גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמוטריץ': בנסיבות הקיימות כיום אין להעמיד את נתניהו לדין

ח"כ בצלאל סמוטריץ' בכנס לשכת עוה"ד: "לפעמים יש מספיק ראיות להעמדה לדין, אבל האינטרס הציבורי גובר על האינטרס להעמיד לדין" ● המשנה ליועמ"ש, עו"ד רז נזרי, על יוזמות החקיקה להגבלת מערכת המשפט: "התחושה היא שכאן יש רצון לרסק ולא רצון לרסן" ● עו"ד אלי זהר: "במערכת המשפט לא תופרים תיקים לפוליטיקאים, אלא הפוליטיקאים תופרים תיק למערכת המשפט"

ח"כ בצלאל סמוטריץ' בכנס לשכת עורכי הדין באילת / צילום: ליאב פלד
ח"כ בצלאל סמוטריץ' בכנס לשכת עורכי הדין באילת / צילום: ליאב פלד

"ישנן פעמים רבות שבהן מבחינת הראיות יש מספיק ראיות להעמדה לדין, אבל האינטרס הציבורי גובר על האינטרס להעמיד לדין. ההליך הפלילי נועד לשרת אינטרסים ציבוריים. הוא אינו המטרה, הוא האמצעי, ולא פעם הוא נסוג מפני אינטרסים אחרים" - כך אמר היום (ב') ח"כ בצלאל סמוטריץ' במושב תחת הכותרת "האם ההליך הפלילי הפך לכלי לחיסול חשבונות פוליטיים" בכנס לשכת עורכי הדין באילת, כשהוא מדגיש כי בנסיבות הקיימות כיום אין להעמיד את ראש הממשלה בנימין נתניהו לדין.

סמוטריץ' אמר את הדברים ביחס לשאלה מה ההצדקה לחוקק את חוק החסינות, אשר אמור להגן על ראש הממשלה בנימין נתניהו מפני העמדה לדין פלילי בפרשות 1000 (תיק המתנות), 2000 (פרשת מוזס-נתניהו) ו-4000 (פרשת בזק-וואלה).

"משהחליט היועמ"ש לפרסם את החלטתו על העמדתו לדין של ראש הממשלה לפני הבחירות, ומשאמר העם את דברו בבחירות, יש להעדיף את רצון העם", אמר סמוטריץ'.

את הכנס הנחתה העיתונאית דנה ויס, שציינה כי "אם פעם רק השוליים האמינו שיש חיסול חשבונות, הרי שהיום זה מתקרב למיינסטרים ולא רק מקבוצות שוליות. מראש הממשלה ומטה מדברים על ניסיון להפיל ראש ממשלה באמצעות הליך פלילי. המצייץ הכי גדול בעולם לגבי קונספירציות הוא האדם הכי חשוב בעולם המערבי, הנשיא טראמפ".

על השאלה הזאת, האם המשפט מהווה כלי לחיסול פוליטי, השיב סמוטריץ': "אינני יכול לענות על כך בוודאות".

לדבריו, "בית המשפט הוא חלק ממוסדות השלטון במדינה וכפוף לחוק, כמו גם היועץ המשפטי לממשלה. הדלפות - גם אם הן באצטלה של הוצאת ספר, מקרה 'ידיעות אחרונות' - הן פסולות. כתבי האישום המופרכים, כמו נגד יעקב נאמן ז"ל והנשיא כיום ריבלין, שטבע את המונח 'כנופיית החוק' ועוד דוגמאות, כמו הסטנדרט המחמיר שלו נדרש נתניהו - כל אלה ועוד מעוררים חשש ממשי שהמערכת אינה פועלת ממניעים ענייניים בלבד. מישהו הציע לי השבוע לא לקחת את תיק המשפטים, כדי שלא אמצא את עצמי עם פרשה משלי. זה מצדיק את החזרת החסינות של חברי הכנסת כפי שהייתה עד שנת 2005".

עוד הוסיף סמוטריץ' כי "נתניהו יכול לבקש דיון אישי ולהציג עמדתו בחמש דקות, להבדיל משינוי החוק שאני מבקש לערוך, שהוא מהלך ממושך יותר. מצפונם של נבחרי הציבור אינו מפותח פחות מעורכי דין ושופטים".

"רצון לרסק, לא לרסן" 

עו"ד רז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, השיב לטענה של סמוטריץ' כי לפי רצון הבוחר אין להעמיד לדין את נתניהו, וכי הציבור ידע שמעל ראשו של נתניהו מתנהל הליך פלילי ובחר בו בכל מקרה. "אני לא יכול להיכנס לפרטים, אבל אני אתייחס לאמירה של סמוטריץ' על כך שהוא לא מדבר מפוזיציה, ואני רוצה לשאול אותו האם גם בתקופת ראש הממשלה שרון שעמד בפני הניסיון לתלות קשר בין בחירת הציבור להליך פלילי זה דבר והיפוכו. אני לא מקל ראש בטענה שבתי המשפט נכנסים לזירה הפוליטית, אבל עכשיו מה שרוצים בפוליטיקה שהמערכת הפוליטית היא זו שתחליט מה ייכנס לתוך ההליך הפלילי בבית המשפט".

עו"ד נזרי הדגיש כי "הליך פלילי מתנהל בתוך מערכת משפטית פלילית. להתווכח על פסקת ההתגברות או חקיקה אחרת, אפשר להתווכח. אני לא מאלה שרצים לצעוק שכל דבר הוא קץ הדמוקרטיה, ואני לא חושב שכל דבר זה קץ הדמוקרטיה, אבל הליך פלילי זה רק בבתי המשפט. השאלה היא האם יש רצון לרסן או רצון לרסק, ואני חושב שהתחושה היא שכאן יש רצון לרסק ולא רצון לרסן".

עוד הוסיף נזרי כי המערכת לא פועלת משיקולים זרים. "אין רדיפה ואין מריחה. יש ניסיון שלנו לטפל בדברים שבפנינו בצורה הכי עניינית. האם אנחנו טועים לפעמים? כן".

נזרי פנה לפוליטיקאים ואמר: "אל תגידו לציבור שאנחנו תופרים תיקים, כי אתם פוגעים באמון הציבור". 

"להקפיד על השיח" 

עו"ד טל שפירא, מסנגוריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו (עדיין לא ברור אם צוות ההגנה התפטר על רקע אי-תשלום שכר-טרחתו), אמר בפאנל כי "בתוך הסערה הציבורית כיום צריך להקפיד על השיח ועל הטרמינולוגיה. לא 'כנופיית שלטון החוק' וגם לא חלוקה של 'בני אור ובני חושך' והצגת כלל הסנגורים כמסלפים".

לדבריו, "יש הבחנה בין תפירת תיק לבין שאלה מורכבת של השימוש במידע המודיעיני. אני לא יכול לענות בלא מוחלט על השאלה האם יש שימוש בהליך הפלילי לחיסולים פוליטיים, אבל אני רוצה לדבר על השימוש ועל הניהול של המידע המודיעיני על-ידי גורמי האכיפה. זה בא לידי ביטוי במקרה של פואד ובמקרה של גל הירש.

"כשיש מצב שארבעה ימים לפני הבחירות לנשיאות מקבל פואד טלפון בוטא ללה"ב, ובלה"ב מניחים בפניו מידע שעמד בפני החוקר שנה לפחות, אז יש פה שאלה של עיתוי. איך קורה שדבר כזה שוכב שנה וצץ דווקא ארבעה ימים לפני הבחירות לנשיאות? ואיך במקרה של גל הירש צץ מידע כזה דווקא בעת הליך הבחירה שלו למפכ"ל משטרת ישראל?".

השופט דוד רוזן, נציב תלונות הציבור על הפרקליטות, התייחס בהמשך הפאנל לדבריו של סמוטריץ' על התיק ש"נתפר" לכאורה לשר המשפטים לשעבר, יעקב נאמן. "ישבתי על כס השיפוט במשפטם של וקהלני ושל נאמן. אלה המשפטים שהאשימו את המדינה במניעים פוליטיים. אני השופט שמצאתי אותם זכאים, ואני השופט שקבע שהמדינה שגתה שגיאות חמורות, אבל מכאן ועד רדיפה פוליטית המרחק רב. לא הייתה רדיפה פוליטית. טעויות ושגיאות דרמטיות כן, אבל בהחלט לא רדיפה פוליטית. אני ישבתי בתיק, ואני כתבתי את פסק הדין, ואני יכול לדבר בביטחון רב ולומר שלא הייתה כאן רדיפה. טעות דמרטית כן, ועוול כן. אין גוף שלא עושה טעויות. אני עושה טעויות, גם כשופט, וגם בית המשפט העליון עושה טעויות. בני אדם עושים טעויות".

"עם זאת", הוסיף רוזן, "לא שאני אפול מהכיסא משאגלה שהיו שיקולים זרים. ולכן מוסד הביקורת שאני עומד בראשו קיים, ולכן לא אעצור אם יטענו בפניי שהשיקולים היו לא ענייניים, ואבדוק את זה גם כשחוק אומר שיש שיקול-דעת, וניצבת חומה בינך לבין הבדיקה. גם במקומות האלה אבדוק".

"נתניהו לא קיבל רוב. מדברים על רוב מדומה"

עו"ד אלי זהר, שייצג את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, נשאל על הטענות שטען אולמרט, לפיהן השתמשו בכלי הפלילי לצורך רדיפה פוליטית, אך סירב להתייחס לאולמרט. "באופן עקרוני אמר עו"ד זהר כי "יכולות להיות טעויות, ובמקרה של ראש ממשלה הטעות יכולה להיות קרובה לפטלית, ולאלץ ראש ממשלה להתפטר כדי להתמודד עם ההצגה הכי טובה בעיר. אבל לא תופרים תיקים. לדעתי האמירה הזאת לא נכונה, להפך. היום אפשר לומר בלב קשה שהפוליטיקאים תופרים תיק למערכת המשפט. הפוליטיקאים מנסים לפגוע במערכת המשפט, והם עושים את זה ביסודיות ובאינטנסיביות רבה, ואז הם משלמים על זה. ואז באים עם הצעקה כי נתניהו קיבל רוב, אבל נתניהו לא קיבל רוב. יש לו את המפלגות הדתיות. היום מדברים על רוב מדומה שרוצה לתת לנתניהו חסינות".

עו"ד זהר הוסיף: "יש לי ביקורת על הפרקליטות, היא נאמרת בתום-לב ובשיקול-דעת ובאופן הנכון והמתאים ובמקומות שבהם היא ראויה. אבל גם כשהיו לי טענות לפרקליטות, אף פעם לא טענתי שתופרים תיק, שקושרים, דהיינו יושבים שם חבורה של פושעים".

עם זאת, עו"ד זהר אמר כי מרגע שנפתח ההליך הפלילי, גורמים פוליטיים עושים בו שימוש לחיסולים פוליטיים. "הכלי הפלילי הפך להיות אמצעי למאבקים בין פרטים ובין סיעות פוליטיות, וגם תלונות על הטרדה מינית שאין להן בסיס. עיקרון מרכזי ששמו חזקת החפות התמוטט טוטלית. ברגע שאדם מגיע לחקירה, חייו נפגעים וגם חייהם של אנשים סביבו. אין תפירת תיקים, אבל הכלי הפלילי הפך למכשיר שאיתו אפשר להשתמש אחד נגד השני". 

עו"ד אורי קורב, לשעבר מנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות מחוז ירושלים, אמר: "חייבים לעשות הבחנה בין הדברים. אין רדיפה פוליטית, זה ברור, אבל זה לא אומר שאין שגיאות. המערכת טועה, כמו שכל המערכות טועות, וגם משרד המשפטים טועה. התשובה לכותרת הפאנל היא כן, אבל לא מערכת המשפט היא זו שמשתמשת בכלי הזה, אלא משתמשים בה כדי לנגח. האם כשמסתכלים על הרפובליקה הצרפתית, כששיראק הועמד לדין רק בסוף הקדנציה שלו, וכל שותפיו ריצו עונשי מאסר...".

המנחה דנה וייס שאלה: "האם בדיעבד היה נכון לא לנהל את התיק במהלך כהונת אולמרט?". עו"ד קורב השיב: "כל מקרה לגופו. הסיבה שאתה מתחיל להרהר בזה, היא שמדובר בפרשות שאורכות שנים רבות. במקרה של אולמרט, זה לקח זמן קצר". עו"ד זהר אמר בתגובה: "רק בגלל שהוא (אולמרט) התפטר, אחרת גם אצלו זה היה לוקח שנים".

עו"ד קורב הוסיף: "יש צורך בהרבה איזונים ובלמים. לא יכול להיות חוק צרפתי בלי תחימת קדנציה, למשל. מני מזוז דיבר, בזמנו, על סימון מטרות. טרמינולוגיה הוא דבר מסוכן, והייתי מציע לבדוק את הדברים לגופו של עניין ולא לגופו של טוען". 

תא"ל במיל' אבי בניהו, דובר צה"ל לשעבר וכיום בעל חברת ייעוץ אסטרטגי, אמר בהמשך הפאנל כי "בעידן הרשתות החברתיות,'בית המשפט המודרני', מה שנקרא, אנשים לא עומדים בזה ושולחים יד בנפשם. אני זוכר את האמירה האומללה של אמנון דנקנר כלפי לדור - 'עכשיו, תתאבד!'. חייבים לעבוד קשה כדי לוודא שאם מביאים ראש ממשלה לשולחן האשמים, זה רק אחרי בדיקה וחקירה יסודית. מנדלבליט הוא איש הגון וראוי. נבחרי הציבור צריכים להבין שהם דוגמה אישית, ואין להם הקלות - נהפוך הוא".

בניהו התייחס גם לפרשת הרפז, במסגרתה נחקר, ואמר "הייתי ארבע שנים 'על המנגל', במה שמכונה 'פרשת הרפז'. בשעת בוקר מוקדמת ניידת הגיעה לביתי, ובערב הייתי במעצר. 'מסוכן לשלום הציבור'. לרגע אחד לאורך השנים הללו לא קרה שלא האמנתי בשלטון החוק. יש חקירות שתפקידן להזים ולהפריך, אבל צבר התיקים הוא בעייתי. אני מאמין לשופטים בירושלים במקרה של איציק מרדכי, אבל ראיתי נקמה בעיניים של נתניהו, ראיתי נקמה של אהוד ברק בפרשה אחרת. קהלני בכה אצלי במשרד כמו תינוק, כשהמחוזי החזיר את המועמד שלו למפכ"ל".

*** חזקת החפות: ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו עודם בראשיתם. כל החשודים בתיקי נתניהו מכחישים את המיוחס להם, הם עומדי בפני הליכי שימוע שלפני הגשת כתב אישום, ועומדת לזכותם חזקת החפות.

עוד כתבות

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות בתל אביב; מדד הבנקים מזנק בכ-2%, אודיוקודס צוללת בכ-14%

מדד ת"א 35 עולה בכ-1% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

אזעקות בצפון ובעוטף עזה; דיווח בלבנון: "תקיפה משולבת של חיזבאללה"

המשלחת הישראלית תמריא לקהיר בשעות הקרובות • סמוטריץ' תקף: "נפילה למלכודת המניפולטיבית שטומן חמאס יחד עם מצרים וקטאר" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • הפעולה ברצועה נמשכת, לאחר שצה"ל השתלט הלילה על הצד הפלסטיני במעבר רפיח • עדכונים שוטפים

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

פתיחה חיובית בוול סטריט; דיסני צוללת בכ-9% לאחר הדוחות

הנאסד"ק עולה ב-0.2% ● מדד פוטסי הבריטי עולה ב-1% ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס