גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהרביעייה הסודית של שוק ההון לחקירה מסועפת: הפיננסייר מבני-ברק שבמרכז חקירת מידע הפנים

רו"ח מנחם ויינברג הוא החוט המקשר בחקירת מידע הפנים שנפתחה היום ומסעירה את שוק ההון הישראלי ● ויינברג נמנה בשנות ה-90 עם הבעלים של חברת דנבאר, שנמכרה לפני כשני עשורים ליעקב אנגל, שחתנו זוהר לוי, בעלי חברת סאמיט, נחקר גם הוא בפרשה החדשה

רו"ח מנחם ויינברג / צילום: איל יצהר
רו"ח מנחם ויינברג / צילום: איל יצהר

ביממה האחרונה נחשפת טיפין-טיפין חקירה חדשה ומסועפת של רשות ניירות ערך סביב חשד לשימוש במידע פנים של כמה חברות ציבוריות מוכרות. חלק מהנחקרים בעלי פרופיל גבוה בשוק ההון, כאשר אחד המוכרים מבניהם הוא זוהר לוי, העומד בראש אימפריית הנדל"ן המניב סאמיט . לוי חשוד בהעברת מידע פנים בנוגע לדיווחים של החברה.

ואולם לוי אינו החשוד המרכזי בפרשה ואינו זה שהוביל לחשיפתה ולפשיטות שנערכות ביממה האחרונה במשרדיהן של כמה מהחברות הציבוריות המוכרות במשק. אותו חשוד מרכזי, המהווה את הציר המקשר בין כל החברות הציבוריות ונושאי המשרה שהסתבכו בפרשה, הוא רו"ח מנחם ויינברג - חרדי, פעיל שוק הון ותיק, שעשה על-פי החשד שימוש במידע פנים שהועבר אליו מבכירים ונושאי משרה בחברות שונות.

רשות ניירות ערך מתייחסת אל ויינברג כ"ציר המרכזי" בחקירה, וכל תיקי ההשקעות שלו נסרקים כעת.

לפי החשד, בשנים 2016-2018 קיים ויינברג קשרים ישירים עם אנשי פנים בחברות ציבוריות שונות המחזיקים בעמדות מפתח, וכן עם נושאי משרה בכירים באותן חברות. על-פי החשד, ויינברג השתמש באופן שיטתי במידעי פנים שקיבל לידיו מאותם אנשי פנים, טרם פרסומם לציבור, וביצע, כשברשותו מידע פנים, עסקאות בהיקף כספי של מיליוני שקלים בניירות ערך של אותן חברות. עוד לפי החשד, בחלק מהמקרים מסר ויינברג את מידע הפנים שקיבל מאותם אנשי פנים לגורמים אחרים. לפי החשד שנבדק, בעקבות פעילות אסורה זו גרף ויינברג רווחים כספיים אסורים בסך של מאות אלפי שקלים.

הפרשה החדשה - שמאיימת לסבך עוד כמה חברות ציבוריות במשק מלבד אלה שכבר הותר לפרסם כי נחקרות - מאיימת לחשוף קשרים שקיים ויינברג עם כמה מהדמויות המוכרות במשק במשך עשרות שנים ואשר הולידו על-פי החשד גם מעשים אסורים שכללו העברת מידע פנים.

כך למשל, אפשר לציין את הקשר של מנחם ויינברג עם זוהר לוי, שהולך לפחות שני עשורים אחורה. בשלהי 1998, מכר מנחם ויינברג יחד עם שותפים (דוד וולקן, אליצור מכבי ופרופ' מיכאל בלומנטל) את מניות השליטה בחברת ההשקעות דנבאר לקבלן יעקב אנגל תמורת 40 מיליון דולר. מדובר היה בעסקה מוצלחת במיוחד עבור המוכרים. השליטה בדנבאר, שכללה בעיקר כסף מזומן, הועברה לפי שווי של 60-55 מיליון דולר, אך שנתיים אחרי, לאחר שאנגל יצק לחברה פעילות בתחום הנדל"ן, היא נסחרת בשווי של 30 מיליון דולר בלבד.

ואיך זה קשור ללוי? לוי הוא חתנו של אנגל ומי ששימש כסמנכ"ל הכספים של קבוצת אנגל. וכך, כבר ב-98' נולד הקשר בין זוהר לבין ויינברג אשר עומד בלב החשדות נגד השניים כיום. הקשר הזה, שהתחזק עם השנים והפך "לישיר ורציף" כלשון הרשות לניירות ערך, הוליד על-פי החשד את העברת מידע הפנים מלוי לויינברג.

וזה כפי הנראה סיפורו המלא של ויינברג - היכולת ליצור קשרים קרובים עם אנשי מפתח בשוק ולנצל אותם לצרכיו.

הגם שויינברג שחקן מוכר ופעיל בשוק ההון מזה כמה עשורים, שמו אינו עולה לכותרות באופן תדיר, והוא שומר על פרטיותו. בתקופה שבה החזיק במניות דנבאר, שהונפקה בגל חברות הבועה של 92', זכו ויינברג ושותפיו לכינוי "הרביעייה הסודית" (אליצור מכבי, דוד וולקן, מנחם ויינברג ופרופ' מיכאל בלומנטל). הארבעה רכשו את החברה באמצע שנות ה-80', כשנקראה "צפון אמריקה חיפושי נפט", תמורת סכום של 2 מיליון שקל, והצליחו להפוך את החברה לקופת מזומנים של כ-200 מיליון שקל - ואז גם מכרו אותה.

בשנים שלאחר המכירה הוזכר שמו של ויינברג, תושב בני-ברק בן 68, כמי שהיה מעורב בפרשת חברת הביטוח לה נסיונל שהסעירה את השוק בשלהי שנות ה-90, וגורמים בכירים בה הורשעו בפלילים. ב-­1998 נפתח הליך פלילי נגד לה נסיונל בטענות של רישומים כפולים ודוחות שגויים שנגעו להסכמים עם קיבוצים.

בהמשך לכך הגישה חברת הביטוח הדר, אליה מוזגה חברת לה נסיונל, שתי תביעות בסך 127 מיליון שקל נגד גורמים שהיו מעורבים לטענתה בפרשה. התביעה הראשונה הוגשה נגד קיבוצים בצפון ונגד גופים שכונו הגופים "הממנים", ובהם חברת ה.מ.ל.ק, שבבעלות רואי החשבון דוד וולקן ומנחם וינברג, וחברת שומריה שבבעלות קיבוץ יגור. בתביעה נטען כי הנתבעים ביצעו מעשי תרמית נגד לה נסיונל.

התביעה השנייה הוגשה על-ידי הדר וחברת הביטוח מנורה בסך 45 מיליון שקל נגד קיבוץ יגור ומי ששימש גזבר הקיבוץ. בתביעה נטען כי הקיבוץ הגה את התרמית שעיקרה ביטול תוכנית הביטוח לאחר שנתיים או שלוש בתום תקופת ההטבות, תוך הונאת חברות הביטוח.

בהמשך הגיעה החברה להסדרי פשרה בתביעות אלה, ובין היתר גם בתביעה בה היה מעורב ויינברג.

שמו של ויינברג עלה לאחרונה גם בקשר למכירת מניותיו בחברה הציבורית מיקרומדיק טכנולוגיות, בהן החזיק באמצעות החברה מאטג השקעות בע"מ שבשליטתו. עם המכירה חדל להיות בעל עניין (מי שמחזיק מעל 5% ממניות חברה ציבורית) במיקרומדיק. יובהר כי חברת מיקרומדיק ונושאי המשרה בה אינם קשורים לפרשה במסגרתה נחקר ויינברג.

ויינברג ניהל גם משרד רואי חשבון בבעלותו, משרד רואי החשבון וולקן-וינברג, אשר בזמנו נחשב לאחד המשרדים הוותיקים בענף ראיית החשבון, אך מאז 2009 לא עסק בראיית חשבון והתמקד בעסקיו ובפעילות בשוק ההון. באותה שנה מכר ויינברג את פעילות המשרד לפירמת רואי החשבון שיף-הזנפרנץ, שבראשה עומד רו"ח ראובן שיף. העסקה הוצגה אז כמיזוג בין המשרדים, אך בפועל רכש משרד שיף-הזנפרנץ את פעילות משרדו של רו"ח וינברג ולדברי גורמים במשרד שיף-הזנפרנץ, ויינברג לא עבד בפירמה הממוזגת אף לא יום אחד.

ויינברג כאמור פינה את כל זמנו לעיסוק בשוק ההון - עיסוק שהוליד את החקירה הענפה המתנהלת ברשות ניירות ערך כיום. במסגרת החקירה פשטה רשות ניירות ערך ביממה האחרונה על משרדיהן של כמה חברות ציבוריות מוכרות במסגרת חקירה ענפה של חשד להעברת מידע פנים על-ידי בכירי החברות לפעיל בשוק הון, שעשה שימוש במידע לביצוע עסקאות בהיקף מיליוני שקלים וגריפת רווחים של מאות אלפי שקלים מהן.

אחד החשודים המוכרים במסגרת הפרשה המסועפת, כאמור, הוא זוהר לוי, בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב סאמיט אחזקות נדל"ן, שנחקר החל מאתמול ברשות ניירות ערך, והבוקר הובא לבית משפט השלום בתל-אביב על-מנת לאשר את המגבלות שיחולו עליו במהלך החקירה. זמן קצר לאחר שהסתיים הדיון, במסגרתו נקבעו ערבות ותנאים מגבילים, חודשה חקירתו, והוא נחקר משך שעות ארוכות.

החשדות נגד לוי סובבים סביב שני דיווחים של החברה מאוגוסט אשתקד בנוגע לשווי הנדל"ן להשקעה של החברה-הבת סאמיט גרמניה, אשר גדל על-פי הדיווח הראשון ב-92 מיליון אירו וחצה רף של 1 מיליארד אירו. עליית הערך יוחסה, על-פי הדיווח, "הן להתחזקות שוק הנדל"ן המסחרי בגרמניה והן להשבחת נכסים ספציפיים בפורטפוליו". במסגרת הדיווח השני שבמוקד החקירה, דיווחה החברה על תוצאות כספיות טובות למחצית הראשונה של שנת 2018. בעקבות שני הדיווחים עלתה מניית החברה ב-1.8% ו-6%, בהתאמה.

לוי, יו"ר סאמיט, חשוד כי מסר לרו"ח ויינברג מידע בנוגע לדיווחים אלה של סאמיט לפני שפורסמו לידיעת הציבור.

במקביל לעיכובו של לוי לחקירה, פשטו אתמול חוקרי ניירות ערך על משרדי החברה ותפסו מסמכים וחומרי מחשב; אך סאמט ולוי ממש לא לבד.

במהלך היום התברר כי מדובר בחקירה בהיקף משמעותי, הכוללת לא מעט חברות אשר פרסמו עוד ועוד דיווחים על פשיטה של רשות ניירות ערך במשרדיהם. בין החברות הללו ניתן כבר להזכיר את קדימהסטם, שדיווחה היום כי אתמול ביצעו חוקרים של רשות ניירות ערך חיפוש במשרדיה וכן נחקרו נושאי משרה בה; וכך גם דיווחה כלל ביוטכנולוגיה ולאחריה אליום מדיקל.

הרשות חושדת כאמור כי ויינברג השתמש באופן שיטתי במידעי פנים שקיבל לידיו מאותם מאנשי הפנים בחברות הללו ובחברות נוספות כדי לבצע עסקאות בהיקף כספי של מיליוני שקלים בניירות ערך של אותן חברות. לפי החשד, בחלק מהמקרים מסר ויינברג את מידע הפנים שקיבל מאותם אנשי פנים לגורמים אחרים.

עו"ד איריס ניב-סבאג, המייצגת את מנחם ויינברג, וכן עו"ד מיכל דיאמנט ממשרד גולדפרב-זליגמן המייצגת את זוהר לוי, סירבו להגיב לידיעה.

זוהר לוי: מסמנכ"ל כספים לטייקון נדל"ן בעל השקעות בישראל ובאירופה

זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט (45.8%), עבר עם החברה דרך ארוכה מאז רכש אותה ב-2003 כחלק מהסדר נושים. לוי הוא חתנו של היזם יעקב אנגל, וההחלטה להשתלט על סאמיט התקבלה לאחר סטאז' של עשור כסמנכ"ל הכספים של קבוצת אנגל.

את סאמיט מיקד לוי בשוק הנדל"ן הגרמני, לצד נכסיה הוותיקים בארץ. "לפני סאמיט עבדתי במזרח אירופה עם אנגל", אמר לוי בראיון ל"גלובס" לפני מספר שנים. "אני אוהב שווקים שהם מיינסטרים, ועובדה שבתקופות טובות גייסנו הרבה כסף לטובת הפעילות שלנו. גרמניה היא שוק יציב עם כלכלה חזקה".

במהלך השנים הרחיב לוי משמעותית את היקפי הפעילות של סאמיט. הוא ניצל את הגאות בשווקים כדי להנפיק את הפעילות בגרמניה בבורסה של לונדון ב-2006, שם גייסה הקבוצה סכום אדיר של קרוב לחצי מיליארד דולר, לטובת הרחבת הפעילות בכמה הנפקות.

זמן לא רב לאחר מכן השתנה הסנטימנט בשוק והגיע המשבר העולמי. כחלק ממגמת השוק, גם מניית החברה-הבת של סאמיט סבלה מירידות שערים משמעותיות במסחר בלונדון. לוי ניצל את הירידה במחיר המניות, ו-3 שנים לאחר הנפקתה, ביוני 2009, השקיעה סאמיט כ-70 מיליון אירו במחיקת החברה-הבת מהמסחר בבורסה האנגלית. למרות ההפסד הכבד ביחס למחיר ההנפקה, רוב המשקיעים העדיפו באותה תקופה, שבה שלט חוסר ודאות בשווקים, להיענות להצעת הרכישה של לוי.

ב-2014, הנפיק שוב לוי בבורסת ה-AIM בלונדון את פעילות של סאמיט גרמניה וגייס 35 מיליון אירו בהנפקה, לפי שווי חברה של 185 מיליון אירו.

גם כיום גרמניה היא שוק הפעילות העיקרי של סאמיט, והיא מחזיקה שם באמצעות סאמיט גרמניה יותר מ-100 נכסים מניבים בשטח כולל של כ-1.1 מיליון מ"ר, המניבים דמי שכירות שנתיים של כ-346 מיליון שקל (כ-83 מיליון אירו). מלבד גרמניה, לחברה יש 27 נכסים מניבים בישראל בשטח כולל של כ-238 אלף מ"ר המניבים לה דמי שכירות של כ-116 מיליון שקל בשנה. במהלך השנה האחרונה הרחיבה סאמיט את הפעילות בגרמניה, ובמהלך השנה ביצעה שתי עסקאות גדולות בסכום מצטבר של כ-1.1 מיליארד שקל.

בחודש שעבר דיווחה סאמיט כי היא מתכננת להנפיק במהלך 2019 את הפעילות בגרמניה גם בבורסה בפרנקפורט, באמצעות הקמת חברה-נכדה (חברה-בת של סאמיט גרמניה), בכפוף לתנאי השוק.

זמן קצר לאחר מכן הודיעה החברה כי מהערכת שווי חיצונית שהזמינה עולה כי שווי תיק הנכסים שלה בגרמניה קפץ בכ-470 מיליון אירו בחצי השני של 2018, והוא עומד כיום ברמה של כ-1.5 מיליארד אירו - עלייה של כמעט 50%. החברה עדכנה כי כ-250 מיליון אירו מהגידול בערך הנכסים נרשם בעקבות עסקאות רכישה והשקעות שביצעה החברה בחודשים האחרונים והשאר, כ-220 מיליון אירו, מעליית ערך נכסים.

לצד התרחבות בפעילות החברה בגרמניה ובישראל ניצל לוי את הקשיים של חברת כלכלית ירושלים, שנותרה ללא בעל שליטה עקב קריסתו העסקית של איש העסקים אליעזר פישמן. סאמיט רכשה במהלך 2016 מניות של כלכלית, אותן מכרה במהלך 2017 ו-2018 ברווח של יותר מ-200 מיליון שקל.

על רקע הצלחת ה"סיבוב" בכלכלית ירושלים והגאות בשוקי הנדל"ן בגרמניה ובישראל בשנים האחרונות, הגיע שוויה של סאמיט בבורסה לכ-2 מיליארד שקל לאחרונה, לאחר שהמניה רשמה עלייה של כ-160% ב-5 השנים האחרונות. במקביל נהנה לוי משכר בעלות של עשרות מיליוני שקלים בשנים האחרונות.

מניית סאמיט - ירידה של 4% היום: עלייה של 160% בחמש שנים

את תשעת החודשים הראשונים של 2018 סיימה סאמיט עם רווח נקי של כ-211 מיליון שקל, גידול של 12% לעומת התקופה המקבילה ב-2017. בתזרים הנקי מפעילות (FFO) נרשמה צמיחה של 45% לרמה של כ-102 מיליון שקל. 

*** חזקת החפות: החקירה נגד זוהר לוי ומנחם ויינברג, וכך גם שאר החברות המוזכרות בידיעה, נמצאת בראשיתה. מדובר בשלב מקדמי מאוד של ההליך הפלילי. החשודים מכחישים את המיוחס להם, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה