גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשנות - התחזית הקודרת של טראמפ: מ"אין סכנה" ל"אתם תראו מוות בכל מקום"

הערכת המינימום של נשיא ארה"ב מעמידה את המספר הצפוי של מתים על 100 עד 240 אלף ● מנחם את אזרחיו שהיה יכול להיות הרבה יותר גרוע ● טראמפ תמיד העדיף לרקוד לצלילי חלילו שלו, אך ריקוד הסולו משתכלל והולך ● המושל אנדרו קואומו מגלה שאחיו, שדר הטלוויזיה כריס, חלה בקורונה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: רויטרס

נימת תדרוכיו היומיים של הנשיא טראמפ לובשת ארשת קודרת. לפעמים היא מקדירה והולכת לקראת סוף התדרוך בהשוואה עם תחילתו.

בדקות הראשונות של התדרוך אתמול ב-17 אחה"צ שעון וושינגטון, הנשיא סיפק את הכותרת הראשית של העיתונים: "השבועיים הבאים יהיו מלאי כאב", אמר. עוד לפני סוף התדרוך, מבלי שהועבר אליו פתק, ומבלי שנלחש משהו על אוזנו, הנשיא כבר דיבר על "שבועיים-שלושה של כאב". שלושה הם יותר משניים, ושניים הם הרבה יותר מן הלא-מספרים שבקעו מפי הנשיא רק לפני ששה שבועות.

והם בוודאי הרבה יותר מן הצפי הוורוד להפליא שהנשיא הגיש לאמריקה בתחילת השבוע שעבר, כאשר חזה את הסרת הסגר הלא-מלא באמצע אפריל. נשיא ארה"ב תמיד העדיף לרקוד לצלילי חלילו שלו, אבל ריקוד הסולו משתכלל והולך.

זה היום השני ברציפות שהנשיא אינו חדל לדבר על המודלים המתמטיים: העקומה תוסיף לעלות עוד "שבועיים-שלושה", ואז היא "תתחיל להתעגל". אבל במרוצת עלייתה והתעגלותה היא תהרוג מינימום של 100 עד 240 אלף אמריקאים (המספר 240 אלף גבוה ב-40 אלף מן ההערכות שהושמעו 24 שעות קודם). אבל "אם לא נעשה כלום", המספר יעלה למשהו בין 1.6 מיליון ל-2.2 מיליון, "ואולי מעבר לזה".

כתב אחד בחדר העיתונות של הבית הלבן התחלחל מן המספר המינימלי. הנשיא חיזק את חלחלתו, ונטל לעצמו את החירות הפואטית להסביר לשומעיו מה יתרחש לנגד עיניהם אם המספר יעלה עד 2.2 מיליון. "אתם תראו אנשים מתים במטוסים, אתם תראו אנשים מתים במבואות בתי מלון. אתם תראו מוות בכל מקום". יותר אמריקאים עלולים למות במגיפה הזו, הוא אמר, ממה שמתו בארבע שנים של מלחמת האזרחים (1865-1861), או במלחמות העולם.

הוא חזר ודיבר על המראות המקאבריים ליד בתי חולים בניו יורק, כולל בית החולים באלמהרסט (Elmhurst), קווינס, שסמוך לו עמד בית הוריו. הוא חזר ודיבר על "משאיות הקירור" הענקיות, המתמלאות בארונות. מבלי לנקוב בשם, הוא סיפר על אחד מידידיו, "מבוגר יותר וכבד יותר ממה שהיה רוצה להיות", אשר נכנס אל בית החולים עם תסמיני הקורונה, אמר "להתראות", ושקע אל תרדמת.

לא מדברים על המדד או על התמ"ג

הכתבים בתדרוכים מעזים פחות ופחות להעמיד את הנשיא במבוכה, או לדחוק אותו בעמדת התגוננות. גם הנועזים שבהם מעדיפים שלא להיות מטרה נייחת לחיציו המושחזים. איש מהם לא הזכיר לו אתמול, כי עד זה לא כבר הוא הכחיש כמעט מעיקרה את סכנת הקורונה על אדמת ארה"ב.

לפני חודש וחצי הוא נזף בפומבי בנגיד הבנק המרכזי, מפני שהעז להגיד לוועדה של הקונגרס כי למשבר הקורונה עלולות להיות "השפעות מסוימות" על כלכלת ארה"ב. מיד לאחר הערת הנגיד, הנשיא צייץ תלונה על ההשפעה השלילית שהיתה להכרזתו על מדדי הבורסה. אתמול המילה מדד לא יצאה מפיו. לפני מסיבת העיתונאים שלו, הבורסה סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם ירידה כוללת של 20%, התוצאה הגרועה ביותר מאז השפל הגדול של שנות ה-30.

בנק ההשקעות של גולדמן-סאקס העריך אתמול כי התוצר המקומי הגולמי של ארה"ב פחת ב-15% ברבעון הראשון של השנה, שהסתיים אתמול; וחזה שהתמ"ג יפחת ב-34% ברבעון השני. אבל התחזית כוללת זינוק של 19% ברבעון השלישי. בסך הכול גולדמן-סאקס מעריך ירידה של 6.2% בכל 2020. אלה נתונים היסטוריים. לא היו דוגמתם מאז השפל הגדול של שנות ה-30.

"אמצעי שיכוך אחד ויחיד: התנהגויות"

הנתונים האלה מותנים בהתאמתות המודלים המתמטיים על התקדמות הנגיף ועל נסיגתו.

יועציו המדעיים של הנשיא הציעו אתמול, לא בפעם הראשונה, להתייחס אל המודלים בדרגה ניכרת של ספק. ד"ר אנתוני פאוצ׳י, המנהל הוותיק של המכון הממשלתי למניעת מחלות מידבקות, אמר שהמספר המתואר "מינימלי", זה של מאה אלף, תקף רק כל זמן שתקפות ההנחות העומדות ביסודו. נתונים מן השטח עשויים להוריד את המינימום.

מתאמת צוות הקורונה של הבית הלבן, ד"ר דברה ברקס, הטעימה ש"אין תרופת קסם, אין חיסון, יש רק אמצעי שיכוך אחד - התנהגויות".

כתבנו כאן אתמול על השינוי המסתמן בגישת המערכת הרפואית למסיכות בחיי היום-יום. השינוי הזה מקבל תאוצה. ד"ר פאוצ׳י אמר אתמול לסי.אן.אן, כי המלצה לעטות מסיכות "נשקלת עכשיו באופן פעיל מאוד", אם כי העדיפות העליונה מוסיפה להיות אספקה של מסיכות כאלה לסגל רפואי ולאחרים הבאים במגע ישיר עם חולים ידועים.

הנשיא נשאל בתדרוך מה דעתו על הרחבת השימוש במסיכות, והוא הציע לאנשים לכסות את פניהם בצעיפים, "אם הם רוצים".

"זה לא נכון"

המחסור במסיכות ובציוד רפואי אחר, כולל כמובן ערכות בדיקה, מוסיף להטיל צל ארוך על יחסי הבית הלבן עם מושלי המדינות. עכשיו מתברר שהנשיא הפגין אי-ידיעה מוחלטת בשיחת ועידה עם המושלים, לפני יומיים, כאשר אחד מהם שיתף אותו בפרטי מצוקתה של מדינתו. "לא שמעתי שום תלונות זה שבועות", הוא אמר.

יושב ראש אגודת מושלי המדינות, לארי הוגאן ממרילנד, אמר אתמול לרשת הרדיו הציבורית, "זה פשוט לא נכון". הוגאן הוא איש המפלגה הרפובליקאית.

מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, חזר והתלונן אתמול על התפקיד שהממשלה המרכזית ממלאת, או אינה ממלאת, ברכש של ציוד רפואי בשוק הפתוח. "אנחנו מתחרים במדינות אחרות, ואז באה FEMA -הרשות הממשלתית לניהול מצבי-חירום - ומתחרה בנו. זה כמו להיות ב-Ebay".

קואומו חוזר ואומר כי הממשלה הפדרלית היא הצריכה לנהל את הרכש, ולחלק את הציוד למדינות הזקוקות לו. זה מוסיף להיות סלע מחלוקת בין הנשיא למושלים. טראמפ טוען, כפי שעשה גם אתמול, שחלק מן המושלים "אוגרים" ציוד, שבעצם אין הם זקוקים לו; והממשל מעדיף להימנע מלשלוח מכונות-הנשמה לכל המבקשים, בגלל החשש שהמכונות יעלו אבק, ויהיה קשה לבקש את החזרתן.

"טעות תהיה להסיר את הרגל מן הדוושה"

בעוד שניו יורק וניו ג׳רזי מוסיפות להיות המובילות הלא-מעורערות במספר מקרי ה Covid-19, דאגה מיוחדת מתפתחת עכשיו לנוכח עלייה חדה במספר הנדבקים בשתי מדינות: מישיגן בצפון ולואיזיאנה בדרום. שתיהן כמעט השתוו אתמול לקליפורניה במספר המקרים היומיים של הידבקות. בלואיזיאנה, העלייה היתה של 30% ויותר.

פלורידה, שהתחילה להגביל בשבוע שעבר כניסה של ניו יורקים לתחומיה, הורתה השבוע למנוע את כניסתם של כלי רכב עם לוחית רישוי של לואיזיאנה.

ד"ר ברקס מן הבית הלבן דיברה אתמול על הסכנה ש-10 עד 15 מרכזים עירוניים בארה"ב ישתוו בהדרגה לניו יורק. היא הזכירה ספציפית את שיקאגו, דטרויט, דאלאס ויוסטון. אבל היא מצאה סיבה לעידוד לנוכח הצלחתה של העיר סיאטל, במדינת וושינגטון, להוריד את מספר הנדבקים היומיים. וושינגטון היתה עד סוף השבוע שעבר המדינה השלישית הפגועה ביותר. מאז היא ירדה למקום השמיני.

ד"ר פאוצ׳י דיבר אתמול על "ניצוצות של תקווה", שפעולות השיכוך האגרסיביות באזורים פגועים מתחילות לתת את אותותיהן, אבל "טעות תהיה להסיר את הרגל מן הדוושה, וללחוץ על המעצורים".

כריס "חזק פחות ממה שהוא משער"

הסיפור האישי של אתמול שייך לאחים קואומו, המושל אנדרו ומגיש הטלוויזיה כריס. אנדרו הוא הבכור, ושניהם הם בניו של מריו המנוח, אשר שימש בעצמו מושל במשך 12 שנה, עד 1994, ושמו חזר ועלה כמועמד אפשרי לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית.

חינו של המושל אנדרו, המכהן זו השנה העשירית, עלה מאוד בשבועות האחרונים, בעיקר בזכות תדרוכיו היומיים, הטבועים בחותם של פרגמטיות, של מרץ ושל עצב. אם בכלל, הוא הדמות הציבורית הקרובה ביותר להשיג מעמד צ׳רצ׳יליאני.

כריס נמנע במרוצת השנים מלראיין את אנדרו, אבל הטאבו הוסר במהלך המשבר, ושיחות האחים נעשו מוקד משיכה בולט בשידורי סי.אן.אן, הרשת של כריס. הן כוללות הקנטות, לפעמים מחוספסות מאוד, אבל גם דברי חיבה.

אתמול הודיע אנדרו בתדרוך הצהריים שלו כי עתה זה שמע שכריס לקה בנגיף הקורונה, ועבר לבידוד עצמי במרתף ביתו.

"הוא יהיה בסדר", אמר המושל על אחיו הקטן, "הוא בריא וחזק, אם כי אולי חזק פחות ממה שהוא משער". הוא כינה את כריס "חברי הטוב ביותר", וסיפר כיצד אחיו הקטן ניסה להשתחרר מצילו של אבא מאריו השתלטן. אבא עמד על זה שכריס, כמו אנדרו וכמו אבא עצמו, יהיה עורך דין. כריס למד משפטים, והתחיל פרקטיקה, אבל פרש ועבר לעיתונות.

ואם ידמה לכם שדמעות נקוות בעיני אנדרו לעת דברו על כריס, אולי זה מפני שדמעות נקוות דווקא בעיניכם. הן נקוו בעיניי, ואפילו התחילו לגלוש.

ואלה המספרים, חצות בוושינגטון, 6 בבוקר בישראל:

מספר הלוקים הידועים בנגיף על אדמת ארה"ב: 188,578, עלייה של כמעט 25,000 בתוך 24 שעות

מספר המתים: 3,889, עלייה של 748

מספר המחלימים: 7,251

מספר החולים האנושים: 4,576

המדינות הפגועות ביותר -

ניו יורק: כמעט 76,000 נדבקים, עליה של 8,600 ויותר; 1,550 מתים, עלייה של 208

ניו ג׳רזי: 18,700 נדבקים, עלייה של 2,000 ויותר; 267 מתים, עלייה של 69

קליפורניה: 8,504 נדבקים, עלייה של 1,256; 180 מתים, עלייה של 35

מישיגן: 7,615 נדבקים, עלייה 1,117; 259 מתים, עלייה של 75

פלורידה: 6,741 נדבקים, עלייה של 1,037; 85 מתים, עלייה של 14

מסצ׳וסטס: 6,620 נדבקים, עלייה של 868; 89 מתים, עלייה של 33

בכל אחת מ-50 המדינות ובמחוז קולומביה של הבירה וושינגטון מספר הנדבקים כבר גדול ממאה. ב-43, המספר גדול ממאתיים. ב-40, המספר גדול מ-300. ב-26, המספר גדול מאלף. בתשע, המספר גדול מ-5,000.

רשימות קודמות ב yoavkarny.com וב https://tinyurl.com/yoavkarny-globes

ציוצים (באנגלית) ב twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי