אופנה | בלעדי

משבר האופנה הגיע גם לרשת קסידי בוטיק: קשיי תזרים ודיווחים על צ'קים חוזרים

ברשת האופנה שנקראה בעבר דן קסידי אישרו ל"גלובס" את העובדה שחלק מהצ'קים חזרו, והבטיחו: "אנו עושים הכול בהסכמה, נגיע להסדר עם כל ספק; לא יהיה פה הליך של כונס והקפאה" • בשבוע שעבר הוגשה תביעה בהיקף 1.3 מיליון שקל ע"י קופת הגמל של החברה, בטענה כי לא הועברו לה התשלומים הפנסיוניים של העובדים

משה בן שטרית, מבעלי קסידי בוטיק / צילום: תמר מצפי
משה בן שטרית, מבעלי קסידי בוטיק / צילום: תמר מצפי

משבר האופנה הגיע גם לרשת קסידי בוטיק (לשעבר דן קסידי) שבבעלות משה בן שטרית - כך נודע ל"גלובס". רשת האופנה הוותיקה הפועלת מזה 40 שנה נקלעה לקשיי תזרים, כשאליהם מצטרפים דיווחים על צ'קים חוזרים. בחברה אישרו בשיחה עם "גלובס" את העובדה שחלק מהצ'קים חזרו, והבטיחו: "אנחנו כמובן עושים הכול בהסכמה, נגיע להסדר עם כל ספק שלא יהיה".

עוד נודע כי לפני כשבוע, ב-14 במאי, הוגשה תביעה בהיקף של 1.3 מיליון שקל על-ידי קופת הגמל של החברה, כלל חברה לביטוח, על כך שלא הועברו לה התשלומים הפנסיוניים של העובדים.

על-פי נתוני דן אנד ברדסטריט, בשנתיים האחרונות חלה עלייה ברמת הסיכון של קסידי לאור מידע שלילי שהתקבל מגורמים בענף אודות פעילותה. בתחילת 2019 התקבל מידע שלילי נוסף המתייחס לקושי תזרימי בחברה, שהוביל לירידה נוספת בסיקור.

גורמים בקסידי אומרים היום (ב') בשיחה עם "גלובס": "נכון שחזרו חלק מהצ'קים, אנחנו סוגרים את החשבון בדיסקונט. אנחנו לא חייבים הרבה כסף בחוץ, לא לספקים ולא לבנקים. כל מי שהצ'ק שלו חזר, אנחנו נגיע להסדר איתו. אני לא רואה סיבה שמישהו שעובד איתנו חושש. לא יהיה פה הליך של כונס והקפאה, עד היום פתרנו את כל הבעיות. 40 שנה של עשייה זה לא מעט זמן, שמנו ויושרנו מדבר בעד עצמו".

דן קסידי, ששינתה באמצע העשור הקודם את שמה לקסידי בוטיק, מנתה בשיאה 36 סניפים. במהלך השנתיים האחרונות הרשת הצטמצמה באופן מסיבי, ונכון להיום היא מפעילה 9 סניפים בלבד. גם מטה החברה צומצם בצורה משמעותית, וכיום היא מעסיקה רק 25 עובדים.

מספר עסקי האופנה שנסגרו
 מספר עסקי האופנה שנסגרו

האם בכוונתכם לסגור את כל הפעילות ואת הרשת כולם?

"זה לא שתחום האופנה מעודד. בהסתכלות קדימה ייתכן שיישארו כמה סניפים לזכר חסד נעורים, אך לא בטוח שזו תהיה הפעילות המרכזית שלנו", משיבים הגורמים בחברה. "הפעילות שלנו הואטה ותמשיך להיות מואטת כאסטרטגיה. עשינו תוכנית הרזיה בשנתיים האחרונות למטה. תוך כדי הצמצום שעשינו הצלחנו לעשות את הכל בהסכמה, ולסגור חוזים בצורה מסודרת. זה מפעל חיים של 40 שנה", מפרטים הגורמים ששוחחו עמנו בחברה.

עוד הם מפרטים בנוגע לשינויים בענף כי "שוק האופנה הוא מורכב ותחרותי. ריבוי שטחי מסחר, אונליין שנכנס לתהליך של תחרות איתנו, טיסות הלואו קוסט - התחרות הקשה הזו הביאה אותנו להכרה שאנחנו צריכים להשאיר רק את החנויות שאנחנו נדרשים להשאיר מתוקף ההסכמים הקיימים. מדובר בחנויות בודדות, ונעשה הכול כדי לא להשאיר חבויות בחוץ".

לסיכום הם אומרים הגורמים בחברה: "פעם ענף האופנה היה מאתגר - היום הוא קשה מאוד".

תקווה לעתיד? בקסידי מבקשים לשנות את ליבת הפעילות

עם זאת, באתר החברה ובשיחה עם "גלובס" מציגים אופק חדש בדמות שינוי תחום הפעילות שכבר החל לקרום: יזמות בנדל"ן ועיצוב הבית. קסידי מפרטת זירה עסקית חדש אליה היא מבקשת להיכנס, מגדירה אותה תחת השם "קסידי השבחת נכסים" ומציינת כי היא מתמחה בביצוע פרויקטים בתחום הבית ובהשבחת נכסים ומציעה שירות של ליווי אישי לאורך התהליך, כמו גם "מגוון אפשרויות לעיצוב הבית", כשהיא מגלה כי שני פרויקטים בהם היא כבר לקחה חלק הם פרויקט דבליו בוטיק בתל-אביב ופרויקט השבחת נכס LEVONA רמת השרון.

רשת האופנה דן קסידי הוקמה ב-1978, ומשרדיה ממוקמים בראשון-לציון. בנוסף לחנויות הפיזיות, מפעילה דן קסידי אתר מכירה ובו חנות מקוונת עם משלוחים עד לבית הלקוח, שבימים האחרונים מציעה הנחות מפליגות של עד 50% על מוצריה, ככל הנראה מתוך ניסיון להיפטר מכמה שיותר סחורה. בין הפרזנטוריות של המותג בעבר היו עדי נוימן ורוסלנה רודינה.

המציאות הזו מצטרפת למשבר שפוקד את ענף האופנה על רקע שינויים בהרגלי הצריכה והתחרות מהאונליין ומקניות בחו"ל. בשנה וחצי האחרונות רשתות אופנה רבות נקלעו למשבר, בהן הוניגמן, TNT (שבשנה שעברה נמכרה אחרי הקפאת הליכים ובשבוע שעבר הגישה בקשה להקפאת הליכים פעם נוספת), מתאים לי, זברה, יפו תל-אביב ואחרות. נתוני חברת ריס (RIS) הציגו בשליש הראשון של 2019 ירידה של כ-5% בפדיונות הקניונים.

רשת קסידי במספרים

נוסדה: 1978

עובדים כיום: 25

חנויות בשיא: 36

חנויות כיום: 9