גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה לא כדאי לכם לקנות סמארטפון בחברות הסלולר?

לצרכנים המבקשים לרכוש סמארטפון יש היום שפע אפשרויות ■ בדיקת "גלובס" מגלה פערים של עד 900 שקל במחירי מכשירים זהים ביבוא רשמי בין חברות הסלולר הגדולות לבין חנויות כמו מחסני חשמל ואייבורי

כמה וכמה דרכים יש לצרכן הישראלי היום לרכוש את מכשיר הסלולר שלו: לקנות בחנות פרטית, להזמין באינטרנט, לקנות דרך היבואן הרשמי - וכמובן, לקנות בחברות הסלולר הגדולות (אורנג', פלאפון, סלקום והוט מובייל).

למרות האפשרויות הרבות, ולמרות שרבים מהצרכנים בוחרים שלא לקנות את המכשיר בחברת סלולר גדולה, 3 המפעילות הגדולות עדיין מחזיקות בכ-60% מנתח השוק של המכשירים הנמכרים בארץ (ולעתים 50%).

במשך שנים היו המחירים שגבו חברות הסלולר על המכשירים גבוהים בעשרות אחוזים ממחיריהם הריאליים, וכדי לחזק את אחיזתן בחשבון הבנק של הצרכנים, הן אף לא איפשרו קנייה של מכשיר לבד - אלא רק כחלק מחבילה של מסלול שיחות ופריסה של 36 תשלומים.

כעת המצב שונה, אסור לחברות לכרוך בין המכשיר למסלול השיחות, ואפשר לקנות מכשיר בתשלום אחד. לכן, חברות הסלולר מנסות לפתות את הצרכנים באמצעות קמפיינים שיווקיים המנסים להציג את השירות אצלן כטוב יותר. בפלאפון מציעים אחריות מורחבת ל-5 שנים במקום שנה או שנתיים בשאר השוק; באורנג' היו הראשונים להציע את האפשרות לקנות אייפון במודל ליסינג; ובסלקום, כמו המתחרות, מנסים לקדם מכירת מכשיר עם הטבה כמו אביזרים משלימים בערכה.

אלא שנראה כי כל אלה מטרתם להסיח את הדעת מהשורה התחתונה, שהיא שורת המחיר.

נתח השוק של חברות הסלולר אמנם יורד בצורה עקבית ואיטית, אבל בחברות לא מוכנים עדיין להכניס את היד לכיס ולצמצם עוד יותר את המחירים. בדיקת "גלובס" מגלה כי מחירי המכשירים בחברות הסלולר עדיין גבוהים יותר מאשר בחנויות פרטיות, ולפעמים הפערים מגיעים ל-900 שקל על דגם זהה.

"גלובס" השווה בין מחיריהם של סמארטפונים מובילים בחברות הסלולר לבין מחיריהם ברשתות אחרות, בחנויות היבואן הרשמי ובחנויות. הבדיקה מגלה כי ברוב המקרים מחסני חשמל היא הרשת הזולה ביותר, וסלקום היא היקרה ביותר.

בכל מקרה, רכישת סמארטפון באורנג', בסלקום ובפלאפון מבטיחה כמעט תמיד תשלום גבוה יותר מבחנויות הסלולר הגדולות, ורכישה אצל היבואן הרשמי אינה אטרקטיבית במיוחד. המחירים של המכשירים שנבדקו הם ביבוא רשמי.

התחרות בין חנויות הסלולר עצמן אינה משמעותית כמו בינן לחברות הסלולר, אבל עדיין לקוח יכול לחסוך 100-150 שקל אם יעשה סקר שוק ביניהן, ולפעמים גם יותר. ההפרש משמעותי בעיקר כשמדובר בסמארטפונים של יצרניות האנדרואיד. בקטגוריית האייפון התחרות פחות משמעותית (אבל עדיין קיימת). בחנויות הסלולר אפשר גם למצוא סמארטפונים מיבוא מקביל, מה שיכול להוזיל עוד יותר את המחיר.

איך אפשר להסביר את הפער במחירים ואת העובדה שהלקוחות מוכנים לשלם אותו? נראה כי הסיבה לכך היא שרבים מהלקוחות כלל לא מודעים להפרשי המחירים, ויש גם מי שמתעצל להשוות מחירים. בנוסף, רבים הולכים שבי אחרי האפשרות להחזיר מכשיר ישן ולקבל עליו זיכוי, ואולי לא יודעים שיש אפשרות דומה גם בחנויות הסלולר, או מחפשים פריסת תשלומים גדולה. לכל אלה כמובן יש להוסיף את הכוח השיווקי החזק של חברות הסלולר, שהוא כמובן רב יותר משאר החנויות בענף.

לא לקנות בלי השוואת מחירים

לקוח הרוצה לקנות היום סמארטפון צריך לבחור בין מגוון עצום של מכשירים, הנע ממחירים של 800 שקל ועד 4,500 שקל. רוב דגמי הדגל נמכרים במחירים של כ-3,000 שקל, כאשר החריגים הם מכשירי האייפון, המגיעים עם תג מחיר (לדגם 64 ג'יגה) של כ-4,500 שקל, והחברות הסיניות וואווי ומייזו, אשר הדגמים שלהן נמכרים בכ-2,000 שקל.

סמארטפוני הדגל הנמכרים היום בחנויות יצאו לשוק כבר לפני מספר חודשים. לקוחות אשר חיכו עם הרכישה, יגלו כי ההמתנה הייתה משתלמת.

למשל, את גלקסי S6 Edge של סמסונג, אשר הושק בישראל בחודש אפריל ונמכר בעת ההשקה ב-4,300 שקל, אפשר היום לקנות ב-3,000 שקל ברשת אייבורי או ב-3,300 שקל ואצל היבואן הרשמי סאני. בחברות הסלולר הוא עדיין יקר: ברשת סלקום הצרכן ישלם 3,900 שקל, באורנג' 3,800 שקל, בפלאפון 3,500 שקל, ובהוט מובייל 3,300 שקל - הפרש של 900 שקל בין המחיר הנמוך ביותר לגבוה ביותר. מדובר, כמובן, במכשיר זהה בכל המקומות הללו.

דגם G4 של LG יצא בארץ בחודש יוני, ומחירו עמד בעת ההשקה על 3,600 שקל. מחירו הנמוך ביותר היום הוא ברשת מחסני חשמל - 2,400 שקל. מי שחיכה כחצי שנה, חסך 1,200 שקל. אצל היבואן הרשמי רונלייט, הלקוח ישלם קצת יותר ממחסני חשמל - 2,600 שקל. ברשת סלקום המחיר הגבוה ביותר - 3,200 שקל - הפרש של 800 שקל. ברשת אורנג' המחיר עומד על 3,000 שקל, בהוט מובייל - 2,950 שקל, ובפלאפון - 2,900 שקל. 

במאי הושק בארץ One M9 של HTC. מחירו עמד על 3,850 שקל, והיום צנח ל-2,800 שקל במחסני חשמל - חיסכון של 1,050 שקל. המחיר אצל היבואן הרשמי טאצ' גרופ הוא 2,850 שקל, כאשר המחיר הגבוה ביותר הוא באורנג' - 3,700 שקל, הפרש של 900 שקל בין היקר לזול ביותר. בסלקום המחיר מעט זול יותר - 3,400 שקל, ובפלאפון והוט מובייל הוא 3,000 שקל.

וואווי השיקה את P8 ביולי האחרון ב-2,400 שקל. באייבורי המחיר כבר צנח ל-1,800 שקל - חיסכון של 600 שקל ב-5 חודשים. בסלקום - היקרה ביותר - עדיין מוכרים את הסמארטפון באותו מחיר השקה, ובאורנג' המחיר מעט נמוך יותר - 2,300 שקל, בפלאפון - 2,050 שקל, בהוט מובייל ואצל היבואן הרשמי אלפא טלקום - 2,000 שקל.

מכשירי אפל שונים, כי המחיר שלהם נותר קבוע ודי דומה. אייפון 6S הושק בישראל בחודש אוקטובר. מחירו בעת ההשקה לגרסת 64 ג'יגה עמד על 4,350 שקל, והיום הוא לא שונה בהרבה. רשת איי דיגיטל, שהיא גם יבואנית רשמית של המכשיר, כמו חברות הסלולר והיבואן סי דאטה, מציעה את האייפון באותו מחיר או במחיר דומה מאוד. מחסני חשמל מציעה את אייפון 6S ב-4,200 שקל, כאשר רשת באג היא היקרה ביותר - 4,500 שקל. בסלקום ובאורנג' המחיר הוא 4,400 שקל, בפלאפון - 4,350 שקל, ובהוט מובייל - 4,300 שקל. 

סלולר

 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח