גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בקורנית דיגיטל אופטימיים למרות צפי לירידה חדה בהכנסות: "כשהמשבר יחלוף התחום שלנו יהיה בתאוצה אדירה"

מניית יצרנית מערכות הדפוס הדיגיטלי צנחה ב-15%, לאחר שהעריכה כי הכנסותיה ברבעון הראשון יהיו נמוכות ב-45%-35% מהרף הנמוך של התחזית הקודמת ● המנכ"ל: "אנו מתכוננים ליום שאחרי, שאנו מעריכים שיקרה לקראת יוני. נכנסנו למשבר במצב טוב מאוד עם הרבה מזומנים בקופה"

רונן סמואל, מנכ"ל קורנית דיגיטל / צילום: איל יצהר, גלובס
רונן סמואל, מנכ"ל קורנית דיגיטל / צילום: איל יצהר, גלובס

הטלטלה בענף האופנה בשל משבר הקורונה הגיעה גם לחברת קורנית דיגיטל , שלקוחותיה מגיעים מהענף. קורנית, המייצרת מערכות דפוס דיגיטלי להדפסה על טקסטיל, הודיעה ביום חמישי לאחר סיום המסחר בוול סטריט על משיכת התחזית לרבעון הראשון, והעריכה שההכנסות בו יהיו נמוכות ב-45%-35% מהרף הנמוך של התחזית שסיפקה בפברואר.

התחזית שניתנה אז הייתה להכנסות של 51-47 מיליון דולר, כך שכעת הצפי הוא כ-31-26 מיליון דולר, שמהווה ירידה בשיעור דו-ספרתי לעומת הרבעון המקביל במקום צמיחה דו-ספרתית בתחזית המקורית. בחברה ציינו שהתחזית המקורית כללה את השפעות המשבר שפרץ בסין, אך לא את השפעות התפרצות מגפה גלובלית וההשפעה המיידית על כלכלות העולם.

בתגובה לדיווח, מניית קורנית נפלה ביום שישי בנאסד"ק ב-15% במחזור גדול, למחיר של כ-25.4 דולר המשקף לה שווי של קצת מעל 1 מיליארד דולר - כלומר ירידה של כ-180 מיליון דולר משווייה. בהשוואה לשיא שנקבע רק לפני מספר שבועות, המניה ירדה בכ-43%.

המשבר תפס את קורנית בתקופה של מומנטום חיובי שנקטע כעת. עם זאת, רונן סמואל, מנכ"ל קורנית, עדיין אופטימי. בשיחה עם "גלובס" הוא מספר ש-30% מעובדי קורנית מגיעים למשרדים, בעיקר למעבדות, והיתר עובדים מהבית. "לא הוצאנו עובדים לחל"ת ואנחנו לא עוצרים פרויקטי מו"פ", הוא אומר. "אנחנו מאוד מקפידים לעודד את העובדים, להשקיע בהדרכות ולבצע משימות שלא הצלחנו להגיע אליהן קודם. אנחנו מאמינים מאוד שכשהמשבר יחלוף התחום שלנו יהיה בתאוצה אדירה".

לדבריו, כל הטרנדים שעליהם קורנית מדברת לאורך השנים - ייצור בקרבת הצרכנים, ייצור לפי ביקוש (on demand) ואונליין - יואצו ביום שאחרי. "הלקוחות שלנו מבינים זאת ואנחנו מתכוננים ליום שאחרי, שאנו מעריכים שיקרה לקראת יוני. נכנסנו למשבר במצב טוב מאוד עם הרבה מזומנים בקופה, וזה עוזר לנו להיות מפוקסים על המשך גידול ולא על הישרדות, בשונה מהמתחרים שלנו שחלקם ייעלמו", אומר סמואל. "אנחנו מאמינים שתהיה קונסולידציה בשוק, גם בשוק שלנו אבל בעיקר אצל הלקוחות, כששחקנים קטנים יפשטו רגל או יירכשו - והפתרונות שלנו מיועדים לשחקנים גדולים. זה ייעל את השוק. גם יצרני דפוס קטנים יתקשו להחזיק מעמד. יהיו לנו הזדמנויות למיזוגים ורכישות. כרגע, אנחנו מרוכזים בשמירה על תזרים המזומנים".

אמרת ש'היום שאחרי' יקרה לקראת יוני, זאת הנחת העבודה שלכם?

"הנחת העבודה היא לקראת סוף המחצית הראשונה. יש לנו הנחות יותר ופחות פסימיות, אבל כרגע ההנחה היא שבאזור יוני השוק יחזור. הוא לא יהיה אותו דבר, אולי בלילות עוד יהיה סגר, אבל החיים ימשיכו. ה'פיק' של השוק שלנו הוא באוקטובר עד דצמבר, והשוק מתחיל להתכונן עם רכישות בחודשים יוני עד ספטמבר".

סמואל אומר שקורנית נכנסה ל-2020 עם אופטימיות גדולה, על בסיס כניסה ללקוחות חדשים והתחייבויות של לקוחות קיימים לפרויקטים ענקיים. לדבריו, "כשהקורונה התחילה להגיע לאירופה וארה"ב קרו שני דברים: התחילו להיסגר אתרי ייצור, ומכיוון שהריטייל נעצר וצרכנים התחילו לרכוש יותר מוצרי צריכה כמו אוכל מאשר חולצות, הביקוש ירד משמעותית. גם החברות הגדולות ביותר אמרו 'נעצור, לא ניכנס להתחייבויות'. הזמנות שכבר קיבלנו נעצרו, כי האתרים שלהם לא מוכנים, ולכן אי אפשר להכיר בהכנסה. כשהאתרים ייפתחו תהיה קפיצה בביקוש, כי כל המותגים והריטייל מסתכלים על האונליין".

מדובר בדחיית הזמנות או בביטול?

"אנחנו מדברים עם הלקוחות האסטרטגיים שלנו שמסתכלים לטווח הארוך, והם מעכבים את ההזמנות כדי לא ללחוץ על המאזנים. אנחנו לא רואים ביטולים אלא דחיות".

אנליסטים מורידים מחיר היעד, אך מאמינים בחברה

יותר מזה, סמואל מזהה הזדמנות במשבר: "כמו בכל משבר, יש גם הזדמנויות, ואני מאמין שיש הזדמנות אדירה בייחוד לקורנית. שוק האופנה היה צריך לעבור Disruption (שיבוש). המותגים והריטייל לא יהיו מה שהיו קודם, הם מבינים שהם צריכים לשנות את שרשרת האספקה ולחזק את המסחר המקוון, ואנחנו הכלי שמחבר את זה".

הירידה בהכנסות תפגע גם ברווחיות?

"זה כמובן ישפיע גם על הרווח, אבל לא נתנו תחזית.  כרגע אנחנו מפוקסים על התזרים, יש לנו מאזן מאוד חזק ו-264 מיליון דולר בקופה. אנחנו רוצים להראות שאנחנו מייצרים מזומן כי זה איתות חשוב מאוד לשוק. זאת תהיה טעות לנהל את השורה התחתונה באמצעות עצירת פרויקטי מו"פ והוצאת עובדים לחל"ת, וזה הדבר האחרון שחברה שמאמינה בגידול שלה בעתיד צריכה לעשות".

יש לכם יעד להגעה לקצב הכנסות שנתי של 500 מיליון דולר בסוף 2023, הוא עדיין בתוקף?

"בשלב זה אנחנו לא משנים את היעד. החברה תגיע ל-500 מיליון דולר וגם למיליארד דולר, אנחנו מאמינים בכך שהיא יכולה להיות חברה מאוד גדולה, אבל נראה מתי נצא מהמשבר כי זה יכול להשפיע על מתי נגיע לקצב הזה. בכל מקרה אין סיבה ש-2021 לא תהיה שנה של האצה מאוד חזקה עם כל הטרנדים של השוק. אני מאוד אופטימי וחושב שה-disruption הזה טוב לשוק, חבל שהוא הגיע דרך וירוס אבל הוא העיר את כולם, וזה יהיה עולם חדש אחר כך".

ב-2019, מניית קורנית קפצה ו"ברחה" לאנליסטים, שהעלו מספר פעמים את מחירי היעד שלהם לאורך השנה. כעת, חלקם מורידים את מחירי היעד בשל השפעת המשבר על החברה. בנידהאם מחיר היעד הופחת מ-45 דולר ל-33 דולר (עדיין גבוה מהמחיר הנוכחי) והם כותבים  כי "השפעת COVID-19 גרועה משחששנו", אך גם "אנו ממשיכים להאמין שקורנית היא נכס ייחודי עם היצע מוצרים מבודל בשוק שעושה מעבר טכנולוגי להדפסה דיגיטלית בטווח הארוך". 

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ