גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו בהחלט יכולים לחזות חברה של 200 מיליון דולר הכנסות בעוד שלוש שנים"

כריס וולף, מנכ"ל ID Systems שרכשה את פוינטר לאחרונה תמורת כ-140 מיליון דולר, והעומד בראש החברה המשותפת פוורפליט (PowerFleet), מספר בראיון משותף עם דוד מחלב, מנכ"ל פוינטר עד למיזוג, על היסטוריית היחסים בין החברות, על הרציונל בחיבור ביניהן, האם ימשיכו להיסחר ולפעול בישראל, ומה הסיכוי שפוורפליט תירכש בעתיד הקרוב

דוד מחלב (מימין) וכריס וולף / צילום: איל יצהר, גלובס
דוד מחלב (מימין) וכריס וולף / צילום: איל יצהר, גלובס

לפני כמה שנים, כשמנכ"ל חברת פוינטר דוד מחלב שחיפש דרכים להרחיב את פעילות החברה לשוק האמריקאי, הוא ביקש לרכוש את חברת ID Systems, אלא שלא נמצאה שפה משותפת עם הנהלת אותה חברה ומחלב ויתר על הרעיון. לפני כשלוש שנים, כריס וולף הצטרף ל-ID Systems כמנכ"ל שבא להבריא את החברה. הקשר בין שתי החברות התחדש והפעם נמצאה שפה משותפת, שהובילה לשיתוף פעולה בתחום המוצרים - ולבסוף גם לעסקה שבמסגרתה ID Systems רכשה את פוינטר תמורת כ-140 מיליון דולר. העסקה הושלמה בתחילת אוקטובר ולחברה המשותפת קורא ים פוורפליט (PowerFleet), כשוולף הוא המנכ"ל ומחלב משמש כמנכ"ל הפעילות הבינלאומית.

וולף הגיע השבוע לארץ (לביקור השמיני שלו רק בשנה האחרונה) להיפגש עם המשקיעים המקומיים, שמחזיקים במניית פוורפליט שממשיכה להיסחר בבורסה בת"א, בה נסחרה פוינטר. בראיון ל"גלובס" יחד עם מחלב, הוא מספר מדוע החליט שיש לרכוש את פוינטר, ולא רק לשתף פעולה: "עבדנו יחד ופיתחנו מוצרים לארה"ב. דוד רצה להביא את פוינטר לארה"ב, והיסטורית ID Systems הייתה בעיקר בארה"ב ובאירופה. אין בין החברות חפיפה גיאוגרפית, אך יש הרבה סינרגיות בפעילות. אחרי שלוש שנות עבודה יחד היה ברור שאנחנו עובדים על דברים דומים, והחיבור היה הגיוני", הוא אומר. לדבריו, גם פרופיל הצמיחה של החברה המשותפת מספק תמהיל טוב: "אנחנו צמחנו ב-20% והם בקצב low-teen (דו-ספרתי נמוך, ש'ח'ו'), ויחד יש לנו 600 אלף מנויים ברחבי העולם והכנסות חוזרות".

מחלב: "שתי החברות היו קטנות לפני המיזוג. להגיע לשוק כגוף משותף היה אחד הגורמים החשובים לעסקה. כשחקן קטן, אתה 'נענש' בשוק בתחרות מול חברות גדולות".

וולף: "ועדיין, למרות הקוטן, החברות הצליחו להשיג לקוחות גדולים".

הסינרגיות עליהן מדברים וולף ומחלב קשורות בעיקר לתחום הפיתוח ושרשרת האספקה, ובטווח הארוך גם במחקר ופיתוח ובתשתיות כגון IT.

לדברי מחלב, "החזון של החברה הממוזגת הוא לא רק סינרגיות וחיסכון אלא צמיחה בהכנסות. הכוח שלנו כחברה ממוזגת יעזור לנו להשיג יותר הכנסות יחד. זה החזון האמיתי. אני לא מזלזל בחסכונות אבל  זה לא מספיק, הנושא המרכזי היה להגביר את ההכנסות".

כיום מעסיקה פוורפליט 350 עובדים בישראל, מתוך כ-900 עובדים בסך-הכול ברחבי העולם. 

עד כמה פוורפליט מחויבת לעובדים בישראל?

וולף: "לא היינו קונים את פוינטר אלמלא איכות האנשים. בעבר, עבדתי בקוואלקום בסן דייגו וניהלתי חטיבה רב-לאומית, הכרתי ויש לי הרבה כבוד לחוזק הטכנולוגי של הישראלים, וגם ליכולת העסקית שלהם. דוד בנה פה צוות נהדר עם יכולות גבוהות".

ומה לגבי המסחר בבורסה המקומית? האם יש מחויבות לתקופת זמן מסוימת, ואחר כך הכוונה היא להימחק?

"אנחנו לא חושבים להימחק. יש לנו בישראל הרבה משקיעים, עובדים, חלק גדול מהפעילות ונתח משמעותי מההכנסות ומהרווח של החברה. יש לנו פה משקיעים גדולים שתומכים בנו, ואנחנו חושבים שהמסחר בישראל הוא דבר טוב עבורנו. נפגשתי עם משקיעים ישראלים כמה פעמים, הם נרגשים מהעסקה וחלקם גם רכשו עוד מניות".

"ברכישות, מחפשים אנשים, מוצרים ופוזיציה" 

לעומת זאת, חברת ההשקעות DBSI שהייתה בעלת המניות המרכזית בפוינטר, ניצלה את ההזדמנות ומיד לאחר השלמת הרכישה מכרה את המניות שלה בפוורפליט.

"DBSI מעדיפה להחזיק בשליטה בחברה. בכל מקרה, ללא יוסי (בן-שלום, מבעלי DBSI ויו"ר פוינטר, ש'ח'ו'), וללא התמיכה שלו, העסקה הזאת לא הייתה מתבצעת. יש לי הרבה כבוד אליו".

כיום, בעלת המניות הגדולה בפוורפליט היא קרן הפרייבט אקוויטי מארה"ב Abry Partners, עם 17.4% מהמניות, שמימנה את העסקה בהשקעה של 50 מיליון דולר במניות בכורה המירות (במקביל נלקח חוב מבנק הפועלים). ל-Abry יש שני חברים מטעמה בדירקטוריון, ולדברי וולף, "הדבר המעולה הוא שהם ידועים מאוד בתחום התחבורה ויש להם הרבה קשרים בתחום. זה עוזר לנו להבין את ה-deal flow ברמה הגלובלית, למצוא הזדמנויות לרכישה ולדעת מהן הזדמנויות הרכישה של המתחרים שלנו". 

כלומר, צפויות עוד רכישות שלכם בעתיד הקרוב?

"אנחנו תמיד מסתכלים על עוד רכישות, אם כי כרגע יש לנו הרבה עבודה. ברכישות, אנחנו מחפשים אנשים, מוצרים ופוזיציה. הרכישה של פוינטר היא דוגמה מצוינת לכך. אני קורא לזה תעשיית ה'הבי מטאל', שיש בה רכב, ויש בה אדם. המוצרים צריכים להיות מאוד איכותיים, וזה היה הבידול והסיבה לרכישת פוינטר".

למעשה, ללא רכישת פוינטר, ID Systems לא הייתה רווחית (לפי כללי החשבונאות המקובלים, GAAP).

"נכון. אני גויסתי לחברה להובלת תהליך טרן-אראונד. לפני שלוש שנים שינינו את המודל העסקי, וככל שיש לנו יותר מכירה של רישיונות, אנחנו יותר רווחיים. כעת, אנחנו חברה ממוקדת בוורטיקלים בשוק. אנחנו חברת B2B - מוכרים מוצרים לציים (ציי רכב, משאיות וכדומה, ש'ח'ו') שמוכרים לצרכנים שלהם. במקומות ספציפיים יש לנו גם B2C, כמו בתחום איתור רכב גנוב".

בין היתר, פוורפליט מספקת פתרונות בתחום המלגזות, או טכנולוגיה שמאפשרת לרכב שמסיע מוצרים בקירור (לדוגמה מזון) לשלוט על שינוי הטמפרטורה. לדבריו, לקוחות עם ציים מעורבים הכוללים כלי רכב של יצרנים שונים אוהבים את הפתרונות של החברה, משום שהם הופכים את הצי לאחיד.

בין הלקוחות הבולטים של החברה נמצאים Avis ו-וולמארט. עם זאת, וולף מציין שלאחר רכישת פוינטר, אין לחברה אף לקוח שאחראי על מעל 10% מההכנסות.

"מעשר חברות הטלמטיקה הגדולות בעולם" 

 

כשוולף ומחלב נשאלים מי המתחרים המרכזיים, הם מציינים שמות רבים של מתחרים בהתאם לסוג הפעילות, ביניהם למשל אומניטרקס שיצאה מקוואלקום, חברה בת של יצרנית הצמיגים מישלן בברזיל וחברות סלולר בארה"ב. " הטלמטיקה מאפשרת לקבל דאטה ולשלוט בו גם לצורך שימוש בעסקים אחרים", מסביר מחלב את האטרקטיביות שמושכת חברות רבות לתחום. מדובר במערכות המשלבות תקשורת ומידע. לדברי השניים, תחרות מרכזית מגיעה מיצרני הרכב עצמם, שמציעים פתרונות בתחום. עם זאת, הם מדגישים שפוורפליט היא אחת מעשר חברות הטלמטיקה הגדולות בעולם, עם 600 אלף מנויים.

עדיין, גם אחרי העסקה פוורפליט היא לא חברת ענק. מה הסיכוי שהיא תירכש על-ידי חברה אחרת?

וולף: "הכול יכול לקרות, אבל אנחנו לא עוסקים בזה אלא מתמקדים בביצועים. אני חושב שכרגע, השוק לא מבין את הפוטנציאל שלנו, ואנחנו עדיין צריכים לחנך את השוק. הרבעון הרביעי יהיה הראשון שישלב את התוצאות של החברות, וברגע שנראה לשוק את הביצועים והאינטגרציה, השוק יתגמל אותנו ".

הוא מוסיף שהחזון של פוורפליט הוא לסייע ברבולוציה של הלקוחות בעזרת חדשנות: "אם אנחנו לא יכולים לעזור ללקוח לשנות את הביזנס שלו, למה בכלל לעשות את זה?".

היעד של פוורפליט הוא להגיע להכנסות של 150 מיליון דולר ב-2020. "בכל שוק שבו אנחנו פועלים, הצמיחה השנתית הממוצעת הי א 14%-18% ובממוצע 15%. אנחנו בהחלט יכולים לחזות חברה של 200 מיליון דולר הכנסות בעוד שלוש שנים ", אומר וולף. הוא מספר שבניגוד לשמות של חברות אחרות בתעשייה, שהם "מעורפלים" למדי, השם פוורפליט נבחר כי הוא "מייצג בדיוק מה שאנחנו עושים: מעצימים את הצי של הלקוח כדי שיקבל יותר מהנכסים ומהאנשים שלו. מעבר לזה חשוב לנו שזה יהיה באופן בטיחותי".

מלבד ID Systems, היו עוד חברות שרצו לרכוש את פוינטר?

מחלב: "לא. היה לנו עם ID Systems רומן ארוך. פוינטר בפני עצמה השתנתה מאוד בשנים האחרונות, ועשתה דרך ארוכה מחברה בשווי 15 מיליון דולר לחברה שנמכרה ב-140 מיליון דולר".

כשהודעתם על העסקה, אמרת בראיון ל"גלובס"כי "ברמה האישית, אני צריך להתרגל לשבת בכיסא האחורי". התרגלת כבר?

מחלב (צוחק): "זה תהליך. כריס מגלה מדי פעם שזה לא קל". 

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר