים במהירות והתחרות על נתחי שוק, בולט רצונן של החברות בארה"ב להאיץ הוצאת הכספים המוחזקים מחוץ לארה"ב לפני החלת רפורמת מיסוי שבה החלו לדון באוצר האמריקאי. להערכתנו, יותר מ-800 מיליארד דולר מוחזקים מחוץ לארה"ב - מהם כ-400 מיליארד דולר על ידי חברות טכנולוגיה וכ-150 מיליארד דולר על ידי חברות פארמה.

בין הבולטות בהחזקות מזומן מחוץ לארה"ב, נכון לסוף 2013, אפל עם 111 מיליארד דולר (76% מהמזומן שלה), מיקרוסופט - 70 מיליארד דולר (90%), ג'נרל אלקטריק - 57 מיליארד דולר (64%), סיסקו - 40 מיליארד דולר (80%), גוגל - 33 מיליארד דולר (55%), ועוד.

הניסיון לנצל את מבנה המס, המאפשר להוציא כסף שנצבר בחו"ל, הביא להאצה ברכישת חברות אירופיות על ידי אמריקאיות, ובעיקר של חברות מאירלנד שם משטר המס מקל. בהקשר זה זכורה הרכישה של פריגו את Elan או רכישת Medtronic את Covidien. מתהליך זה נהנות גם חברות טכנולוגיה ישראלית.

תופעה בולטת נוספת, היא שיעור המזומן הגבוה יחסית בעסקאות אלה. עליית מחירי המניות היה אמור להביא לשיעור גבוה מהרכישה בצורה של החלפת מניות, אולם בעסקאות האחרונות נע רכיב המזומן בין 30% ל-100%.

כמעט בכל מגזר שאנו בוחנים, תופעת המיזוגים והרכישות בולטת, לעתים תוך קונסולידציה בשווקים מקומיים דוגמת עסקאות בתחומי האנרגיה, הרכב והמדיה בתוך ארה"ב, אך בדרך-כלל מדובר על רכישות גלובליות, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, הפארמה והטלקום.

כמעט בכל אירוע שבו מוזכרת אפשרות רכישה, המשקיעים והאנליסטים נותנים פרמיית רכישה הנעה בין 15%-30%; אך אליה וקוץ בה - במקרה של ביטול האפשרות לעסקה עשויים המשקיעים לרשום הפסד כמעט מיידי, ולכן בכל חברה שנבחן בהקשר של אפשרות זאת, נרצה להשקיע גם ללא רכישה.

פרמיית מיזוג כבונוס

מלבד קרנות גידור והשקעה, המנסות לאתר חברות מועמדות לרכישה או לבצע עסקאות ארביטראז' עם היוודע דבר העסקה, מספר תעודות סל מנסות להתחקות אחר חברות אלה ועוקבות אחר מדדים שונים בתחום. הביצועים החלשים של חלק מהתעודות מלמדים כמה קשה לאתר מראש את החברות שצפויות להירכש. התעודות MRGR של Proshares (אנשי אופנהיימר הרחיבו אודותיה כאן בשבוע שעבר); CSMA של MNA; IQ ו-CSMB של קרדיט סוויס - כולן ירדו השנה לעומת עלייה נאה ב-500 S&P.

אנחנו ב-UBS מפרסמים במערכת בלומברג מדד המורכב מ-84 חברות אירופיות, שלהערכתנו מועמדות לרכישה (בסימול UBCIMAE). רבות מהחברות במדד הזה מומלצות לרכישה גם ללא פרמיית מיזוג - כך חברת התוכנה Telecity הבריטית, חברת ההוצאה לאור ההולנדית Wolters, ספקית הנופשים השוויצרית Dufry, חברת התרופות השוויצרית Actelion (שפרסמה דוחות חזקים בשבוע שעבר), ועוד. המדד עלה בשנה האחרונה ב-20% לעומת טיפוס של 15.7% ביורוסטוקס 50.

גל המיזוגים גורר גידול גם בהכנסות נותני שירותים כמו משרדי עורכי דין, רואי חשבון ובנקאי השקעות. שני בנקי השקעות אמריקאיים, המומלצים על ידנו בהקשר זה ופרסמו דוחות טובים בשבוע שעבר, הם Lazard ("קנייה", מחיר יעד 61 דולר, סימול LAZ) ו-Evercore ("קנייה", מחיר יעד 63 דולר, סימול EVR).

יצירת ערך לנרכשת

מבין החברות הרבות המוזכרות באחרונה, ומתוך הזהירות המתבקשת, נציין את T-Mobile (TMUS) שהיא מועמדת לרכישה על ידי ספרינט. T-Mobile היא ספק הסלולר הרביעי בגודלו בארה"ב, תחום תחרותי שבו צפויה התאוששות ברווחים ובמרווחים ב-2015. עסקה זו, אם תתרחש, צפויה להיות בשווי העולה על שווי השוק. אם תירכש, T-Mobile תצטרף לכמה עסקאות ענק שהוכרזו בתחום - רכישת וודאפון את Ono, AT&T את Direct TV, Liberty את Ziggo ועוד.

תחום ייצור החשמל בארה"ב עובר קונסולידציה מואצת, ואחת מבין החברות שהוזכרו כמועמדת לרכישה היא Pinnacle West (PNW) - ספקית אנרגיה ומוצרים משלימים מאריזונה, אשר צמיחת הכנסותיה העולות על הענף, כמו גם המיקוד הגיאוגרפי שלה, עשויים להיות אטרקטיביים. גם חברת Westar Energy (WR) הוזכרה כמועמדת מסיבות דומות בקנזס.

תחום נוסף בארה"ב העובר תהליך מואץ של מיזוגים ורכישות, הוא ניהול בתי חולים גם על רקע רפורמת הבריאות של הנשיא אובמה. חברת HCA Holdings (HCA), שהיא אחת החברות הגדולות בארה"ב לניהול בתי חולים עם 160 מוסדות ב-20 מדינות, עשויה להיות הן בצד הרוכשים והן בצד הנרכשים. באחרונה הודיעה החברה על תחזית חיובית לרבעון השני, תוך רכישה חוזרת אגרסיבית של מניות.

החברה המסוכנת בין המומלצות היום, היא Achillion (ACHN) - חברת קטנה לפיתוח תרופות לצהבת C, שמניותיה זינקו לאחר רכישת Idenix ע"י מרק לפי שווי 3.9 מיליארד דולר. Achillion נותרה החברה העצמאית היחידה בתחום, וגודלה ושלב פיתוח התרופה המוקדם יחסית שלה הופכים אותה להשקעה מסוכנת במיוחד.

לסיכום, המגמה המואצת של המיזוגים והרכישות ברחבי העולם צפויה להימשך בשנה הקרובה. החברות מנצלות עלויות מימון נמוכות, עודפי מזומנים וביקוש גדל ברחבי העולם, כדי להתרחב לאזורים גיאוגרפיים חדשים, תוך יצירת ערך לבעלי מניות של החברה הנרכשת בשלב הראשון.

הכותב הוא מנהל השקעות ראשי ב-UBS Wealth Management Israel Ltd. לכותב המאמר ו/או לחברה עשוי להיות עניין אישי בנושא. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות ו/או ייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ליהנות ממגמת המיזוגים והרכישות

עוד כתבות

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגיאופוליטי?

שר האוצר טוען שהורדת דירוג האשראי נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי