גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יולי היה יכול להיות פיצוץ, אבל המצב קטטוני": המלונות בפרברים מחפשים מודל עסקי חדש

מצליינים לסדנאות רוחניות, מאנשי הייטק לזוגות מתחתנים: המלונות שנפתחו במקומות שמחוץ לאתרי התיירות המרכזיים היו מלכתחילה צריכים להתאמץ יותר, ובעקבות הקורונה הם צריכים למצוא אפיקים חדשים לגמרי

מלון ליר סנס. "יצרנו חבילות חדשות לכלות וחתנים"  / צילום: סימפלקס 360
מלון ליר סנס. "יצרנו חבילות חדשות לכלות וחתנים" / צילום: סימפלקס 360

עיריית ראש העין מקדמת בימים אלה תוכנית להקמת מלון ראשון בעיר. התוכנית, שאותה דוחף ראש העיר, שלום בן משה, נהנית מתמיכת משרד התיירות. הרציונל להקמת המלון, כפי שתואר בעבר בהודעות לעיתונות בנושא, הוא "מתן מענה זמין והולם לאלפי צוותי האוויר המגיעים לנמל התעופה לאורך כל השנה, וכן לאנשי עסקים בינלאומיים המגיעים לפגישות עסקיות בפארק אפק בראש העין ובאזור המרכז".

הדיווחים בדבר הקמת המלון פורסמו ערב הקורונה, וכשקוראים אותם היום זה נשמע, איך לומר, קצת מצחיק: אלפי צוותי אוויר? אנשי עסקים בינלאומיים? הרי השמיים סגורים ועוד לא ידוע מתי ייפתחו.

דובר העירייה רפאל חתוכה לא מתרגש מהציניות. המלון, הוא אומר, צפוי להיפתח רק בעוד חמש שנים, ועד אז אולי נחזור לעולם הישן. לדבריו, אם שמים בצד את הקורונה, הרעיון כשלעצמו הגיוני: מלבד אנשי צוות האוויר הבכירים, שמן הסתם ימשיכו לפקוד את בתי המלון בתל אביב בין טיסה לטיסה, יש אנשי צוות אוויר זוטרים יותר, ואת אלה ישכנו חברות התעופה במלון בראש העין, שהוא גם קרוב יותר, וגם השהות בו זולה יותר.
עד שהמלון בראש העין ייפתח, הוא יוכל ללמוד קצת מניסיונם של מלונות אחרים שהשתכנו מלכתחילה במקומות שנמצאים מחוץ לנתיבים הקבועים של התיירים, כמו פתח תקווה, גדרה, רעננה, ראשון לציון.

כולם ביססו את המודל העסקי שלהם על קהלים מסוימים, אך בגלל הקורונה אותם קהלים אינם רלוונטיים בזמן הקרוב - לא התיירים מחו"ל ולא אנשי עסקים. בגלל מיקומם, הם גם אינם יכולים להוות מוקד משיכה לתיירים מקומיים כחלופה.

המלונות האלה מוצאים את עצמם כעת במצב שבו עליהם לשנות כיוון, בלית ברירה.

"אין אף מלון בראשון לציון"

שלום שטרית, בעלים ומנכ"ל של חברת הנדל"ן שתית, השיק בשנה שעברה את מלון קדם - מלון בריאות וספא בטירת הכרמל. לדבריו, מאחר שהמלון ממילא הוא סביב קונספט של בריאות (בדומה למלון יערות הכרמל) וממילא כוון לקהל מקומי, הרי שלמעשה הוא לא נפגע מהקורונה.

לעומת זאת, מלון אחר שלו נפתח "ממש ביום שהתחילה הקורונה". מדובר במלון וילה גן בשדרות הציונות בחיפה, סמוך לגנים הבהאיים - מלון בוטיק של 16 חדרים. המלון שוכן במבנה לשימור בן 100 שנים, שהיה בעבר בית חולים 'עזרה', שהוקם על ידי חברת עזרה של יהודי גרמניה, ועבר בהמשך לידי הבאהיים. המלון נמצא במיקום מרכזי, במרכז הגנים הבאהיים, וניתן לרדת ברגל מנקודה זו למושבה הגרמנית.

"המבנה עבר שיפוץ קפדני כולל של החלל בצביון היסטורי, עם הרבה אהבה וחשיבה", אומר שטרית. "בנינו על תיירות צליינית שתגיע לבאהיים, אבל אנחנו מבינים שבתקופה הקרובה לא נראה תיירות כזו".

כיוון שכך, הם חושבים איך למשוך תיירות פנים ומתכננים סדנאות העצמה אישית וסדנאות רוחניות. לדברי שטרית, הם מקווים לפתוח בקרוב את המלון לראשונה מאז השיפוץ.

גם מלון רויאל הוטל, שנפתח בתחילת השנה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון, נאלץ לשנות כיוון. המלון, בן 14 חדרים, הוגדר עם הקמתו כמלון שמיועד "לתיירים, אנשי עסקים המחפשים מקום ללון במרכז הארץ ועד חבר'ה צעירים שיצאו לבלות".
אבירם בטיטו, מנכ"ל המלון ואחיו של אחד הבעלים, מסביר: "יש המון עסקים בראשון לציון, מפעלים באזור התעשייה, כך שמלבד אנשי עסקים מחו"ל, יש גם הרבה אנשי עסקים שמקיימים כאן פגישות עסקים שעתיות. אין כיום אף מלון בראשון לציון ומתוך ההבנה הזו פתחנו את המלון, ואז הגיעה הקורונה וסגרה את השמיים".

מאז, אומר בטיטו, הם החלו לפנות לעבר הקהל הצעיר. לשאלה מי מגיע ללון בראשל"צ, הוא מסביר שמגיעים צעירים מהאזור - רחובות, נס ציונה, אפילו מראשון.

אבל למה שיבואו לראשון?
"המחירים בתל אביב גבוהים יותר, וזה קרוב להם לבית. יש גם צעירים שמגיעים לבלות במקומות הבילוי הרבים שיש בראשון - ממש כאן ליד נמצא מועדון הדזרט, ומכיוון שהם שותים הם לא יכולים לנהוג. אז הם מגיעים לכאן, לוקחים מונית למקום הבילוי, חוזרים להעביר פה את הלילה, ולמחרת נוסעים בטוחים הביתה".

בנוסף, הוא אומר, המלון מציע חבילות ספא. "לא לשם כיוונו", הוא מודה, "אבל הקורונה הובילה לזה".

"המסעדה עובדת, החדרים לא"

רשת המלונות פרימה נאלצת לחשב מסלול מחדש בשניים מהמלונות שלה: מלונות עסקיים ברעננה ובפתח תקווה. "שניהם במצב קטטוני", מודה מנכ"ל הרשת, אבי דור, בגילוי לב. "הבעיה היא שהמצב מאוד נזיל", הוא אומר. "חשבנו לתומנו שב-1 ביולי ייפתחו השמיים. החברות מחכות לזה כבר בקוצר רוח, ואם השמיים היו באמת נפתחים, יולי היה יכול להיות חודש פיצוץ".

וזה לא קרה. השאלה היא אם אתם לא חושבים לכוון את המלונות לקהל אחר, בהיעדר אנשי עסקים מחו"ל.
"בשני המלונות השקענו עשרות רבות של מיליונים, והם תוכננו להתאים לקהל העסקי מבחינת הטכנולוגיה והשירותים שהם מציעים. לקחת משהו של עשרות מיליוני שקלים ולעשות לו הסבה בגלל כמה חודשים סגורים, זה לא הגיוני. רק להסב ולהחזיר, יעלה יותר".

אז מה עכשיו?
"לצערי הרב, אנו מתחזקים את המלון ברמה סגורה, ועכשיו אנו בודקים את עצמנו אם כדאי לנו להשאיר אותו פתוח ברמה מינימלית, לאנשי עסקים ישראלים, או רופאים - זה לגבי המלון בפתח תקווה".

אבל כמה כאלה יש? בודדים.
"נכון, אבל ממילא אנו מחזיקים צוות, אף שהמלון סגור, כי צריך לתחזק אותו, כך שאני יכול לפתוח בצורה שולית ולתת לזמן לעבור. לגבי רעננה, המצב שונה, כי יש שם מרכז כנסים ואירועים, ומיד כשאפשר היה, הצענו את המלון לקיום אירועים. מלבד זה, יש לנו מסעדה על הגג שמשמשת אנשים מבחוץ, אבל החדרים לא עובדים. גם אם נפתח, התפוסה תהיה ברמה של פחות מאצבעות יד אחת".

וילה גן בחיפה. "מבינים שבזמן הקרוב לא נראה תיירים"   / צילום: ערן לביא

מה הלאה?
"אנחנו חושבים קדימה, איך אפשר לעשות שילובים מסוימים, אבל כל דבר כזה דורש שינויים מבניים ואישורים רגולטוריים. אנחנו חושבים על איפה ומה לעשות. חשבנו למשל, לעשות כמה יחידות עם מטבחונים, שיוכלו לשרת נותני שירותים מחו"ל, שנשארו כאן בתקופת הקורונה, ועד עכשיו התגוררו בדירות. במצבי קיצון, זו עשויה להיות עוד ורסיה. זה גם פתרון למצב שבו אתה יכול להפעיל את החדרים, בלי להפעיל את המזון והמשקאות שלך".

השאלה מה יהיה בעתיד, כי הקורונה חוללה גם שינוי תפיסתי: חברות מבינות שלא חייבים לשלוח עובדים לחו"ל לכל פגישה, כך שנראה שגם אחרי שהמשבר הזה יעבור, החברות, בין היתר כדי לצמצם הוצאות, ישלחו פחות אנשים שלהן לחו"ל.
"אני מאמין שהשינוי התפיסתי הזה לא יהיה לאורך זמן. כשיהיה חיסון, הדברים יחזרו לקדמותם, כי בסוף, אין תחליף למינגלינג ולנטוורקינג האמיתיים. בזום יש הרבה דברים טובים, אבל זה לא מהווה תחליף לתקשורת הבינאישית. מה שכן, ייקח זמן עד שיחזרו הכנסים הבינלאומיים, כי ארגון כנס גדול דורש הכנה ממושכת.
"בראי ההיסטוריה, או בעוד שנתיים, בהנחה שיהיה חיסון עד אז, האירוע הזה יהיה בגדר אנקדוטה, משהו שעברנו ונקווה שלא יחזור. מה שכן, אנחנו כאנשי מלונאות ועסקים, חששנו תמיד מבעיות כלכליות, מבצעים צבאיים, וסייבר. תמיד ידענו שיהיו מבצעים צבאיים מדי פעם, אנחנו יודעים שהכלכלה שלנו היא לפעמים ככה ולפעמים ככה, וגם לסייבר התכוננו ברמה הביטוחית".

אבל לא לקורונה.
"לזה לא התכוננו וגם אין לנו ארגז כלים שמתאים לזה. אבל מעתה הצטרף לחששות שלנו גם החשש ממגפה".

"כל אחד תופס אחרת את המושג חופשה"

צחי צוק הקים בשנה שעברה את הבייבי שלו - מלון בוטיק בגדרה, מלון ליר סנס שבו 24 חדרים. המלון מיועד לארח במהלך השבוע אנשי עסקים המגיעים לעסקים בסביבת גדרה: חקלאות, חוות קנאביס, חברות הייטק השוכנות בפארק המדע ברחובות או ביבנה, ואפילו כאלה המגיעים לאינטל בקרית גת, המרוחקת חצי שעה בלבד מגדרה.

את סופי השבוע ייעד צוק מלכתחילה לתיירים מקומיים, מה שבהכרח מעלה שאלה מי מגיע לסוף שבוע בגדרה. "תתפלאי", אומר לי צוק. "כל אחד תופס אחרת את המושג חופשה. מבחינת אחד, חופשה זה לצאת למקום קרוב שנותן לך חוויה: יין טוב, מסעדה, ספא. בשביל אחר, אם הוא לא נסע שלוש שעות בפקקים כדי להגיע למלון, בשבילו זו לא חופשה. היום, למשל, יש לי במלון זוג מתל אביב וזוג מנהריה. מה שמעניין זה ואליו פור מאני, ואנחנו יודעים לייצר חוויה מושלמת למי שמגיע לפה".

צחי צוק, מלון ליר סנס, גדרה / צילום: איל יצהר, גלובס

אוקיי, אבל עדיין נשארנו עם בעיית אמצע השבוע. אנשי עסקים מחו"ל לא בדיוק פוקדים כרגע את פארק המדע ברחובות או את חוות הקנאביס באזור.
"אז באמת התחלנו לפנות לכיוונים חדשים. יש לי עכשיו כנס של חברת הייטק, וחלק מהמשתתפים גם ישנים במלון. אני מתאים את עצמי. למשל, אני מארח פה חתנים וכלות. יש לי היום במלון שלושה זוגות של חתנים וכלות. זה משהו שעשינו לפני הקורונה, ועכשיו הגדלנו את הפעילות בתחום, יצרנו שיתופי פעולה עם אולמות אירועים, יצרנו חבילות, וייעדנו את זה יותר לקהל המקומי".

בתקופת הקורונה, הוא מספר, הוא עבד במלון כדי להוסיף מקומות ישיבה בחצר ולפתוח חללים, הכול כדי "לתת לאורחים את החוויות הכי טובות ועדיין לשמור על הכללים". ארוחות הבוקר מוגשות לחדרים והבופה שודרג למזטים. מלבד זה, "יצרנו חבילות אטרקטיביות לישראלים, והורדנו מחירים באמצע השבוע כדי למשוך אנשים באמצע שבוע. יצרנו חבילה של לינה, עיסויים ושימוש במתקנים.

"זו הייתה תקופה מאוד מאתגרת. יום אחד הכול נעצר, אבל בזכות השינויים שעשינו, המלון עכשיו בתפוסה מלאה. בסוף השבוע האחרון אירחתי את יקב כהנוב, עשיתי איתם אירוע משותף ל-60-70 אנשים. אנחנו מנסים להכניס תוכן, יש לי בר שפתוח רוב ימות השבוע, ואני מתכנן עכשיו הופעה אקוסטית". 

עוד כתבות

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"