גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הלב בישראל, העיניים לחו"ל: מה מתכננת נסטלה לאסם, ולמה העובדים חוששים?

בתחילת השבוע הוכרז באסם סכסוך עבודה על רקע הכוונה להעביר 40% מהייצור של טבעול לצ'כיה; במקביל נמכרה פעילת הגלידה, ומתקיימים ניסיונות למכור את "בית השיטה" • שלוש שנים חלפו מאז הפכה נסטלה לבעלים של 100% מאסם ומחקה את החברה מהמסחר, וכעת העובדים חוששים מצמצום הייצור בישראל • אסם: "השגנו הישג חשוב בכך שנבנה לטבעול מפעל חדש בישראל" ● ניתוח גלובס

עשרת הימים הקרובים צפויים להיות קריטיים עבור חברת אסם. חברת המזון השלישית בגודלה בישראל, בניהולו של אבי בן אסאייג, נקלעה לסכסוך עבודה עם עובדיה, על רקע התוכנית של החברה לסגור את מפעל טבעול בקיבוץ לוחמי הגטאות. ועד העובדים מאיים להשבית את הפעילות של כ-4,000 עובדי החברה בישראל, וזאת לטענתם על רקע "כוונת החברה לסגור יחידות ומפעלים ולהעביר פעילות לחו"ל".

לפני כשלוש שנים מחקה נסטלה את אסם מהבורסה בתל-אביב והפכה אותה לחברה פרטית, כך שמאז תוצאותיה הכספיות אינן גלויות. השילוב בין היעדר המידע שהיה נגיש עד לא מזמן, לבין רצף של אירועים מינוריים יחסית שביחד עשויים להצביע על מגמה רחבה יותר, מעוררים חוסר ודאות בנוגע לשינויים נוספים שנסטלה עשויה להמשיך ולבצע בפעילות שרכשה בישראל.

את חשיבותה הרבה של אסם לשוק המקומי אפשר להבין מהנתון הבא: אחד מכל עשרה מוצרים בסופרמרקט ממוצע בישראל שייך בדרך זו או אחרת לקבוצת אסם, והיא מייצרת מותגים בולטים שמסמלים בעיני רבים ישראליות, ובהם במבה, ביסלי, סלטי צבר, וטבעול.

בספטמבר הקרוב ישלים אבי בן אסאייג שנה ראשונה בכיסא המנכ"ל, שהייתה מורכבת מבחינתו. אם קודמו בתפקיד, איציק צאיג, נדרש במהלך כהונתו להתמודד עם אתגרים דוגמת המחאה החברתית והשינויים הדרמטיים בענף המזון שבאו בעקבותיה, הן בנקודת המבט הצרכנית ובהן בהיבטי הרגולציה, ובהמשך גם הקריסה של רשת המזון השנייה בגודלה, מגה - השנה הראשונה של בן אסאייג מתמקדת באתגרים פנימיים.

נסטלה, ענקית המזון השווייצרית שהשלימה את רכישת הבעלות המלאה בקבוצת אסם ב-2016, מנווטת את העתיד של החברה בהתאם לתוכניות העסקיות שלה שכוללות התמקדות בפעילויות ליבה שהיא רואה כצומחות ורווחיות יותר, אל מול הקטגוריות בהן הצמיחה להערכת החברה מוגבלת והערך של המותג נמוך יותר.

מנגד, העובדים מביטים בדאגה על רצף של אירועים שונים ונקודתיים שהתרחשו בשנתיים האחרונות, וחשים לכל הפחות תחושה של אי-בהירות וחוסר ודאות בנוגע לתוכניות של נסטלה בנוגע לפעילות הישראלית.

מפעל טבעול בלוחמי גטאות

האם אסם היא עדיין חברה ישראלית

הסדקים בחברה החלו כבר ביוני אשתקד. ימים ספורים אחרי אישור מינויו של בן אסאייג, נסטלה החליטה על העברת חלק מהנהלת החשבונות של החברה מהמטה בשוהם למרכז של נסטלה באוקראינה. במסגרת המהלך כ-25 עובדים הפסיקו את הפעילות שבה עסקו.

זו הייתה למעשה הפעם הראשונה שהתבצע מהלך של צמצום הנוכחות הפיזית של אסם בישראל לטובת פעילות באירופה. אומנם היקפיו של המהלך הזה הם מינוריים עבור חברת ענק דוגמת אסם שלה נוכחות רחבה של שמונה אתרי ייצור מסיביים בישראל, אך הוא עשוי לסמן נקודת מפנה בסקאלה שבין היותה של אסם חברה ישראלית בבעלות שווייצרית, לבין נציגות ישראלית של הענקית הבינלאומית בישראל.

כך או כך, גם במקרה של הנהלת החשבונות, כמו גם ברוב השינויים שנסטלה מבצעת, הם אינם נוגעים רק לפעילות בישראל, כי אם מהווים חלק ממהלכים גלובליים שמטרתם לייצר מסה קריטית, כלמור התייעלות במחירי הקנייה, גם בעולמות של שירותים שהחברה שוכרת. כך, מבחינת נסטלה היעילות שלה מתבטאת לא רק בכוח הקנייה שלה לחומרי גלם, אלא גם בשירותים שאינם מוגדרים כאסטרטגיים דוגמת הנהלת חשבונות.

כמה חודשים מאוחר יותר התרחש מהלך נוסף. אחרי שנסטלה השלימה את רכישת 100% ממניות אסם, היא החלה בבחינה מעמיקה יותר של עסקיה והתאמתם לפורטפוליו שלה. הבחינה הזו הביאה להחלטה למכור שתי פעילויות, כל אחת מהן מסיבה אחרת.

הראשונה, זו שעתידה כבר הוכרע, היא פעילות הגלידות של החברה, שפעלה כחברה-בת תחת השם נגה גלידות, ומתחרה בישראל במותג גלידות שטראוס של חברת יוניליוור. נסטלה ביצעה מהלך עולמי, במסגרתו חתמה על שותפות שווה עם חברה בריטית בשם R&R להקמה של חברת גלידות בינלאומית בשם פרונרי (Froneri), מתוך מטרה לרכז תחתיה את כל פעילות הגלידה שיש לה בעולם כדי להתחרות בעוצמה הבינלאומית של יוניליוור בתחום הגלידות. העסקה הזו נחתמה ביוני האחרון. מדובר בפעילות שכוללת 350 עובדים שבתקופה הקרובה צפויים לעבור לבעלות החדשה.

העסק השני אותו סימנה נסטלה כמיועד למכירה הוא פעילות החמוצים תחת המותג בית השיטה. במקרה הזה, הנימוק מבחינתה הוא שמדובר במוצר בסיסי אשר הערך המוסף המותגי שלו נמוך, ועל כן היא מחפשת רוכשת עבור פעילותו שכוללת כ-60 עובדים.

אבל כאן לא תמו ההחלטות המורכבות. החלטה נוספת וכואבת שנדרשה החברה לבצע היא סגירת פעילות החומוס והסלטים של אסם בארה"ב. הפעילות שנרכשה על-ידה ב-2008 הייתה הפסדית, ובדצמבר האחרון החליטה החברה למכור את הפעילות הזו, שכללה 85 עובדים של החברה בארה"ב.

מעניין שדווקא האירוע הנוכחי, עליו מתנהל סכסוך העבודה בין ההנהלה לעובדי אסם, קשור דווקא לפעילות שנסטלה סימנה כאסטרטגית. על רקע התחזקות עולמית של תופעת מפחיתי צריכת בשר ועלייה של חברות דוגמת ביונד מיט (Beyond Meat) ואחרות, נסטלה הגדירה את טבעול ואת התחום כולו כמנוע צמיחה. היא אף החלה לרכוש חברות בעולם בתחום זה ולייצר המבורגר הטבעוני עבור ענקית המזון המהיר מקדונלד'ס.

במסגרת ניסיונות ההתרחבות של הקבוצה מחוץ לישראל, לפני כ-13 שנה הקימה אסם מפעל של מוצרי טבעול בצ'כיה. לאורך השנים ייצר המפעל בישראל: כ-60% לשוק המקומי וכ-40% ליצוא אירופי.

אולם בנסטלה התקבלה החלטה שהמפעל של טבעול שפועל בקיבוץ לוחמי הגטאות אינו כלכלי יותר, כשבשנים האחרונות הוא נע בין הפסדים לבין איזון בשנים בהן חל קיצוץ מסיבי בתקציבי הפרסום. במילים אחרות, נסטלה הגיע למסקנה כי אין יותר כדאיות בהחזקת המפעל וכ-170 עובדיו.

 הפעילויות שאסם-נסטלה מבקשת להיפרד מהן בשנה האחרונה

העובדים גילו משמועות על סגירת המפעל

לפני כשנתיים קיבלה נסטלה את בעלות על מפעל טבעול באירופה, מתוך כוונה לייעל את יכולות הפצת המוצרים שלו ביבשת. התפיסה הייתה כי עליות הייצור במפעל גבוהות, ואין מסה קריטית כלומר מחזור פעילות שיהפוך את המפעל לרווחי. כענקית בינלאומית עם נוכחות דומיננטית באירופה ועסקים בהיקף מכירות של מיליארדי דולרים במדינות ביבשת, העדיפה נסטלה להעביר גם את היצוא של ישראל לייצור בצ'כיה, מתוך כוונה להרחיב אותו ולספק תחליפים מן הצומח לכל אירופה.

במקור הוקם המפעל עם קו ייצור אחד, אך בשנה האחרונה נכנס קו ייצור שני, ובקרוב ייכנס גם קוו ייצור שלישי. "הדבר הכי נכון כלכלית זה לספק את הביקושים באירופה מהמפעל בצ'כיה. עד שהיא תשלים זאת, היא מייבאת מכאן מלוחמי הגטאות", אומרים באסם.

חלופה אחת הייתה העתקת המפעל לאתר אחר בישראל שההשקעות בו כנראה לא ניתנות היו להחזר. חלופה שנייה - שהייתה רווחית יותר ומועדפת על נסטלה - היא לעבור לייבא את מוצרי טבעול מהמפעל שלה בצ'כיה. כלומר, להפסיק לייצר את מוצרי טבעול בארץ.

באסם התעקשו לנסות ולייצר חלופה שלישית, שתאפשר להעתיק חלק מקווי הייצור לתוך אחד המפעלים של החברה ולהתבסס על התשתיות הקיימות שלה ולמנוע את הפסקת הייצור המקומית. "השילוב של חלופה טובה, ושמירת התעשייה בישראל הביאה את בעלי המניות להשתכנע שכדאי לבצע את ההשקעות שעלותן עשרות מיליוני שקלים", אומרים ל"גלובס" באסם, ועל כן הוחלט להשקיע בבניית מפעל חדש בצמוד למפעל צבר. אלא שגם בתוכנית הזו, המשמעות היא ויתור על 40% מנפח הפעילות של המפעל שיופנה ליצוא, מה שיקטין את נפח הפעילות כולה.

בתוך שנתיים צפויה אסם לסגור את המפעל בלוחמי הגטאות ולהעביר חלק מהפעילות שלו לקריית גת. שם תידרש כמות קטנה יותר של עובדים, והמרחק הגאוגרפי בין המפעלים לא יאפשר לעובדים להמשיך את עבודת. כך שמתוך 170 עובדים, רק כ-60 יוכלו להיקלט במתקנים אחרים של החברה בצפון. "כמות העובדים שיידרשו לייצר את אותה תפוקה הוא נמוך ממה שצריך בלוחמי הגטאות, זה מה שמצדיק את הכדאיות. בסוף אתה מצליח לשפר עלויות דרך אוטומציה", אומרים באסם. כך או כך, הבנייה של המפעל תתחיל אחרי החגים, והיא צפויה להימשך 18-24 חודשים.

נסטלה אומנם אישרה לאסם השקעה של עשרות מיליוני שקלים בהעתקת חלק מפעילות המפעל לקריית גת, אולם במסגרת הצעד הזה יוכלו להיקלט מספר שעומד על כ-60 עובדים בלבד, בעוד שהיתר יפוטרו. המאבק של הוועד עוסק בתנאי הפרישה שלהם.

התסכול בקרב העובדים קשור בין היתר לאופן שבו גילו על כוונה הסגירה של המפעל. רצף של שמועות ושינויים עורר את חשדם, וימים ספורים לפני שההנהלה כיוונה לבצע הכרזה רשמית, הם דרשו לקבל תשובות ודחקו לפינה את ההנהלה שנאלצה לאשר את הדברים בפגישה עם הוועד והסתדרות מרחב הגליל המערבי.

לדברי יו"ר הוועד יורה בן אפרים, "זה תקדים שהוציאו סכסוך עבודה בכל אסם. מה שחשוב לנו הוא לשמור על התעשייה שלאט-לאט יוצאת החוצה. מאז שנסטלה קנתה 100% ממניות אסם, אנחנו רואים כיצד היא פועלת עם חברות שלא מרוויחות; הכול החלטות קרות, הכול עניין של כסף. יש פה משפחות ש-30 שנה גדלו עם המותג, יש לנו תירס בדם, אנחנו כל-כך גאים במפעל הזה, שעכשיו בחו"ל ייהנו מהפירות של הפיתוחים כאן. זה שבר".

בשיחה עם "גלובס" אומר אליעזר בלו, ממלא-מקום יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות, כי "אנחנו קוראים להנהלה לבוא לשבת איתנו בצורה גלויה על-מנת לגמור את המאבק הזה. הפגישה האחרונה התפוצצה בסוף השבוע שעבר, וסכסוך העבודה אושר השבוע. אנחנו לא מתים ללכת לשביתה, אבל אם לא תהיה ברירה, זה מה שיקרה החל מ-2 בספטמבר".

אולם לצד כל אלה, מבחינת אסם השנה הזו לא כללה רק מהלכי צמצום: בתחילת השנה חנכה החברה את מפעל הבמבה הענק בקריית גת בהשקעה אדירה של 200 מיליון שקל. באירוע החניכה של המפעל אמר בן אסאייג כי "החלום שלנו הוא במבה בכל סופר בארה"ב". במפעל החדש גם הוגדלה מצבת העובדים בחברה.

מאסם נמסר בתגובה כי "השגנו הישג חשוב בכך שנבנה לטבעול מפעל חדש בישראל, אף שיש לנסטלה אופציות כלכליות יותר. המשך השקעה של מאות מיליוני שקלים בישראל אינה מובנת מאליו - היא מותנת בשיפור הפריון, בחדשנות וביכולת לנהל מערכות יחסי עבודה יציבים".

"אסם, בגיבוי מלא של נסטלה, עוסקת בביסוס תשתית תעשייתית איתנה בישראל, ובכוונתה להמשיך ולהשקיע בישראל מאות מיליונים בהגברת הפריון ובהובלת חדשנות. אנו ממשיכים לפתח את הפעילות בישראל, לטפח את כל עובדינו המצוינים ברחבי הארץ ולגייס נוספים. 

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות