גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את מנכ"ל חברת האנרגיה הירוקה ששווה פי 4 מקבוצת דלק

עקב משבר הקורונה נשבר בישראל השיא בייצור חשמל ממקורות אנרגיה "ירוקים" ● החברות בתחום נהנות מהייפ מתמשך, הבולט לנוכח קריסת מניות האנרגיה המסורתית ● "קשה להתחרות במחיר ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות", אומר ל"גלובס" אסי לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס

אסי (אסא) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס  / צילום: שלומי יוסף, גלובס
אסי (אסא) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס / צילום: שלומי יוסף, גלובס

נתוני צריכת החשמל בישראל בתקופת משבר הקורונה מלמדים על הדומיננטיות הרבה של חברות האנרגיה המתחדשת. לפי הנתונים, במהלך מרץ, כשהמשבר היה בשיאו, הגיע שיעורו של ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות לכ-27% מכלל החשמל שיוצר בישראל, לעומת שיעור של כ-10% בימי שגרה.

אסי לוינגר, מנכ"ל חברת אנרג'יקס, הסביר בראיון ל"גלובס" כי "בשעת משבר, כשיש פחות פעילות, חלק מהמפעלים לא עובדים ויש ירידה בביקוש לחשמל, כפי שהיה פה, ואז משתמשים קודם כל במקורות האנרגיה הזולים. אלה הם מקורות מאנרגיה מתחדשת, בעוד תחנות כוח פחמיות או תחנות כוח הפועלות על גז, אינן פועלות. לכן, בעקבות המשבר נשבר השיא בישראל".

לדברי לוינגר, "הגז והפחם כיום יקרים הרבה יותר מאנרגיה מתחדשת. לכן, בחלק מהמקומות יש קדימות לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת על פני מקורות מזהמים, ואז השחקנים שמייצרים חשמל שלא באמצעות אנרגיה מתחדשת, לא מצליחים להזרים חשמל לרשת. המחירים כבר לא אטרקטיביים עבורם - מה שמקשה על חברות האנרגיה הקונבנציונלית להתמודד עם המשבר, ותומך בפריחה בפעילות האנרגיות המתחדשות".

מניות האנרגיה הירוקה בולטות בעליות

תחום האנרגיה המתחדשת (הירוקה) הוא אחד מענפי הפעילות הבודדים בבורסת תל אביב שלא נפגע ממשבר הקורונה. מניות החברות הפועלות בתחום נהנות מהייפ מתמשך, הבולט בתקופה האחרונה לנוכח קריסת מניות חברות האנרגיה המסורתית.

כך, מניותיהן של חברות האנרגיה הירוקה המובילות בבורסה מסכמות ראלי בשיעורים תלת-ספרתיים בשלוש השנים האחרונות (בטווח של 125%-390%), וגם הצלילות החדות שנרשמו בחודשים האחרונים בשוק המניות לא פגעו בהן, עם עליות בטווח של 10%-25% מתחילת השנה.

מניות חברות האנרגיה הירוקה קופצות ואלו של האנרגיה הממסורתית מצטמקות

העליות החדות שמציגות מניות הענף בולטות, כאמור, מול הנסיגה בשווי חברות האנרגיה המסורתית (והמזהמת), שערכן נשחק בשיעורים דו-ספרתיים משמעותיים בשנים האחרונות, ובעיקר מתחילת השנה. בראשן בולטת קבוצת דלק, שנמצאת בשליטת יצחק תשובה, שאינה יורדת מהכותרות, עם קריסה של כ-80% בתוך חודשים ספורים. זאת, לאחר שכחלק ממשבר הקורונה צלל הנפט למחירי שפל שלא ראה בעבר, והכניס לסחרור חברות רבות בענף האנרגיה המסורתי.

תנועת המספריים במניות האנרגיה באה לידי ביטוי גם בשווי החברות המובילות בענף. שווייה של אנרג'יקס נע סביב כ-6 מיליארד שקל - יותר מפי ארבעה משווייה הנוכחי של קבוצת דלק, שעד לא מזמן הייתה אחת החברות הגדולות בבורסה, וכמעט כפול מערכן של בזן או פז, שגם הן היו לא מכבר מהחברות הדומיננטיות בבורסה מבחינת שוויין. עליות חדות מציגה בשנים האחרונות גם מניית אנלייט, המתחרה הבולטת של אנרג'יקס בישראל, ששווי השוק שלה זינק ליותר מ-4 מיליארד שקל.

עליות השווי המשמעותיות במניות האנרגיה המתחדשת נתמכות בכמה גורמים, ובהם רגולציה מעודדת בשל הרצון להפחית את השימוש בדלקים מזהמים ולעבור לייצור חשמל "נקי", נוסף על ירידה משמעותית בעלויות הציוד (פאנלים סולאריים, חוות רוח וסוללות), וכן סביבת ריבית נמוכה שמסייעת בייזום פרויקטים חדשים.

מכפילי השווי הגבוהים שבהם נסחרות מניות האנרגיה המתחדשת ברמות דו-ספרתיות ביחס לרווחיהן - שבדרך כלל מאפיינים חברות הייטק - משקפים את הפוטנציאל העתידי שהמשקיעים מזהים בהתרחבות עתידית של פעילות החברות בתחום.

עד כמה הקריסה במחיר הנפט עשתה לכם טוב?
"כשנכנסתי לתחום, לפני יותר מעשור, מחירי החשמל בעולם עקבו אחר מחיר הנפט, והייתה הלימה מלאה בין השניים", אומר לוינגר. "אבל עם הזמן, הקורלציה התנתקה - והסיבה המרכזית לכך היא שכיום כמעט ולא מייצרים חשמל מנפט. לכן, מחיר הנפט לא משפיע באופן ישיר על מחיר החשמל".

לדבריו, "מחירי הגז והפחם לא ירדו באותה אגרסיביות כמו מחירי הנפט, והם עדיין הרבה יותר יקרים מהאנרגיה המתחדשת. לכן, בחלק מהמדינות, שמעדיפות לקנות חשמל במחיר הנמוך ביותר, יש קדימות לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת על פני מקורות מזהמים, מכיוון שזוהי הדרך הזולה ביותר כיום לייצור חשמל. קשה להתחרות במחיר ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות, וזו הסיבה שהתחום פורח בעולם, בעוד ייצור החשמל הקונבנציונלי סובל".

 יש הצדקה לתימחור הגבוה של חברות האנרגיה הירוקה ביחס לחברות אנרגיה ותיקות כמו קבוצת דלק?
"דלק מתומחרת כמו שהיא מתומחרת בעיקר בגלל החוב שלה. מבנה ההון של אנרג'יקס מאוד חזק ויציב, אין לנו אף חוב שאנחנו צריכים למחזר, ורמת המינוף שלנו עומדת על כ-50% - שזה שמרני לתחום הפעילות.

"אנחנו באמצע של מהפכה ירוקה, וההשקעות בתחום האנרגיות המתחדשות בשנים הבאות יהיו בהיקפים חסרי תקדים. לכן, אני מאמין שהשוק מתמחר צמיחה מאסיבית מאוד של התחום. כבר ביציאה ממשבר הקורונה, ההתאוששות ממנו נקשרת להשקעות מאסיביות, בין השאר, בתשתיות לעוד אנרגיה מתחדשת".

"אף אחד לא יכול להתחרות בנו במחיר"

אנרג'יקס , הנמצאת בשליטת חברת ההשקעות בנדל"ן אלוני חץ, התחילה להיסחר בבורסה ב-2011, אחרי מהלך של פיצולה (ספין-אוף) מחברת הנדל"ן המניב אמות, לידי בעלי המניות באמות (גם היא בשליטת אלוני חץ). כיום החזקותיה של אלוני חץ באנרג'יקס עומדות על כ-57%, בשווי של כ-3.5 מיליארד שקל. בעלת מניות גדולה נוספת בחברה היא קבוצת הביטוח מגדל, עם כ-7% מההון.

לוינגר (44) עומד בראשה של אנרג'יקס מאז שהתחילה לפעול ב-2009, אחרי ששימש עוזר למנכ"ל אמות, אבי מוסלר. "כשעבדתי באמות, התחילה להתפתח פעילות האנרגיה הסולארית והתחילו להגיע אלינו בקשות להשכרת גגות של נכסי החברה לצורך פעילות סולארית. בחנתי את התחום, ראיתי שהוא מעניין, הצגתי למוסלר ולחץ את הרעיון - ואת המערכות הראשונות בניתי בעצמי עם הפועלים על גגות החברה", הוא מספר.

"תמיד היה לי חלום להקים חברה של מיליארד דולר, וכשהחלום התגשם שמחתי על כך. אבל כשרואים מה קורה בשוק הפעילות שלנו, מבינים שאנרג'יקס וחברות אחרות בתחום יכולות להגיע לגבהים בלתי נתפסים, וזה בזכות שני וקטורים משמעותיים: אחד הוא העובדה שאף אחד לא יכול להתחרות בנו במחיר - מה שמהווה גיים צ'יינג'ר; ושני הוא נושא כלי הרכב החשמליים, שמייצר שינוי בתמהיל האנרגיה - מה שמהווה גורם ביקוש שלא הובא בחשבון. על זה אפשר להוסיף את הדיונים על 'יציאה ירוקה' ממשבר הקורונה והרצון לצמצם את הפגיעה בכדור הארץ".

אנרג'יקס עוסקת בייזום, פיתוח, מימון, הקמה, ניהול והפעלה של מתקנים לייצור חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת ומכירת חשמל המיוצר במתקנים אלה, "מתוך כוונה להחזיק בהם לטווח ארוך". החברה מחלקת את פעילותה לשני תחומים של ייצור חשמל: ייצור בטכנולוגיה סולארית (פוטו-וולטאי) וייצור באמצעות אנרגיית רוח.

החברה פועלת בישראל, בארה"ב ובפולין, וההספק הכולל של הפרויקטים שלה הנמצאים בהפעלה מסחרית מגיע לכ-340 מגוואט, נוסף על קרוב ל-440 מגוואט בפרויקטים בהקמה ולקראת הקמה, כ-375 מגוואט בפרויקטים "בשלב ייזום מתקדם", ויותר מ-1,000 מגוואט של פרויקט בשלב הייזום.

איך משבר הקורונה השפיע על הפעילות השוטפת שלכם?
"מבחינה תפעולית, בכל תקופת הקורונה עבדנו בצורה רציפה. בשלושת שוקי הפעילות שלנו הוגדרנו כמפעל חיוני, והמשכנו לעבוד כבשגרה בכל המתקנים המחוברים שלנו ובאלה הנמצאים בהקמה - הכל כמובן בהתאם להנחיות. במשרדים יש לנו כמה עשרות עובדים, ועבדנו קשה מאוד בתקופה הזו".

לדברי לוינגר, "משבר הקורונה מייצר הזדמנויות, בדמות שחקנים שלא הגיעו למשבר מספיק מוכנים, ואנחנו ניסינו לאתר אותם. אנרג'יקס נכנסה למשבר במצב החזק ביותר פיננסית שבו הייתה מאז ומעולם, עם מזומנים בהיקף של כ-550 מיליון שקל, וקווי אשראי לא מנוצלים של כ-110 מיליון שקל - מה שנותן לנו עוצמה לזיהוי הזדמנויות. כמובן שבתקופה של משבר, שעדיין לא יודעים עד הסוף מה השפעותיו, אנחנו נוקטים זהירות המתבקשת בפעילות שלנו".

כפי שהחברה מציינת בדוחותיה הכספיים, "להתפשטות נגיף הקורונה בעולם ובארץ לא הייתה עד כה השפעה מהותית על פעילות החברה", ואנרג'יקס מעריכה כי "לא תהיה להתפשטות הקורונה השפעה מהותית על פעילותה בטווח הקצר". עם זאת, לטווח הארוך באנרג'יקס מציינים כי המשך התפשטות הווירוס או התפרצות מחודשת שלו עלולים להוביל למיתון בכלכלה העולמית, לפגוע במחירי החשמל, להעלות את מחירי המימון לפרויקטים, להקשות עם הסכמים לשיתופי פעולה בחו"ל ועוד. בהתאם, באנרג'יקס החליטו "לפעול במשנה זהירות ביחס לתחילת עבודות הקמה של פרויקטים מחוץ לישראל, שיתחילו בכפוף להבטחת מימון חיצוני, ולזכאות לתעריף מובטח למכירת החשמל לטווח ארוך".

במבט קדימה, לוינגר מציין כי השנה הנוכחית היא שנת פעילות משמעותית עבור אנרג'יקס. לדבריו, "השנה אנחנו צפויים להקים יותר מ-400 מגוואט בשוקי הפעילות שלנו, וזוהי שנת צמיחה משמעותית לאנרג'יקס - מה שמתחבר טוב מאוד למה שקורה בעולם. כבר עשור אני אומר שיש מהפכה ירוקה בעולם. בהתחלה לא הבינו על מה אני מדבר, אחר כך אמרו שאני קצת אופטימי מדי, וכיום אני מרגיש שהמהפכה הזאת מתחילה לחלחל בכל העולם". 

אנרג'יקס

תחום פעילות: ייזום והפעלת מתקני ייצור חשמל מאנרגיה סולארית ואנרגיית רוח ● שנת הקמה: 2009 ● שוקי פעילות: ישראל, ארה"ב, פולין ● הספק כולל של פרויקטים פעילים: כ-340 מגוואט ● הספק של פרויקטים בהקמה ובייזום: כ-1,800 מגוואט ● הכנסות ברבעון 1 ב-2020: כ-70 מיליון שקל ● רווח נקי ברבעון 1 ב-2020: כ-28 מיליון שקל

אסי (אסא) לוינגר

תפקיד: מנכ"ל אנרג'יקס מאז 2009 ● גיל: 44 ● עוד משהו: התחיל את הקריירה שלו בתחום ההייטק, "אבל זה לא עניין אותי, אז עזבתי"

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות