גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטייקון שמבקש להקים אימפריית מלונאות על שפת הכנרת

איש העסקים היהודי-צרפתי, שהתפרסם כשרכש עשרות דירות בירושלים, אסף מגרשים בשטח 100 דונם למלונאות על שפת הכנרת ■ קלאב מד עשויה לפתוח כפר נופש במקום

לורנט לוי/ צילום: מתוך אתר האינטרנט של לוי
לורנט לוי/ צילום: מתוך אתר האינטרנט של לוי

בשקט בשקט, איש העסקים היהודי צרפתי לורנט לוי רכש לאחרונה כמה מגרשים בחוף מגדל שעל שפת הכנרת, בהיקף מצטבר של כ-100 דונם. על המגרשים ישנן כבר היום תוכניות מאושרות להקמת 800-1,000 חדרי מלון, וכל בית מלון המתוכנן ברצועת החוף צפוי לכלול כ-250 חדרים. המגרשים שאסף לוי הם כשליש מסך חדרי המלון המתוכננים ברצועת חוף מגדל, המסתכמים ב-3,000 חדרים.

לוי, שמתכנן להשקיע עוד מאות מיליוני שקלים בהקמת בתי המלון, בחר שלא להתראיין לכתבה זו, אך במשרד התיירות אישרו כי הם כבר נמצאים בקשר עמו בנוגע להקמת כפר נופש של 600 חדרים. אחת השמועות החמות בשוק המלונאות היא כי לוי כבר נמצא במגעים עם רשת המלונות הבינלאומית קלאב-מד, על מנת להקים עבורה כפר נופש בחוף. בכל מקרה, טרם ידוע אם מגעים אלה צפויים להבשיל לעסקה מחייבת.

150 חדרים של הכנסייה

המושבה מגדל, מצפון-מערב לעיר טבריה, מונה 2,000 תושבים ב-600 בתי אב. תושביה מתפרנסים מחקלאות, בדגש על גידולי זיתים ומנגו, ומתיירות שצוברת תאוצה. לדברי ראש המועצה המקומית ישראל אמרוסי, "במגדל 150 צימרים ועוד 150 צימרים בתכנון". שטח השיפוט כולל רצועת חוף בת 2.5 קילומטר על הכנרת, רובה המוחלט קרקעות פרטיות, חלקן בייעוד חקלאי וחלקן בייעוד מלונאי. "בחוף מגדל תוכנית בניין עיר מאושרת להקמת 3,000 חדרי מלון ומרכז מסחרי", מסביר אמרוסי. "התב"ע קיבלה תוקף כבר בשנת 1998, אך מיד אחרי שהיא אושרה פרצה האינתיפאדה, והתיירות סבלה מירידה מתמדת. היום, המצב שונה והתיירות הולכת ומתעוררת".

בשנת 2000, לפני שנקבע בחוק כי הבנייה בחוף הים מוגבלת ל-300 מטרים מקו החוף, פרסם משרד התיירות מכרז אדריכלים לתכנון רצועת החוף, שבו זכה האדריכל מתתיהו אבשלומוב, שקבע כי הבנייה תתבצע במרחק ניכר מהחוף, במטרה לשמור על חופים נגישים לציבור.

היום נמצאים בבנייה בחוף מגדל שני בתי מלון שאמורים להיפתח במהלך 2018. מלון "מגדלה", הנמצא כעת בשלבי בנייה מתקדמים וצפוי לכלול 150 חדרים, מוקם על ידי חברת "ארק ניו גייט" שבבעלות הכנסייה המקסיקנית. בצמוד למלון כבר הוקם מרכז מבקרים, אחרי שבמהלך החפירות ועבודות ההקמה התגלו באתר הבנייה שרידים ארכיאולוגיים של בית כנסת מתקופת בית שני. בבית הכנסת נמצאה רצפת פסיפס שבמרכזה אבן שעליה חריטה של מנורה עם שבעה קנים. באופן אירוני, מי שמגיע לחזות בתגלית הם הצליינים הנוצרים.
מלון נוסף, The sea of Galili, מוקם על ידי היזם אביהו טל, בעל מלון רסטל בטבריה, והוא צפוי לכלול 200 חדרים. שני בתי המלון קיבלו אישור ממשרד התיירות למענק בגובה 20% מסך ההשקעה שלהם, מענק המוערך בסכום של כ-15 מיליון שקל.

יתר השטחים שעל החוף מוחזקים על ידי בעלי קרקע פרטיים, אליהם פונה לוי בזה אחר זה. נכון להיום הוא כבר מחזיק בחלק ניכר מהזכויות המלונאיות ברצועת החוף. לוי כבר נמצא במגעים עם משרד התיירות כדי לקבל גם הוא החזר על השקעתו.

לדברי אמרוסי, "לוי רכש במקטע החוף המלונאי, בפרק זמן קצר יחסית, כמה מגרשים בהיקף מצטבר של קרוב ל-100 דונם. אזור חוף מגדל הולך להפוך בעוד שנים ספורות לאזור התיירותי הגדול ביותר בגליל, שנמצא בין נצרת לטבריה, בסמוך לכפר נחום והר האושר. אנחנו סוללים עכשיו כביש שיחבר בין כל בתי המלון המתוכננים, בהשקעה של 20 מיליון שקל, ומאמינים שבנוסף ללוי, גם הבעלים הנוספים שמחזיקים במגרשים ברצועת החוף, יממשו את הבנייה".

שמו של לוי, יהודי צרפתי שעלה לישראל בשנת 2005 והתיישב עם משפחתו בירושלים, נקשר בעבר דווקא לרכישה של עשרות דירות להשקעה באזורים יוקרתיים של ירושלים. לוי, שומר מסורת, אף הואשם בכפייה דתית כאשר הורה ב-2013 למסעדת רסטו-בר הירושלמית, שפעלה בבניין שרכש, להפוך למסעדה כשרה וסגורה בשבת.

את הונו עשה לוי לא בענף הנדל"ן, אלא דווקא בתחום האופטיקה. בבעלות לוי, אופטימטריסט בהשכלתו, רשת אופטיקה בשם "אופטיקל סנטר" הכוללת למעלה מ-300 סניפים בצרפת, בלגיה, שוויץ, ספרד ולוקסמבורג (ב-2015 נפתחו שני סניפים ראשונים גם בירושלים). לוי עצמו הוא איש רוחני למדי, שאתר האינטרנט הרשמי שלו כולל חזון מגוון החל מאכילת שוקולד ("אני אוכל שוקולד בכל יום ללא הגבלה"), אהבת משחק כדורגל, ועד "איחוד אומות העולם".
לוי מאמין גדול בכוחה של המוזיקה ובהשפעתה על האנשים ("דבר אינו נשגב יותר מהמוזיקה, כי היא מעבר לבינתנו"), ובשנה שעברה הוא פתח בנחלת שבעה שבמרכז ירושלים את "מוזיאון המוזיקה היהודית". בסמוך אליו, ברחוב הלל 25, הוא מצהיר כי יפתח בשנת 2020 את "מלון המוזיקה", מלון שיכלול 70 חדרים "ויעצוב בסגנון אר דקו חד פעמי, ועיצוב הפנים של כל חדר יהיה מבוסס על נושאים וסגנונות שונים של מוזיקה".

עמותה שפתח, "אופטיקל סנטר", מחלקת לדבריה בכל חודש אלפי זוגות משקפיים ומכשירי שמיעה לנזקקים.

"אתגר התשתיות"

אבל לא הכל ורוד על חופי הכנרת. הקושי ביישום התוכנית המאושרת מזה 20 שנה מצוי לא רק במצב הבטחוני בישראל, שעליו מדבר אמרוסי, אלא גם בנושא התשתיות. כמו ענף המגורים הסובל מפיגור בהקמת התשתיות שייתמכו בשכונות, גם ענף המלונאות במגדל אינו חסין מהבעיה.

"האתגר הגדול שלנו הוא לבנות במגדל תשתית תיירותית", מציין אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות. "שני בתי המלון שנבנים במגדל כמעט מוכנים. מלון The sea of Galili יכול להיפתח לקראת פסח הקרוב, יש בו כבר חדר לדוגמה, אבל מה שמעכב אותו זה כביש הגישה למלון. אני מקווה שהמועצה תעמוד במילה ותסיים לסלול את הכביש. אביהו טל הוא יזם קלאסי שקיבל את ההחלטות הכי קשות במבצע צוק איתן והתקדם בבנייה, והכל ממקורות עצמיים".

טל עצמו נשמע מודאג: "עבודות התשתית בחוף יצאו אמנם לדרך, אבל באיחור רב. אני כמעט לא ישן בלילות מחשש שלא אוכל לפתוח את המלון במועד, כי תנאי לאכלוס המלון הוא ביצוע התשתיות. צריך להבין שמלון לא יכול להתחיל לחפש אורחים ביום הפתיחה, והוא חייב הזמנות מראש. באזור מגדל, עיקר התיירות היא קבוצות צליינים, וזה שוק שעובד עם הזמנות של בין חצי שנה לשנה מראש, ועוד אין חיבור אפילו לאינטרנט כי התשתיות עוד לא קיימות.

"בנוסף, למרות שיש תב"ע בתוקף לאלפי חדרי מלון כבר 20 שנה, כל המקטע חסום על ידי אשלים. מדובר בג'ונגל של עצים עבים וגבוהים שחוסמים את הגישה לים שצמחו על רצועה שהתייבשה בעומק של 150 מטר. מדינת ישראל החליטה שהמקטע הזה יהיה מלונאי ואף אחד לא נערך לדבר הזה, מדובר באיוולת של ממש".

הלוי מתייחס גם לקושי המובנה ביישום תוכניות בתחום שיפוט רשויות קטנות, שאינן משגשגות כלכלית. "ברור שבנייה של 3,000 חדרי מלון לא יכולה לעמוד על התשתית הקיימת. יזמים עלולים למצוא עצמם בסיום הבנייה, אבל הם תקועים כי חסר כביש. מגדל עושה מעל ומעבר לסייע, אבל היא מועצה קטנה עם תקציבים דלים. משרד התיירות תומך במלונאים במענקים, ובקרוב נקים מנהלת עם המועצה ואיגוד ערים סובב כנרת שתסייע ליזמים".

קושי נוסף שעמו נאלצים המלונאים להתמודד נובע כמובן מהשפל במפלס מי הכנרת, המרחיק את קו המים.

הלוי: "במקום שבו המפלס יורד, על הקרקע החשופה צומחים מיד קני סוף גבוהים שמסתירים את הנוף הנשקף למים. באופן אבסורדי, יזם שקנה קרקע להקמת מלון שהקלף המנצח בו הוא הנוף לכנרת, מוצא עצמו עם קרקע שלא ניתן לראות ממנה את המים בגלל הצמחייה".

במקביל, משרד התיירות נמצא בשלבי תכנון מתקדמים של טיילת מגדל, שצפויה להיות צנועה בממדיה, במטרה שלא לפגוע בסביבה הטבעית במקום.

"תיירות על בסיס יומי לא מביאה צמיחה"

הצורך בהוספה של חדרי מלון באזור המשגשג של התיירות הצליינית באזור מגדל והכנרת כבר קיים זמן רב. לדברי יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בצפון אורי אילן, הפוטנציאל התיירותי והכלכלי של הכנרת עוד רחוק ממימוש: "אף שלוקח זמן לממש את התוכניות, במהות שלהן הן נכונות. חיפשו מקומות מסביב לכנרת בצמידות דופן ליישובים קיימים, כמו טבריה ומגדל, במטרה לפתח אחסון תיירותי שימצה את הפוטנציאל התיירותי והכלכלי של הכנרת, שנכון להיום אינו ממומש עד הסוף".

אילן מדגיש כי אחת הסיבות שהפיתוח בחוף מגדל מתחיל עכשיו היא העזרה שמשרד התיירות נתן למועצה המקומית לקידום פיתוח, כאשר רק לא מזמן הוצאו היתרים לכבישים שנסללים במקום.

לדבריו, "התיירות היא מנוע צמיחה אדיר של הצפון בכלל ושל ערים עכו, נצרת, טבריה והכנרת בפרט. אחד היעדים שלנו הוא לייצר לינות בסמיכות לאזורים תיירותיים אלה, כי מבחינה כלכלית כל לילה של תייר מגדילה את הפדיון של האזור בעשרות אחוזים. אזור שיש בו תיירות על בסיס יוממי לא מביא צמיחה כלכלית".

חזרתה של רשת קלאב מד לישראל, לאחר סגירת קלאב מד באילת ובאכזיב לפני שנים, צפויה להיות בשורה של ממש לענף התיירות. מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי התייחס לכך, וציין כי "רשת קלאב מד מחפשת כבר תקופה ארוכה מגרשים מתאימים במטרה לחזור לישראל ואנחנו שמחים על כך. הקמנו יחידה מיוחדת לאיתור חברות מלונאיות בינלאומיות על מנת להרחיב את הפעילות שלהן גם לישראל ולעזור במענה למחסור בחדרי המלון בארץ".

ויתניה מחכה ללוי: "פיתוח מביא פיתוח"

תזכורת לגבי הסיכון וההימור בהקמת בית מלון חדש על חופי הכנרת אפשר לקבל גם מחברת ויתניה, חברת ציבורית עם הון עצמי של קרוב ל-600 מיליון שקל והיקף נכסים מניבים של כ-155 אלף מ"ר, בעיקר באזור המרכז.

לויתניה קרקע בת 18 דונם בחוף מגדל, לא רחוק ממרכז מסחרי פעיל שהיא מפעילה בצומת מגדל, שכולל 4,000 מ"ר בנוי. המרכז מוכר בעיקר בשל מסעדת השף מגדלנה הפועלת בו, וסופר דבאח. בקרוב צפויה רשת ארומה לפתוח סניף בית קפה במרכז, איתות נוספת לניצני הפריחה של המקום.
לדברי עופר זיו, מנכ"ל ויתניה, למרות הפיתוח באזור, החברה לא ממהרת לממש את עתודת הקרקע המלונאית שבבעלותה: "אנחנו כרגע בתהליך סטטוטורי להרחבת המרכז המסחרי בעוד 1,800 מ"ר, אך את השטח המלונאי שצמוד לנו עוד לא מימשנו. למרות שהתב"ע מאפשרת לנו להקים 220 חדרי מלון, אנחנו לא ממהרים".

זיו מצביע על כך שבמשך שנים התעכבה הבנייה בחוף בשל הפיגור בפיתוח התשתיות במקום. "במשך שנים היו מגרשים שאי אפשר היה להגיע אליהם בכלל", הוא מסביר, "מגדל הייתה מצויה בקשיים ורק כאשר מונתה לה ועדה קרואה לפני כמה שנים, היו"ר שלה הרצל גדז' ז"ל החל בפיתוח הכבישים במקום, וזה היה הזרז שהביא לקידום התוכניות והבנייה. אני אהיה שמח אם לורנט לוי יפתח את המגרשים שלו ויבנה על הכנרת. בשונה ממגורים, בתחום המלונאות, פיתוח מביא פיתוח".

חופי מגדל / צילום: איל הצפון

עוד כתבות

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו