בלאומי מתעקשים: קנו הרבה מניות בבורסה בת"א ובחו"ל

"הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור הכוללת באפיק גבוהה מהממוצע הרב שנתי" ■ מה עוד הם ממליצים?

בורסה / צילום: תמר מצפי
בורסה / צילום: תמר מצפי

הבורסה בת"א סיימה אתמול בירידות קלות, ומדד המעו"ף חתם שבוע בתשואה שלילית של יותר מ-2%, 2.5% בשבועיים האחרונים, ואת חודש אפריל חתם בעלייה של 1.5%.

למרות הירידות בשבועיים האחרונים, כלכלני בנק לאומי ממשיכים להמליץ בסקירת סוף השבוע שלהם על קניית מניות בחשיפה גבוהה בבורסה בת"א ובחו"ל, וטוענים את אותה טענה שהעלו כבר שבועות רבים: "הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור הכוללת באפיק גבוהה מהממוצע הרב שנתי". הם טוענים, כי "שיפור מסויים הצפוי בפעילות הכלכלית בישראל במהלך 2015 תומך באפיק המנייתי בישראל".

לדברי לאומי, "לאפיק המזומן ותחליפיו, המהווה 'כרית ביטחון' בתיק ההשקעות, חשיבות גבוהה בשמירה על רמת סיכון סבירה בתיק. מומלצת חשיפה משמעותית ואף הגדלת האחזקות באפיק זה, כרכיב מאזן לחשיפה מנייתית גבוהה. הריבית המוניטרית האפסית ותוואי הריבית הגלום בשוק, מביאים לתשואה נמוכה מאוד הצפוייה ממכשירי השקעה סולידיים המהווים תחליפי מזומן. ירידה זו בפוטנציאל הרווח מול העלויות עלולה להביא בחלק מהמקרים לחוסר כדאיות ברכישת המוצר ובהחזקתו".

בשוק האג"ח ממליצים בלאומי לתת עדיפות לאפיק הצמוד למדד, על פני האפיק השקלי - וזאת כי "מדד המחירים לצרכן לחודש מארס עשוי לסמן מעבר הדרגתי מסביבת אינפלציה שלילית לסביבת אינפלציה חיובית נמוכה".

באשר לאג"ח קונצרני, בלאומי ממשיכים להמליץ על חשיפה נמוכה יחסית לאפיק זה בישראל, תוך התמקדות בדירוגים איכותיים ובטווח בינוני-קצר. בנוסף, הם ממליצים על הגדלת האחזקה באג"ח בנקים במח"מ בינוני, כתחליף חלקי לאג"ח ממשלתי.

בנוגע למסחר בשוק המט"ח, בלאומי ממליצים על צמצום החשיפה הדולרית בתיקי ההשקעות, בשל ירידת הסיכוי להמשך התחזקות הדולר בעולם, שהשפיעה על הפעילות הריאלית (האטה ביצוא) וסביבת האינפלציה (ירידה במחירי היבוא) בארה"ב.

בנק אגוד: קנו מניות, אין אלטרנטיבות

גם כלכלני בנק אגוד ממליצים למשקיעים לקנות מניות בשילוב עם מזומן ופיקדונות - חשיפה של 23% בתיק השעות מייצג ושל 38% בתיק ספקולטיבי. זאת, "על רקע הריביות הנמוכות בארץ ובעולם התומכות בחברות ובהתייעלותן ובאפיק המנייתי, והעדר אלטרנטיבות". בהתייחס לחלוקה בין ישראל לחו"ל נותרת העדפה לחו"ל - 60% וישראל 40%.

בהתייחס לחלוקה הגיאוגרפית ממליצים באגוד חשיפה של 48% בארה"ב, 30% בגוש האירו, 10% באסיה ללא יפן, 7% ביפן ו-5% באנגליה. מומלצת השקעה במניות דיבידנד גלובליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. ללקוחות ספקולטיביים מומלצת חשיפה גם לסין.

מבחינת הסקטורים בארה"ב בבנק אגוד ממליצים על השקעה בסקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים, ללקוחות ספקולטיביים ניתן לתבל בתת הסקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים על רקע המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית. בסקטור התעשייה - תת הסקטור התחבורה, על רקע הירידה במחירי האנרגיה והתייעלות החברות.

בשוק האג"ח הממשלתי ממליצים באגוד על חשיפה של 16% בתיק מייצג וספקולטיבי. הם ממליצים על השקעה במח"מ עד 4 שנים, עם משקל שווה בין האפיק השקלי לצמוד. באשר להשקעה באג"ח קונצרני הם ממליצים על אחזקה של 16% הן בתיק סולידי והן בתיק ספקולטיבי במח"מ ממוצע של עד 3 שנים בעדיפות לאגרות איכותיות יותר.

בנוסף הם מציעים אפשרות לגוון את ההשקעה בטווח הקצר גם בקרנות נאמנות מנוטרלות מטבע והמשקיעות באג"ח ממשלתי בארה"ב, למח"מ בינוני, 2-5 שנים, הנותנות כיום פרמיה קלה על ההשקעה בארץ בממשלתי ישראלי גם לאחר דמי ניהול. החשש העיקרי הוא בהמשך מפני העלאת ריבית בארה"ב ועליית תשואות בארה"ב לכן מומלץ לטווח קצר.

לאור תשואות נמוכות באג"ח קונצרני בחו"ל, בעקבות הריביות הנמוכות ותשואות נמוכות באגרות הממשלתיות, באגוד נמנעים כרגע מלהמליץ להיכנס לתחום זה ללקוחות סולידיים. עם זאת, בתיק הספקולטיבי הם מציעים אחזקה של עד 5% באג"ח High Yield. לקוחות ספקולטיביים יכולים בנוסף להיחשף לאג"ח קונצרני חו"ל גם באמצעות תעודות סל שקליות.