גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק סמל אופנה: הדור החדש של ריינג'רובר איווק

הדור החדש של ריינג'רובר איווק מוסיף עידון ויוקרה לעיצוב הייחודי של קודמו ומצויד בשלדה משודרגת ובתא נוסעים מבודד ושופע טכנולוגיות, לצד פוטנציאל שטח לא טיפוסי לפלח • אבל עם פער מחיר משמעותי לעומת המתחרים, לא מחכה לו שטיח אדום

בשבועות האחרונים נרעש הציבור הבריטי לנוכח ידיעות שקבוצת יגואר-לנדרובר (JLR), שבבעלות טאטא ההודית, מנהלת מו"מ למכירתה לקונצרן פיג'ו-סיטרואן הצרפתי (PSA). הציבור הופתע אף שכולם יודעים ש-JLR נמצאת כיום בצרות כלכליות לאחר שהציגה בפברואר את ההפסד הרבעוני הגדול בתולדותיה - לא פחות מ-3.1 מיליארד פאונד - ודיווחה במקביל על צניחה של 40% במכירותיה בשוק הסיני, שהיווה מנוע הצמיחה שלה בשנים האחרונות.

הבריטים גם התרגלו לכך שהבעלות על JLR עוברת בין ידיים זרות: בהתחלה אמריקאים ולאחר מכן הודים. אבל המחשבה שהצרפתים יחזיקו בבעלות על ספינת הדגל של תעשיית הרכב הבריטית, שהיא סמל מובהק של האימפריה, הייתה קשה מנשוא. טאטא מיהרה לפרסם הכחשה רשמית, אם כי PSA לא החמיצה את ההזדמנות לסובב קצת את הסכין והודיעה כי "רכישות כאלה אינן עומדות כרגע בראש סולם העדיפויות שלה".

רכב

ענייני גאווה לאומית לחוד - JLR ממשיכה לפתח במרץ את מערך הדגמים שלה בהתאם לתוכנית, והמצטרף האחרון לשורה הוא ריינג'רובר איווק (EVOQUE) האופנתי. לעיצובו הייחודי של הדגם היוצא הייתה תרומה מכריעה להצלחתו המסחרית הנרחבת באירופה ומחוצה לה, ולפיכך מחלקת העיצוב הקפידה לטפל ביורש בכפפות של משי.

הפרופורציות החיצוניות הייחודיות - ירכתיים גבוהות, גג נמוך - נותרו בעינן וכך גם הממדים החיצוניים הקומפקטיים. אבל הרכב מצליח להיראות פחות צעצוע ויותר בוגר ויוקרתי מקודמו בזכות חרטום סולידי ומתוחכם, שעיצובו משוכפל מהריינג' "ספורט" הגדול והיקר, חישוקי 18 אינץ' נאים וזנב הדוק עם פגוש תחתי מעוצב, שמוטמע בגוף ללא בליטות כמו אצל האחים הגדולים במשפחה.

ברוח התקופה, האיווק נראה גם נראה אווירודינמי ו"ירוק" יותר בסיוע ידיות פתיחה חשמליות, שמוטמעות בגוף נוסח יגואר, והסוואה מוחלטת מתחת למרכב של פתחי המפלט הגדולים וה"ספורטיביים" של הדגם היוצא. עם בחירה נכונה של צבעים וחישוקים, הוא מצליח לשדר לסביבתו יותר "פרימיום" מאשר רוב הדגמים בממדים דומים.

כמו העיצוב החיצוני, גם תא הנוסעים הוא שכפול מוקטן של דגמי הדור האחרון של JLR. מערך הפיקוד מאמץ מראה נקי ונטול מתגים (כמעט) לטובת שני מסכי מגע רוחביים ברזולוציה גבוהה, שמשמשים לתפעול רוב הפונקציות המשניות. הם מציגים מידע עשיר אבל תפעול מערך התפריטים שלהם מסובך מדי לטעמנו, במיוחד כאשר צריך לבצע פונקציות פשוטות ומהירות כמו שליטה במערכת האקלים. גם המערך המורכב של מתגי המגע שעל ההגה דורש הסתגלות, אבל לוח המחוונים מבוסס ה-LCD חד, ברור ונוח להתאמה אישית. למעט גודש המידע והגאדג'טים, הנדסת האנוש הבסיסית טובה ויעילה, ושמחנו לגלות שהאיווק נטש את הגימיק העתיק של מתג הילוכים "רוטורי" לטובת ידית מקובלת.

החלל הפנימי נותר שימושי ומזמין כמו בדגם היוצא עם סף כניסה/יציאה שממוקם בגובה נוח מאוד, מושב אחורי מרווח מספיק לשלושה ותוספת משמעותית לנפח המטען מאחור. הפרופורציות הייחודיות מגבילות את מרחב הראש ביחס לכמה מהמתחרים, אבל הישיבה גבוהה ושולטת ועיצוב המושבים תומך ונוח לנסיעות ארוכות. את הפערים בראות ההיקפית, שנובעים מהחלונות הצרים, סוגרת מערכת מתקדמת של מצלמות.

רמת הגימור איכותית ומושקעת, כולל בידוד רעשים מהטובים בפלח, אבל כמקובל רמת האבזור ואיכות חומרי הדיפון תלויה בנכונות של הרוכש לגהץ את כרטיס האשראי עבור "אקסטרה". רמת האבזור הבסיסית לוקה בכמה "חורים" ביחס למקובל בפלח המחיר הזה.

רכב ההדגמה שלנו צויד במנוע ה-2 ליטרים טורבו-בנזין המוכר של JLR, עם 249 כ"ס ו-37 קג"מ, שמשודך לתיבה אוטומטית מתקדמת בת 9 מהירויות. אלה נתונים מכובדים על הנייר, שבאים לידי ביטוי בתאוצה סבירה של 7.5 שניות מאפס ל-100 קמ"ש.

אבל כמו קודמו, המנוע עדיין מתאפיין בהשהיית טורבו מוחשית, שמקהה את העוקץ מתגובת הדוושה, והוא אינו מרגיש "חי" כמו המנועים הגרמניים המקבילים. מנגד, הוא שקט ומעודן בעיר ומחוצה לה ולמרות המשקל הלא מבוטל של הכלי, יש לו די והותר דחף לתאוצה מכובדת בעליות. הוא גם אינו מתקשה לשייט בשקט מוחלט במהירויות גבוהות מאוד על הכביש המהיר.

השדרוג שעברה שלדת הדור החדש בולט על האספלט ובא לידי ביטוי בגיהוץ יעיל מאוד של מהמורות עירוניות נפוצות, הפחתה של נטיית הגוף בפניות והיגוי מדויק וזריז יותר מבעבר. מצב התכנות הספורטיבי מחדד עוד את תחושת ההיגוי ואת העברת ההילוכים, היציבות הכיוונית במהירויות גבוהות (מאוד) היא מהטובות בשוק ובסך הכול האיווק מודל 2019 לא יקפח את מי שחפץ ביותר מסמל אופנה.

היצרן טוען שהעניק לג'וניור החדש שלו יכולות שטח טובות משמעותית מהמקובל בפלח כמו מרווח גחון גדול מהממוצע (כ-21 ס"מ), גחון שאינו לוקה בבליטות מיותרות ומערכת הנעה כפולה עם שלל אפשרויות תכנות לתנאי שטח שונים. הוסיפו לכך מצלמה, שמעבירה לתא במדויק את הנעשה מתחת לפגוש הקדמי, יכולת לצלוח מעברי מים בעומק עד 60 ס"מ ומערכת בקרה שמדווחת על זוויות המרכב, וקיבלתם פוטנציאל לא מבוטל לטיולים מחוץ לאספלט.

אבל הפוטנציאל כשמו כן הוא. לא זכור לנו שנתקלנו אי פעם באיווק גורס משעולים מסולעים עם צמיגי כביש מובהקים, פגושים מהודרים מפלסטיק וחישוקים נוצצים. סביר להניח שהרוכשים הטיפוסיים של הרכב יסתפקו בעיקר בטיפוס על מדרכות - או במעלה סולם הסטטוס.

המחיר של דגם הבנזין הבסיסי של האיווק (200 כ"ס) מתחיל ב-397 אלף שקל ונוסק עד 448 אלף שקל לדגם ה-249 כ"ס ברמת האבזור התקני ול-489 אלף לרמת האבזור הגבוהה. זוהי רמת תמחור שאפתנית מאוד, שמציבה את איווק בפער מחיר של יותר מ-20% מעל גרסאות ה-2 ליטרים המקבילות של מותגי הפרימיום הגרמניים, השוודיים והיפניים. ייתכן שהפער הזה ייסגר כאשר תנחת כאן גרסת הפלאג-אין העתידית ומוטבת המס של האיווק, אבל עד אז מחכה לה זינוק בעלייה.

חלק מהמתחרות

אאודי Q5 TFSI

355 אלף שקל עולה גרסת הבסיס של ה-Q5 החדשה. המנוע הוא 2 ליטר טורבו עם 252 כ"ס, ההנעה היא כפולה ונשלטת אלקטרונית והתאוצה מאפס ל-100 אורכת 6.3 שניות. הגובה דומה לזה של האיווק, אבל האורך 4.66 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.82 מעניק מרחב פנימי נדיב. מתלי אוויר הם אופציה.

וולבו XC60 T5

330 אלף שקל עולה גרסת ה-T5 של ה-XC60 החדש עם מנוע 2 ליטר טורבו-בנזין, שמייצר 254 כ"ס ו-26 קג"מ. ההנעה כפולה והתאוצה ל-100 קמ"ש אורכת 6.8 שניות. הרכב רחב, ארוך וגבוה מהריינג' וניצב על בסיס גלגלים של 2.87 מ'. ב-370 אלף מקבלים את גרסת הפלאג-אין המפוארת עם 407 כ"ס

ב.מ.וו X3-30

ב-365 אלף מקבלים את גרסת ה-2 ליטר טורבו של ה-X3 החדש, עם 252 כ"ס ותאוצה מאפס ל-100 קמ"ש ב-6.3 שניות. הרכב גדול ומרווח מקודמו, ניצב על בסיס גלגלים של 2.86 מ' ועמוס בטכנולוגיות בטיחות מדור אחרון.

עוד כתבות

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

אנדראה אורקל, מנכל בנק יוניקרדיט האיטלקי / צילום: Reuters, Massimo Di Vita

במשך שנים משקיעים נכוו ממניות הבנקים האירופיים. עכשיו הן ממש לוהטות

לאחר שנים של שפל, הבנקים באירופה מתחילים להציג ביצועים משופרים, הודות לניקוי מאזנים וצמצום עלויות, לצד רווח מוגדל ממתן הלוואות ● מניות הענף דוגמת UniCredit מזנקות גם בציפייה לחלוקות דיבידנדים בעד כ-130 מיליארד דולר, ועוקפות את מקבילותיהן מארה"ב

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ ואסמאעיל הנייה / צילומים: צילומים: רויטרס, AP, Evan Vucci ,Mahmoud Hefnawy, מארק ישראל סלם (ג'רוזלם פוסט), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

תרחיש האימים: דונלד טראמפ מזמין את אסמאעיל הנייה לקמפ דייוויד

זה מה שנשיא ארה"ב לשעבר, וכנראה גם לעתיד, כמעט עשה בספטמבר 2019 עם הטליבאן של אפגניסטן, ההזמנה בוטלה ברגע האחרון ממש ● טראמפ אינו האמריקאי היחיד המחפש "עסקה" ● האמונה בפרגמטיות של אנשים לא–פרגמטיים היא חלק רב–שנים של הדיפלומטיה האמריקאית

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

רחוב הרצל, תל אביב / צילום: רועי חבני

מנורה מבטחים מלווה 260 מיליון שקל לבניינים שמשכנים את מפוני קיבוץ רעים

חברת הביטוח העמידה אשראי לשני מגדלים בפרויקט "תאודור" בדרום תל אביב של יובלים ורן בלינקיס ● הבניינים בפרויקט כוללים דירות שמיועדות ברובן להשכרה לטווח ארוך ● את העסקה הובילה אקטיב חיתום של עומרי לוי

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"