הסטארט-אפ הישראלי דיפ אינסטינקט בשת"פ עם HP

כל מחשבי HP מסדרות EliteBook ו-ZBook כוללים תוכנה לזיהוי ומניעת איומי סייבר חדשה בשם HP Sure Sense, שפיתח הסטארט-אפ הישראלי

החל מהשבוע שעבר, כל מחשבי HP מסדרות EliteBook ו-ZBook כוללים תוכנה לזיהוי ומניעת איומי סייבר חדשה בשם HP Sure Sense. התכנה היא פרי שיתוף פעולה בין ענקית המחשבים והמדפסות ובין הסטארט-אפ הישראלי דיפ אינסטינקט (Deep Instinct).

דיפ אינסטינקט הוקמה בשנת 2014 על ידי גיא כספי המכהן כמנכ"ל החברה, יחד עם ד"ר אלי דוד, מומחה בלמידה עמוקה ונדב ממן, סמנכ"ל המחקר והפיתוח בחברה אשר לפני כן עבד בצ'ק-פוינט. החברה מעסיקה כ-130 עובדים, 80 מתוכם בישראל והיתר בניו-יורק, סינגפור, טוקיו, סידני וסן פרנסיסקו. עד היום החברה גייסה 64 מיליון דולר מ-HP עצמה, וכן מ-Nvidia, סמסונג, חברת ההשקעות מילניום, שהיא בעלת המניות הגדולה בפייסבוק וטוויטר, ומקרן הגידור COATUE, המשקיעה בחברות לקראת הנפקה.

בהודעת החברה צוין כי היא משרתת לקוחות ב-11 מדינות מתחומי הבנקאות, הביטוח, התעופה, המזון והטכנולוגיה, וכן גופי מדיה, ממשלות וסוכנויות ביון ובתי חולים. כעת, התוכנה שלה תופץ על גבי מחשבי HP, הנמכרים בעשרות מיליוני יחידות מדי שנה. החברה לא חושפת את הכנסותיה ולא את פרטי העסקה.

כספי הקים את דיפ אינסטינקט במהלך כהונתו כנשיא בחברת המימד החמישי אשר נסגרה לאחרונה, בה היה מעורב גם יו"ר כחול לבן בני גנץ. כספי אינו פעיל במימד החמישי מזה ארבע שנים. כספי הוא בעל רקע במחקר מתמטי של למידה עמוקה בגופים בטחוניים, ובנוסף, הוא יוצא חברת קומברס, שנרכשה על ידי ורינט.

הבחירה של HP להשתמש דווקא בטכנולוגיה של דיפ אינסטינקט קשורה לעובדה כי החברה מתגאה בהיותה הראשונה והיחידה שפיתחה טכנולוגית למידה עמוקה המיועדת לתחום הסייבר. למידה עמוקה היא ענף של למידת מכונה, שמבוסס על רשתות נוירונים המחקות את הלמידה האנושית.

טכנולוגיות למידת מכונה דורשות שהמתכנתים יגדירו קריטריונים להשוואה, וילמדו את המכונה לזהות איומים לפי חריגה מהנורמה של אותם הקריטריונים. לעומת זאת, טכנולוגית למידה עמוקה פועלת באופן דומה לאופן שבו פועל המוח האנושי: כאשר אדם לומד להבדיל בין כלב וחתול, הוא מסתכל על הכלב ועל החתול כעל אובייקט שלם - ולא על קטגוריות מסויימות כמו אורך זנב, צבע פרווה וצורת אוזניים. כך, גם במקרה של כלב עם מאפיינים חתוליים, נדע שלא מדובר בחתול.

כך, התוכנה של דיפ אינסטינקט מסוגלת לזהות אם מדובר באיום או בקובץ רגיל, באמצעות בחינה של כל הנתונים ולא של קטגוריות מסויימות. באמצעו תהיכולות הללו, המוצר של החברה מסוגל, לדבריה, לזהות איומים הטמונים בקבצים עוד לפני שהם נכנסים לפעולה וכך למנוע את המתקפות מבעוד מועד.

למרות החישובים המורכבים שדורשת אותה טכנולוגיית למידה עמוקה, המוצר של דיפ אינסטינקט הוא תוכנה בגודל של 50 מגה ביט בלבד, שנועדה להגן על תחנות קצה ומכשירי מובייל בארגונים. היא מותקנת על המכשיר ומבצעת את כלל החישובים ועיבוד הנתונים במקום - ולא בענן. הדבר מקנה לה מהירות, משום שקצב שליחת הנתונים לענן, עיבודם, ושליחתם חזרה ליחידת הקצה, אורך מספר שניות לכל הפחות. בדיפ אינסטינקט מספרים כי כל תהליך זיהוי האיומים שלהם אורך פחות משנייה אחת.

"אנו סבורים שכל החלטה שקשורה בקניית מחשב היא החלטת אבטחה", נמסר מטעם אנדי רודס, נשיא גלובאלי של מחשבים אישיים למטרות מסחריות ב-HP, בהודעת החברה. "החבירה אל דיפ אינסטינקט מאפשרת לנו להציע למשתמשי הקצה פתרון רב עוצמה עם יכולת אמינה לניבוי ולמניעה של איומי אבטחה הן בזירה הנוכחית והן בעתיד". הקשר בין התאגיד והסטארט-אפ נוצר בעזרת HP טק ונצ'רס, זרוע ההשקעות של HP הפועלת בישראל ובפאלו אלטו.

ת"ז: דיפ אינסטינקט

הקמה: 2014

מייסדים: גיא כספי, נדב ממן וד"ר אלי דויד

עובדים: 130 עובדים מתוכם 80 בישראל

משרדים: תל אביב, ניו-יורק, סינגפור, טוקיו, סידני וסן פרנסיסקו

גיוסים: 64 מיליון דולר.

משקיעות: Nvidia, סמסונג, HP, חברת ההשקעות מילניום, וקרן הגידור COATUE.