הודעת הריבית של הפד, חידוש שיחות הסחר ודוחות אפל: האירועים שייתנו את הטון השבוע בשווקים

העיניים מופנות להודעת הריבית של הפד ברביעי - השוק צופה הורדת ריבית של 0.25%; שלל נתונים חיוביים עשויים להטות את הכף • עונת הדוחות לרבעון השני ממשיכה עם פרסום דוחות אפל ביום שלישי • סין וארה"ב יחדשו את שיחות הסחר השבוע • הבנקים המרכזיים ביפן ובריטניה יכריזו על גובה הריבית • התחזית השבועית של "גלובס"

יו"ר הפד, ג'רום פאואל / צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס
יו"ר הפד, ג'רום פאואל / צילום: KEVIN LAMARQUE, רויטרס

שבוע המסחר מעבר לים צפוי להיפתח מחר (ב') בהמשך לעונת הדוחות לרבעון השני וברקע לנעילה החזקה בוול סטריט ביום שישי. עיני השוק מופנות לאירוע המרכזי השבוע שצפוי להתקיים ביום רביעי - הודעת הריבית של הפדרל ריזרב.

ביום שישי האחרון מדד הנאסד"ק קפץ ב-1.1%, ומדד S&P 500 עלה ב-0.7% ברקע לעליות חדות של 10% במניית אלפאבית (החברה האם של גוגול) לאחר הדוחות הטובים.

אלו האירועים שצפויים לרכז עניין בשבוע הקרוב:

1. הודעת הריבית של הפד

אם בשבוע שעבר התבטאויותיהם של סגניו של יו"ר הפד, ג'רום פאואל, רמזו על הצורך בהורדת ריבית כפולה של 50 נקודות בסיס, לאחר נתוני הצמיחה החיוביים של הכלכלה האמריקאית שפורסמו בשישי האחרון, לצד נתונים חיוביים נוספים מצד הכלכלה האמריקאית, הסיכוי להורדה אגרסיבית של הריבית נראה קלוש כעת. ביום שישי האחרון פורסמו נתוני הצמיחה המעודכנים של הכלכלה האמריקאית, ולפיהן זו צמחה ב-2.1% ברבעון השני של 2019 לעומת הציפיות לצמיחה של 1.7%. 

הציפיות בשוק הן כי הפד יוריד את הריבית ב-0.25 נקודות בסיס, ותהיה זו הורדת ריבית ראשונה לאחר כעשור. "מרבית הנתונים שפורסמו בשבוע האחרון היו חיוביים, בפרט נתוני הצמיחה שהפתיעו לטובה", כתבו כלכלני לידר שוקי הון בסקירתם השבועית. "נתונים אחרים היו גם חיוביים, כולל עלייה של 2% בהזמנות של מוצרי בני קיימא, ירידה של עשרות אלפים של דורי עבודה חדשים בשבוע האחרון וגידול במכירות הבתים החדשים. הסיכוי להורדה של 0.5% בריבית הפד קטנו מאד. גם הורדה של 0.25% מהווה מכת מנע כדי לרכך את ההתמתנות הצפויה בעתיד", הוסיפו בלידר שוקי הון.

נזכיר כי בשבוע החולף הבנק המרכזי האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, אך שינה את נוסח ההודעה כאשר אותת על הורדת ריבית בהמשך, כאשר הריבית תיוותר ברמה אפסית לפחות עד מחצית שנת 2020.

מארק מתיוס, ראש תחום מחקר אסיה בבנק השוויצרי יוליוס בר, אמר בראיון ל"גלובס", כי בבנק צופים שתהיה רק הורדה אחת של 0.25% השנה וגם זו לאו דווקא הכרחית. "אנחנו לא ממש מבינים מדוע צריכות להיות יותר הורדות ריבית. אני אפילו לא ממש מבין למה צריכה להיות הורדה אחת", הוסיף בטענה כי הכלכלה עדיין צומחת.

2. מלחמת הסחר: סבב נוסף של שיחות

ביום שלישי של השבוע הקרוב ייפגשו בשנחאי שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, ונציב הסחר האמריקאי, רוברט לייטיזר, עם סגן נשיא סין במסגרת חידוש שיחות הסחר בין ארה"ב לסין בהתאם לסיכומים בפסגת ה-G20. השיחות הקודמות הגיעו ללא מוצא במאי האחרון כאשר ארה"ב הטילה על בייג'ין מכסים נוספים בהיקף של 200 מיליארד דולר מ-10% ל-25%, ואף איימה בהטלת מכסים נוספים בהיקף של 300 מיליארד דולר.

3. עונת הדוחות: האם אפל תתדלק את השוק?

בשבוע החולף אמזון הפתיעה את השוק כאשר פיספסה את תחזיות הרווח למניה וסיפקה צפי מאכזב להמשך השנה. מנגד, אלפבית (החברה האם של גוגל) ניפצה את תחזית הרווח למניה, ומנייתה זינקה בכ-10% בתגובה לדוחות. פייסבוק וטוויטר דיווחו גם הן בשבוע החולף, ובשבוע הקרוב 170 חברות בקרב ה-S&P 500 צפויות לפרסם דוחות, בהן: אלי לילי, מרק, פייזר, חברת הטכנולוגיה אפל, ג'נרל אלטריק, ספוטיפיי, קוואלקום, וריזון, ג'נרל מוטורס ואקסון מובייל. 

במוקד הדוחות כמובן עומדת חברת הטנולוגיה אפל, ומעניין יהיה לראות את הפעילות בסין של החברה. יצרנית האייפונים תדווח על תוצאות הרבעון השני של השנה ביום שלישי לאחר נעילת המסחר.

ביום רביעי של השבוע תדווח חברת השבבים הדואלית טאואר הישראלית על תוצאותיה לרבעון השני של השנה.

4. מאקרו: הודעות ריבית באנגליה ויפן

בארה"ב ביום שלישי יפורסמו נתוני ההכנסות הפנויה, נתוני הצריכה הפרטית והאינפלציה. ביום רביעי, כאמור, הפד יודיע על גובה הריבית. ביום חמישי יפורסם מדד ISM במגזר הייצור.

ביום חמישי יפורסם מדד מנהלי הרכש ISM בתעשייה לחודש יולי וביום שישי יפורסמו נתוני התעסוקה לחודש יולי. מעניין יהיה לראות את קצב קליטת העובדים החדשים לאחר הנתון החיובי בחודש יוני.

באירופה יפורסם ביום שלישי מדד האמון העסקי והצרכני לחודש יולי. ביום רביעי צפוי להתפרסם האומדן הראשון לצמיחה ברבעון השני ואומדן האינפלציה לחודש יולי. צרפת תפרסם את נתוני הצמיחה ביום שלישי כאשר הצפי הוא לעלייה של 0.3% ברבעון השני.

ביפן ביום שלישי הקרוב הבנק המרכזי צפוי להכריז גם הוא על גובה הריבית, ולצד זאת יפרסם הבנק את התחזית השנתית לכלכלה היפנית. 

בסין יפורסם ביום חמישי מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור לחודש יולי. הצפי הוא לקריאה של 49.6 נקודות לעומת 49.4 נקודות בחודש יוני. באותו היום גם גרמניה תפרסם את מדד הייצור לחודש יולי, כאשר הצפי הוא לקריאה של 47.7 נקודות לעומת 48 נקודות בחודש יוני.

ביום חמישי הבנק המרכזי של בריטניה יפרסם את הריבית. לאחר ההודעה נגיד הבנק קארני יישא דברים במסיבת עיתונאים.

5. בשוק המקומי - נתוני אבטלה

בישראל יפורסמו השבוע נתוני הרכישות בכרטיסי אשראי לחודש יוני, מה שמהווה מדד חשוב לגבי היקפי הצריכה הפרטית. ביום רביעי יפורסמו נתוני האבטלה בחודש יוני ולרבעון השני. נזכיר כי בחודשיים האחרונים מסתמנת התמתנות בקליטת עובדים חדשים במשק.