גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האחים מרחובות ששולטים בצמרת העולמית בסקי מים בכבלים

האחים נדב ואביב אטיב שולטים בצמרת העולמית בסקי מים בכבלים ● הוא היה אלוף אירופה ואלוף עולם, היא הייתה אלופת אירופה לנוער וזוכת מדליית ארד באליפות העולם ● איך כל זה במשפחה אחת?

נדב ואביב נתיב/ צילום: שלומי יוסף
נדב ואביב נתיב/ צילום: שלומי יוסף

סקי מים הוא ענף ספורט מיוחד, ועל אף שאינו אולימפי הוא מקובל מאוד באירופה ובארה"ב. בארץ זהו ענף קטן יחסית, עם כמאה ספורטאים מתחרים, כמחציתם בינלאומיים, שאינו נפוץ משום שהתשתיות מוגבלות. בהיעדר אגמים וגופי מים סגורים, שמהווים "מגרש" לאימונים, מסתפקים ספורטאי הז’אנר במתקן היחיד בארץ, האגם המלאכותי TLV בדרום תל אביב. בעולם לעומת זאת יש מבחר אגמים טבעיים שמאפשרים סקי מים בסירות, אך אצלנו המתקן קטן ולכן הוא פועל על כבלים.

ענף סקי המים כולל ארבעה ענפי משנה: ווייקבורד, וטריוונט, שכולל שלושה תחומים: טריקס, קפיצות וסלאלום. הטריקס הוא תחום של תרגילי אקרובטיקה, והקפיצות נעשות במהירות מאוד גבוהה של 57 קמ"ש, במטרה לקפוץ הכי רחוק שאפשר (שיא העולם עומד על 65 מטרים, והישראלי על 58 מטרים).

וסלאלום דורש מהספורטאי לעבור במהירות הכי גבוהה בסקי מים, 58 קמ"ש, בין שישה כדורים בכמה סבבים. כאן צריך גם לצלוח את כל הכדורים בשלום, אך בכל סבב החבל מתקצר (מתחיל ב-18 מטרים ויורד אל מתחת לעשרה מטרים). הרבה מהספורטאים משתתפים ביותר מתחום אחד בטריוונט, חלקם מתמקצע בענף משנה יחיד.

כמו בתחומי ספורט אחרים, ההמלצה היא להתחיל בגיל צעיר - שמונה עד תשע, אבל אין מניעה להתחיל בכל גיל, אם כי הסיכוי להתחרות קטן. הספורטאי המבוגר ביותר בארץ הוא אלי גלבוע, הנושק לגיל 70, שעדיין משתתף באליפויות אירופה, ויש אומרים שהוא עושה דברים שצעירים לא עושים.

בארץ מובילים את ענף הסלאלום אח ואחות: נדב ואביב אטיב, הנה סיפורם.

נדב אטיב

אישי: 28, רווק 

מגורים: רחובות

השכלה: תואר ראשון במינהל עסקים

עיסוק: עסק משפחתי

התחלה: "התחלתי בגיל 8 וחצי. הסקי נתן לי חיים, היו לי רגעים מאושרים והמון כיף וכבוד בתחרויות. רגעים של אדרנלין שלא הייתי מקבל בשום מקום אחר, נסיעות בעולם, אורח חיים בריא וגם כסף שעזר לי".

אימונים: "יש לי 5 אימונים של עד שעה בכל שבוע, כחצי מהם עם הנבחרת, שזה אימון אינטנסיבי שכולל 10-8 סיבובים עוצמתיים וחזקים. בנוסף יש 4 אימונים בחדר כושר, כ-3 אימוני יוגה וטיפול אחד עד שניים בשבוע".

עונה: "בחורף מכינים את הגוף לעונה הבאה. אבל אין ממש חורף בארץ, אז לובשים חליפה ארוכה, ויאללה למים, אפילו שקצת קר. ביתר הזמן נותנים לגוף להתחדש ועושים כושר, ובכלל בחורף יש לנו יותר חיים ואנחנו יותר 'נורמליים'".

מימון: "מי שמממן את הענף הם כמה איגודים בארץ, כמו ‘עוצמה’ שתומכת בנו ואיגוד ‘איילת’ שמעניק מלגות וציוד. אנחנו לא עושים הרבה כסף אבל כן מסוגלים להשקיע בספורט הזה בצורה מקצועית".

דרישות הענף: "בסקי מים צריך הרבה כוח ויציבות כדי לא ליפול או להחליק. האתלטיות מאפשרת יציבות כדי לצאת ממצבים קשים, או כשנוחתים במהירות, צריך שליטה בחבל והתמצאות במרחב בכל רגע נתון, גם באוויר".

משפחה: "להורים שלנו כיף לנסוע איתנו לתחרות, זה הפך לממש זמן משפחתי, כי למעשה כל המשפחה יוצאת ומלווה וזה כיף גדול".

פציעות: "בגיל 16 התחיל לי סיפור עם ברך, שהסתבך וגרר שלושה ניתוחים ושיקום ארוך. הרגל החלימה חלקית, אז שיחקתי כדורסל ופגעתי בברך השנייה. זה הסתבך לדלקת פרקים וגרר שיקום אגרסיבי של שלוש שנים".

שאיפות: "להמשיך ולקחת כמה שיותר מדליות ואולי לשבור שיא עולם".

נדב נתיב/ צילום: שלומי יוסף

אביב אטיב

אישי: 23, רווקה

מגורים: רחובות

עיסוק: מאמנת כושר

התחלה: "בגלל נדב, הגעתי לתחרויות שלו כשהייתי בעגלה. לאט-לאט הכניסו אותי למים, ולא הייתה לי ברירה. התחלתי בגיל 5. היו לי חוויות בלתי נשכחות. הכרתי את עצמי דרך הספורט ולמדתי להתמודד עם החיים ועם אתגרים".

אימונים: "אצלי יש 5-4 אימוני סקי בשבוע, עוד 4-3 אימונים בחדר כושר ושיעור יוגה פעמיים עד שלוש. מדי שבוע יש גם טיפולים של עיסויים ודיקור, למרות שגם באימונים יש תרגילים שלקוחים מפיזיותרפיה".

הישגים: "אלוף ישראל כמה פעמים, אלוף אירופה שש פעמים וסגן אלוף אירופה פעמיים. הגעתי למקום שלישי בעולם ואחר כך ב-2012 הייתי אלוף עולם בגיל 21 - שזה הכי צעיר בענף שלי. אחרי הפסקה בגלל הפציעות חזרתי, וב-2018 שוב זכיתי בתואר אלוף העולם".

עונה: "בחורף אנחנו מורידים הילוך והעצימות של האימונים נמוכה. אנחנו לא מתכוננים לתחרויות, אבל מאזנים את עצמנו בטיפולי דיקור ועיסוי, חדר כושר ואימונים שמכוונים יותר לאיזון, כמו יוגה".

מאמן: "נדב היה מעורב באימון שלי, מאז שהייתי קטנה. זה היה מתבקש וצבר תאוצה והוכיח את עצמו. עם המאמן שלנו זה עכשיו יותר התייעצויות של אסטרטגיה ותכנון. איך להגיע, באיזו מהירות ואיך 'להנדס' את המסלול".

הישגים: "בגיל 17 הייתי אלופת אירופה לנוער, הייתי אלופת ישראלי ושברתי שיא ישראלי לבוגרות. באליפות העולם באוקראינה ב-2018 הגעתי למקום השלישי וזכיתי במדליית ארד".

דרישות הענף: "צריך קואורדינציה ואלמנטים של תכנון וחישוב כי כדי לנחות למשל צריך לחשב כמה גבוה אפשר לעלות וכמה להשאיר לנחיתה. יש הרבה מתמטיקה ורוב האנשים בתחום באמת ריאליים".

תחרותיות: "אני לקחתי את זה קשה יותר מנדב. ילדים ספורטאים נתונים ליותר לחץ וחווים גם כישלונות אבל זה פוגש אותך מתי שהוא בחיים ועדיף ללמוד את זה דרך הספורט כי בסופו של דבר האווירה חיובית".

פציעות: "דבר שכיח בתחום, ואין מה לעשות, כי מותחים את גבול היכולת. לפני שנתיים שברתי קרסול באימון בתחילת העונה, ובעצם נגמרה לי העונה. זה משהו שמתמודדים איתו, אבל היה לנו 'ניסיון מהבית' של נדב, אז ידעתי איך להתמודד".

משפחה: "אנחנו רק שני אחים וההורים שלנו הם ספורטאים בעצמם, אז זה הפאן שלהם. לא היינו יכולים להצליח בלי התמיכה החד-משמעית שלהם. הם תמיד תמכו, עודדו והעריכו, שאפו יחד איתנו ועזרו לנו לעבור את הדרך. הם חלק בלתי נפרד, באים לאימונים ולתחרויות גם בעולם ומתעדים אותנו כדי שנלמד. אנחנו חייבים להם הרבה".

שאיפות: "להגיע הכי גבוה שאפשר ולהיות אלופת עולם. השנה חשבנו שאולי נעשה דאבל ביחד, ששנינו נביא מדליות, אבל לא יצא. בנוסף, הייתי רוצה שזה יהיה ענף אולימפי, ואז גם יהיה יותר עניין בתחום ויותר חשיפה".

אביב נתיב/ צילום: שלומי יוסף

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35