גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איירפורט סיטי 2": נצבא מקימה פארק עסקים חדש

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל ● במסגרת פרויקט "נצבא סיטי" הסמוך לראש העין מתוכננת בנייה של 330 אלף מ"ר למסחר ומשרדים ● מנכ"ל נצבא: "מיקום ונגישות יוצאי דופן"

מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר
מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר

קבוצת הנדל"ן והאנרגיה יואל  מעוניינת לשכפל את הצלחתו של פארק העסקים איירפורט סיטי הסמוך לנתב"ג, וכעת, באמצעות חברת נצבא, התחילה בהקמת פארק עסקים דומה בסמוך למחלף קסם, לא רחוק מראש-העין. זאת, כך נודע ל"גלובס", לאחר שבימים האחרונים התקבל היתר בנייה עבור הפרויקט.

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר המיועדים למסחר ולמשרדים, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל. כעת, משהתקבל היתר הבנייה, נצבא עומדת לפרסם מכרז לבחירת קבלן הביצוע שלו.

ככל הידוע, פארק העסקים החדש, שיהיה ממוקם על מפגש הכבישים 5 ו-6, ייבנה בכמה שלבים, שהראשון בהם, בעלות מוערכת של 400 מיליון שקל, יכלול הקמת כ-80 אלף מ"ר בחמישה בניינים, נוסף על כ-60 אלף מ"ר של חניונים תת-קרקעיים.

בניינים אלה יתנשאו לגובה של 7 קומות ויכללו כ-3,000 מ"ר בכל קומה, וצפויים להתאכלס בשנת 2020.

 איירפורט סיטי

בסמוך לפרויקט המתוכנן מקימה נצבא בראש-העין פרויקט מגורים תחת שם דומה, עם כ-1,200 דירות, שהקמתו צפויה להסתיים באמצע 2019. שרון תוסייה-כהן, מנכ"ל משותף בחברת נצבא, מסר ל"גלובס" כי "בדומה למתחם העסקים המצליח איירפורט סיטי, שאותו יזמנו והקמנו בעשור הקודם, גם מתחם זה ייבנה במיקום ובנגישות יוצאי דופן".

נצבא היא כיום חברה פרטית, הנמצאת בשליטת חברת איירפורט סיטי הציבורית, הנסחרת בשווי של 5.3 מיליארד שקל. קבוצת יואל מחזיקה 45% ממניותיה של איירפורט סיטי, כשלצד פעילות הנדל"ן עוסקת הקבוצה בחיפושי גז ונפט באמצעות השותפות ישראמקו. השליטה בקבוצת יואל מוחזקת על ידי חיים צוף (מקורבו של קובי מימון) ומשפחת לבנת באמצעות חברת אקויטל הציבורית.

מתחם העסקים איירפורט סיטי, הסמוך לנתב"ג, התחיל להיבנות בהדרגה מסוף שנות ה-90 וכולל כיום תשעה בנייני משרדים, המשתרעים על פני יותר מ-118 אלף מ"ר, ואחראים על עיקר הכנסות הפארק, שהסתכמו ב-2017 ב-111 מיליון שקל. שטחי המשרדים גם מהווים את עיקר השווי שלו, וערכם בסוף 2017 עמד על כ-1.35 מיליארד שקל.

נוסף על כך, יש בפארק שטחי ומבני אחסנה ותעשייה בהיקף של כ-129 אלף מ"ר ובשווי של 812 מיליון שקל, שייצרו בשנה שעברה הכנסות של כ-63 מיליון שקל, וכ-12 אלף מ"ר שטחי מסחר, בשווי של 211 מיליון שקל, שהכניסו ב-2017 כ-17 מיליון שקל.

איירפורט סיטי ממשיכה כל הזמן לפתח את השטחים בפארק, ובשנה האחרונה קידמה בו הקמת שטחי מסחר, אחסנה ומשרדים בשטח של כ-31 אלף מ"ר, לצד חניות תת-קרקעיות בשטח של כ-16.5 אלף מ"ר. כמו כן, התחילה החברה בהליך קבלת היתר להקמת מלון שיכלול כ-250 חדרים. לחברה זכויות להקמת כ-10 אלף מ"ר נוספים לשטחי משרדים.

בסך-הכול מחזיקה איירפורט סיטי בכ-120 נכסים מניבים - מרביתם (כ-100) בישראל. בסיכום 2017 הכנסותיה של איירפורט סיטי נחלשו ב-2% ל-776 מיליון שקל, בעיקר בשל עזיבת אגד את אחד מנכסיה וירידה בדמי שכירות בכמה נכסים אחרים, נוסף על מכירת מבנה משרדים ולוגיסטיקה בצרפת. הרווח הגולמי שלה ירד ב-6% ל-593 מיליון שקל.

לצד זאת, נהנתה החברה מעליית שווי ניכרת של נכסיה, בהיקף כולל של כ-515 מיליון שקל, אחרי ירידת ערך של 21 מיליון שקל ב-2016. עליית שווי זו הקפיצה את רווחיה התפעוליים השנתיים ב-85% ליותר מ-1 מיליארד שקל. בהמשך לכך, בשורה התחתונה, הרווח הנקי של איירפורט סיטי קפץ ב-50% ל-742 מיליון שקל.

את העלייה בערך נכסיה בשנה החולפת ייחסה איירפורט סיטי בעיקר ל"עדכון ערכי קרקע ושווי זכויות בנייה עקב התקדמות בהליכי תכנון שונים", וכן לירידה בשיעורי ההיוון של חלק מהנכסים.

עיקר עליית השווי, בהיקף של כ-470 מיליון שקל, נרשמה מהנכסים בישראל, קרוב ל-350 מיליון מתוכם בעקבות התקדמות בהליכי תכנון ותוספת זכויות בנייה. בין אלה בלטה תוכנית "ת"א 5000" להקמת שני פרויקטים בדרום תל-אביב (מבואות יפו), שלפי איירפורט סיטי, תרמה יותר מ-180 מיליון שקל לעליית השווי.

עוד עולה מהדיווח של איירפורט סיטי כי סיום הפעילות במתחם התחנה המרכזית לשעבר בהרצליה וטיהור הקרקע, שאפשרו קבלת היתר בנייה להקמת כ-150 דירות, תרמה קרוב ל-70 מיליון שקל לעליית השווי.

בעניין ירידת שיעורי ההיוון מציינים באיירפורט סיטי, בין השאר, הפחתת סיכון בענף הלוגיסטיקה ועדכון בדמי השכירות הראויים של חלק מהנכסים, שתרמו לעליית השווי יותר מ-200 מיליון שקל.

עליית השווי בנכסי החברה באירופה, שם היא פועלת בעיקר בצרפת, התקרבה ל-50 מיליון שקל ונבעה בעיקר מעלייה בדמי שכירות, ירידה בשיעורי היוון ועלייה בשווי קרקע.

מנגד, איירפורט סיטי רשמה ירידה בשווי של יותר מ-150 מיליון שקל בחלק מנכסיה, "בעיקר מירידה בדמי שכירות וירידה בשיעור התפוסה", וכן עלייה בהוצאות הניהול שלהם, בעיקר עלויות אבטחה ואחזקה.

עוד כתבות

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון