גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מריוס נכט בכנס ג'רני: "התחום הרפואי בישראל עדיין נחשב מסוכן, כהימור בינארי"

את הדברים אמר מריוס נכט בפאנל בנושא יזמים והזדמנויות כלכליות, שנערך היום בכנס ג'רני 2019 ●  בפאנל השתתפו גם איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, דיוויד ואה, מנהל משותף של תחום בנקאות ההשקעות ושוקי הון בצפון ודרום אמריקה מקרדיט סוויס, וליהיא סגל, מנכ"ל חברת DayTwo

מריוס נכט / צילום: תמר מצפי
מריוס נכט / צילום: תמר מצפי

גיוס עובדים מחוייבים למטרה, בעלי הכשרה מתאימה ושרואים את הטווח הארוך - זהו האתגר הגדול ביותר לחברה צעירה בישראל היום, זו הייתה המסקנה של פאנל בנושא יזמים והזדמנויות כלכליות, שנערך היום (ד') בכנס Journey 2019.

בפאנל השתתפו מריוס נכט, שותף בקרן aMoon ומשקיע הדגל בקרן (וממייסדי חברת צ'ק פוינט), איל ווולדמן, מייסד ומנכ"ל חברת מלנוקס טכנולוגיות' דיוויד ואה - מנהל משותף של תחום בנקאות ההשקעות ושוקי הון בצפון ודרום אמריקה מקרדיט סוויס וליהיא סגל, מנכ"ל חברת DayTwo שפיתחה ומשווקת מערכת להמלצות תזונה על בסיס הרכב חיידקי המעי. את הפאנל הנחה בבק דסמאלצ'י מנהל ויו"ר תחום הלקוחות האסטרטגיים בקרדיט סוויס.

נכט אמר כי "יזמי חברות בתחום הבריאות, הם יותר מתאימים לטוח הארוך. הם לומדים 12 שנים לפני שבכלל מתחילים לחדש בתחום הזה. הם לא יוצאים צעירים מ-8200 ומייד רוצים כבר להקים משהו עצמאי וכבר למכור וכבר להמשיך הלאה. בביומד יזמים עובדים בחברה 12 שנים נוספות, מעבר לשנות הלימודים וההתמחות שלהם, עד שרואים תוצאות. היזמים האלה הם יותר לטעמי, הם רוצים לבנות חברות בנות קיימא".

דסמאלצ'י שאל את נכט מדוע הוא נדרש להתערב ולגייס קרן הון סיכון לתחום הביומד בישראל, מדוע לא הייתה פעילות הון סיכון מספקת בתחום בלעדיו? נכט ענה כי "התחום הזה שונה מבחינת הזמינות ההון מתחום ההייטק בישראל, בו אין מחסור בהון. כל העולם מכיר בסקטור ההייטק בישראל. לאפל יש מרכז מו"פ ענק וכך גם מיקרוסופט ורוב החברות המובילות בעולם. התחום הרפואי בישראל עדיין נחשב מסוכן, כהימור בינארי. המחסור העיקרי בהון הוא בשלבים המאוחרים ואז החברות יוצאות להנפקה מוקדם מידי, הסחירות נמוכה והן לא מצליחות לגייס הון כמו שאמורים לגייס בבורסה. אם הן לא מנפיקות מוקדם הן עלולות להימכר מוקדם מידי. לכן מיפינו את השלב הזה כמקום הנכון עבורנו להיכנס להשקעה בחברות הללו, גם משום שהטכנולוגיה הופכת להיות משמעותית בעולמות הבריאות, אולי אפילו יותר מהביולוגיה. היום, עם מיליארד דולר מנוהלים, אמון היא אחת הקרנות הגדולות בישראל, בביומד היא בוודאות הכי גדולה, ונחשבת בין הגדולות גם באירופה".

ואה ציין כי "בכנס הנוכחי ראיתי יותר גיוון מגדרי מאשר בכל כנס אחר בתחום שהחייתי בו. אני חושב שמאוד חשוב לשלב עובדות ומנהלות בתחום. טכנולוגיה היא היום רלוונטית בכל התחומים ולכל המוצרים, ולכן הגיוון בכוח אדם הוא מאוד חשוב".

וולדמן ציין כי "גם בתחום שלנו צריך לפחות 5 שנים כדי למכור ולהיות רווחיים, ועשורים כדי באמת לבנות חברה. לדעתי חשוב שהמנהל המייסד ישאר מנכ"ל החברה.כך זה היה בצ'ק פוינט, ב Nvidia וגם במיקרוסופט ואפל, עם ביל גייטס וסטיב ג'ובס. להחליף מנכ"ל באמצע תהליך הצמיחה, זה טראומטי. ופחות מחצי מהשינוים הללו הם מוצלחים. תהיו סבלנים, ותעשו מנטורינג. מנכ"ל יזם הוא לרוב בנאדם די חכם ושאפתן והוא יכול ללמוד. צרו המשכיות בתרבות הארגונית, במטרות".

נכט הסכים אך ציין כי משיחותיו עם קרנות הון סיכון, כאשר כבר הועזב מנהל, לרוב הקרנות טענו כי עשו זאת שנתיים מאוחר מידי.

וולדמן ציין כי כל צוות המייסדים נשאר בחברה מעל 15 שנים ועובדים בכירים וזוטרים רבים נשארו גם הם פרק זמן כזה בחברה.

ואה: "זה מאוד חשוב, זה אומר שלאנשים יש תשוקה אמיתית למה שהחברה עושה". בבואו למפות את 'היזם האידיאלי', ציין ואה כי אין טיפוס אחד של יזם שאפשר לשחזר שוב ושוב, אך כמה תכונות חוזרות אצל כל היזמים המוצלחים הם: מחוייבות למטרה, מידה בריאה של אובססיה לשליטה, עקשנות אבל גם יכולת הקשבה, שמשמעותה לא בהכרח להודות בטעויות במילים מפורשות, אך כן לסגת ולשנות גישה מול מידע רלוונטי או עולם משתנה.

נכט ביקש להוסיף לתכונות היזם גם יכולת לאסוף מודיעין. "אתה צריך לדעת מה קורה בשוק שלך, ואצל המתחרים שלך". הוא ציין כי "ניתן לחלק אנשים למוצצי אנרגיה ויוצרי אנרגיה. אתה רוצה את מייצרי האנרגיה אצלך. אני אצטט את יורם טיץ (מנכ"ל ארנסט אנד יאנג, ג"ו) שבטח מצטט מישהו אחר שאמר 'אין דבר כזה מזל, יש רק זיהוי הזדמנויות ובניית הכישורים שיעזרו לך לנצל אותם'".

סגל: "אני אוסיף גם שכדאי ליזם לא לקחת הכל ברצינות רבה מידי, כי מרוב התשוקה לעניין, שיש לכל היזמים, ובגלל העליות והירידות שמאפיינות את הדרך של היזם, אם באמת תיתן לעצמך להיסחף רגשית עם כל עליה וכל ירידה, אתה לא תשרוד. אני אמרתי לעצמי שאני חייבת להגן על עצמי רגשית. גם מהעליות וגם מהאכזבות".

ואה: "תפקיד מנכ"ל הוא בודד. אתה בונה קבוצה, שיש בה אנרגיה חזקה ותחושת שותפות, אבל המנכ"לים מרגישים בודדים. דיברתי על זה עם איל (וולדמן), יש לו יצירת אמנות נהדרת בבית שמכילה את הטקסט - 'אתה לבד'. וזה נכון. יש החלטות קשות, שקשה להחליט ועוד יותר קשה לבצע. למשל ההחלטה לפטר 10% מהעובדים בכל שנה".

וולדמן: "כמנכ"ל אתה נשפט ושופט את עצמך לפי ההחלטות שקיבלת, אבל אף פעם לא יודע אם באמת החלטת נכון, כי מי יודע מה היה קורה אם היית מחליט הפוך? קיבלתי החלטות שכל היועצים שלנו התנגדו להם. כולם למשל אמרו לנו להנפיק במחיר נמוך יותר. בסופו של דבר התעקשתי על המחיר שלי וזה הצליח מאוד ויכלנו גם יותר".

ואה: "אני הייתי איתך!"

וולדמן: "מנכ"ל צריך להקשיב לכולם ולקבל החלטות על בסיס מה ששמע, אבל אם רק תחליט על בסיס ממוצע היועצים - לא זה תפקידך כמנכ"ל".

בתגובה לשאלתו הבאה של דסמאלצ'י, "מה מסכן את החברה שלכם כרגע", אמרה סגל "שום דבר. הכל מצויין". ובסופו של דבר אמרה שאתגר העיקרי הוא, כאמור, לעיל, גיוס עובדים מתאימים. "יש לנו עובדים נהדרים, אך דרושים עוד". וולדמן ציין כי התחרות עלולה להיות סכנה. "אנחנו מתחרים מול אינטל וברואדקום. לקוחות משתמשים במוצר שלך רק אם הוא טוב, לא כי העיניים שלך כחולות או כל סיבה אחרת. בעיקרון קל להם יותר עבוד עם גוף גדול שכבר עבדו איתו. אז אתה צריך להיות עוד יותר טוב, דור אחד לפחות לפני כל המתחרים. הצרכנים שלנו לא תמיד אוהבים אותנו כי אנחנו קשוחים בתמחור, אבל הם צריכים אותנו וכשהם קונים אצלנו הם כל כך מרוצים ממה שהמוצר עושה בשבילם, שהם חוזרים. אתה חייב שהצרכנים שלך יהיו חייבים איתך".

דסמאלצ'י שאל מהן ההזדמנויות הגדולות בשווקים. נכט ציין את תחום הארכת החיים ואיכות החיים, וסיפר על מוצר שמשפר את פעילות מערכת החיסון הטבעית שלנו באמצעות ביופידבק. וולדמן ציין כי ריבוי הדאטה הוא בעל השפעות מדהימות, למשל במקרה בו זוהה הקשר בין מגיפה באפריקה לבין בצורת שהתרחשה שנתיים לפני כל התפרצות של המגיפה. "המוח האנושי לא היה יכול לעשות את הקישור הזה. וככל שיש יותר דאטה, צריך יותר כוח מחשוב ובשביל זה יש אותנו"

סגל: "אני אומרת לילדים שלי, לא מעניין אותי לומר לכם - 'את כל זה לא היה לי כשהייתי ילדה, החיים שלנו היו כה שונים', אלא מה אתם תגידו לילדים שלכם, מה הילדים שלכם יופתעו שפעם לא היה לנו. שנסענו על כביש? שבאמת נהגנו באוטו? אני חושבת שהמוקד של השנים הקרובות יהיה איכות חיים. אנשים חיים יותר זמן אבל חיים נוראיים. אנשים לא מתים ממחלות מטבוליות ולפעמים הם מצטערים על כך. אפשר לשנות זאת באמצעות בינה מלאכותית. אנחנו היום יכולים לשנות תפיסות. למשל לומר לכם שעבור רוב האנשים, תפוח מעלה את רמות הסוכר".

לוולדמן אמרה סגל: "אני גאה שהצעת לי בכלל את המוצרים שלך. אתה עובד עם כל החברות הכי גדולות".

וולדמן: "אתם תהיו גדולים".

סגל: "אני מנסה לומר שאתה איש מכירות נהדר. אתה תמיד מוכר, אפילו לסטארט אפ".

וולדמן: "אני אקח את זה כמחמאה".

סגל: "זו הייתה הכוונה".

דסמאלצ'י: "אני עדיין המום מעניין התפוח. מה עם בננה?".

סגל: "נעשה לך פרופיל".

וולדמן: "היא אומרת שקודם כל תשלם. ואז היא תגיד לך אם לאכול בננה"..

*** גילוי מלא: מריוס נכט הוא בן הזוג לשעבר של ענת אגמון, מבעלות השליטה ב"גלובס"

עוד כתבות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה